Sezatoarea canadiana (109)
Raspunsuri - Pagina 4
nelia spune:
Am venit de la medic... Tudora e bine, nu are nimic nici la plamini nici la urechi, mai tuseste dimineata, daca ar si minca ar fi si mai bine. Dar bebe are infectie la urechea cu pricina, tusea e de la viroza, dar e din cauza secretiilor, nu are nimic in rest. Dar cu urechea aceea sint suparata. De unde nu avea nimic, acum e clar (pina acum oare de ce nu le-a fost?) ca are o infectie cu un microb rezistent si i-a dat 10 zile de antibiotic. Spun ca sint suparata pentru ca urechiusa lui prezinta aceleasi simptome de cind avea Lisandru o luna-doua si am tot spus la cei care l-au vazut si abia acum m-au scos din paranoia mea si mi-au dat dreptate. Bine ca macar acum o tratam, poate scapam usor, mi-a spus ca daca e de atitea luni, s-ar ptuea sa nu cedeze la antibiotic din prima.
Mikiion, da, eu stiu ca Antidotul e bun, dar nu e bun pentru mine. Adica nu e bun, e chiar foarte bun, pina acum numai cu el am lucrat, numai ca prea complex si eu vreau ceva mai simplu, care necesita mai putina gindire si efort din partea utilizatorului. Nu spun ca celalalt ofera acest lucru, dar eu inca mai sper... Mie mi-a placea un logiciel unde sa bag doar ideile (ca aici stau mai bine) si el sa faca restul. Am vazut ce are Antidotul, e setat si la noi, dar de exemplu, acasa pe calculator nu a vrut sa mearga cu setarea pentru non-francofoni, se bloca, desi la sot la servici a incercat si a fost in regula. Acum, cind ne vine calculatorul nou, vom pune ambele corectoare si va fi totul instalat corect, poate scap odata de stresul acesta cu temele din punctul de vedere al calculatorului. Eu imi corectez lucrarile foarte minutios (am luat intotdeauna 7-8 din 10, in timp ce am vazut cu coada ochilor la colegii apropiat ca au cit mine sau chiar mai putin, la inceput m-am mirat foarte tare, dar apoi am inceput sa-i vad ca pe copiii mei, cind vor fi de virsta lor si ma sperie perspectiva). Le corectez, ca daca ar fi sa le dau cum imi vin pe taste, cred ca n-as trece nici un curs. Plus ca eu sint afoana la limbi, dar am un respect profund pentru ele si pentru corectitudinea cu care sint vorbite si scrise.
La mine, desi progresele la limba vin, le simt, sint in mers de melc, pentru ca nu mam axat pe invatarea limbii, am facut un amarit de COFI, slabut de tot, dar tot asa, cu copil mic, burtica... si doua cursuri de gramatica. Atit! Din lipsa de timp nu am mai apucat sa fac nimic, decit ca citesc si inteleg destul de bine tot ce citesc si ce aud, la vorbit am facut citeva progrese, dar nelucrind si neavind un mediu francofon in care sa ma invirt zilnic, nu pot sa spun ca sint o buna vorbitoare de franceza, dar la scris imi este cel mai greu. Nu greu, ff greu! Si in plus, programul in care sint cere o limba scrisa foarte buna! Incerc sa-mi iau in vara, cind nu mai am nici un curs de luat, sa iau la UdeM (ca la UQAM nu sint ce vreau eu) niste cursuri de redactare in franceza si vara care vine sa mai pun mina un pic pe ea. Eu termin cursurile teoretice, mai am doua in toamna si dupa aceea nu mai am ce lua, din toamna le incepe pe cele practice, la care am nevoie sa fiu libera pentru benevolat sau servici in domeniu. Dupa ce fac interventia pe bune la vreun centru, trebuie sa intocmesc raport in toata regula, care va fi si proiectul pentru scoala. Si eu nu cred ca sint mai sus de nivelul 3 academic, cel mult un inceput de 4 cu franceza... Limbile, matematica si condusul sint punctele mele forte in viata! Totul e sa nu am nevoie de ele!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
mikiion spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cfelinar Ma intreb ce sanse am sa-i gasesc piticului meu -2ani si 6luni- un loc in gradinita/CPE Cristina "Insistons sur le développement de l'amour, la gentillesse, la compréhension, la paix, Le reste nous sera offert ." Mère Thérèsa |
Mici si foarte mici, in functie de unde o sa te muti. Daca mergi sa stai unde a stat ica inainte si monicutza acum poate te ajuta ele cu un sfat pentru mediu familial.(vorbesc de zona Bois de Boulogne). Chiar zicea ica ca recomanda pe cineva de f. buna calitate.
In NDG stiu ca se sta f. prost.
Eu sunt pe listele lor din dec 2006 si n-am prins nimic. Vorbesc de Anjou. Nu-ti recomand zona pt. ca se sta prost la capitolul gradinite, plus scolile nu sunt prea bune, pot sa zic chiar proaste. Si e cam izolat de oras, dar apropae de toate centrele comerciale mari.
Eu vizez o mutare de aici.
Si Marc are 2 ani si 4 luni. Am mai spus, dar nu cred ca ne urmareai atunci. El e intr-o gradinita privata la 30 de cad, dar guvernul quebecos, are un retur de impozit care se poate lua si anticipat. Si in final o sa am tot 7 cad de platit.
