Taxa la Biserica
Raspunsuri - Pagina 2
ilse spune:
Sa va zic ca si aici se plateste daca esti membru al comunitatii protestante, catolice, etc...e inutil, asta e adevarul, care vrea sa faca parte din comunitatea respectiva de religie, asta e, plateste, care nu, nu...punct, noi suntem agnostici, deci nu ma intereseaza slujbele, nu am botezat copiii aici, i-am botezat ortodox, nu dintr-o mare afinitate pentru aceasta comunitate religioasa, cat din traditie, si mai ales pentru bucuria familiei mele romanesti, sotul a fost si el de acord bineinteles, si da am si botezat si am platit tot cu chitanta, asta fiinda am lamurit lucrurile de la bun inceput, alfel daca iesea cu tocmeala sincer cautam alte biserici ca e plin Bucurestiul de ele.
Dar sa fiu sincera biserica isi face astfel un deserviciu, caci din cate stiu, ei ar trebui sa fie fericiti ca au mai adus in sanul Bisericii o oita, deci de la cei care nu au posibilitatea sa plateasca, zau daca as cere, oricum sunt altii care fac caritate sau ma insel?
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirela.d S-a mai discutat subiectul acesta referitor la faptul ca preotii iau bani. Nu se referea strict la taxa la Biserica dar in esenta era acelasi. Sunt de aocrd cu tine ca sunt preoti pe care nu-i intereseaza decat banul (ca in orice domeniu exista si persoane fara vocatie) dar nu inteleg de ce te afecteaza atat de tare. Ca doar nu te-a obligat sa dai si nici nu ti-a bagat mana in buzunar. Te deranjeaza in aceesi masura profesorii, cadrele medicale (doctori, asistente), functionarii publici, politistii, etc. care iau bani pe langa salariu? Daca da, de ce ai deschis subiect doar referitor la preoti? P.S. La tara, toti oamenii platesc taxa la Biserica. Si nu mai au atatea probleme existentiale. |
Ma scuzi Mirela, dar se presupune ca preotul este parintele spiritual,in crestinism legatura omului cu Dumnezeu(ca nu-s eu de acord,asta e alta poveste)
Deci hai sa nu comparam preotii cu functionarii,macar in virtutea religiei,a credintei,ok?
ladyJ spune:
citat din mesajul lui mirela.d Nu ma pricep sa fac trimitere la celalat subiect referitor la banii dati la preoti. Dar vreau sa fiti constiente nu numai de faptul ca preotii au salarii mici pentru ca nu este vina noastra, ci de faptul ca in afara de salarii ei se gospodaresc singuri. Adica intretinerea Bisericii cade in sarcina lor. Deci energia electrica, curatenia si cine stie ce alte chestii sunt le platesc din banii pe care ii "produc". Prin urmare, nu mi se pare aiurea taxa la Biserica. Draga mea, Gabriela, nu am nevoie de explicatii din partea ta. Pricep din prima ce se scrie. Dar de, daca nu sunt de acord, automat pe forumul asta se trage concluzia ca ori sunt idioata ori cu rea-credinta. Nu ma refer doar la acest subiect si nu numai la tine. Si pana la urma nu l-a ingropat nimeni pe vecin? Cu siguranta imi vei raspunde ca biata sotie, de unde de ne-unde a scos 80 de lei si i-a dat preotului. Voi fi cinica si iti voi raspunde ca orice serviciu costa. |
Esti absolut incredibila!
Cum adica orice serviciu costa? In calea ta spre rai sta popa care daca nu-i dai bani nu te ingroapa`?
Tu crezi ca institutia bisericeasca e saraca? Ai idee cati bani exista in aceasta minunata institutie?Banul e ochiul dracului,mirela, grija mare ca va papa Michiduta,laolalta cu preotii afaceristi
Nu o zic eu,a zis-o Iisus.
mirela.d spune:
[/quote]
Ma scuzi Mirela, dar se presupune ca preotul este parintele spiritual,in crestinism legatura omului cu Dumnezeu(ca nu-s eu de acord,asta e alta poveste)
Deci hai sa nu comparam preotii cu functionarii,macar in virtutea religiei,a credintei,ok?
