***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (80)***
Raspunsuri - Pagina 5
Madi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chiquitita Ana, parca pe tine trebuie sa te intreb cum se numea chestia aia camforata cu care ung pieptul copilului inainte de culcare pt desfundare de nasuc? Livia are muci dar nu curg ci hararie si nu doarme deloc basca ca azi noapte am avut un tip de pampers prost de a stat fata unda pe burtica si piept toata noaptea...sper ca nu a agravat-o. Deocamdata papa si nu are febra dar nu doarme ca nu poate respira... Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007) |
Chiqui Pulmex, parca. Eu ii mai spargeam capsule de Karvol, dar nu mi s-a parut ca ar efect prea mare.
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
Irinusha spune:
'Neata plantatie!
Va era dor? :D
Io tot pe sarite si ce-am tinut minte ...
Chiqui, nu stiu daca-ti sunt de folos, ca nu stiu ce gasesti in tara. Aici exista Transpulmin ptr. copii, cica merge si ptr. pici de 1 an. Eu am luat si Babix picaturi ... se pun cateva picaturi pe barbetica, sau daca-i prea puternic pe o carpa alaturi de pat. Eu am picurat ceva pe prosopul ud, pe care-l tin noaptea pe calorifer si da in toata camera mirosul acela de plante. Si cautand am vazut ca exista si Babix Babybalsam. Daca ajuta nu pot sa-ti spun, eu i-am dat dar ?! ... Incearca mai bine ziua cu solutii, care inmoaie mucozitatile, sa le poate scoate prin tuse - gen Ambroxol. Sanatate!
Am vazut un Razvanel, frumusel ca o fetita - chiar seamana cu fi-mea :D ... pozele lui Cris cu o familie frumoasa (daca nu sunt impertinenta, ce probleme au fost? ... nu ma supar de nu primesc raspus :)) ... un Calin fugaret :) ... toti picii sunt splenditi!
-Cu laptele face fiecare cum crede ... eu doar mi-am dat cu parerea, v-am spus doar ca nu trebe sa ma bagati in seama :). Eu, de vrea, o sa-i dau cel putin pana la 2 ani, pe urma mai vedem.
-Chestia cu siropurile gen Ambroxol ... ca uitai: e f. important sa primeasca copilul multe lichide, ca altfel nu-si fac efectul. Testat pe pielea lu' fi-mea, care nu prea bea cum trebe.
Nu luati pantofiori ptr. anul viitor ... tot din propria experienta. Piciorul copiilor nu creste dupa cum credeti voi ca va creste :D ... asa i-am luat la nr. 1 si n-au fost bune niciodata, le poarta fi-mea acum. Si tot ceva f. important: incaltamintea nu se mosteneste! Puteti sa dati la nr.2 tot ce vreti, dar nu incaltamintea ... asa se formeaza piciorul copilului dupa pantoful deja stramb. Un sfat primit de la o batranica ... mie mi s-a parut f. bun.
- N-as lua Evenimentul Zilei ca sursa buna de informatii! Siropurile de tuse sunt bune de sunt atestate ca medicamente ptr. copii (f. important, la copii nu se dau medic. ptr. adulti, chiar de-i doza mai mica ... citit intr-o revista medicala!) ... si se respecta doza, plus ca alte chestii ca hidratarea completa ca sa-si faca efectul.
- "cariile de lapte" nu apar neaparat de la sucurile dulci, daca sunt administrate corect, adica: biberonul cu sucuri, ceaiuri indulcite, lapte nu se lasa la indemana copilului! Se da sa bea, dupa care ii este luat. Daca dintii sunt in contact continu (si cum copiilor le place sa suga or sa fie) cu lichidul indulcit, atunci se creaza cariile. Daca ii place sa bea mult, lasati-i doar biberon cu apa.
Si tot asa, nu trebe sa ma bagati in seama ... mie imi place sa-mi dau cu parerea (adica importanta ;)), chiar de nu are efect :D
An@, ... io cica am treaba, d'aia!
Io rad aici de una singura la postarile lui Carmen si Kay ... nazdravanele lui Carmen fac prostii ca ai mei, iar Sosonica este o "zgubilitica" (pozitiv vazut) frumoasa!
Eseea, felicitari! Sarcina usoara si bb sanatos!
Kay, scuza-ma ca ma bag, dar tu ai probleme cu inima? Si daca da, nu ti-a spus nimeni ca trebuie si copilul in burtica testat de inimioara? Io n-am fost la odisee, nu stiu ... si nici nu vreau sa supar. Dar mie asa mi s-a spus: problemele se pot da genetic mai departe la copil, io i-am testat pe amandoi la 20 sapt. in burta si pana la 6 luni cand erau afara.
Poohy, de data asta o sa fie mai frumoasa nasterea, ai sa vezi!