In plus, daca gasesti de lucru ca educatoare( parca asa am inteles ca esti calificata aici) vei avea prioritar loc pentru copilul tau.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
mikiion spune:
Dat tu mai ai vreun contact sau prieteni pe aici. Din cei care i-ai cunoscut cand stateai aici. poate ar fi mai usor sa te muti pe langa ei. Ti-ar fi util la inceput sa fie cineva cu masina sa te ajute la cumparaturi si altele.
Cand ai spus ca vii?
Nelia imi pare rau de Lisandru. Infectia e ca o otita?
Ca n-am inteles.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
Virsta Marc
columbiana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sununki buna! lansez si eu o intrebare un pic off-topic legata de studiile "canadeze". pe 30 octombrie voi intra in somaj, drept pentru care m-am gandit sa profit la maxim de aceasta perioada si sa imi reiau studiile. (in romanica am facut comert la ase si am lucrat intr-o banca, aici am lucrat mai mult de un an ca geranta intr-un magazin, dar visez la un job ca functionar public . numai ca marea mea dilema este ce studii sunt valorizate mai mult pe piata muncii - ca imi surade tare mult teluq-ul, facultatea la distanta. sau conteaza mai mult experienta de munca? multumesc mult pentru raspunsuri.... ca taaaare sunt dezorientata.... |
Inainte sa te inscrii la scoala sa intrebi la somaj; eu eram toamna trecuta in somaj, m-am inscris la un curs de engleza la zi si mi-au taiat imediat somajul; ci-ca eu n-am nevoie de engleza- dar 80% din grumpa erau quebecoase cu aprobare de la CLE pentru curs, ei au nevoie fir'ar.
http://www.floriinro.ro/
nelia spune:
Mikiion, da, e otita! De aceea nu ma lasa puiutul mic sa-l ating, de aceea si plinge noaptea si chiar si ziua mai mult ca inainte. De fapt, inainte de episodul cu dintii, nici nu prea plingea el, asa, doar un scincet cind nu-i convenea ceva. Dar asta-noapte de exemplu a tusit si a plind cam cite un sfert de ora la fiecare trezire.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
maru spune:
Ana, cum mai e la job? eu sunt in ultima zi la mine si vreau sa zic ca sunt in prag de depresie, maica, nu stie nimic, cred ca it trainuiam mai repede pe Victor!
respir adanc si ma duc sa imi cumpar pantofi!
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
mikiion spune:
Si Marc a avut o otita cam 2 luni pana ne-am prins. De fapt nici nu ne prindeam, ca nici nu stiam ce e aia otita interna, daca nu era controlul clasic de 18 luni.
Cu aceleasi simptome. Problema era ca la noi oricum nu dormea noaptea, oricum plangea, oricum era nervos, ca asa ii era firea si ii ieseau si cei 8 dinti care i-au iesit toti in doar doua luni.
daca deja il controlase recent nu cred ca era foarte veche( adica de la o luna doua). Sa-ti spun ca eu am pe lista de bebelusi o tipa care locuieste in coreea de sud si acolo ii baga camera de fiecare data cand ii controla urechiutele? Cu aparatul pe care il au astia aici nu se vede prea grozav , decat daca chiar e o infectie serioasa.
M-am uitat si eu la programul ala pe care l-ai spus tu. E cam acelasi lcru ca antidot dar iti da mai mura in gura. Tu foloseti la antidor functia de dictionar, de sinonime? Mie asta mi se pare grozav la el. Ca celelalte greseli mi le vede si Wordul.
Virsta Marc
Denisam spune:
[quote]citat din mesajul lui maru
Ana, cum mai e la job? eu sunt in ultima zi la mine si vreau sa zic ca sunt in prag de depresie, maica, nu stie nimic, cred ca it trainuiam mai repede pe Victor!
respir adanc si ma duc sa imi cumpar pantofi!
Mariana-imi pare tare rau si pt tine si pt Dee si Richard,lasa ca se descurca sau maiinvatza-asta e-bafta la shopping dc te duci si tzin pumnii pt luni-pupici!
Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani
ange spune:
mqqm,la multi ani domnisoarei!sa creasca mare si sanatoasa
nelia,pai ne vedem vineri(sper) la resto.si daca ne hotaram fugim amndoua in lume
apropo de "petit prolexis" e scump mai!nu merge de cadou.dar daca-l cumperi tu nu -mi faci si mie o copie?fac cinste serioasa
ica,ma abtin sa comentez cand va aud vorbind despre gardi mare si gradi micanu as vrea sa discut in contradictoriu Eu mi-am facut ucenicia(vorba vine) in cpe si gradi private timp de 4 ani.Asa ca, crede-ma, cunosc ca pe buzunarele mele ce dracu inseamna fiecare.
Ceea ce te sfatuiesc eu este sa incerci sa iti faci "prietene" educatoarele,sa incerci sa discuti cu ele chiar si pt cel mai mic lucru chiar daca ti se pare nesemnificativ,sa incerci sa le explici ca,copilul tau te preocupa tare mult ba chiar mai mult decat cred ele si ca ai dreptul sa fii asigurata ca-l lasi intr-un loc plin de armonie si securitate.Nici vorba sa iesi pe poarta gradinitei cu buza umflata si dezamagita.Vorbim de copii,nu de lucruri
cge,mi-a placut de tine apropo de cadoul pt educatoare
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."