Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (106)
Raspunsuri - Pagina 11
brazuca25 spune:
Apropos de cat inteleg strumfii sa va zic o faza haioasa. Deni a invatat sa fuga, si recunoaste si cuvantul pentru asta (de cate ori am strigat dupa ea Deni nu mai fugi era si cazul sa invete ce inseamna ). Si se intampla uneori sa se bage pe undeva unde nu are voie clar si sa mai distruga (adica de exemplu, darama colivia la papagal cu el inauntru si face numai seminte,nisip si apa pe jos ). Si cand e prinsa, evident ca trebuie sa o iau, ca sa repar ce a distrus ea, si atunci fara sa imi dau seama ii zic Fugi de aici evident in sensul da-te la o parte sa vad ce ai facut. Nu va zic cum aude ce viteza baga si trage ture pe tot holul de cateva ori...daca mama i-a zis sa FUGA, ea fata se executa.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
www.traduceri-rapide.cabanova.ro" target="_blank">traduceri
nma spune:
Brazuca parca o si vad pe Andra in descrierea ta. A mea are ceva cu cosul de gunoi si ... cu sertarul meu cu banuti vechi. de multe ori nu mai apuc sa spun nimic ca pleca repede chicotind. Stie ca nu are voie dar o face doar cand sunt prea ocupata si nu pot sa ma ocup de ea.
Si la noi culcatul seara incepe sa fie o problema. De obicei stingerea e la ora 21.30 dar domnisoara coboara din patut si imi aprinde becul sau fuge din camera. Rade cu Alex pana incep eu cu amenintarile si il culc pe el mai mult fortat. Aseara au adormit la 23. Oricum nu cred ca mai sta mult in patut Andra. Cum prinde momentul se baga in pat langa Alex. Mie imi e teama sa o las in pat cu el, asi vrea sa mai creasca si sa le iau pat etajat.
musso17 voi ati avut noroc. Desi nu putea sa respire, evident ca mucisorii erau de vina, domnisoara nu a renuntat la suzi. o tinea cumva in coltul gurii.
La mine daca trece o zi fara suzi sigur le arunc pe toate dar din pacate doar in masina adoarme fara ea. sa o las sa urle la nesfarsit nu pot, mai ales ca mi s-a intamplat sa vina vecina din coltul opus sa ma intrebe ce s-a intamplat cu fata (deci urla, nu gluma).
Nico, mami de Andra si Alex
musso17 spune:
nu,nma,nici eu nu sunt adepta urlatului,desi am avut nopti cand se trezea si urlaa,nu stiam ce sa-i fac sa taca tot de "teama"vecinilor...este adevarat ca mihnea nu a fost asa atasat de suzi,cu greu a luat-o pe la 5 luni si avea nevoie doar la somn.o sa reusiti,cumva,probabil ca toate la timpul lor.
nma spune:
musso draga nici nu mi-a trecut prin cap ca l-ai lasa sa urle. Eu spuneam cum face Andra. doar la somn are nevoie de suzi dar nu vrea sa adoarma fara ea. Acum de ex a trebuit sa mergem cu Alex la tenis si domnisoara a inceput sa urle pt ca era ora ei de somn. Pana acasa a adormit dar nu iti spun cate comantarii am auzit de la binevoitori pe drum.
Si Alex a avut suzi de la 9 luni pana la 14 dar la el a fost mai usor. Am hotarat ca renuntam, a plans cateva zile si gata.
O sa reusim noi panba la urma.
Nico, mami de Andra si Alex
cristina26 spune:
nma aici se zice ca in trei zile poti schimba un copilas asa mic in ceea ce priveste dormitul, biberonul, etc. Prima zi v-a urla dupa biberon o anumita perioada de timp, ziua urmatoare jumate sau un sfert, si a 3 zi doar putin. A patra zi se v-a termina cu stirgatul.
Eu am incercat sa o dezvat pe Ingrid de dormitul leganat la amiaz si am reusit(inainte sa mergem in vacanta). Imi amintesc ca a strigat prima zi cam 20 de minute, as fi vrut de atatea ori sa merg la ea sa o iau in brate dar ma durea sufletul pt ca stiam ca daca o iau in brate tot plansul ala a fost in zadar iar ziua urmatoare o sa o luam de la capt. Eu iti sugerez daca vrei sa o faci pe Andra sa se lase de biberon, alegeti o zi, asteapta-te la urlaturi, dar nu da inapoi. Stiu ca teoretic este mai usor ca practic. Eu iti doresc mult noroc!