[/quote]
Nu discutam aspectul religios al problemei. Faptul ca preotii sunt slujitorii lui Dumnezeu nu ii face si slujitorii mei.
Subiectul este taxa la Biserica. Imi este un pic cam greu sa nu discut despre bani si despre corelatiile care exista intre aceasta taxa care este perceputa de unii dintre noi ca o "spaga" si celelalte categorii socio-profesionale care iau spaga. Zau asa! Discutam despre aspectul pamantesc al problemei.
Daca vrei sa facem si dogmatica, discutam la alt subiect sau privat.
Desi, avand in vedere ca din start nu crezi ca preotul este legatura dintre om si Dumnezeu, e mai greu dar nu si imposibil.
mirela.d spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Esti absolut incredibila! Cum adica orice serviciu costa? In calea ta spre rai sta popa care daca nu-i dai bani nu te ingroapa`? Tu crezi ca institutia bisericeasca e saraca? Ai idee cati bani exista in aceasta minunata institutie?Banul e ochiul dracului,mirela, grija mare ca va papa Michiduta,laolalta cu preotii afaceristi Nu o zic eu,a zis-o Iisus. |
De curiozitate pe cine mai papa Michiduta? Pe mine si pe mai cine? Si nu cred ca esti in masura sa-l citezi pe Iisus.
Jenant.
ariel_7000 spune:
gabriella:))), cad tigle? . si preotia este o meserie...care trebuie facuta cu suflet si daruire, consider eu, ca mai mult decat pune vanzatoarea de la paine ... insa si preotii sunt oameni! supusi greselilor, lacomiei, multi au ales aceasta meserie "ca ies bani" din ea, multi pt ca au stiut ca asa VOR AJUTA ei...trebuie sa cauti pe acela care este potrivit tie. eu l-am gasit, culmea e ca asa om deosebit, rar mi-a fost sa intalnesc! cred ca mi-a fost data acea intalnire, ca sa mi se demonstreze ca INCA mai exista preoti adevarati!
stau insa si ma intreb si recunosc ca acum ma distrez, cu toate ca la vremea aia m-a contrariat, de ce, la nunta mea, preotul l-a chemat pe prietenul care ne facea poze, cu el in altar, ca sa vada ce aparat foto are si cum face zoom:)), ce setari are, ca acelasi model il avea el acasa si nu stia sa-l foloseasca! in timpul asta, noi asteptam ca fraierii...deci, nu inainte, nu dupa slujba, ci in timpul ei!
de ce la botezul lui teo mi-a facut ditai tarabaoiul ca am ales sa-l facem in "sambata mortilor" , zi pe care dealtfel chiar el ne-ao indicase, dupa ce si-a rasfoit agenda cu programari pt botez...cand l-am intrebat daca e vreo problema, daca e pacat, a zis ca NUUUU!!! doar ca ei au multe colive de sfintit si ca o sa fie obositi
de ce tot la acelasi botez ne-a pus sa venim cu 5 l de apa calda de acasa??? , care normal ca s-a racit, caci preotii (altii, nu el) au venit cu o intarziere de 1 ora , de ce m-a pus sa-i platesc o taxa de 50 Ron pt "rezervare" si pe nashi o taxa de 200 Ron pt "prestatie" ...
oricum, pacat de Manastirea asta, ca eu de acum prefer sa ma duc in alte parti decat acolo sau macar sa "pandesc" pe ceilalti preoti, cei care au facut slujba de botez si au fost tare draguti...
de ce nu l-am reclamat superiorului?? hahahhaa! pai el era superiorul la acea manastire! ... si poate ca aveam si un milion de alte treburi, tinand cont ca mi-am facut petrecerea de botez acasa, nu la restaurant si a trebuit sa ma descurc absolut singura, mama fiind bolnava, iar soacra venind in dimineata cu pricina in oras...:)
oricum, a fost chiar haios, mai ales ca in ora in care am asteptat in fata bisericii nu ne-am plictisit, pt ca se "sarbatorea" sambata mortilor si rasuna o muzica latino in toata curtea, care sa recunoastem, a destins atmosfera.
