Copilasi din 2002 (51)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

http://good-times.webshots.com/photo/2852602920103379982qxfUja

Cateva poze noi, in unele puteti vedea noua si "costisitoarea" pasiune a lui Stefan :D.

Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Nicoleta, si David are omuleti din aceia, si un castel si berbecii...hihi...dar vad ca nu prea mai este pasionat de ei...poate daca ii scot de la naftarina
Ce frumos e Matei, si seamana tare mult cu tine!!! Si e tare lung, nu? Pare marisor!!!

Gabb, sanatate multa lui Julian!! E bine ca ii place la scoala...si David merge cu placere...dar cred ca mai mult sa socializeze decat sa invete ca atat vorbeste si ii place sa dea directii tuturor!!!

Crisina, sanatate nepotelului si multa bafta la munca!!!
David vrea sa fie astronaut de Halloween, trebuie sa ajung sa ii cumpar si eu costum...Cum ati observat ca ii trebuie ochelari lui Andrei?

Devoska, pai e un mom bun sa inveti bine engleza ca sa poti trage cu urechea...David are o limbarnita...vb cu toata lumea si le spune de toate (da din casa). La Orlando se asezase in jacuzzi si le povestea unora ca el e din Romania si ii invata cuvinte in romaneste...le-a povestit ca acolo este si zapada mai ales iarna!!!

Nina, are colege in clasa cu care a fost si la gradi?
Noi mai invitam colegii de la gradi acasa la noi ...si asa se mai strang prietenii!!!

David e tare incantat, caci am descoperit (sper ca nu am mai povestit) ca pe strada noastra ies in fiecare zi copiii vecinilor si se joaca in fata caselor...Am stat aproape 2 ore cu el afara, si am conversat cu vecinii...sunt asa incantata ca are copii in cartier...e tare linistit...
Avem si un parc foarte aproape si putem ajunge si pe jos pana acolo (ceea ce aici in Florida nu prea se poate, nu sunt trotuare, strazi ff late se cirucula f mult si repede, soare mult...) Asa ca , putem mergem pe jos pana in parc (cu bici) si inapoi.
Maine merg cu clasa sa culeaga dovleci...

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Sanzi-noi nu am observat nimic. L-am dus la control inca de anul trecut pentru ca taica-sau are astigmatism si s-ar putea mosteni.
Un anumit test i-a iesit negativ adica, doctorita ne-a spus ca e forma de astigmatism fiziologic, adik au toti copiii si se corecteaza de la sine.Insa, am considerat necesar sa mai facem niste teste.Intr-un final, concluzia a fost ca ochiul stang nu este perfect, ca intoarce usor capul ca sa vada mai bine literele acelea mici-mici de pe panou.Acuma, am facut ochelarii, vom merge si la o "gimnastica" a ochiului, pentru intarirea musculaturii oculare, dar in acelasi timp voi mai cauta un medic, ca sa mai cer o parere. Nu stiu inca unde, la Cluj, Debrecen.Habar nu am!Astept sugestii, daca aveti.

cristina si Andrei(am 5 ani!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Ziua buna, dragi mamici !
Nicoleta, la primavara, cand se fac inscrierile, vei sti daca e pregatit pt. scoala, desi, o buna evolutie se observa si dupa cele 3 luni de vara. Oricum, nu pierzi nimic daca il inscri si-l retragi in toamna.
Dar sa stii ca varsta medie a clasei va fi peste 7 ani. Majoritatea copiilor vor fi din 2002, anul viitor, bobocei.
La Cristina, sunt doar 3 sau 4 copii din 2002, restul fiind din 2001 si 1 din 2000, intr-o clasa de 28 de copii.
De aceea spun, ca depinde de copil cat e de pregatit, sa inceapa scoala. Sa poata sta linistit in banca, sa stie sa tina corect instrumentul de scris in mana, sa cunoasca unele lucruri, cum ar fi, orientarea in spatiu, formele geometrice, corespondenta intre 2 multimi, numarele pana la 10, culorile, despartirea cuvantului in silabe(daca stie si sunetele ce compun fiecare silaba, e super!), povestirea dupa imagini. Cam asta fac in primele 2 saptamani, d-na. invatatoare evaluandu-i, cunoscand nivelul clasei, astfel.
Si accentul se pune pe Romana, existan 8 ore/sapt., fata de 4 ore de Matematica/sapt.
Cam asta ar fi bagajul de cunostinte, ce se cere la inceput de cl. I. Restul(scrierea, adunarea, scaderea) se invata pe parcurs....
Sinzi, Cristina n-a nimerit decat cu un baiat, fost coleg de gradi, in clasa. Provenind din grupa combinata, doar 3 copii au mers la scoala. Mai e o fetita, dar a nimerit in clasa paralela.
Ma bucur ca ati nimerit intro zona cu multi copii si un parc alaturi. Copiilor le trebuie copii si multe iesiri in aer liber.
Cristina obisnuieste si ea sa iasa afara doar cu verisoarele ei si prietena ei(cl. a II-a) din vecini. Dar numai in jurul blocului, la vedere.
Cristina_22, inseamna ca se va corecta, fiind descoperit si la timp, acest astigmatism fiziologic.
Fratele meu si-a descoperit astigmatismul, foarte tarziu, la 33 de ani si acum, are ochelari pt. toata viata. Mostenit nu stim de la cine, ca mama are ochelari numai pt. citit de aproape si la fel avea si tatal meu.
Eu cred ca e ok si la Cluj, daca stii la cine sa mergi.
Mai e 1 zi si apoi vacanta, 1 saptamana !

