Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (29)
Raspunsuri - Pagina 17
Lilly79 spune:
Iar am lipsit de pe forum, dar ma solicita Julia non-stop.Acum doarme.
Am citit tot ce-ati scris, dar nu mai stiu exact ce
Fac un mini-conspect din amintiri.
Lorich sa stii ca si Julia are zile cand urla si nu stiam ce sa-i mai fac.Si...am constatat ca nu dormea ziua decat foarte putin. Cauza: nu-i cream conditii de somn.Si de duminica incoace cand o vad ca da semne de oboseala o adorm la tzitzi, mai stau langa ea o perioada pana is sigura ca doarme bustean, o transfer in patut pe burtica (ea numai asa doarme) si gata, toata lumea-i fericita. Si pot sa zic ca de-atunci nu a mai tipat asa mult si numarul de ore dormite pe zi se apropie de 15-16 cat ar trebui sa fie la varsta asta (inainte dormea vreo 10 din 24).Multa sanatate lui Robert 
MissParker de multe ori bebeii se trezesc pt ca nu-i mami lor langa ei.Asa face si Julia.Nu mai doarme toata noaptea cum ma laudasem eu mai demult.Mai are o trezire pe la 4-5, dar...adoarme doar in jur de 00:00
.A avut cateva nopti saptamana trecuta cand s-a trezit din 2 in 2 ore.O puneam la tzitzi si in 5 minute adormea fericita la mine in brate.Nu cred ca se trezea de foame, ci doar ca sa ma simta si sa suga (din pacate nici Julia nu accepta suzeta,asa ca eu m-am transformat in suzeta
)
Nu cred ca laptele praf va rezolva situatia.Si eu am incercat pe la vreo 3 luni si ceva sa-i dau intr-o seara; a papat laptele plangand si agitandu-se,apoi a adormit tot la tzitzi, dar de trezit s-a trezit ca in orice noapte.Dar pt linistea ta sufleteasca poti sa incerci.
Si eu sunt convinsa ca lapticul tau e foarte bun pt David.El e cu o luna mai mic decat Julia si greutatea cat ea.
Getutza si eu am vrut sa cumpar metoclopramid de la farmacie pt o eventuala criza de fiere, dar farmacista a zis ca nu e voie in alaptare.Ai inceput sa bei suc de gref + ridiche neagra? Unde gasesti ridiche neagra? In piata? Ar trebui sa incerc si eu ceva tratament naturist. Nu am mai avut probleme de o luna pt ca m-am ferit cat de cat, dar nu ar strica sa dizolv pietrele alea daca se poate.
Andrada79 ce frumos rade Tiberiu.Julia nu rade inca cu sunet 
Noi cred ca renuntam pt moment la carucior.Astazi am iesit pana in fata blocului in carucior si ne-am intors in urlete
.Am iesit din nou in marsupiu.A fost extrem de incantata pt ca putea sa vada tot.Cred ca as fi putut sa stau afara toata ziua si-ar fi uitat si de foame si de tot.Deci...nu mai iesim cu caruciorul in timpul saptamanii pt ca daca trebuia sa ma intorc cu Julia intr-o mana si cu caruciorul in cealalta o sa-mi cedeze mana.Daca o las in carucior urla de se intorc toti dupa noi pe strada,si se zgarie pe fata,isi trage caciula pe ochi, etc.
Voi ati fost toate la radiografie pt displazie de sold? La controlul de-o luna jumate ne-a zis doctorul sa revenim la 4 luni jumate pt radiografie, desi atunci a zis ca totul pare normal.Si-acuma nu stiu ce sa fac.sa ma duc sa iradize fetita doar pt ca asa se face tuturor copiilor?
Ma duc sa intind hainutele Juliei pana mai pot.
Paaaa.