Io ma ingrozesc cand citesc unele experiente ... si nu pot intelege multe. Lasand conditiile la o parte, moasele alea nesimtite si dobitoace, nu sunt si ele femei, n-au nascut si ele sa stie ce inseamna si ca atunci trebuie femeia tratata cum trebuie? Zau ca nu inteleg ... de s-ar comporta un barbat aiurea as mai intelege, dar o femeie .... ma lasa fara cuvinte!
Io am nascut de fiecare data cu dr. si moasa de garda ... n-am cunoscut pe nici una, dar toate s-au comportat exceptional, omeneste. Si nemtii sunt de obicei mai reci, dar atunci chiar am primit "apropierea" necesara. La nr. 1, ca a venit mai greu, m-a masat pe spinare moasa, mi-a facut curaj, a fost alaturi de mine ... si n-a primit nimic de la mine, eram o simpla pacienta. Cand o sa se schimbe comportametul si in tara? Gata, m-am descarcat!
La Euroclinic a nascut o prietena si a fost f. multumita.
I-am facut si vaccinul de meningococi C ... mai urmeaza in dec./ian. si reinoirea ROR-ului si in primavara cel de Hepatita A si am scapat ptr. ceva timp. Dar a fost ok, a plans putin, n-a facut febra, nimic. Am si masurat-o, ca eram crispata ca n-a mai crescut de mult :D ... si are 77,5 cm si ca. 10 kg. Mai sunt capsunei asa firavi pe aici?
Ieri seara i-am gasit o capusa pe mana ... noroc ca nu apucase sa se infiga, i-am luat-o usor, era mica. Acum tot o sa stau speriata vreo 2 sapt., dar sper sa fie bine. Si ma intreb de ce iau doar astia mici capuse, cand inca nu-s vaccinati ... l-am cautat peste tot si pe nr.1, dar la el nimic.
Cam asa, va mai las sa respirati, ca v-am capiat destul! :)
Sanatate plantatie!
Imblanzitoarea de balauri: "Sensible Cristian & "Demolition" Amélie
chris27 spune:
Irinusa...nu stiu sa copiez aici povestea nasterii Daphnicai...Se numeste Draga daphne si e acum pe pagina3 la Nasterea unei stele...Pup si mai intru mai tarziu ca plange Daphne
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra
Irinusha spune:
Si tot am uitat ceva:
Referitor la cereale. Eu i-am luat gris ptr. copii (Pomps - parca ii spune) e mai fin, se fierbe mai repede. Si Reisflocken (ptr. cele din G: de la DM, marca Alnatura)- orez pisat, plat ... tot asa, se fierbe mai repede. Si ii fac gris sau orez cu lapte, usor indulcit ... doar ca trebuie pregatit din vreme sa aiba timp sa se raceasca. Deci mai apelez si la cel ptr. copii cand n-am timp. Dar e incantata de celelalte ... se pot combina cu fructe si sunt delicioase ... stiu, ptr. ca pap eu resturile ... dupa care ma intreb de ce pun pe mine
Pupici din nou! Sanatate plantatie!
Imblanzitoarea de balauri: "Sensible Cristian & "Demolition" Amélie
chiquitita spune:
Asa, Pulmex Baby se numea, va multumesc fetelor!
Madi, nici pe noi nu ne ajuta prea mult karvolul.
Irinusha, nu stiu daca gasesc aici produsele care le-ai enumerat tu. Ambroxol da. Bine de retinut chestia cu hidratarea. Livia bea destula apa, in special inainte de culcare. Am retinut si chestuia cu cariile si "dulcele" in biberon. Of, si eu sunt faorte indoita de laptele ata, insa nu prea am la ce sa o intorc. Nan nu mai vreau, humana de varsta ei am inteles ca are gust de vanilie si nu vreau genul asta de lapte, iar milumil 3, parca al kid auzisem ca au schimbat formula si juniorul ei nu prea il lua.
Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)
angiuta spune:
Irinusha vaccin pentru Hepatita A? Noua nu ne-a spus doctorul de el...urmatorul cica abia la 5 ani (Vladut a repetat deja ROR).
In decembrie facem si testul pentru TBC (trebuie sa treaca 3 luni de la ROR).
Cat despre greutate...al meu nici 9,5 kg nu are, in schimb e un pic mai lungut, are 80cm.
Si Vladut e fornai de peste o saptamana dar nu i-a dat nimic. Ma tot chinui sa-i scot mucii, doctorita ne-a zis ca daca i-ar da tratament tot la fel de repede i-ar trece. Oricum de 2 nopti respira un pic mai bine.
