mama de pantelimon cu bebe de gradi

buna seara
rog mamele care locuiesc in zona pantelimon sau orasul Pantelimon sa ma sfatuiasca in alegerea unei gradinite.M-am mutat de curand in orasul Pantelimon si am constatat ca optiunile pentru scoala, gradinita, etc. sunt limitate. Baietelul meu are 2,5 ani si imi este greu sa ma decid daca sa aleg o gradinita apropiata de casa sau una de prestigiu dar la o distanta mai mare.
In apropiere exista o gradinita particulara Open mind care se afla inca in curs de amenajare; toata zona e in constructie asa ca va mai fi zgomot si praf in zona cel putin 1 an.
Astept cu interes orice sugestie sau experienta personala revelatoare.
Multumiri anticipate!
Raspunsuri

catutza spune:
bine ai venit pe forum
eu zic sa dai baiatul la o gradi aproape de serviciul tau sau al sotului si inainte de servici il lasati acolo.
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
Bucatareala

ali-andi spune:
Buna. Cu aceeasi problema ma confrunt si eu. Suntem mutati in Orasul Pantelimon de 1 an si jum si avem o mare problema referitoare la gradinite.
Noi am schimbat 3 pana acum, ca prin zona nu exista nici o gradinita buna.
Acum este la o gradinita din vara, dar cautam cu disperare una, prin zona obor, Iancului, Vatra Luminoasa, Baba Novac. (am vizitat foarte multe din zona asta insa nici una nu m-a atras)
daca ai vreo varianta buna, te rog sa mi-o comunici.
Merci mult.

dananitoiu spune:
Buna!
Si noi tocmai ne-am mutat in Pantelimon, iar Mara, fetita noastra de 1 an si 9 luni, merge de la inceputul saptamanii la gradinita Open Mind.
Pot sa va dau mai multe informatii daca doriti.

ali-andi spune:
Buna
Chiar sunt curioasa cum este acum la Open Mind.
Eu am fost si am vizitat-o in primavara, dar sincer, atunci nu a reusit sa ma convinga sa imi duc fetita acolo.
Nu ma indoiesc ca intre timp s-au imbunatatit lucrurilela gradinita.
Eu dupa 2 experiente "uratele" am decis ca o v-om duce pe cea mica, incepand cu 1 decembrie la o gradinita pe langa piata Alba Iulie.
Destul de departe, dar sunt "arsa " cu gradinitele aproape de casa.
Sper sa mai vorbim si sa-mi spui cum e la noua gradinita.

dananitoiu spune:
Buna! Am revenit! Gradinita, ca dotare, este in regula. Parterul vilei, care este folosit de gradinita, este amenajat. Si educatoarele sunt dragute; avantajul consta in faptul ca sunt doar 12 copii si se ocupa bine de ei: ii tine cineva in brate cand plang (se lovesc sau diverse ...), sunt dusi la olita cand au nevoie, li se schimba pampersul (hainele) cand se murdaresc, sunt spalati pe dinti ... Acolo sunt ca-ntr-o familie. Mara plange in fiecare dimineata cand o duc, dar imediat ce plec o ia de mana pe educatoare si merge la joaca. Ieri i-au facut niste poze foarte frumoase in timpul programului. Desi ea este foarte mica, educatoarele o implica in toate activitatile: pictura (mai mult pe fata si hainute), desen (mazgalituri) si chiar a invatat lucruri noi in cele cateva zile petrecute acolo. Inca nu s-a obisnuit cu gandul ca trebuie sa mearga la gradinita, dar intr-o luna-doua sper sa se schimbe situatia.
Pe mine cel mai mult ma atrage faptul ca sunt putini copii si educatoarele se pot ocupa de fiecare in parte. Iar pentru o fetita de 1an si 9 luni si timida cum este Mara, este important sa primeasca atentie si sa nu stea singura si trista intr-un colt.
Sunt convinsa ca sunt gradinite mult mai bune in Bucuresti, insa pentru inceput mi se pare o alegere buna Open Mind.
Tie ce ti s-a parut in neregula cu gradinita aceasta? In afara faptului ca se lucreaza in zona, cum de altfel tot Pantelimonul este in constructie. Daca baietelul tau a mers si la alte gradinite ai mai multa experienta (ochiul format cum s-ar spune)! Poate ai vazut ceva ce eu am omis.
Sper sa-ti fie de folos impresiile mele! Pa.

