Grupa mica la gradinita (2)

Grupa mica la gradinita (2) | Autor: soanso

Link direct la acest mesaj

grupa mica la gradinita(1)

ne pregatim de: prima zi de gradinita!!!

nu va spun ce emotii mari am ,ce fluturasi in stomac si cate intrebari fara raspuns...
1)cum pregatesc copilul pentru gradinita?
2)cum o fac sa-si formeze o idee despre ce este gradinita?
3)ce fac daca plange si nu vrea la gradi,daca nu se poate acomoda,integra cu copii.

va rog sa-mi impartasiti din experienta voastra
multumesc

Propun sa continuam discutiile despre Grupa mica la gradinita:sfaturi,suport,experienta,incurajari si multe altele.

SOSO (20 dec 2005)
POZE SORANA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Mamicilor cu pitici de 3 ani le doresc mult curaj si rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de_Alex spune:

ok...
Azi a 4-a zi fiind..., la fel ca si ieri,..a ajuns acolo fericit, dimineata cand il intreb :"Alex , hai ne imbracam sa mergem la gradi, el imi spune bucuros Daaaa"..., pe drum nimic nici un scancet, ajungem acolo, la fel se uita curios sa vada ce copii au ajuns deja la gradi inaintea lui....ii dau jos caciulia si geaaca....si-atunici incepe calvarul..Isi da seama ca eu il dezbrac sa ramana si ca eu voi pleca. La 13.00 il ia soacra-mea ...si-mi spune ca e fericit cand o vede...se duce la ea alergand...o pupa pe obraz...si striga : "Micu-Micu"...(asta e porcla ei)
Eu am intrebat-o pe educatoare si mi-a zis ca mai mult de 2-3 minutele nu plange dimineata dupa ce plec, ca eu un copil ascultator, receptiv...si ca papa acolo si se joaca cu ceilalti copii...Asa imi spune ea...
Mi-ar fii placut sa poata sa vorbeasca si Alex mai mult...nu stie sa-mi zica ce face acolo, daca s-a simtit bine,...ce a papat...mai avem ceva timp pana o sa vorbim mai bine, asa ca iau de bun ce-mi spune educatoarea.

Noi speram sa mergem si de-acum incolo, speram sa nu schimbam nici grdainita si speram sa mai vina copilasi de varsta lui...., el este cel mai micut de-colo. Asa, per total,facand o analiza a acestor 4 zile...cred ca a fost mult mai bine decat ma asteptam....speram ca si saptamna viitoare va fii bine, sau si mai bine.!!!!

Asteptam noi vesti de la piticei.
Carla, vad ca piticul tau pe care tot Alex il cheama...e mult mai vorbaret...ai noroc din pct. asta de vedere...Ce-ati mai facut??!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soanso spune:

mami de alex,pai experienta ta vad e una placuta deocamdata,nu stiu ce sa-ti spun referitor la raportul piticilor vezi tu uneori au tendinta de a exagera,sau de a spune baliverne...
mie nu-mi place educatoarea la care e Sorana nu prea am vazut nus ce progrese...stie vreo doua trei franturi din ceva poezioara cu ursuletule,mor,...iesi afara din barlog,alta cu iepurasul...tup tup si sare si isi ridica manutele in forma de urechi lungi....initial am vrut sa o mut deaici dar e aproape de casa e la doua blocuri de noi,e aproape dimineata cand o duce sotul care mereu e grabit...iar la 12 o scoate socrela care mi-a declarat ca fata se joaca,a gasit-o cocotata pe masa ieri,azi sotu a gasit-o pe sub masa,nu plange ,doar ca dupa o perioada de absenta(caz de boala) refuza sa mai mearga ,dar porma e ok!

monica70,nu mai zici nimik?cum mai e cu baietelul agitat??pai nu prea puteti face voi ca parinti mare lucru,eventual rugati educatoarea-directoarea sa ii faciliteze copilului o intalnire cu un psiholog(mai nou au gradinitele angajat).

iesim afara in parculet e vreme frumoasa la Cluj!

