Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(96)
Raspunsuri - Pagina 5
elilov3 spune:
mvb cu placere iti doresc sanatate multa si tie si bb-lului si sa speram ca nu este altceva decat o alarma falsa... pentru tine
alra pai asa am facut...
olivia deh bine scapasi pe ziua de azi
34+Dimitrie
mav spune:
ancaoradea, m-ai speriat tare cu mesajul tau...
si eu sunt anemica si nu pot lua supliment de fier (si dr mea mi-a zis ca... "asta e", nu iau fier si gata)... Doamne fereste.... nu vreau sa ajung la perfuzii... chiar nu stiu ce sa fac... ca dupa 5 minute in picioare ma ia ameteala...?
"DBP 9,5 si femurul 7,2 cm" inseamna cam 36s si aproape 3kg +/- 450g... ai incredere ca a masurat bine (ca ar fi mare bble tau pt 28s+)?!
37+
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
Mirela_1 spune:
Olivia, multumesc.
Madutza, atunci n-am pierdut nimic, si eu vreau sa vin astazi. Incepe la 5, nu? Am sa dau un telefon.
Mirela 28+
alra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mav ancaoradea, m-ai speriat tare cu mesajul tau... si eu sunt anemica si nu pot lua supliment de fier (si dr mea mi-a zis ca... "asta e", nu iau fier si gata)... Doamne fereste.... nu vreau sa ajung la perfuzii... chiar nu stiu ce sa fac... ca dupa 5 minute in picioare ma ia ameteala...? "DBP 9,5 si femurul 7,2 cm" inseamna cam 36s si aproape 3kg +/- 450g... ai incredere ca a masurat bine (ca ar fi mare bble tau pt 28s+)?! 37+ Mami de Sebi (04.02.2004) www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS "Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown) |
mav, daca nu poti lua suplimente de fier ( pe ce motiv, apropo?) mananca chestii cu fier. spanacul are mult fier nu?
si eu am feritina si hemoglobina mici (sub limita) si am negociat cu dr de fam sa nu iau fier caci sunt constipata rau (apropo, nici cu laxativele de le iau nu prea mai tine figura, trebuie sa cer ceva mai puternic) dar dr a zis ca ar cam trebui si mi-a dat un "bio fier" cica mai slab. uitai sa il iau azi, bine ca mi-ati amintit
mda, si eu ma simt ametita...
ufff, abia astept sa nasc ... si mai am 2 luni
revin cu un link foarte interesant pe tema anemiei si alimentatiei:
http://www.healthcastle.com/iron.shtml
pe scurt unele mancaruri favorizeaza absorbtia fierului si altele nu, spanacul nu! - cica sunt surse excelente de fier ficatul, stridiile si scoicile dar in sarcina cu ficatul mai usor din cauza continutului mare de vit A care nu face bine lu bb.
Vacanta cu Laura in Romania
elilov3 spune:
nebunica La multi ani fericiti impreuna ...
hai sa te felicitam noi azi ca maine ma felicitati voi maine e ziua noastra de cataorie religioasa tot 4 ani
mav ne bucuram ca esti bine si in sfarsit ai terminat cu scarbiciul....fi tare, fi tare inca putin si la tine
dati mai departe lista si completati la cele scrise de mav...sa alegem pana la urma ceva
Prajiturele&Cozonacei de nov&dec
Cozonacei&briose de nov&dec
Stelute de nov-dec2008.....
sa mai discutat despre renisori, craciunei si craciunite...voi ce mai stiti
34+Dimitrie
Olivia26 spune:
Maaav ce bine ca esti la termen, de acum relaxaree si ca indata vine Antonio. Sebi cred ca abia asteapta sa aiba cu cine se juca.
Amandoua straluciti si sunteti fff frumoase, e drept ca Dandu ne intrece pe toate cu burtica (desi se potriveste mai bine un augmentativ decat diminutivul dar parca suna urat burtoi) o sa fie Raducu un grasaaan.
Nebunici, eu am inceput cu ceaiul de zmeur de luni, dupa ce am implinit 35 sapt, mi-era un pic teama sa nu-mi provoace contractii dar nu am simtit nimic deosebit pana acum.
Gelul pt masaj perineal (pt elasticizarea zonei in speranta ca scap de epiziotomie desi cand ma gandesc la motiv, epiziotomia devine o nimica toata)e de la mothercare dar inca nu am inceput sa-l folosesc tot aman desi scrie ca se foloseste cu 6 sapt inainte de nastere.
Betaisodona era in lista de la doctor, e pt spalaturi vaginale dupa nastere.
Aaa, si am mai gasit niste exercitii simple care pot fi facute pt a usura travaliu, daca vreti le copiez si aici dar cred ca le stiti deja, is vreo 3 in afara de Kegels (revin in urmat mesaj).
Andreyutza, multumesc mult pt mesajul de la ancaoradea, na ca m-am dat de gol ca n-am mai citit chiar tot ca in ultimul timp parca nu prea am mai avut rabdare sa stau la calculator. In schimb acum am niste emotii pt Ginye ca nu-mi mai vine sa ma dezlipesc de forum.
Olivia 35+ www.flickr.com/photos/24386067@N08/" target="_blank">David
Lucrusoare bebe
nebunica-zapacica spune:
Mirtha uite o traducere aproximativa a acelui articol:
Comisia European#259; propune un concediu de maternitate mai lung.