Poze
Lilly ,mami de
Julia (30.05.2008)
Getutza81 spune:
Lili, da ridichea se gaseste in piata... si nu e scumpa... am inceput sa beau, trebuie facut un suc dintro rodoche si un gref, dar sa nu fie mare ridichea ca ai dureri de stomac, si baut o ceasca de cafea dimineata pe stomacul gol si seara inainte de masa cu jumate de ora... eu recunosc ca nam luat ca la carte, adica nu am luat in fiecare zi sau de doua ori pe zi, si uneori nici nam asteptat juma de ora pana sa mananc... de fapt mai totdeuna iau ceva in gura dupe ce il beau....referitor la displaxie, nu iradia fata, mai bine mergi si fai o eco de sold, eu asa am facut... si dc nu iese ok deabea atunci dute sai faaci film... sanatate multa !
===============
Geta
mami de Bogdan Silviu
Povestea nasterii lui Bogdanel - Micuta mea minune mare !
Micuta mea minune mare !
Pentru ca oamenii rai sa triumfe, trebuie doar ca oamenii buni sa nu faca nimic (Edmund Purke)
Andrada79 spune:
Lilly79 stai linistita ca va rade si puiutul tau cat de curand Tiberiu in schimb nu se intoarce nici pe burta nici pe spate tot incearca de o luna!!!
Getutza cand si daca vei avea timp poate imi faci si mie unul, dar numai cand vei putea ca nu e graba!
cleo78 spune:
lilly, vorbesti de fiica mea!! la san adoarme. A adormit la alaptat si pe banca, langa Edvin, pui de Socrate
.
Azi, am lasat pe Iasmina sa se mai plimbe. ca NOI nu am mai binevoit sa stam in caruts deloc. Se pare ca era cam pishata si nu se suporta...In marsupiu ne place, insa.... dar in caruts nu poa sa se intoarca pe burta
ca asha doarme ea bine... oarecum.
si io sunt suzeta. Cleo=suzeta. M-am incapatsanat, si am reusit sa ii raresc mesele, acum mananca cam la 4 ore. Dar daca vine o tsatsa mai devreme, nu e bai, ne jucam, ne alintam.,... mai o prindem cu unghiile si o intindem, ce mai, gum-elastic.
de radiografie: si noua ne-a zis ca daca de obicei se face eco/radiografie (radio e mai precisa, cica....), dar dr a zis ca e normal corespunzator varstei! Si ca sa nu ma agit. Si sa ne vedem peste 1.5 luni, la un control, si daca o sa i se para ceva- facem poza. Dar ca in momentu asta nu crede ca e cazul. Io in cred, si sunt fericita - pt ca din spital, suspectarea displaziei se pune pe lipsa /inegalitatea unor cute, care... pot sa nu fie si la oamenii mari.
Plus ca pampersu, si pozitia cracanici arjuta sa se vindece natural, fara dureri de cap. Asha ca... nu facem poza decat daca zice dr. El stie!
Auzi, daca si fiica ta a invatsat sa chiuie, si sa tsipe, si face vocalize toata ziua = atunci ma duc sa imi acuz barbatu ca mai are o fata !!! ![]()
Edit: nu e sora cu fiica mea. Poa e verisoara. Fiica mea a invatsat sa rada. Bine, cand scoate sunete, incepe sa sugita... ![]()
Dar tot il banui pe tati, ca merge cam des la Cluj. Chipurile delegatii 

o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
DanaH spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lilly79 Voi ati fost toate la radiografie pt displazie de sold? La controlul de-o luna jumate ne-a zis doctorul sa revenim la 4 luni jumate pt radiografie, desi atunci a zis ca totul pare normal.Si-acuma nu stiu ce sa fac.sa ma duc sa iradize fetita doar pt ca asa se face tuturor copiilor? Ma duc sa intind hainutele Juliei pana mai pot. Paaaa. Poze Lilly ,mami de Julia (30.05.2008) |
Lilly, si teodorei i-am facut control la sold, numai ca aici nu se face radiografie, ci ecografie, asa cum imi facea mie cand eram insarcinata. dar chair si la radiografie, am inteles ca la copilasi pun o doza multa mai mica de radiatii (sau ce pun ei acolo). asta am afalt dupa ce i-am facut si noi lui alex o radiografie cand avea cateva luni, pt ca tusea foarte tare si mie mi se parea ca respira greu. parinti nebuni, nu a mai scapat doctorul de noi pana nu ne-a dat trimitere la spital. si dupa ce am facut-o si am aflat ca nua re nimic, am inceput sa ne framantam ca daca i-am facut rau copilul cu razele alea. atunci am aflat ca razele acela sunt mul mai slabe la copilasi.
dar paote este o fata pe aici care stie mai bine sa te lamureaasca. eu iti spun din propria experientza.
eu una m-as duce sa ii fac controlul asta. asta este parerea mea, dar tu faci cum crezi mai bine.