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
ladyJ spune:
citat din mesajul lui mirela.d |
[/quote]
Nu discutam aspectul religios al problemei. Faptul ca preotii sunt slujitorii lui Dumnezeu nu ii face si slujitorii mei.
Subiectul este taxa la Biserica. Imi este un pic cam greu sa nu discut despre bani si despre corelatiile care exista intre aceasta taxa care este perceputa de unii dintre noi ca o "spaga" si celelalte categorii socio-profesionale care iau spaga. Zau asa! Discutam despre aspectul pamantesc al problemei.
Daca vrei sa facem si dogmatica, discutam la alt subiect sau privat.
Desi, avand in vedere ca din start nu crezi ca preotul este legatura dintre om si Dumnezeu, e mai greu dar nu si imposibil.
[/quote]
Daca e vorba despre religie nu ai cum sa nu discuti despre ´´aspectul religios´´
Nu tin neaparat sa ´´facem dogmatica´´ pentru ca mi-e clar unde se incadreaza interlocutorul meu.
Legatura cu Dumnezeu o face banul in opinia unora.....no comment.
ladyJ spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui mirela.d
De curiozitate pe cine mai papa Michiduta? Pe mine si pe mai cine? Si nu cred ca esti in masura sa-l citezi pe Iisus. Jenant. |
Intreaba preotul pe cine papa Michiduta,daca nu stii.
Sau arunca un ochi pe ´´citatele´´ lui Iisus.Poate tu esti in mai masura decat mine sa-l citezi...LOL.
mirela.d spune:
LadyJ, probabil ca ai puteri paranormale daca ai reusit sa-ti dai seama unde ma incadrez fara sa stii foarte multe despre mine. Parerea mea este ca este foarte usor sa refuzi o discutie pe o tema pe care nu o stapanesti foarte bine motivand ca persoana cu care ar urma sa porti discutia face parte dintr-o categorie a persoanelor carora nu le agreezi punctele de vedere. Sau pe care le va papa Michiduta.
Tisina spune:
citat din mesajul lui mirela.d Nu ma pricep sa fac trimitere la celalat subiect referitor la banii dati la preoti. Dar vreau sa fiti constiente nu numai de faptul ca preotii au salarii mici pentru ca nu este vina noastra, ci de faptul ca in afara de salarii ei se gospodaresc singuri. Adica intretinerea Bisericii cade in sarcina lor. Deci energia electrica, curatenia si cine stie ce alte chestii sunt le platesc din banii pe care ii "produc". Prin urmare, nu mi se pare aiurea taxa la Biserica. Draga mea, Gabriela, nu am nevoie de explicatii din partea ta. Pricep din prima ce se scrie. Dar de, daca nu sunt de acord, automat pe forumul asta se trage concluzia ca ori sunt idioata ori cu rea-credinta. Nu ma refer doar la acest subiect si nu numai la tine. Si pana la urma nu l-a ingropat nimeni pe vecin? Cu siguranta imi vei raspunde ca biata sotie, de unde de ne-unde a scos 80 de lei si i-a dat preotului. Voi fi cinica si iti voi raspunde ca orice serviciu costa. |
Da, orice serviciu costa, insa pentru orice "plata" facuta primesti chitanta. Nu cred ca dl. administrator ti-a zis vreodata ca nu vine sa iti citeasca contoarele de apa calda daca nu te "simti" si tu asa un pic cu cateva sute de mii. Iar pentru apa calda platita, sau orice altceva, iti da frumusel chitanta (un exemplu aiurea, care mi-a venit acum in minte).
Iar "domnii preoti" care pretind sume de bani pentru a-ti sluji mortul nu mi se par in regula. Pentru aceste servicii iau dumnealor salarii.