Prima zi de gradinita

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bogdanai

Am inceput azi Jale mare inca de dimineata !!! Ca ea nu vrea sa mearga la gradinita, ca daca merge, eu stau cu ea, nu ? Ca sa nu cumva s-o las acolo, ca ea vrea in parc, nu la gradinita etc.
Cand am plecat si a vazut cum veneau copiii valuri valuri, a inceput sa-i placa.
La gradinita, dupa cum spuneam, o organizare foarte proasta, nici un afis si o coada pana in afara curtii gradinitei, ca trebuia sa treci intai pe la cabinetul medical sa lasi fisa si avizele si toate cele. Dupa ce am lasat hartiile, am mers la grupa mica, ne-am gasit dulapul si ne-am lasat rucsacelul si fii-mea dadea sa intre foarte vesela in clasa, pentru ca vazuse multe jucarii si multi copii. Toate ar fi mers ca pe roate, DACA n-ar fi iesit urland din clasa o fetita, exact cand sa intram noi Atata i-a trebuit lui fii-mea, ca si-a adus aminte de ce suntem acolo si a inceput si ea sa planga Am incercat eu sa-i explic de una si de alta, dar nu mai vroia nimic, nici copii, nici jucarii, doar acasa. Pana la urma n-am avut ce face si am lasat-o in bratele educatoarei, plangand de sarea camasa pe ea, si o sa ma duc la 1 s-o iau.

Concluzia: cred ca am facut o mare greseala si nu i-am ascultat pe parintii de-aici, de pe forum, care m-au sfatuit sa n-o duc in prima saptamana, pana se mai linistesc spiritele ! Mare greseala, care nu stiu daca va putea fi reparata asa usor ... daca apuca sa prinda "ura" pe gradinita si i se pune pata, nu va fi usor s-o duc ...

Asa ca daca mai sunt parinti care inca nu si-au dus copiii, sfatul meu este sa mai astepte o saptamana.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?


Stai linistita ca nu ai gresit cu nimic...oricum plansetele vor dura cel putin o luna...mereu va gasi cate un copil plangand...dar daca ai lasat-o acolo este foarte bine , va vedea ca nu e rau la gradinita, ba ca e chiar frumos, ca se joaca etc...ii poti spune ca ceilalti copii sunt mai mici de aia plang. Las sa mearga toti odata sa se linisteasca apele odata cu toti si apoi va fi mai bine pentru toata lumea!


Bafta tuturor gradinarilor!!!!

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marylenac spune:

Offff, si la noi a fost prima zi de gradi, Matei intrand deci la grupa mica, la 3 ani si 3 zile. Emotii cumplite pentru mine....si acum stau ca pe ace. Matei s-a trezit f. repede, ne-am imbracat, spalat , si am pornit spre gradi. Nu ma asteptam sa reactioneze atat de bine (nu am intampinat nici un fel de rezistenta din partea lui, ca nu vrea, ca sa il iau, nimiv, nimic.) E drept ca "lucram" la treaba asta de luni de zile, el stie ca va merge la gradi unde va invata poezii, se va juca cu alti copii, vor colora, va avea alte jucarii,vor manca impreuna, vor dormi in niste patuturi mici, etc....si apoi va veni mami sau buni si il va lua si vom merge in parc. Acum nu stiu ce s-o fi intamplat in urma mea, nu consider ca am depasit momentul critic, pentru ca dc azi nu o sa ii placa, precis maine dimineata vom avea parte de circ dar speram. Eu cand am iesit de acolo nu mai aveam saliva, eram mai rau decat la orice examen din facultate. De abia astept sa imi povesteasca si sa vad cum a reactionat . OOOffffffffffffffffffff, ooooooffffffffffff. Oricum mstau cu grija: oare o sa manance? se va juca frumos cu ceilalti copii? o sa il ajute cineva sa se spele pe dinti? Matei este independent, in sensul ca mananca singur, merge singur la baie, spala manutele dupa, se imbraca......oarecum singur dar marea problema va fi dormitul....Vom vedea ce va fi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Revin cu impresiile (eu am luat-o la 1).