SOSO (20 dec 2005)
POZE SORANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

SOANSO mersi de intrebare,noi suntem bine mersi ,adica Diana ca io-s varza de obosita numai ce-am aterizat de la birou unde am avut de calculat salarii en gros.
Despre baietelul acela nu stiu nimic nou,decat din ce-l mai "cearta" zilnic fiica-mea cand se joaca acasa de-a gradinita,asa mai aflu pe cine mai bate,sau ca a rupt florile,ca la masa baga degetele in farfurie Ai dreptate si la gradinita lor au psiholog,sigur il va lua la interviu,daca nu l-o fi si luat deja ... Nu stiu exact,pentru ca nu apuc sa merg decat rar eu cu ea dimineata si atunci sunt pe fuga,n-am timp de discutii cu educatoarele,ma grabesc la birou.
La Diana luni vor veni cei de la Teatrul de papusi (5 lei de copil) - super ca ii place la nebunie. Sunt curioasa cum va fi cand incepe sportul si limba engleza,probabil prin noiembrie o fi asta dupa cum au zis.
In rest, dimineata se scoala vesela si mai se intampla si sa ne zoreasca ea sa nu intarzaiem Educatoarele au laudat-o ca e cuminte - desi e tare zburdalnica - si ca e foarte atenta la activitati.Se imbraca/dezbraca singura,danseaza si canta de zor cu gasca.Le-au facut cate un dosar in care le-au pus operele -desenele ce le-au colorat (a se citi mazgalit ) si le-au insirat afara pe hol pe dulapuri sa le admire parintii De mancat mananca tot in general,dar cand e ceva ce nu-i place mananca sau mai putin,sau doar gusta - asa mi-a zis educatoarea cea tanara.
Imi pare rau de cele ce mai aveti copii cu probleme de acomodare,nu prea stiu ce sa va zic,a mea a fost sociabila de mica si in plus de juma' de an cotcodaceste ca vrea si ea la gradinita,ba mai mult,voia si la scoala,ca ea vrea ... ghiozdan La program prelungit,n-are nevoie de asa ceva,asa ca inca saliveaza dupa el.Poate ma indur odata si ii iau unul micutz,ca sa se dea rotunda ca are si ea ghiozdan

MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele."

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Mami_de_Alex, :) eu sunt mama de Alexandra dar tot alex ii zic chiar daca suna mai baietos! Din ce povestesti tu eu cred ca e de bine, exact asa face si fi-mea insa ma linistesc ca o gasesc acolo vesela cand o iau! Azi dimineata a luat-o educatoarea repede sa o ajute sa stranga desenele de pe pereti ca sa puna azi altele , si desi cam maraia a plecat si a uitat de mine!Un copil zice ca se obisnuieste cam intr-o luna, eu ma pregatisem sufleteste pentru ce era mai rau, dra dupa parerea mea nu am de ce sa ma ingrijorez (si nici tu)! Eu am avut experienta cu o alta gradinita, am fost o saptamana acolo si facea niste crize de muream: plangea pana vomita, tremura cand isi aducea aminte d egradinita si-mi spunea ca se sperie, nu dormea noaptea, nu a mancat o saptamana decat foarte putin- cum decurg lucrurile aici mi s epare lux! La cealalta gradinita educatoarea mi-a zis ca mai bine stau cu ea acolo pana se obisnuieste-mare greseala- oricum din ce am vazut acolo...sunt copii care plang de mor cand ii aduc parintii, se tavalesc pe jos, intra mai mult cu forta , si in secunda doi dupa ce au disparut parintii se linistesc si sunt copii care nu plang, dar maraie pe parcursul zilei, intreaba de mama d etata de bunica etc ! Alex cand incepe s aplanga incep sa-i explic faza cu serviciul si face:"gata gata nu pange fetita" mi-a zis intr-o zi ca "pange fetita sa vina mami" si i-m spus sa nu mai planga ca mami vine oricum, acum zice:"oricum vine mama"! educatoarea mi-a zis ca e cuminte, ca si daca o mai apuca dorul zice singura:"gata gata oricum vine mama" si incepe sa rada! Aici e vesela, noaptea doarme tun, a capatat expresii de acolo...sunt multumita ce sa mai!