O zi cat mai faina, fetelor !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Nina, stie sa faca binisor cam tot ce ai spus tu acolo, de vreo saptamana (si ca am insistat putin) a inceput si el sa fie interesat de litere/sunete (acum incerc sa il ajut sa isi dea seama cu ce sunete incep anume cuvinte, aseara am invatat vocalele, pe care le stia majoritatea)... asta cu discriminarea sunetelor este grea pentru unii copii, dar cu exercitiu se poate!

Eu nu as vrea sa il dau la scoala la 7 ani si 8 luni! Va fi prea mare si poate plictisit!! Va povesteam anul trecut ca mergea la Lexis (la engleza), avea rabdare sa stea in banca 50 de minute si era si atent! Anul asta nu am mai prins locuri, cand gasisem si noi pe cineva sa il duca si sa il aduca... Asta e.

Va odresc o zi buna. Ma pregatesc sa merg sa il iau de la gradi.

Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Nicoleta, sigur va fi pregatit de scoala, din ce povestesti !
Si mai bine la 6 ani si 8 luni, decat la 7 si 8 luni, chit ca va fi printre cei mai mici din clasa. Intr-adevar, cei mari se plictisesc mai repede.
Nepotica mea mai mare a mers la 7 ani si 7 luni la scoala si e cu un cap deasupra colegilor ei si trage mai mult spre fetele dintr-a VI-a, facandu-si printre acestea prietene, plus ca pare atat de plictisita de scoala. Deja, are alte preocupari....

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Nico-am reusit sa stau sa vad pozicile!! Doamne cat e de frumos, Matei!!! Si mie mi se pare ca seamana foarte tare cu tine!!
Soldateii sunt din Lego?
Noi avem deja liste cu doleantele "de ziua lui", "de mos", "de azi", "de maine", "de cand avem bani, daca nu sa mergem la banca". Si continuam cu cumparaturile de jucarii, aproape de cate ori iesim din casa.

Nina-Andrei nu tine creionul "corect".Pt ca, educatoarea imi spune ca asta este normalitate la el, adik il tine cu degetul mare si cel mijlociu, nu cu degetul mare si aratator, sustinut de mijlociu. Poate m-am facut inteleasa. Am incercat sa-i arat eu, insa dexteritate are doar daca il tine cum vrea el.Si scrie, coloreaza destul de bine.
E inca un aspect pe care as fi vrut sa-l discut cu invatatoarea.

cristina si Andrei(am 5 ani!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Cristina, zi-i si tu de "criza financiara mondiala". La Robert a prins.
Ii sta bine cu ochelari, ii da un aer atat de serios. Si sotul poarta ochelari, a purtat cat a fost la gradinita , a facut o pauza si din liceu a purtat iar si a ramas cu ei dupa asta. Astigmatism nu stiu ce inseamna, o sa caut. Sa vedem pe cine o sa mosteneasca Robert. Eu, cel putin, am niste ochi de vultur

Gabb, multa sanatate lui Jlian, mai rar un copil atat de constiincios!

Nicoleta, nici nu te gandi sa-l dai la aproape 8 ani la scoala. O sa faca fata cu brio, o sa vezi. Pozele cu baietii tai sunt foarte frumoase si amandoi seamana mult cu tine.

Mergi la inceput

Cristina, bine ca ati descoperit din timp...si eu ma gandesc uneori ca poate ar trebui sa ii fac un control oftalmologic inafara de cel sumar pe care il face la pediatru...
Chiar, voi mai faceti analize copiiilor???
Eu nu am l-am mai intzepat de ani de zile...poate ar fi cazul???

Si David tine creionul mai ciudat in mana, dar aici daca scrisul e functional si cat de cat inteligibil nu sunt corectati...
DAvid scrie foarte urat, repede si mai e si stangaci!!!!! Poate de asta apuca creionul aiurea...
Nu ii place sa coloreze, rar se apuca de o foaie si de obicei mazgaleste repede si a terminat...
Nu ii place sa lucreze mai mult decat e nevoie ...
La gradi au pt fiecare saptamana un "worklist" cu 10 lectii pe care trebuie sa le faca in sapt respectiva...el face 5 in prima zi, 5 in a doua sa scape mai repede ca apoi sa faca ce vrea el
E tare repezit (seamana cu mine) si adora joaca!!!
Atunci il las sa se joace...
Ma bate gandul sa ii dau si lui teme zilnice (20-30 min), mai mult sa intre intr-un ritm pe care il va urma la anul, sa ii fie acomodarea mai usoara...dar parca imi e mila si nu are timp
El prinde in zbor ce e de invatat, e genul care, daca ii spui odata, retine, si nu trebuie sa aprofundeze...Nu ii place sa stea intr-un loc prea mult timp sa toceasca ceva...
E un copil ocupat!!...cu ce? nu stiu nici eu...dar mereu are ceva de facut

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Ah...
Duminica am fost prin Miami si i-am pus o camasa...la care David
-De ce imi pui asta pe mine?? Doar nu vrei sa spui ca mergem la biserica iar??? Nu am mai fost odata de Pasti??? (am mai fost si dupa Pasti)

:
varsta, poze,

Mergi la inceput