Comisia a prezentat, pe 3 octombrie un pachet de m#259;suri pentru a impaca mai bine viata profesionala, viata privata #351;i de cea de familie.Principalele propuneri se refer#259; la extinderea duratei concediului de maternitate, cat #351;i la ameliorarea drepturilor pentru femeile angajate īntr-o activitate independenta. Comisia propune m#259;rirea duratei minime de concediu de maternitate de la 14 la 18 de s#259;pt#259;māni. Se recomand#259; pl#259;tirea salariului in procent de 100% , chiar daca posibilitatea de a stabili un plafon maxim de boal#259; ar fi lasata la decizia statelor membre.
Īn plus, femeile ar avea mai mult#259; libertate de a alege perioada non-obligatorie a concediului (īnainte sau dup#259; na#351;tere) #351;i nu ar mai fi necesar a lua o anumit#259; parte a lui īnainte de nastere.Protec#355;ia īmpotriva concedierii ar fi consolidata #351;i femeile si-ar relua locul de munc#259; sau un echivalent al acestuia dupa concediul de maternitate. Īn cele din urm#259;, ar fi introdus dreptul de a cere angajatorului adaptarea orarului de lucru dupa concediul de maternitate.
Īn plus, Comisia propune, pentru femeile care desf#259;#351;oar#259; activit#259;#355;i independente, s#259; se bucure de acela#351;i acces la concediul de maternitate ca si salariatele, dar pe baz#259; de voluntariat. Īn mod similar, so#355;ii #351;i partenerii de via#355;#259; care lucreaza īn īntreprinderile mici, de familie ( 'parteneri-ajutori') au acces la securitate social#259; #351;i nivelul lor de protec#355;ie ar fi cel pu#355;in echivalent cu cel al lucr#259;torilor care ī#351;i exercit#259; oficial o activitate independent#259;.
Ambele propuneri vor fi luate īn considerare de c#259;tre Parlament #351;i de statele membre. Un acord ar putea fi īncheiat īn 2009, #355;#259;rile UE vor avea atunci doi ani pentru a introduce legisla#355;ia īn legea nationala.In plus, negocieri de concediu parental ar putea duce īn cele nou#259; luni la o revizuire a legisla#355;iei. Comisia dore#351;te s#259; īmbun#259;t#259;#355;easc#259; concediului de paternitate (scurt concediu pentru ta#355;i la na#351;terea sau adop#355;ia unui copil), concediu de adoptie(concediu similar celui de maternitate , īn momentul adopt#259;rii unui copil) #351;i concediul filial (pentru a avea grij#259; de familia īn īntre#355;inere).
35+ Victor-Nicolas
AMR 5 SAPTAMANI!!!
Olivia26 spune:
Exercises To Prepare Your Body For Delivery Day
Exercise 1 Angry Cat
Why? It strengthens abdominal muscles and eases back pain during pregnancy and labor.
How? Get down on your hands and knees with arms held straight and spaced shoulder-width apart and with your knees spaced hip-width apart. Next, take a breath in, and exhale as you tighten your abdominal muscles, round your back and tuck your butt under. Then inhale and relax back into a neutral- but not a swayback- position. Repeat three times. Work up to ten repetitions when feeling stronger.
Exercise 2 Squatting
Why? It may not look elegant, but squatting is a time-honored way of preparing for and giving birth. Since pelvic opening is the widest when squatting, it can be a good position to use during the pushing stage of labor. Doing squats now strengthens legs so there will be an ability and stamina to use this position if need be when the big day arrives.
How? Hold on to the back of the steady chair for support. Stand with your feet spread slightly wider than hip-width and your toes pointed outward. Bend your knees and slowly lower your bottom toward the floor as if you were going to sit on a chair. As you lower yourself, contract your abdominal muscles, lift your chest and relax your shoulders. Most of the weight should be resting on the heels. Slowly return to standing. Repeat five times, or as many as you will feel comfortable with.
Exercise 3 Tailor or Cobbler Sitting
Why? This exercise helps to condition and increase the flexibility of inner-thigh muscles in preparation for birth and eases lower-back tension.
How? Sit either with legs crossed or with the soles of your feet touching each other and your knees are to the side, as well as make sure to maintain good posture. Stay in this position for as long as you are comfortable.
Olivia 35+ www.flickr.com/photos/24386067@N08/" target="_blank">David
Lucrusoare bebe
bebecris spune:
MINUNI DE NOV&DEC
PARCA mai erau niste propuneri
Cristinain asteptarea 34+ DAVID ANDREI
http://bd.lilypie.com/4s2Jp3.png
http://community.webshots.com/user/bebecris78
AMR -3-4 SAPTAMANI
Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!
Z_IULIA spune:
LA MULTI AMI FERICITI SI TOT CE ITI DORESTI !
Citat: |
citat din mesajul lui nebunica-zapacica Bine v-am gasit, burtici! , si tort si de la mine, azi aniversam 4 ani de casatorie |
mAI DAR CE DE FETE AU AVUT NUNTA IN OCTOMBRIE!(inclusiv eu)
Iulia lui Claudiu (23.04.2002) si Maria Clara DPN 23.12.2008