Agitatie mare si la plecare, toti copiii plangeau si se agatau de educatoare, n-am inteles prea bine daca cei lasati in sala erau cei ai caror parinti veneau sa-i ia la pranz sau erau toti ... Cred ca erau totusi doar jumate, pt ca mi s-au parut mai putini decat dimineata.
Fii-mea statea singurica la o masuta, cu capul pe masa, si nu plangea. Mi s-a rupt inima cand am vazut-o, avea o expresie de resemnare ca mai bine ar fi plans Nici nu se uita la ceilalti copii care plangeau, nici spre usa. Abia am reusit sa- atrag atentia, moment in care a venit foarte bucuroasa spre mine si a inceput sa-mi povesteasca cum a facut ea kk la wc-ul mare, ca n-a cazut in el (acasa face numai la olita) si ca aici au chiuvete si wc-uri pentru "gongutzi".
Educatoarea mi-a spus ca a plans, dupa care la un moment dat cica ar fi adormit vreo jumatate de ora (va dati seama cat a plans, de a obosit). Cica ar fi si mancat putin, cand am intrebat-o pe ea mi-a spus ca doar paine goala. Buna si aia.
Acasa mi-a povestit cum plangea ea dupa mine si eu nu veneam si cum a cerut apa la educatoare si alea nu i-au dat. Nu mi-a placut ca am gasit-o cam calda, cred ca avea putina febra, probabil de la plans.
Oricum programul ei s-a dat peste cap, n-a mai vrut sa doarma, a zacut vreo 2 ore pe umarul meu, dupa care s-a trezit.

Nasol, nu cred ca o sa rezist la plansete timp de o luna ... Dacan u se obisnuieste mai repede, cred ca renunt, mi se pare o cruzime fata de ea ...

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandraru spune:

Hop si noi. AM pornit dis de dimineata, cu portbagajul ticsit de flori ca nu stiam cite sa luam, pentru cine, asa ca am luat cinci buchtzoaie pe care nu cred ca a remarcat nimeni ca le am oferit, au ajuns oricum toate intr o chiuveta.
Educatoarea faina, dar noua si dezorientata. M a lasat sa stau toata ziua acolo, ba chiar a insistat pentru o despartire treptata de copil, asa ca am "prestat" de la 8 la 1. Am consolat copii, i am dus la wc, le am suflat mucii, i am dat pe tobogan etc si toti ma strigau "doamna". Cind am plecat la prinz, am simtit ca pic de oboseala. Evident, i a placut pentru ca eram acolo... Educatoarea mi a spus ca miine voi lipsi un sfert de ora, apoi o ora etc sau sa stau prin preajma si ma suna daca se impute treaba. Deci mi a placut modul blind de a face lucrurile.
Acu cealalta treaba...
Sint 40... da... 40!!!
Grupa waldorf, deci si mici, si mari. Azi au fost vreo 20 si sala era plina. Zau nu vreau sa mi imaginez cum va fi cind s or aduna toti. Nu pricep cum dracu fac inscrierile! Am intrebat o pe educatoare cum se va descurca si a raspuns sincer ca nu stie, nici ea n a mai pomenit asemenea grupa. In plus, avem loc cu patut, dar cica si aici e bai ca sint mult mai multi copii decit paturi. Ma mai enervat ca in curte, la joaca, educatoarele vb la tel si fumeaza, unele, in timp ce aia mici urla ca vor sa faca pisu, sa bea apa etc. Tudor n are inca trei ani, se cere la wc dar nu se poate urca singur nici pe toaletele alea mici, deci clar trebuie sa fie ajutat sau sa faca pe el. In plus, era o mega caldura si multi copii aveau pe ei bluzele dublate de puloverele cu care fusesera adusi dimineata...
La masa, le au adus ciorba fierbinte fierbinte (???). Daca apuca sa lipaie si sa se arda, nu mai minca neam. M am tinut dupa el si a papat tot, era destul de gustoasa mincarea, dar daca n as fi stat acolo, nu l ar fi ajutat, am vazut ceilalti pitici ca au ramas nemincati. Cei mai mari mincau frumos.
Va spun sincer ca ma bucur imens ca pot sa stau si sa evitam plinsetele alea sfisietoare, dar sint si ingrozita de inca enshpe mii de zile in agitatia aia, zau ca nu mai sint buna de nimic! Cea mai frapanta a fost tristetea unor copii. Aia care nu urlau, nu se dadeau cu capul de pereti, erau doar tristuti si retrasi. Am dragalit vreo patru si s au lipit de mine. "Doamna..." Per ansamblu.... Obositor, dezorganizat, aglomerat si interesant. Un lucru nu pricep nici batuta: cind au trecut trei ani???????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulya1505 spune:

si la noi a fost prima zide gradinita.
ne-am trezit de dimineatza fara nici o problema foarte entuziasmata era ca merge la gradinita nu mai avea rabdare sa junga,cand am ajuns si avazut ce frumos este aveau baloane puse prin salile de calsa,era frumos ce sa mai am intrat si noi fiind grupa mijlocie,nu am stiut ca vor fi 2 doamne educatoare si o ingrijitoare,nui nimik oricum eram pregatita cu 2 buchete de flori,am intrat in sala era foarte frumos,fetita mea sa asezat la masuta pe scaunel foarte cuminte si curioasa de ce se va intampla era foarte multa agitatie uni plngeau in special baieteiii,fetitele din grupa ei nu au plans nici una,in final in zarva ca era a reusit domna sa strige catalogul sau cunoscut toti ,lea pus la fiecare in piept cate uhn greiere cu numele lor ei fiind grupa greierasilor,in final a venit monentul si ma plecat ea nici nu ne-a bagat in seama sa apucat de joaca cu inca o fetita,cand ne-am dus sa o luam super bucuroasa ca ne-a vazut,a vrut s aplece mai repede acasa incat nu a vrut sa isi lase nici macar rucsacul cu pijamamle acolo,la luat si aplecat spre iesire ca ea vrea acasa,inmasina nea povestit ca amncat,au cantat sau jucat a izs ac apapat ciorbita si ca fost foarte buna,a dormit bine,cu doamnele educatoare nu am apucat s avb prea multe ,maine vom avea sedinta la ora 5 sia tunci vom discuta mai multe,dar in mare eu pot spune ca fost foarte bine prima zi de gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

la patru ani, la ce grupa intra in mod normal un copil? MIca, nu?
Cum e cu grupele astea, imi explica si mie cineva? Va rog.
Stiu ca sunt trei categorii de grupe, intre ce varste cuprinse???
Multumesc.


Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxxa spune:

eu stiu asa:
de la 2 la 3 ani-grupa mini
de la 3 la 4 ani-grupa mica
de la 4 la 5 ani-grupa mijlocie
de la 5 la 6 ani-grupa mare
de la 6 la 7 ani-grupa pregatitoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Asa ar fi ideal, dar ce faci cu copiii nascuti intre .. Stefan e nascut in februarie, acum are 4 ani si 7 luni si l-au trimis la grupa mare, asa ca va intra la scoala la 6 ani si 7 luni. Cel mai bine e de cei nascuti vara, ei se incadreaza perfect.
Anul asta am inteles si eu ca sunt supragolerate gradinitele, la o gradinita unde a fost Stefan anul trecut, la grupa mica sunt 36 de copii si dorm 3 in pat!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mama_Soranei spune:

Hello

Am si eu o mica rugaminte, a auzit careva de Gradinita Children's Joy, de pe Str. Gramont nr. 3? Tot incerc sa o caut pe net insa nu gasesc nimic decat o gradinita de stat pe str Gramont nr 25 daca nu insel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scenic spune:

am avut si noi o perioada de "spectacol" cand ne-am dus prima data la gradi...fata mea se trezea si noaptea suspinand ca ea nu vrea la gradi,in prima saptamana,de ne gandeam sa n-o mai ducem decat sa se imbolnaveasca fata ,mai bine o tinem acasa...asta a durat doar o saptamana ,apoi ,incet-incet,s-a obisnuit...acum e deja in grupa mijlocie(anul II) si nu mai plange,numai ca acum ni se schimba educatoarea si mi-e cam teama ca poate n-o s-o placa pe cea noua..

Mergi la inceput