Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (121)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danonique spune:

LALAD .Albert nu prea vrea mancare solida si i-am facut laptele cu apa de la orez.A mancat cu greu si cateva lingurite de morcov din borcanel.Eu m-am saturat deja de ceaiuri si nu vad nici o imbunatatire.Voi trimite pe cineva la farmacie sa-mi ia pastile homeopate.Multumesc mult.

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si 14+ http://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui danonique

LALAD .Albert nu prea vrea mancare solida si i-am facut laptele cu apa de la orez.A mancat cu greu si cateva lingurite de morcov din borcanel.Eu m-am saturat deja de ceaiuri si nu vad nici o imbunatatire.Voi trimite pe cineva la farmacie sa-mi ia pastile homeopate.Multumesc mult.

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si 14+ http://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert

Dana daca nu papa mancarica solida trece-l cateva zile pe lapte pentru diaree gen humana hn .

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Danuta, la bebei si la burtici! Multa sanatate si tie si lui Albert!

Puiului mic ma gandesc ca ii poti da lapte fara lactoza. Stiu ca asta este recomandat in diaree.

Iar pt raceala ta...daca gasesti catina este ff buna. Vezi ca este si energizanta si daca papi seara e posibil sa nu mai poti dormi.

Pupaceli!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Dana, lapte fara lactoza pt. Albert, papa de regim (morcov fiert, orez fiert, carne, branza de vaci, banana, mar copt, cereale fara lapte inclus) si BIOTICS in lapte!! Musai! Sau Ecoflorina.
Pt. tine in afara de homeopate mai poti lua Panadol, e permis in sarcina. Eventual din ala Forte (sau Plus), cum i-o zice.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Hello,

Sa va mai spunem cate ceva si despre noi. Va scriam in capitolele trecute ca avem mari probleme cu somnul. Pe scurt culcat in brate sau in leganut, pus in patut, trezit, luat in brate, si povestea se repeta de cateva ori pe noapte de ajung sa il culc cu mine in pat.
Aseara dupa ce am facut asta de 3 ori sotul s-a enervat rau si a zis sa il lasam sa planga sa invete sa adoarma singur. El doarme in camera lui.
Fetelor, a plans o ora jumatate , era ud pe cap si pe pijamale.Cand intram la el se agata de noi sa il luam. In final a adormit singur extenuat si a dormit 6 ore neintrerupt. I-am vorbit pus muzica jucarii in patut, incercat s aii dau ceai, lapte, etc. Nu vroia nimic doar sa il luam.

Oare l-am lasat sa planga pre mult? Cum sa procedez de acum incolo? Ma bucur ca am reusit cat de cat, dar pe de alta parte mi-e frica sa nu ii fac rau.
Stiu ca Miri a mai facut sleep training, mai e cineva care poate sa imi impartaseasca din experienta?

Alta intrebare: el doarme pe burta de la 2 saptamani. Sunt ingrijorata ca nu si-a schimbat deloc pozitia si oasele capuluise taseaza doar pe parti.Nu vrea pe spate si pace. Cum sa il fac sa doarma pe spate? Mai doarm alti bb pe burta?

Va multumesc.

Mergi la inceput

Rali, vrei o parere sincera ?

Da . L-ai lasat sa planga mult prea mult.
Nu il poti invata intr-o seara.
Se face treptat si de preferat sa nu ajunga copilul sa planga.
Te duci la el il mangai ii dai ceai, apa lapte...ma rog ce ii dai tu deobicei asta daca se trezeste in timpul noptii. Ii vorbesti incetisor , il mangai. De preferat nu il iei din pat dar daca nu se poate altfel, il ridici il consolezi si il pui la loc.
Daca tot plange si dupa 2-3 incercari din astea atunci pentru azi ii cam ajunge. Maine incerci mai mult.
Daca tot circul asta se face la ora de culcare, adica inainte de a apuca sa adoarma primul somn atunci nu ii ieste somn in momentul ala si mai bine decat sa va stresati amandoi continuati o activitate pana este chiar obosit rau.Aceasta activitate poate fi linistita de tipul citit o poveste, alintat in pat, jucat cu jucarii soft sau o activitate mai zbuciumata gen mers de-a busilea etc in functie de temperamentul copilului.