Ingrid; filmuletul lui Ingrid
www.youtube.com/watch?v=99ItPu2KUKs" target="_blank"> copiii nostri; ingerasul meu Paul
karligutza spune:
si ce ne facem cu copilasii gen Adeluta: plange pana vomita! eu as lasa-o sa planga, dar vomita, si apoi alta impacare nu avem.... plange mult, vomita, spalam tot din urma, schimbam copil, mama, lenjerie, curatam covor, gresie, ce se nimereste si apoi e liniste... tot nu face ce trebuie.. plange iar, vomita iar! ... tocmai de aceea eu ii cam fac mofturile alea mari! gen: somn cu mami, la tzitzi, o las sa stea pana la miezul noptii cand nu vrea sa se culce la comanda mea..... deci e cam INDEPENDENTA ca sa nu zic "de capul ei" ...
karligutza
sunt mamica Adelutei
claucia spune:
Si eu o las pe Alessiuta sa mai planga cateodata cateva minute seara daca nu vrea sa doarma la ea in pat. Dar stau langa ea, o mangai, ii spun ca mami e aici dar nu o iau. Si in final se culca si nu se mai ridica dupa cateva ture bune de "pus pe spate-ridicat in picioare". Bine, daca vomita nu prea ai ce face. Adica eu nu ma pricep ca nu prea a vomitat la viata ei si nu as sti ce sa fac. Presupun ca as lua-0 langa mine pana cand va intelege ce se intampla. Numai sa nu isi dea seama ca se poate si va resimti departarea (adica dormit in patut propriu) ca pe o pedeapsa nemeritata dupa atata huzur.
Despre suzi, eu vreau sa adopt o metoda mai putin traumatizanta ma gandesc, atata timp cat copilul simte nevoia sa o aiba i-o dau, ca e deget, ca e suzi, e o nevoie.
Si vreau sa ii spun ca vine intr-o zi o zana sa ia suzi sa o dea unui copil mic care are nevoie de ea si ii lasa in loc un cadou, cand e pregatita sa imi spuna. Nu imi amintesc daca in Dr SPock am citit, eu cam urmez ceea ce spune dr Spock, mi se pare complet, mai putin sfaturile de alimentatie, nu prea suntem completamente de acord.
Despre aranjat...si eu la fel ca si Cafera, ma aranjez, ma spal pe cap destul de des (desi mi-e o lene...), ma machiez dimineata, bine, plec la birou, dar chiar si daca nu, adica in weekend la cafeaua de dimineata ma machiez si ma aranjez si astfel ma simt toata ziua mai bine. nu imi place sa stau in pat in pijama, as fi deprimata.
Alina, bafta la examen, daca te apuci si te moboilizezi sunt convinsa ca iti "reintri in mana".
Monica si eu sunt emotionata pentru tine..ce bine trebuie sa fie si sigur te vei descurca. Si fetele tale se vor intelege si se vor iubi - asa cum am citit povesti si intamplari emotionante si despre alte surioare.
Va pupam
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
musso17 spune:
rescriu acest mesaj,am avut senzatie ca l-am trimis,dra se pare ca nu...offf,oboseala asta.
nma,eram de acord cu tine,nici eu nu sunt adepta urlatului..si eu
in america treaba cu cry it out se aplica destul de des,am citit cateva articole cand nu stiam cum sa-l invat pe mihnea sa adoarma,daca il lasam sa urle,nu vomita,dar urla pana se sufoca si asta in doua minute...deci la noi nu merge metoda...ca o parere persoanala fara sa ating pe cineva,nici nu sunt de acord cu aceasta metoda,plus ca nu i se potriveste caci este incapatanat si ar plange pana la epuizare...cu rabdare,perseverenta si sacrificand doua,trei saptamani eu zic ca reusesti...aici ma refer strict la dormit caci la altceva nu am aplicat.
mychydutza spune:
karli, ce fata cu personalitate ai!!!!!!lasa ca se da ea pe brazda! si andrei plange rau cand vrea ceva, n-am ajuns pana la voma, dar cred ca daca l-as lasa sa-si faca numarul pana la capat, ar urla pana ar leshina!!!!!!!pe el il apuca tusea, cred ca isi irita rau gatul de la tzipete......cand il vad imi aduc aminte de reclama aia la prezervative cu tipul cu copilu in supermarket, care urla si se arunca pe jos ca vroia nush'ce.........si "morala" era: daca foloseai xxx nimic din toate astea nu s-ar fi intamplat.......
sunt moarta de obosita, am calcat la camasi pana am albit ca-mi pleaca consortul bai-bai.......of, grea viata de femeie.....
uitati ce www.expres.ro/articole/detalii-articol/823891/Siropurile-pentru-tuse-periculoase-pentru-copii/" target="_blank">articol am gasit, nici nu sti ce sa mai crezi
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!
oaana spune:
Seara buna.
Am votat...cine mai participa va rog link-uri...
Noi suntem in proces de intarcare,usor,nu-i mai dau ziua deloc,ceea ce este un pas mare,fiindca el ma suzetea toata ziua.Aseara nu am mai vrut sa-i dau deloc,dar e bolnav si ii dau masele si vreo patru dinti si plange de ti se rupe sufletul...asa ca aman pe week..viitor.Oricum a fost usor,acum ziua nici nu ma mai cauta la sani.
Am vrut sa va spun si eu desore vaccinul antigripal homeopat,vad ca s-a spus aici,merg si eu sa-i iau saptamana viitoare,eu acum le dau la amndoi imunogrip junior.
Am reusit sa ma pensez,de bai cu spuma nici nu poate fi vorba,am vrut sa fac o baie mai "lunga"dar in 5 minute eram afara ca urla cu tati de te asurzea...si dupa cum v-am spus eu nu pot lasa copiii sa planga,asta nu inseamna ca nu plang
Mai voiam sa spun nu stiu ce,dar e cam tarziu si neuronul dormiteaza...asa ca va pup.
Oana,mami celor doi nazdravani: Iosua si Aaron.
www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"