Angiuta, mamica lui Vladut(8 iunie 2007)
DidiAlex spune:
Alina, asta vroiam sa te intreb si io dar vad ca te-a intrebat angiuta. Pt hepatita A pt ca mergem in ro? ai scris tu ceva despre asta acu ceva timp.
Meningokokken nu l-am facut nici noi, am facut in schimb tura 2 de MMR+ Varizellen= prorix tetra, si trebe sa asteptam luna dintre ele. numai ca le-as face antigripalul, la tatal lor la servici, a venit si le-a facut gratis ( cred ca au fost prea multe concedii medicale anul trecut si anul asta au zis ca ar fi mai ieftin sa ii vaccineze!) dar inca unul tuseste, vineri avea muci, verzi cum scrieti voi, sambata nu avea nimik ,asta noapte a tusit. e drept ca peditra mi-a spus ultima oara acu vreo 2 sap,t cand R imi facuse conjunctivita, sa ii continui un sirop lu David: dar cine sa il dea, ca io uit si imi aduc aminte cand doarme.
Cu laptele, grea dilema si la mine. Io am cam ridicat din springeana cand Liv a scris ca de la 1 an l-a trecut pe Matei pe lapte de vaca, io il tinusem pe R al meu pana la 2,3 ani si ar mai bea si acu, dar avea 18 kile, ca si acum, dar David lapte praf nu mai bea deloc. Humana il scuipa, milupa/aptamil bea dar nu mai mult de 150/zi.Si noi tot 10 kile, dar parca a facut falcutze aschiutza, si are dupa masuratorile noastre 84.
liv, ce de dileme mai aveti, cu singurel asta. La noi sunt altele, de nici nu pot uneori sa le previn. David a avut 2 sapt acomodare la cresa, si il luam evident mai repede si joi m-a vazut R cand coboram cu D de la cresa, era ora 14 si mi-a spus ca vrea si el acasa, cu toate ca stabilise sa plece cu tatal lui la 15, de dimineatza. Asa ca, vazandu-l suparat m-am intors acasa si am luat carutza, pt ca nu a vrut nici pe jos, si la biciccleta nu am decat un scaunel, mda ma mai mir ca D avea vineri muci ca l-am plimbat pe bicicleta 7-8 km abia trezit, si l-am luat si pe el acasa. Il luam de fiecare data dar nici nu mi-a trecut prin minte, si mi-a spus o edu ca e tare trist dupa ce plecam cu David. Marti, era 16,05 cand am ajuns la el si pe David il luasem cand il lasasem pe el, la ora 11, dupa logoped, de regula il iau mereu pana in 16, ca asa am stabilit si site ceasul, si cum m-a vazut l-a bufnit plansu. Mai nou, doarme cu mine, si el nu a dormit niciodata decat in patutz/patul lui.
Il apara pe David, traduce uneori ce vrea david dar uneori ii place sa il faca sa planga. De ex, ieri imi cere o scobitoare si in secunda doi se intorce si il inteapa pe David la gat. Si, cand il intreb de ce?, raspunsul e asa: ca il crede papusa. mai nou, David speculeaza orice faza si trebuie sa i-o retez de la inceput. Lupta de gherila, nu alta. Dar, daca il amenintz pe David sa intre in casa ca il las afara, nu am trai cu R, nu ma lasa sa intru in casa, eventual il aduce el pe David in casa..grea dilema..
din cate vad ca scrieti, numai David adorme asa devreme, pana in ora 20 si R pana in 20,15.
lbelciug spune:
Ai spus bine Didi, chiar ca-s lupte de guerila intre baieti si de natura psiho pt noi, parintii. Eh, acum sa nu crezi ca fac o tragedie din comportamentul lui M - nu difera cu mult de cel al altor copii, doar ca ma intereseaza subiectul ca sa vad cum pot imbunatati lucrurile. N-ai putea sa iei ambii "bajetzi" de la cresa/gradi la aceeasi ora? Nu-i de mirare ca R e trist dupa ce pleci...
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
DidiAlex spune:
Ba da, de vineri numai asa va fi, dar perioada de acomodare e de acomodare si se face treptat, asa s-a facut si la el. oricum doar joi, cand a fost si primul somn l-am luat pe David mai tarziu adika la 14, in rest cand il luam la 12, Robert imi zicea ca el mai ramane.. daca imi zicea ca vrea acasa,il luam evident.