Poze
Nicole1980 spune:
Fetelor,unde gasesc si eu Infanrix Penta ?
Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008
Doloress spune:
Erika merci de compliment, foarte bine ca perseverezi cu alaptatul. Am vazut pozicile si Beatrice e o scumpica.
Ralu imi vine sa-l mananc pe bolfosul tau ce frumos e!
Am mai vazut si pui simpatic de Gabita in oglinda si filmuletele cu Tiberiu al Andradei
Simona si Laura multa sanatate tatalui vostru, ii tinem pumnii sa iasa RMN-ul corect. 
Getuta eu eram cu Domperidone. La noi insa medicamentul nu e interzis in alaptare. Dar de exemplu in America e interzis, cica tratamentul indelungat ar duce la ceva probleme la inima. Insa in Canada zic astia ca sunt americanii prea fricosi ca cica nu ar exista probe ca ar avea ceva influente asupra inimii. Fie ce-o fi de acuma, eu am zis ca la mine pot sa fie reactii adverse, numai la copil nu. Si cum la copil nu exista, atunci am zis ca OK, laptele meu care contine anticorpi pe care nu-i gasesti in nici o formula ii e de mare folos, deci fac orice sa-l alaptez.
Si eu zic exact ca tine, pentru al doilea, mai degraba il nasc iarna ca si asa primele luni sta in casa si nici nu intelege nimic daca iese afara. Acuma insa e topit dupa iesiri si tocmai acuma nu prea ne da mana sa iesim ca e frig. Acum de exemplu la noi iar sunt 6 grade. Dar mai pe dupa-amiaza se fac 18 zic astia deci sigur o taiem la o plimbarica.
Simonix cu sexul ai dreptate, ca nu e bine sa o lalaiesti, stii tu vorba aceea cheful vine mancand. Si la mine e lipsa totala de activitate, nici nu mai tin minte cand a fost ultima data, oricum de cand suntem in casa noua, de o luna adica o singura data s-a intamplat. Ei, ce ziceti, bat recordul? O data pe luna... Asta pentru ca am impresia ca doctorul ala m-a cusut mai mult decat trebuie ca nu mai intra deloc ![]()
Nici prima data nu a durut asa. Ori o fi de vina alaptatul, desi am incercat si cu lubrifiant, nimic, ma doare de paralizez. In plus, sotul e cel fara apetit, eu de multe ori am initiativa si el nu vrea. Cand vine acasa adevarul e ca nu stie cum sa mai monteze si sa mai aranjeze una, alta, ca noi tot nu am reusit sa punem totul la loc. Eu ma culc mai devreme cu piticul ca nu-mi convine sa ma cuilc tarziu ca apoi sa ma scoale dis de dimineata, si uite asa trec zilele si uitam ca mai exista si asa ceva pe lume ![]()
Andreeap multa sanatate Sarei! Eu ii fac baita in cada mare si tot asa, il duc in prosop invelit pana la mine in camera, dar nu am de mers prea mult. Daca o invelesti bine de tot, nu ar trebui sa raceasca.
Dana intr-adevar Statele sunt cam departe de tara, si eu ma surprind ca parca as vrea sa ma mut in Europa, numai la bunici ma gandesc cat sufera dupa nepot. Insa nu as mai rezista la o a doua emigrare. IN plus, ai dreptate, viata in State e mult mai stressanta ca in Europa, mult mai multa munca, mi se pare mie.
