Investitie imobiliara acum?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Preturile la apartamente scad. Ca e criza, ca a fost boom imobiliar si s-a spart, ca au inasprit bancile conditiile de creditare....

Si eu ma intreb daca merita sa cumpari un apartamnet ca sa-l inchiriezi?

Sa zicem ca ai avansul si chiria acopera rata la banca. Din ce calcule fac eu ACUM nu acopera, sa speram ca mai scad preturile.
Si incepi sa ai castig peste 20,30 de ani cand termini de platit ratele.

si daca ai chiriasi, desi pare super misto ca primestii banii in fiecare luna, ai si cheltuieli/riscuri:
- ar trebui sa platesti impozit pe venit, cred ca e 16%
- se strica terasa, sunt infltratii in pereti, fondul de reparatii, imozit le plateste PROPRIETARUL
- asta in conditiile in care ai un chirias bun, care plateste la timp inclusiv cheltuielile de intretinere si sta pe termen lung

Stii o gramada de povesti destul de urate cu chiriasi, cea mai comuna e ca pleaca fara sa plateasca chiria pe 1,2,3 luni si lasa datorii mari la intretinere, curent, cablu, etc.

Si apropo de cumparat: o colega de-a mea a cumparat o garsoniera intr-o zona buna asta primavara cu credit pe 35 de ani, acum ar fi cumaprat 2 camere la acelasi pret!
Sigur ca nu-s ghicitor in stele dar cred ca preturile o sa mai scada. Eu acum n-as imobiliza banii, chiar daca pt lei sa zicem ca e inflatie, poti tine economile in valuta.

Mergi la inceput