Sezatoarea canadiana (109)
Raspunsuri - Pagina 6
ange spune:
miki,ok.imi pare ra ca au iesit scantei pe tema gradinitelor.Nu am stiut,e drept dar imi pare si mai rau de faptul ca generalizezi.Daca tu nu ai avut noroc,sa zicem,asta nu inseamna ca oricare alta dintre noi nu are noroc,nu?
Nu as vrea sa intru in polemica cu tine pe tema asta,eu cand vorbesc stiu pe ce ma bazez si sunt sigura de ceea ce spun.Am observat ca ori de cate ori a fost vorba de gradinite(locuri sau joburi) ai tot dat sfaturi si iarasi imi permit sa -ti spun ca nu totdeauna au fost explicatiile tale fondate.
Dar hai pe bune ca o iau razna si e mai bine sa ma opresc aici.imi pare rau daca te-am deranjat,departe de mine gandul de a te necaji cu toate ca e bine ca uneori acolo unde nu ne pricepem e mai intelept sa fim ponderate.
sa ai un weekend fain,plin de soare si buna dispozitie
ana,
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
mikiion spune:
Din pacate si eu stiu pe ce ma bazez, pe o cautare activa in zona mea, anjou- estul montreal-ului .Si pe prietenia cu 2-3 doamne care au gradinite in mediu familial, pe care le-am cunoscut in parc si cu care tin inca legatura( quebecoase).
Si nu a fost nici un atac la persoana cum a fost ultimul tau mesaj. Oricum am mai multe lucuri importante de facut in viata decat sa dau sfaturi proaste pe aici. Asa ca La revedere......si promit ca nu mai dau nici un sfat eronat....
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
carmen77 spune:
Haideti mai fetelor , pace , asta e tema de cearta? Eu pot sa va spun cum a functionat la noi .. cum i-am gasit loc lui Matei adica ... si eu am cautat, aici in vestul insulei cpe-urile chiar sunt putine, si in final, dupa ce am vizitat cateva gradi si niste milieu familiale, m-am hotarat ca cel mai mult imi place cea de la Kids, era f curat, frumos inauntru, relativ nou totul, mi-a placut ca nu era nici o usa inchisa, m-au dus sa vad totul, evident, nici ei nu aveau locuri, so .. l-am pus pe lista de asteptare, DAR, dupa 2 saptamani, m-am dus cu un buchet mare de flori, o cutie maare de ciocolata si un gift card la tim horton's la directoarea gradinitei, care la inceput ca vai, nu se poate, nu trebuia, dar pana la urma evident le-a luat, si dupa 3 zile m-a sunat ca are loc . So ... concluzia, fiti atente cu directoarele gradinitelor pe care le vizati . Matei si acum tot la ei merge si sunt f multumita de gradi, daca am fi ramas aici probabil si Marc dupa 2 ani tot acolo ar fi mers.
Asta e gradinita: http://www.kids-dc.com/ .. au de fapt in tot Montrealul gradinite, noi mergem la cea din Pierrefonds.
Ktrinel spune:
buna fetele, no cam gata cu concediu...ce repede trecu
cristina felinar, eu zic sa studiati bine zona unde mergeti...mai mult ca nu sunteti prima data..pune toate pe lista: prioritati , pro si cons..si include gradinita.
eu multa lume pe care cunosc si sta pe insula Montreal ( in special in ariile mai aglomerate de emigranti sau anumite comunitati ) a avut mari dificultati de a gasi gradinita, indif ca e vorba de CPE sau mediu familial. ..cum te departezi , cum cresc sansele, scade aglomeratia, etc...in felul asta dau dreptate ambelor fete
si da, se practica atentiile, mie mi-au sugerat chiar quebecosi sa ma ofer sa fac un "don" ca sa imi fac intrarea mai repede. noi am gasit de fiecare data cand am avut nevoie, nu din prima, dar cu multe, multe telefoane, insistente, vizite...etc.si am fost la fel de multumita de mediu familial ca si de gradinitele mai mari( educative )
Ica, chiar nu poti veni la intalnire? vad ca ne ocolesti cu gratie de fiecare data..hai ca nu oi fi tu cea mai ocupata dintre noi...valabil si pt celelalte fete care ne scriu, dar nu vor sa le si cunoastem pe viu..o fi si asta vreo "strategie"...anyways, sunteti binevenite oricand.
carmen77 spune:
Io as veni, da consortul lucreaza, si cu cei 2 teroristi sa vin dupa mine ... , ne dau afara aia de la Marathon . Marc nu mai vrea sa stea in carut, ca deh, acuma merge daca are de ce se sprijini, sa nu mai vorbesc ca in 4 labe fuge, are o viteza ... , si Matei in mod sigur mi-ar face si mie si voua capul calendar, ca nu ii tace gura 1 minute, taca-taca-taca-taca , mai rau ca o fata .. nah ca l-am parat .
Ica 1975 spune:
Imi pare rau ca am deschis discutia cu gradi ...