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soanso spune:

carla,tare faza "oricum vine mama" e bine ca se incurajaza singura si intr-un fel are siguranta ca mergi dupa ia si asta e un lucru pozitiv...
bravos pt fetita cuminte!

mi-am adus aminte de o faza haioasa...mai demult o pedepream pe Sorana si o puneam la colt...intr-oi zi a venit si mi-a zis senina "mami am facut o plostie ..merg la colt!"

eeeeeeeeee de bine ...dimineata a vrut la gradi!!!!

SOSO (20 dec 2005)
POZE SORANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Si noi...si noi...tot la grupa mica.
Din pacate suntem la program scurt.As fi vrut program prelungit,poate asa ar fi fost si el tentat sa invete sa doarma si sa manance singur.
Pe de alta parte ma gandesc ca e mai bine asa...Ca nu plange dimineata si ii place sa merga la gradi.
Nu stiu cum e la voi dar la el la gradinita n-au invatat de la inceputul anului decat o poezie cu toamna. As sa-l cred dar nu pot. Nu vrea sa povesteasca nimic din ceea ce face acolo. "Iti spun mai talziu,acum is ocupat"

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Dragutele mele mamici de pitici,am si eu o intrebare:
noi dupa doua zile de gradi stam acasa ca avem mucisori multi...si tot tacimul aferent unei bronsiolite...desi Dariuca noastra a reactionat bine la ideea de colectivitate,miine am decis inca sa nu o duc.
Am vorbit cu alte doua mamici care ziceau ca vineri din 14 copii ramasesera 5.Deci au luat unii de la altii raceala asta pacatoasa.
Ce credeti voi,dupa ceva pauza...va privi ea la fel de ok gradinita?
Pupici la pitici si la mamici de scumpici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Si noi tot la gruoa mica...
De la inceputul anului a invatat vreo 5 poezii, se simte bine, mai maraie uneori cand il imbrac sa mergem, dar ajungem acolo si dupa pupicii de rigoare ("de 2 ori pe nas, ochi, obrajei si urechi")se duce cu dna in clasa si gata. In 5 minute e schimbat si in clasa.

Maminuta - Catalin a avut traheobronsita, a stat 8 zile acasa. Reintoarcerea a fost simpla, ca si cum nu ar fi lipsit deloc. Singurul lucru a fost ca a marait (nu plans) un pic si acolo cat l-am schimbat si a trebuit sa ii spun ca nu il lasam si venim sa il luam la 16. Cand l-a luat dna de manuta, nu a mai zis nimic, s-a dus fix la masa de jucarii.

Cred ca sunt experiente si experiente, in functie de copil si de starea lui din ziua respectiva. Nici noi nu suntem la fel in fiecare zi. Ma gandesc ca incepe si cel mic cresa si el e dependent rau de noi, atunci o sa intru sa gasesc un umar sa plang.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aurasa

Si noi tot la gruoa mica...
De la inceputul anului a invatat vreo 5 poezii, se simte bine, mai maraie uneori cand il imbrac sa mergem, dar ajungem acolo si dupa pupicii de rigoare ("de 2 ori pe nas, ochi, obrajei si urechi")se duce cu dna in clasa si gata. In 5 minute e schimbat si in clasa.

Maminuta - Catalin a avut traheobronsita, a stat 8 zile acasa. Reintoarcerea a fost simpla, ca si cum nu ar fi lipsit deloc. Singurul lucru a fost ca a marait (nu plans) un pic si acolo cat l-am schimbat si a trebuit sa ii spun ca nu il lasam si venim sa il luam la 16. Cand l-a luat dna de manuta, nu a mai zis nimic, s-a dus fix la masa de jucarii.

Cred ca sunt experiente si experiente, in functie de copil si de starea lui din ziua respectiva. Nici noi nu suntem la fel in fiecare zi. Ma gandesc ca incepe si cel mic cresa si el e dependent rau de noi, atunci o sa intru sa gasesc un umar sa plang.

Aurasa, Catalin (3 iunie 2005) si Alexandru (9 martie 2007)

Si noi la fel, Luca a stat 2 saptamani acasa bolnav, iar in dimineata asta si-a recunosctu imediat dulapul (eu nu mai stiam exact care e :)), a intrat in clasa si s-a dus direct la jucarii, nici nu s-a uitat la mine.

Cred ca ne-am adaptat.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput