Taxa la Biserica

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

[/quote]

Oi? ´´oi avea?´´ Ma rog..

Cu siguranta nu sunt POPA

Daca te roade curiozitatea, poti incepe sa dai cu presupusul.Ai 10 incercari.Daca nimeresti primesti un ou Kinder!
[/quote]

Draga, mai studiaza un pic limba romana inainte de a te ruga!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Gabriella, nu stiu in orasul tau cum e dar in Bucuresti in viatamea n-am auzit sa nu-ti poti rezolva orice (spovedanie, sfestanie, nunta, botez, inmormantare, parastas etc) cu preotul pe care-l vrei tu. Sunt trecuta prin toate, si nu numai eu ci destui cunoscuti precum iti poti da seama. Raman la parerea ca, daca functionarul public si deseori nici medicul nu ti-l poti alege, barem preotul ai toata libertatea sa ti-l alegi singur.

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d

Daca te roade curiozitatea, poti incepe sa dai cu presupusul.Ai 10 incercari.Daca nimeresti primesti un ou Kinder!
[/quote]

[/quote]

eu zic sa te limitezi la ce stii si nu intra pe taramuri minate.
Viitorul- indica o actiune ce se va desfasura dupa momentul vorbirii.
Viitorul simplu-in fomra populara folosit de tine, tot viitor se cheama.(oi avea, am sa am, o sa am)

Ma intrebai cumva daca vreau sa ma reprofilez?

Vai,mea culpa

PS. ma pot ruga si-n alte limbi,la nevoie.Nu-ti face griji

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

[/quote]

eu zic sa te limitezi la ce stii si nu intra pe taramuri minate.
Viitorul- indica o actiune ce se va desfasura dupa momentul vorbirii.
Viitorul simplu-in fomra populara folosit de tine, tot viitor se cheama.(oi avea, am sa am, o sa am)

Ma intrebai cumva daca vreau sa ma reprofilez?

Vai,mea culpa
[/quote]

Eu zic sa mai incerci. Mai cauta!

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

´´lasa,sa botezam noi copilu´ca si preotul e om si trebuie si el sa traiasca´´

Asta da. D-aia isi boteaza oamenii copiii ca sa aiba si preotii ce manca.

Nu ma mir ca atat ai putut intelege...hai sa spunem ca esti obosita,astenie de toamna..

Nu ti-e rusine sa aperi preotii care fac de ras biserica si sa trimiti oamenii sa-si boteze copiii pe camp?
Intrebare retorica...

Desi e o intrebare retorica, iti voi raspunde. Nu, oamenilor care sustin ca i-o ingropa si pe ei cineva si ca nu au nevoie de preoti, le recomand sa se duca si sa-si faca singuri slujba pe camp. Si sa-si boteze copii acasa intr-o galeata!
Off topic: Sunt curioasa ce meserie oi avea tu.

esti cumva preoteasa sau vreo maicuta aciuata pe la manastirea Tanacu?!ca prea-i aperi pe preotii fara nici un Dumnezeu!

www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245

Nu mey, e contabila de la Tanacu.

Ce legatura o avea Tanacu cu subiectul de fata inca nu m-am prins. Ca nu era vorba nici de bani in acel caz si am inteles ca nici macar nu era hirotonit. Prin urmare, e ca si cum eu m-as da doctor, as opera pe cineva, care bineinteles ca ar muri, si apoi voi in loc sa ma criticati pe mine, i-ati critica pe doctori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Desigur,cautam,intrebam insa urmeaza-ti tu insati sfatul.Prinde bine.

Nu uita ca existenta modului prezumtiv este extrem de discutata si nu este intocmai considerata autonoma precum indicativul,conjunctivul,etc.
Cu 3 forme diferite la prezent(dintre care una identica cu acea anumita forma de viitor) se situeaza la un mod putin standardizat.

Ca romanii(ma rog, tu mai exact) aleg sa-l foloseasca...asta e deja alta problema.Pe langa cea a preotilor,evident.

Limba noastra-i o comoara,nu-i asa Mirela?

Edit ca papai litere si iar ma trimiti la abecedar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:

Nu uita ca existenta modului prezumtiv este extrem de discutata si nu este intocmai considerata autonoma precum indicativul,conjunctivul,etc.
Cu 3 forme diferite la prezent(dintre care una identica cu acea anumita forma de viitor) se situeaza la un mod putin standardizat.

Ca romanii(ma rog, tu mai exact) aleg sa-l foloseasca...asta e deja alta problema.Pe langa cea a preotilor,evident.

Profesoara de limba romana?

Naty

Mergi la inceput

Citat:

La un mod putin standardizat...... dar acceptat de limba romana. Nu obisnuiesc sa fac greseli gramaticale (exceptand literele mancate sau asezate aiurea). Cel putin nu a fost in cazul de fata. Iar faptul ca nu sunt agreate de toata lumea, uite ca nu ma intereseaza cata vreme Academia Romana le accepta. Iar faptul ca accepta asa ceva mi se pare mai putin grav decat faptul ca intrucat toata lumea spunea capsuni in loc de capsune, s-au gandit ei ca ar fi mai bine sa introduca si forma capsuni ca fiind corecta. Sau niciun/nicio scris legat. Si multe altele. Draga mea, sunt la curent nu numai cu ceea ce era acceptat din tineretile mele incoace dar si cu ceea ce este actual, asa ca incearca sa ma prinzi pe alt teren, nu aici, ca nu tine.
Iar faptul ca ai incercat sa ma jignesti aratand ca nu as sti limba romana, este foarte urat si arata ca nu poti veni cu argumente pe subiect (decat cele de gen Tanacu).
Iar de trimis la abcedar, nu te-am trimis eu ci tu cand ai subliniat forma folosita de mine.

P.S. Stiai ca este acceptata si forma "complect" nu numai "complet"? Asta ca sa nu te mai iei de altcineva degeaba. Si lista ramane deschisa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Citat:

Profesoara de limba romana?

Naty

Clasele 5-8, cel mult liceu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mirela eu nu intzeleg de ce te oripilezi atita timp cit tu singura spui a exista si "uscaciuni"!

Adica tu consideri ca ceea ce fac unii preotzi e normal si astia trebuie sa-i incadram la "uscaciuni"si gata s-a rezolvat?

Pai eu stiu ca "nu fa ce face preotul"e sloganul multor habotnici dar mai stiu ca preotul e asa un invatzator spiritual!Pai eu ce sa invatz,atita timp cit exista "uscaciuni"?Ca pina fac eu diferentza intre uscaiuni si neuscaciunideja nu mai stiu ce e acceptat si ce nu!

Si apoi comportamente de astea cu tarife stabile la inmortare,sau cu aruncatul banilor ca nu corespunde tarifelor bisericesti ,ca sa nu mai spun ce se intimpla in cimitirele ortodoxe la ceea ce romanul numeste "Pastle blajinilor"!

Ma rog...

Dana

Mergi la inceput