Taxa la Biserica

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Aoleu, iar se pun poale in cap!...
E taaare greu de spus (de definit) ce tip de "servicii" fac preotii, ca sa stabilim daca ele costa si cat costa, asa ca, LadyJ si Mirela, va puteti lua de par pana maine si nu veti termina razboiul. Eu cred ca preotul face servicii cui vrea/are nevoie de serviciile lui. De un soi de materializare a credintei pe care o poarta in suflet; de un om priceput (mai priceput ca altii) in a alina si a spune cuvinte frumoase cand e mai greu in viata. Nu sunt servicii indeispensabile pentru toti, numai pentru unii. Deci e o "profesie" (mi se pare chiar ciudat si sa-i zic asa) neobligatorie in societate, dar de care unii -detui- au nevoie. Prin urmare, mi se pare pe undeva normal ca acei "unii" sa se ocupe un pic de traiul preotului pe care-l cheama LA NEVOIE si de biserica, de casa pe care el o administreaza.
Stiu ca bani sunt destui in institutia bisericeasca. Tocmai de aceea sunt de condamnat si cred ca nu mai au pic de har cei care se leaga, fac ce fac doar penru bani. Care nu "iarta" bietul crestin ce nu poate scoate din buzunar cat ar vrea el sau poate chiar deloc.
Dar daca apelam la biserica doar pentru ca "asa e obiceiul", cu ipocrizie, atunci de ce ne revoltam ca serviciul preotesc trebuie platit??Ori dam acel ban cu toata inima, ori nu mai apelam la biserica si gata!
Ori cautam un preot si o biserica in care sufletul sa gaseasca inaltarea de care are nevoie, ori daca nu, ne rugam acasa! sau ne declaram atei, whatever. Dar daca doar tocam vesnic pacatele preotilor intalniti, nimic nu vom obtine...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Aoleu, iar se pun poale in cap!...
E taaare greu de spus (de definit) ce tip de "servicii" fac preotii, ca sa stabilim daca ele costa si cat costa, asa ca, LadyJ si Mirela, va puteti lua de par pana maine si nu veti termina razboiul. Eu cred ca preotul face servicii cui vrea/are nevoie de serviciile lui. De un soi de materializare a credintei pe care o poarta in suflet; de un om priceput (mai priceput ca altii) in a alina si a spune cuvinte frumoase cand e mai greu in viata. Nu sunt servicii indeispensabile pentru toti, numai pentru unii. Deci e o "profesie" (mi se pare chiar ciudat si sa-i zic asa) neobligatorie in societate, dar de care unii -detui- au nevoie. Prin urmare, mi se pare pe undeva normal ca acei "unii" sa se ocupe un pic de traiul preotului pe care-l cheama LA NEVOIE si de biserica, de casa pe care el o administreaza.
Stiu ca bani sunt destui in institutia bisericeasca. Tocmai de aceea sunt de condamnat si cred ca nu mai au pic de har cei care se leaga, fac ce fac doar penru bani. Care nu "iarta" bietul crestin ce nu poate scoate din buzunar cat ar vrea el sau poate chiar deloc.
Dar daca apelam la biserica doar pentru ca "asa e obiceiul", cu ipocrizie, atunci de ce ne revoltam ca serviciul preotesc trebuie platit??Ori dam acel ban cu toata inima, ori nu mai apelam la biserica si gata!
Ori cautam un preot si o biserica in care sufletul sa gaseasca inaltarea de care are nevoie, ori daca nu, ne rugam acasa! sau ne declaram atei, whatever. Dar daca doar tocam vesnic pacatele preotilor intalniti, nimic nu vom obtine...

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Da, ma deranjeaza ca preotul i-a spus verde in fata nasei de botez a fetitei mele mici (avem botezul pe 2 nov acum) ca taxa este de 600 de RON...ma deranjeaza ca a spus asa, preferam sa fie o taxa mai mica si care sa acopere exact necesitatile si restul de bani sa vina de la noi, ca un cadou catre biserica, ca o donatie...nu imi place cum pun problema...

Nasa a zis ca lasa, e bine ca macar o boteaza singura, ca la Casin se cere mai mult pe un botez si sunt si 6 copii deodata...pai asa sa gandim? Nu mai zic nimic...asta e, mergem inainte, la biserica Alba de vizavi de fostul Bucuresti...alta biserica in care sa ne garanteze ca va fi singur copilul la botez, undeva in centru nu am gasit, iar taxele sunt asemanatoare la toate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d

Nu ma pricep sa fac trimitere la celalat subiect referitor la banii dati la preoti. Dar vreau sa fiti constiente nu numai de faptul ca preotii au salarii mici pentru ca nu este vina noastra, ci de faptul ca in afara de salarii ei se gospodaresc singuri. Adica intretinerea Bisericii cade in sarcina lor. Deci energia electrica, curatenia si cine stie ce alte chestii sunt le platesc din banii pe care ii "produc". Prin urmare, nu mi se pare aiurea taxa la Biserica.