ali-andi spune:
Buna Dana.
Fetita mea, Andreea-Maria are 2 ani si 9 luni.
Cand am fost eu la gradinita Open Mind, nu aveau decat vreo 7 copii, care doar 4, parca, erau la program prelungit. Restul plecau la pranz.
De copii nu se ocupa nici o educatoare, stiu ca statea directoare gradinitei si cautau sa angajeze o doamna. Sper sa nu gresesc, dar asa tin minte.
Am fost pretentioasa si din cauza faptului ca vroiam sa o mut de la o gradinita f f buna, dar care era foarte departe de casa, dar si din cauza faptului pret-calitate (era 900 lei, cam scumpa pentru ceea ce oferea).
Apropos, pe unde stai in Pantelimon?
Noi stam pe str. Iosif Sava, e cu doua strazi inainte de strada cu gradinita.

dananitoiu spune:
Buna Ali-andi,
Eu stau pe strada Tractorului, imediat dupa cimitirul Sf. Pantelimon (suna morbid). Fac cam 5 minute pe jos pina la gradinita, dar cu Mara in jur de 13 minute.
Intre timp, s-au facut 14 copii la gradinita si sunt doua educatoare. Banuiesc ca tu ai stat de vorba cu educatoarea care este si patroana gradinitei, Laura. Mama educatoarei se ocupa de gatit. In curand (cateva saptamini probabil) vor avea doua clase, una pentru cei mai mici si alta pentru cei care trebuie sa se pregateasca de scris, citit... Pretentiile mele sunt oarecum mici acum datorita varstei Marei. La 1 an si 9 luni nu ma astept de la educatoare sa o invete lucruri extraordinare. Cel mai important este sa se obisnuiasca sa stea departe de mine printre copii, sa invete sa vorbeasca etc.
Dar ai dreptate, este un pic cam scumpa pentru ce ofera gradinita. Andreea-Maria unde merge? Cum este gradinita aceea? Eu trebuie sa recunosc ca am vizitat doar doua gradinite inainte de Open Mind, asa ca nu prea stiu cum stau lucrurile in alta parte.
O zi buna!

ali-andi spune:
Buna Dana, stai destul de aproape de noi.
O sa ramai foarte surprinsa cand vei vedea cate pot invata copii la varsta aceasta. Andreea la 1 an si 9-10 luni stia toate culorile in engleza ( gradinita la care era atunci avea predare in engleza), stia si unele cuvinte folosite mai frecvent cu ei: servetel, olita, apa etc.
Andreea este la o gradinita gam indepartata de zona in care locuim, dar sunt multumita. E prin zona Baba Novac.
Apropos de pret, nu este foarte scumpa gradinita in comparatie cu altele, dar pentru ceea ce oferea atunci cand am mers eu sa o vizitez mi se parea cam scumpicica. Dar acum daca s-au mai si imbunatatit conditiile, cam astea sunt preturile. Pa.

mirelacam spune:
buna fetelor,
este mult timp de cand nu am intrat pe aici.Am citit insa cateva din mesajele de aici si m-a cam surprins sa citesc aceste preturi exorbitante.Sunt plecata de cativa ani de acolo , dar cum avem televiziunea romaneasca, mai aflam cate ceva de la stiri.Este de neimaginat dezinteresul guvernului pentru copii nostri.Chiar nu se pot face gradinite si scoli pentru copii, referindu-ma la cele de stat.Eu nu stiu ce salarii aveti, dar sa dati milioane pentru 8 ore la o gradinita mi se pare o suma imensa.
Ca sa nu mai zic de piticii care trebuie sa mearga la o cresa ,pentru ca parintii nu isi permit sa stea acasa,crese care nu exista , sau daca exista sunt foarte putine, daca este una in fiecare oras.
Candva ma gandeam sa ma intorc acasa, dar cu timpul imi dau seama ca acasa pentru noi este aici, in spania