Lily si al meu plange mai putin de cand doarme mai mult ziua. Am ajuns sa il cunosc, dimineata pe la 9-10 asa il apuca iar somnicul si il pun imediat in leagan si apoi dupa-amiaza pe la 3. Inainte nu voiam sa-l pun, ma gandeam ca sunt mama denaturata ca il las acolo in leagan sa-mi vad eu de ale mele. Insa copilul chiar voia sa adoarma si nu prea poate adormi decat la tzatza ori in leagan. Deci daca nu e ora de tzatza il pun acolo si de cand fac asta am un copil tare linistit, nu ma mai pot plange, il retrag din categoria high need children. Acuma de exemplu de cand scriu sta linistit in pat si asculta muzica si se uita pe pereti, cumincior tare. 
Cleo si eu sunt pe post de suzeta! Dar nu ma pot plange ca imi place tare! Eu ma uit la televizor sau citesc si el sta acolo frumos si suge cate o ora. Daca vreau sa-l iau, apuca si mai bine sanul, semn ca nu vrea sa plece de acolo. Oare o sa fie greu sa-i dezvatam? Eu nu cred, ca o sa aiba alte treburi atunci, o sa mearga, o sa descopere lumea. Ca eu pana pe la un an vreau sa-l alaptez.
Cred ca pana la urma Patrick e frate cu Mara! ca tare bine seamana la unele chestii. De exemplu, cum se joaca cu tzatza, si al meu cand e satul si treaz se joaca cu ea, o trage, o scutura, o zgaraie, ii vorbeste. Ma distreaza la culme!
Doloress spune:
Miss nu prea stiu ce sfat sa-ti dau! Desi eu sunt fan alaptat si nu stiu cum sa renunt la formula, recunosc ca daca m-ar trezi de atatea ori pe noapte as ajuge la balamuc in scurt timp. As zice sa incerci cu putina formula, cum zicea si Inais sa fii tu cu inima impacata ca ai incercat. Eu ii dau san si apoi formula, dar el e obisnuit si trage si prin somn din biberon, deci noaptea cand sa adoarma, nu trebuie sa il trezesc sa ii bag bibe in gurita. La tine s-ar putea sa fie mai greu ca e ceva nou, sa se trezeasca si apoi mai multa bataie de cap sa ai cu el. Astept insa sa vedem in seara asta daca ii dai sau nu si daca da, cum a decurs noaptea.
Lorich spune:
Miss si eu sunt fara CM (si fara chef). Se ezista legatura intre ele? Si, imi pare tare rau de probleme de noaptea, la noi noapte e cea mai placuta parte a zilei.
Si eu cred ca nu ar trebui sa te grabesti cu formula, dar daca testezi si vezi ca asta e raspunsul, asta e; ti-a venit rezultatul de la analiza laptelui?
Leeloo, luminel va motivam absentele, dar treceti mai des pe aici!
Puputi bine ai sosit in Romanica! Cum a fost drumul? Cum s-a comportat bebica?
Leeloo ce m-ai distrat cu faza cu cheful!! Deci ma pot astepta sa nu vina vinerea aia...
Socrate sanatate multa si de la noi!
Lilly intre timp m-am prins si eu de asta cu somnul; plangea rau cand ii era somn, dar cum nu adoarme singur, si de multe ori era satul, da-i si plangi ca nu poate dormi; asa ca il pun pe picioare, daca nu vrea, in brate apoi ca si voi pe burtica in patut. Si au fost mai putine urlete.
Lori, mami de pui drag si iubit Robert
Poze Robert
Lilly79 spune:
cleo 

vocalize face, dar nu toata ziua, si mai mult doar in gama aaaa-urilor
. De chiuit doar cateodata. Dar cred ca daca ti-as fi zis si de big kk de ieri pana la gat in care-a murdarit tot ce-a prins cred ca ai fi avut si mai multe banuieli
Dar eu nu cred ca Mara si Julia ar fi neamuri,pt ca din cate-ai povestit Mara ta e muuuuult mai cuminte decat Julia.
Doloress "recordul" nostru la
este de 1 data din martie incoace, dar ar trebui sa ma mobilizez si eu sa nu cumva sa aflu ca merge sotul la femei pt ca acasa nu i se mai ofera nimic.Adevarul e ca dupa miezul noptii cand reusesc sa culc fata nu mai are nimeni chef de nimic, iar in weekenduri am mai fost in vizite,am mai primit noi vizite, etc.
Poze
Lilly ,mami de
Julia (30.05.2008)