Gravidute prin FIV (23)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marush spune:

manumanu mercic...noi avem mai multe de luat dar restul le-am mai gasi pe ici pe colo. Iar pe bebelusultau am comandat dar ce vrem noi nu au in stoc! Am inceput s ane gansim si noi la varianta cu comanda din afara, ca nu vrem sa luam chiar orice!

32+!

Asa crestem Noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada.P spune:

Ioana sa nu fie vreun hematom. Astea dau sangerari abundente, fara sa afecteze bebele! Poti sa vb cu Aniast ca ea are. In cazul asta am auzit de tratament cu Gravibinon sau cu Progesteron injectabil. Asta, bineinteles, daca se confirma ipoteza cu hematomul.

Julia felicitari pt bebe destept si grasunel!!

Miky, Carmen ma bucur ca o sa ne tinem de mana la nastere

Manumanu la cat mai multe si rapide schimbari de semnatura!!

Andrada 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioanatugs

Buna fetelor!
Am intrat aici pentru o prietena a mea, care e graviduta prin FIV cu sarcina gemelara - doua fetite si are sangerari la cele 18 saptamani de sarcina. M-a rugat pe mine sa va intreb pe voi, daca s-a mai confruntat vreuna dintre voi cu asa ceva si ce credeti ca ar trebui sa faca! Ea nu are inca ID pe forum, dar va citeste destul de des si poate va intra maine, sa-si faca si ea un cont pe forum. Acum e f. racita si nu se simte bine deloc si sta mai mult in pat, pentru ca sangereaza si nu sunt doar pete, ci sangerari in toata regula. A fost la 6 medici ginecologi in Craiova si toti i-au spus ca are colul inchis, bebelinele sunt bine, se misca si ca nu stiu de unde apar acele reprize cu sange din cand in cand. Are zile cand nu sangereaza deloc si zile in care are dureri mari de burta si balta de sange si nu stie ce sa mai faca. Ea e pacienta prof. Marinescu si a facut FIV o data cu mine in iunie, iar proful i-a spus sa stea linistita ca pina la 20 de saptamani nu poate sa-i faca nimic. Face doar nospa injectabil si in rest nu i-au dat nimic sa ia pentru sangerari si nu stie ce sa faca!!!

Si soarele va zambi de dragul tau

Of. Prea multe coincidente: doua fetite prin fiv, 18 saptamani, sangerari. La fel ca la mine. :( Ceea ce nu inseamna ca trebuie sa se si termine la fel.

Foarte-foarte probabil este un hematom retroplacentar care produce sangerarea (ar trebui sa se vada la eco, pete inchise: cheaguri de sange). Nu afecteaza propriu-zis bebelusii, pentru ca este in afara placentei. Din pacate, exista riscul ca sangerarile sa devina foarte puternice, sa provoace contractii si ...nenorocirea.

Tratament in sine nu exista. No-spa si un calmant permis in sarcina, contra durerilor, asta era tot ce primeam. Si fier, pentru ca pierdusem sange. Principalul "medicament" este REPAOSUL TOTAL. Si cand zic total, i mean it! Nici macar la toaleta. :( Pe termen lung - saptamani/luni, pana cand ecografia indica fibrozarea hematomului (nu stiu insa cum s-ar putea face o eco, daca repaosul complet se face acasa). Iar apoi, dupa atata zacere la pat, ridicarea, reverticalizarea trebuie facuta progesiv, timp de cateva zile, cu multa grija si rabdare, sub indrumarea unui kinetoterapeut (aici am gresit eu, m-am ridicat prea repede din pat, de la o zi la alta, fericita ca rezultatul la eco era incurajator; hematomul si hemoragiile au recidivat violent).

Draga mamico, inteleg ca citesti aici: nu te speria, dar in nici un caz nu neglija. E grav ce se intampla, dar recuperabil. Repaos complet, calm si rugaciune. E o loterie. Medicii mei mi-au zis: ça passe ou ça casse. La mine a fost loz necastigator. La tine va fi bine. Insa trebuie sa iei totul foarte in serios, chiar daca ai zile cand nu sangerezi: o problema exista. Nu sunt medic sa pun diagnostice, si mai ales diagnostice virtuale, dar foarte-foarte probabil e un hematom - uite partea buna: sarcina ta e avansata (la mine sangerarile au incepu in sapt 11 si au durat pana in sapt 18), ceea ce inseamna ca bebelusii tai sunt mari, bine instalati, si vor rezista mai bine in "lupta" cu hematomul.

Doamne ajuta, ma rog pentru tine si bebeluse.

Fa-ti user si tine-ne la curent, o sa intru sa vad ce spui si, daca te pot sfatui, o sa o fac cu cea mai mare placere. Tin pumnii tare-tare sa treci peste incercarea asta.

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katykaty spune:

Multumesc de urari gravidutelor!
Raloucouta am fost la eco saptamana asta adica doctorul zice ca am dupa dimensiuni am 8+ dar defapt dupa calculele mele am doar 7+.I-am vazut cum pulseaza

7+ si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada.P spune:

Fetelor Kitty a nascut la 10.10 dimineata. Toti 3 sunt bine! Deocamdata asta e tot ce stiu...

Felicitari Kitty si refacere rapida ca sa te poti bucura de cele 2 comori!!

Bebeii lui Kitty bine ati venit pe lume!! Sa aveti o viata minunata, plina de iubire!

Andrada 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valeria72 spune:

Kitty sa-ti traiasca comorile,sa fie sanatosi si sa va bucurati de ei

23+

Cat de mari suntem

Asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julia75 spune:

Bravo Kittyke, asa te vreau! Bine ati venit pe lume bebei de Kittyke! (uff, am uitat numele, ne-ai zis odata, baietelul era Mark daca nu ma insel prea tare, dar fetita?) Sa fie sanatosi si papaciosi.
Manumanu, Marush, Andrada, multumesc.

Julia 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Kittyke, FELICITARI MAMICO! Sa-ti traiasca minunile, sa fiti sanatosi cu totii si sa va bucurati toata viata de ei!

Burtici, sarcini usoare in continuare si sa citesc de voi numai de bine!

Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)

Marinarul vesel, Filip la 1an
Asa cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katykaty spune:

Felicitari Kitty!!! Sa fiti sanatosi si sa ai bebelusi cumintei si papaciosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

Kittyke, FELICITARI pentru cele 2 comori!
Sa ai parte numai de bucurii alaturi de cei doi pui si de sotul tau!

Miki 35+

Mergi la inceput