Si mai exista o chestie . Daca copilul este invatat sa adoarma in brate, leganat deci cu un ritual ce presupune prezenta unui adult atunci trebuie sa inlaturi intai acest ritual. Deci trebuie sa adoarma ca ii este somn. Singur. Fara interventia voastra. Asta presupune oboseala copilului pana ajunge sa doreasca sa doarma. Nu sa ii favorizezi adormirea cu ajutorul tau.
Apoi se face invatarea readormirii in cazul in care se trezeste.
Altfel copilul nu mai intelege nimic: de ce la adormire se face intr-un fel si la readormire se vrea altceva.

Iar daca bebe este alaptat atunci el isi doreste mai mult prezenta mamei decat un bebe hranit cu sticluta.

Si Andrei doarme doar pe burta.De la 2 luni. Insa caputul e ok.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Mergi la inceput

Raly si inca ceva foarte important .
Momentul ales de voi pentru invatare este prost ales.
Acesta forma de educare se invata ori la varste mult mai mici ori cum este cazul vostru dupa varsta de 1 an. Asta daca vrei sa invete fara plans.

In jurul varstei de 8 luni si pana pe la 11 luni apare teama de separare a sugarului ! Mai precis anxietatea de despartire.
Astfel sugarului ii este efectiv frica ca mama/ tatal dispar de tot din viata lui. Ei nu realizeaza ca tu esti in camera alaturata. Cred ca te-au pierdut de tot. Asa incat varianta asta de invatare a somnului singur la aceasta varsta se suprapune cu aceasta teama a lui si rezultatele sunt mult mai greu de obtinut. Si pot sa dea o anxietate pe care nu o vei putea recupera foarte usor.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui kalosalina
Deja putem spune ca avem copilasi mari nu bebei...si eu zilnic raman surprinsa de noile lucruri pe care le face Daria: scotoceste peste tot, cum ma prinde se agata de mine sa o iau din patutz, cand o las singura striga dupa mine (nu plange, doar striga), uneori chiar striga "ma-maaaa", vine la mine si ma cuprinde daca ma prefac ca plang, cand o iau in brate ma cuprinde tare de dupa gat si chicoteste de bucurie, si cate si mai cate...nu-mi mai vin acum in minte...Nu mai pot de dragul ei!

Wow, ce iubareata mica! Sunt impresionata ...lucrurile de genul asta eu credeam ca le fac bebeii pe la un an jumate, doi ... Sofiei nici macar nu ii place sa o tinem in brate cu fata la noi, o "sufocam". Ne impinge cu manutele si intoarce capul dreapta-stanga. Mai avem si noi momente de tandrete, dar nu e asa de iubitoare cum zici tu ca e Daria. Recunosc soiul, de fapt, e varsatoare independenta, ca mine. Dar parca e totusi sunt mai lipicioasa? Om vedea...

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Lala,

Merci mult. Bineinteles ca vreau pareri sincere, nu pretind ca am facut totul perfect , din contra cred ca am gresit si gresesc in continuare.
Il pun la somn la 9, credeam ca e obosit destul, ultimul somn e la 2, 3 ziua. O sa incerc sa il obosesc mai mult seara, poate intr-adevar nu e gata de somn.

Sa vedem cum o sa fie diseara, i-am spus bonei sa il mai lase din brate, cred ca de aici ni se trage.

Inca o data multumesc mult si orice sfat este ff apreciat.

Lala, Andrei este minunat, ma uit mereu la pozele voastre, ce ochisori ce par, pare ff activ si curios la fel ca baietelul meu. Sa iti traiasca amandoi.

Mergi la inceput

Sper ca nu te-am suparat

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Mergi la inceput