Ktrinel, nu-i nici o stratetgie, si as veni cu placere, tocmai de asta am sugerat intalnirea de dupa sarbatori fiindca vreau sa va vad. Pur si simplu n-am timp, uite acum la sf de spat lung 2 zile ma duc la scoala (sambata si duminica), in seara asta trebuie sa-mi citesc materialul ptr maine, mai ramane luni de citit, un pic de menaj si ce mai este necesar. Nici la cumparaturi n-am timp sa ajung, si crede-ma ca-mi lipseste timpul petrecut cu ai mei, care acum se rezuma labaia de seara cel mult sau ma asteapta seara cand vin pe 22.00 de la scoala. Ma intreb uneori daca ce-am ales e bine, fiindca nu-mi este absolut de loc usor cu job+2 cursuri si de curand mutarea cu lucruri inca nearanjate
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
oanagabriela spune:
Ange, Antonia este la a treia tabara: prima data a fost cind avea 5 ani abia impliniti, a doua oara la 6 ani si acum la 8 ani (anul trecut l-a sarit, ca profesoara ei nu a vrut sa ii duca). Cel mai greu ne-a fost evident prima data, cind a fost plecata chiar 5 zile. Eu poate nu as fii lasat-o, dar cind am auzit ca merg toti colegii ei nu am putut sa o tin doar pe ea acasa. Dar mi s-a parut tare lung...Insa a venit asa de incintata si deja mai emancipata si f.dezinvolta, incit nu mi-a parut rau. Atunci au fost intr-un loc unde era amenajata si o ferma de animale ("La ferme d'André"). Asa ca a putut si ea sa vada animale domestice de toate felurile si de aproape, ca de, este copil crescut doar la oras. A facut chiar si calarie .
Acum deja a devenit rutina. In clasele mai mari fac calatorii adevarate (la Toronto, Vancouver si pentru cei si mai mari in Europa, de obicei depinde de a treia limba pe care o fac). Sa fim sanatosi si sa ajungem acolo.
Legat de gradinita, eu am avut mare noroc, nu numai ca nu am cautat deloc, ba dimpotriva, s-a rugat educatoarea sa o inscriu la ea la gradinita . De fapt a fost o doamna romanca, f.draguta, pe care Antonia o cunostea de cind era de 1 an si o indragea f.tare, se intilneau in acelasi parc si se juca cu copiii ei. Asa ca trecerea a fost f.usoara, a stat doar 1 an (pina a mers la pre-maternelle), dar s-a simtit ca in familie. In plus le facea mincare f.buna si se ocupa de ei extraordinar.
Pucku spune:
mai fetelor cum caut un bilet ieftin de avion pt detroit? urgent?
ce situri? unde ma uit? cum ma uit?
nu prea suntem noi buni la astea?
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
oanagabriela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Pucku mai fetelor cum caut un bilet ieftin de avion pt detroit? urgent? ce situri? unde ma uit? cum ma uit? nu prea suntem noi buni la astea? Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino "Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi"" |
Uite citeva situri: http://ca.travelzoo.com/, http://www.priceline.com/ si http://www.expedia.ca/daily/frc3084/home/Default.asp
Podeanu spune:
Pucku, vezi ca si pe www.selloffvacation.com la air fare gasesti bilete de avion. De acolo si-a luat Cristina cu 49 pina in Franta.
Dragaica ,iti raspund eu la intrebare. Restaurantul marathon nu este unul fancy, nu te primeste cu bautura ta, si oricum la 2-3 ore cit stam cit crezi ca se va consuma? Data trecuta eu personal am baut o bere si apoi am mai luat un capucino ca sa mai atirnam pe acolo ca nu ne venea sa ne despartim.
Camelia, vino cind termini cu copii, pe noi tot acolo ne gasesti.
carmen, pe tine te " iertam" de data asta, desi nici la piscina n-ai venit.. Oricum tu ai venit in Martie
Ica,la ce program incarcat ai iti dau dreptatedar tot imi pare rau ca nu vii...
Camelia, nu am mai discutat nimic de Craciun, daca ne mai intilnim sau nu. doar Cristina (cge) s-a anuntat ca vine sigur. Noi plecam la munte ptr Revelion, pe 30 si ne intoarcem pe 2. Am gasit o super vila, care gazduieste 30 persoana, cu piscina interioara, foyer si alte alea. poate mai facem o intilnire DC pe acolo....
Mai vorbim pina atunci, vedem cine e disponibil si cum ne organizam.
Nelia din partea mea...ca au inceput sa te cam depaseasca toate obligatiile familiale. E drept ca sunt tare draguti 3 copii dar si greu de crescut. Eu ma in fata ta. Eu am 2 mari, care-si pun singuri mincare, pachetele, fac curat in camera. Si ma uit la ei si parca am uitat cind urlau de foame in acelasi timp si fumegam de spume ca si tine. Rabdare, ca trece...