veste buna pentru mamicile de gemeni, tripleti ...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monituta1 spune:

mamici, am si eu am gemeni, o fetita si un baietel. Am vb personal cu Ionela Danciu si mi-a trimis ceva acte. Dak vreti vi le trimit si voua. MAilul meu e baciu_monik@yahoo.com. Ionela a inceput procesul in martie, l-a castigat in Alba in iunie si acuma recursul la Bucuresti (pe9.10). Dak vreti am si nr. ei de tel. sa o sunati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauracatu spune:

Salutare fetelor

Sunt si eu interesata de actele care trebuie sa le facem pentru a da statul in judecata. Oare nu se poate apela la Avocatul Poporului, sau nu e de competenta lui?

Va astept cu idei...
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

laura ai nevoie pe langa certificate de nastere etc, de Decizia de acordare a indemnizatie de la Directia Muncii Iasi in cazul tau. Practic aceasta decizie se contesta in instanta! Scuza-ma, nu sunt jurist, dar in ultimele 2 sapt. am citit foarte mult pe tema asta.
Procesul ar fi mult mai usor de castigat daca s-ar publica ... Hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cazul Ionela Danciu, dar cica acum se publica hotararile din iunie-iulie, deci va mai dura pana ajung la oct.



PUSSI de SABINA ELENA & ANA NICOLETA 19.11.2007

www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE

ASA CRESTEM

DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

fetelor, eu am primit raspuns de la Ionela Danciu (era de fapt un articol publicat) si se spune ca poti incepe "actiunea" numai in cazul in care copiii nu au implinit doi ani la momentul inregistrarii cererii/sesizarii. Voi ce stiti in legatura cu asta? (ma refer la ce putem face noi, mamici de gemeni/tripleti care au implinit deja doi anisori.) Se mai poate face ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Asta am primit pe mail:

"Dupa ce a cāstigat indemnizatie pentru ... Mamica tripletelor descrie cum trebuie procedat pentru a obtine indemnizatia de crestere pentru fiecare dintre copiii nascuti odata

Ionela Mariana Danciu, din Aiud, este prima din Romānia care a cāstigat lupta cu autoritatile īn privinta indemnizatiei de crestere.
Ionela a cerut īn instanta declararea ca nelegal a unui act normativ potrivit caruia „prin nastere se īntelege aducerea pe lume a unuia sau mai multor copii vii".
Īn baza acestei prevederi, statul acorda īn prezent o indemnizatie de crestere a bebelusului de 600 de lei, indiferent de cāti copii vad lumina zilei īn urma unei sarcini. Astfel, mamicile care nasc mai multi copii deodata sunt discriminate.
Contestarea deciziei
„Īn primul rānd, trebuie obtinuta de la Directia Muncii si Protectiei Sociale (DMPS) decizia īn care este mentionata suma alocata dupa nastere, respectiv 600 de lei. Aceasta, īn cazul īn care decizia nu a fost trimisa acasa, prin posta, titularului dosarului", explica Ionela Danciu.
Al doilea pas consta īn contestarea deciziei mai sus mentionate, contestatie care trebuie adresata DMPS si īn care se mentioneaza dezacordul titularului cu privire la acordarea sumei de 600 de lei, din considerente de „inumanitate" a deciziei. Semnatarul contestatiei urmeaza sa primeasca o comunicare scrisa de la DMPS cu privire la posibilitatea de a se adresa justitiei īn cazul īn care nu este de acord cu decizia.
Toate aceste adrese si raspunsuri, īn copie, se depun la dosar si se īnainteaza la tribunalul la care face referire DMPS īn adrese. „Este foarte important ca toate adresele sa fie datate (catre institutii), semnate si stampilate (unde e cazul - de catre institutii), deoarece īn instanta trebuie sa se vada clar toate cele mai sus mentionate", mai spune mamica tripletelor.

Aceste demersuri pot fi facute pāna cānd copiii īmplinesc doi ani, respectiv trei ani, daca ei sunt bolnavi. „Eu am reusit acum individualizarea pāna la vārsta de doi ani, atāt cāt prevede o lege defavorizanta si discriminatorie a copiilor nostri, īn comparatie cu ceilalti copii de vārsta lor, nascuti individual.
Īn momentul īn care si copiii nostri vor intra īn conditii de normalitate, nu putem sa facem noi discriminarea īntre ai nostri, care sunt gemeni sau tripleti, si ceilalti, pentru a cāstiga retroactiv sume pe cānd ei vor fi depasit deja vārsta de doi anisori. Asadar, daca procesul se prelungeste peste perioada amintita, nu vor mai primi banii", spune Ionela.
Pentru clarificari sau informatii suplimentare, Ionela Danciu poate fi contactata prin e-mail: ionela.briscaru@gmail.com sau la numerele de telefon 0788.821.617 si 0258.860.517.
Īn primul rānd, trebuie obtinuta de la Directia Muncii si Protectiei Sociale decizia īn care este mentionata suma alocata dupa nastere.
Ionela Mariana Danciu,
mama triplete "



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

dalina nu stiu sa-ti zic de varsta...In schimb pot sa-ti spun ca mi-a luat 6 ore sa-mi dea un nr. de iesire(adica data la care mi-a fost comunicata decizia) la directia muncii.



PUSSI de SABINA ELENA & ANA NICOLETA 19.11.2007

www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE

ASA CRESTEM

DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delfi spune:

eu nu am primit decizia prin posta, am luat-o singura acum dupa un an de la nasterea gemenilor dar nu mi-au dat nici un nr. de iesire. Pur si siimplu mi-au dat-o fara nici o semnaturact in instanta nu am mai conte. Am facut actiunea direct in instanta

Mona mamica fericita de Alexandru Luca si Cristian Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antala spune:

Ma intereseaza si pe mine cum si ce pasi trebuiesc urmate pentru a solicita indemizatia pentru copii gemeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpeti spune:

referitor la subiectul dezbatut mai sus: sunt mama de gemeni(Mario si Cosmin) in varsta de un an si patru luni si sunt consilier juridic.
Am introdus actiune la tribunal pentru plata dubla a indemnizatiei.
Pe 20 ian. voi avea primul termen.
Pentru toti cei interesati, va sunt necesare la dosar:copii:C.I. C.N. ale copiilor. certificat de casatorie, cartea de munca sau alt act care sa ateste ca ati platit asigurarile cel putin 12 luni inainte de nasterea copiilor si bineinteles sa redactati o actiune.
Pentru alte detalii va stau la dispozitie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Buna Dpeti

Sunt si eu viitoare mamica de gemenute. Daca pana se nasc (martie 2008) nu se va rezolva ceva din initiativa guvernului vom apela si noi varianta aceasta, desi am sperat ca in viata mea sa nu am treaba cu tribunalele. Insa daca numai asa se poate...

Cu bine,

Clara 29+

Mergi la inceput