Draga mea, Gabriela, nu am nevoie de explicatii din partea ta. Pricep din prima ce se scrie. Dar de, daca nu sunt de acord, automat pe forumul asta se trage concluzia ca ori sunt idioata ori cu rea-credinta. Nu ma refer doar la acest subiect si nu numai la tine.

Si pana la urma nu l-a ingropat nimeni pe vecin? Cu siguranta imi vei raspunde ca biata sotie, de unde de ne-unde a scos 80 de lei si i-a dat preotului. Voi fi cinica si iti voi raspunde ca orice serviciu costa.

ba da,ilvor ingropa maine, iat banii care i se "cuvin"preotului ptr prestatie s-au adunat de la vecini.Si banii ptr lumina din Biserica si bani ptr multe altele.
Dar tie ti se pare normal o taxa impusa dupa bunul plac al preotului?Cui sa face sesizare?E protopop... Sa fac sesizare la Episcopie?Pai ai tu senzatia ca se rezolva multe?Cand a fost scandalul cu preotul care a omorat maicuta la Tanacu ,Episcopia a intervenit dupa ce a facut mass media tam tam.Altfel si-ar fi vazut de treaba !

www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245

Mergi la inceput

Atunci, daca facand sesizare nu se rezolva nimic, pentru ce mai discutam?...
Mai zic odata: avem nevoie de preot si de biserica? Ne cautam OMUL si LOCUL potrivit; unde sa apelam la orice nevoi si sa nu ne deranjeze nimic. Si pe restul ii lasam in pace, ca tot nu le putem face nimic...Corect???

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Atunci, daca facand sesizare nu se rezolva nimic, pentru ce mai discutam?...
Mai zic odata: avem nevoie de preot si de biserica? Ne cautam OMUL si LOCUL potrivit; unde sa apelam la orice nevoi si sa nu ne deranjeze nimic. Si pe restul ii lasam in pace, ca tot nu le putem face nimic...Corect???

Naty

off topic: daca eu vin la tine la un consult si-ti dau plicul si apoi fac sesizare,tu patesti ceva?!Doar daca -ti fac flagrant ...altfel,ma indoiesc

www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

preotii care pretind bani pentru a oficia diferite slujbe, nu se mai pot numi ca sunt preoti si ca slujesc oamenilor si lui Dumnezeu...sunt doar niste afaceristi ordinari!

la biserica unde am mers eu, nu se plateau cununiile, botezul, inmormantarea... doar donatii benevole! si nu as merge intr-o biserica unde mi se pretind bani!
in urma cu ceva ani (prin 1998...) tatal meu a avut un coleg de servici, care a murit. familia lui era destul de saraca (si atei parca) si nu aveau bani sa dea preotului, banii pretinsi de preot! tata era acolo in acel moment si cand a auzit asa, i-a spus preotului:"ia dute matale la plimbare, ca ingropam noi mortul!" si la dat afara din casa! impreuna cu alti colegi, au facut inmormantarea, au dus mortul la cimitir, tata a citit acolo din Biblie, au mai spus cateva vorbe si altii si asa s-a terminat totul!

Kari

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

off topic: daca eu vin la tine la un consult si-ti dau plicul si apoi fac sesizare,tu patesti ceva?!Doar daca -ti fac flagrant ...altfel,ma indoiesc

1. despre cum e cu "mine si ai mei" am mai discutat, atat de mult pana mi-a venit sa . Cu tine am discutat si pe Pm si avusesem falsa senzatie ca ai inteles ce fel de medic sunt, dar vad ca tu o tii pe a ta...
2. Despre preoti: parca ai pus problema celor care pretind, si care pretind o suma anume, nu despre cei carora le dai cat simti tu (aici treaba asta chiar merge, pt ca repet, a apela la preot NU E OBLIGATORIU pt nimeni, pe cand la medic poate fi...)

Naty

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

in urma cu ceva ani (prin 1998...) tatal meu a avut un coleg de servici, care a murit. familia lui era destul de saraca (si atei parca) si nu aveau bani sa dea preotului, banii pretinsi de preot! tata era acolo in acel moment si cand a auzit asa, i-a spus preotului:"ia dute matale la plimbare, ca ingropam noi mortul!" si la dat afara din casa! impreuna cu alti colegi, au facut inmormantarea, au dus mortul la cimitir, tata a citit acolo din Biblie, au mai spus cateva vorbe si altii si asa s-a terminat totul!

Cam asta ziceam si eu...Nu-ti convine, lasi preotul in pace si gata. Chemi pe altul sau te descurci fara el. Punct.

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

se poarta si la case mai mari. aici, in utah, capitala mormonilor, biserica le cere sa doneze 10% din salariul lor anual. lucru pe care-l fac majoritatea.

philip&andreea

Mergi la inceput