Voi ce mai cititi? noi avem niste carticele, Ed. egmont, Cami ii e frica de topogan/ nu merge la dr/ nu vrea sa doarme, le stie si is de actualitate. plus cele clasice.
cat despre imbracaminte, la mine merge tot la purtat. Nu exista haina buna, proasta. Oricum R nu se imbraca la gradi decat in blugi albastri si fara camasa, trening, eventual o bluza rosie si daca l-ar avea si pe spidermann, ar fi perfect. Il imbrac si in bleo, totul merge la 60 grade, in ultimul timp nici nu il mai contrazic de dimineatza, il trimti sa se imbrace. La incaltari e si mai fitzos, asta a fost prima fitza, incaltarile. Si, nu le mai pastrez pt ca David are si el noi haine, pt cativa banutzi in plus ii iau altele. Oricum, am inceput sa ridic standarul, le iau lucruri simple, dar de marca cand is reduceri sau de la flohmark (bazar)
cat despre comportament, nu e deviant , numai ca, io nu prea am treaba cu sentimentul de vinovatie, ma macina rau cand imi spune ceva copilul...imi aduc ca mi-a zis odata ca e suparat pe mine: mi-au dat lacrimile involuntar, am plecat la baie, am crezut ca intru in pamant, nu mi se mai intamplase asa ceva , nici nu mai stiu de ce era suparat sau preluase termenul involuntar..etc, etc
in fine, io tocmai am aflat ca al meu sotz timp de 2 ani va fi in delegatie ( de fapt am fost de acord, cand s-a propus), adika de luni/ marti pana joi.
Irinusha spune:
Didi, Liv, nu numai intre baiti e lupta de guerila ... sa-i vedeti pe ai mei. Intai mare dragoste, dupa care ea il ciupeste sau il impinge, el tipa la ea (n-are voie sa o bata ... si nici nu-i genul) si incepe sa planga ... deci la mine ea-i mai rea :D Te doare capul! Io fiind singura la parinti am stat cam crispata ca n-or sa se iubeasca ... l-am tinut pe asta mare cam in puf de cand cu venirea noului membru ( a fost si greu ptr. el ) ... dar ne-am revenit. Asta e, e sor-sa, sa se spele pe cap cu ea! :) ... io mi-am dorit si n-am primit, cred ca-i mai bine invers! Si-i mai las in pace ... ma bag doar sa nu se lase cu sange!
Si de imbracat se imbraca cu ce-i dau eu ... si cumpar exclusiv de la C&A, imi plac preturile si calitatea ... sa vedeti ce bluze si pantaloni am luat la doar 4,50 Euro ... cred ca cele din tara ar plange de ciuda ;)
Al meu face fitze la alte chestii, dar sunt cu gura pe el ... si nu-mi pasa ca mai sunt si rea. Tot spre binele lui ...
Didi, cred ca-l macina gelozia ... pana acum gradi era domeniul lui, doar acasa trebuia sa imparta ... Te-ai gandit si la asta?
Angiuta, Didi, hepatita A se face facultativ ... si nu-ti spune nimeni ptr. ca in G. nu prea-i cazul. Se recomanda de obicei cand calatoresti in Turcia, Spania, etc.. ... am impresia ca e si o reclama la tv.. Dar noi mergand in Ro., ne-am hotarat sa-l facem si pe asta ... Cris l-a suportat f. bine, nu-mi pare rau. Mai ales ca noi, astia mari, am facut hepatita A si nu-i boala usoara, ramai cu ficatul in pioneze ... Boby a luat-o in gara din Brasov, de la un pahar, cica de unica folosinta ... stiu asa sigur ca a facut-o si un prieten de al lui, singurii care au baut cafea in gara.
Se face de la 1 an, reinnoirea e dupa 6 luni, tine 10 ani, dupa care iar se face unul ... si tot asa. Un vaccin costa ca. 38 euro, ai nevoie de reteta si se tine la rece.
Didi, io i-am facut asa repede meningita (care o preia casa acum, la Cris am platit-o noi) ca o duc tot timpul la gradi la Cris cand il iau pe el ... si-s mai speriata de bombe ... si mi-a explicat dr. ca odata vaccinata de Ror e imuna, pot sa astept cu al doilea vaccin. Am preferat sa-i fac meningita.
Io am facut o data antigripalul si mi-a ajuns pe viata ... asa bolnava n-am mai fost. Mi-am jurat ca nu-l mai fac ... acum, tu faci cum crezi!
Si inca o intrebare: voi ce lapte dati copiilor? La nr. ma refer?! Ca am incercat si noi 3-ul si nu l-a acceptat ... mi s-a parut si mie prea dulce, plus ca de abia am gasit o marca fara arome sau cereale ... aberatie! Tot asa si cel de peste 1 an ... prea dulce. Asa ca am ramas la nr. 2. Si daca comparati continutul o sa vedeti ca-l la fel. V-ati gandit si la asta?
Gata ... iar am exagerat. Profit ca-i al meu sot acasa (gripat, sper sa nu le dea si la astia mici) si vorbeste el cu Cris ... Melie doarme, am pauza! :)
Imblanzitoarea de balauri: "Sensible Cristian & [size=1]"Demolition" Amélie