Filmul Australiei: o familie de romani emigrati

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Super - deja ma apucasem sa il iau jos (download).

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Multumesc, MQQM, am vrut sa cumpar cartea inainte de a vedea filmul. Am iesit la lunch si am cautat cartea la toate librariile din preajma, nu am gasit-o...

Am gasit insa filmul la HMV si l-am cumparat. Il voi vedea la noapte, dupa ce dorm fetele (este +14), de abia astept!

Mergi la inceput

Bun, bun de tot!... M-a atins la suflet. Ce copilarie trista...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Super - deja ma apucasem sa il iau jos (download).

ce aiurea suna in romaneste!!! poate totusi se spune "descarc"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchid spune:

Citat:
citat din mesajul lui Happy_in_TO

Multumesc, MQQM, am vrut sa cumpar cartea inainte de a vedea filmul. Am iesit la lunch si am cautat cartea la toate librariile din preajma, nu am gasit-o...

Am gasit insa filmul la HMV si l-am cumparat. Il voi vedea la noapte, dupa ce dorm fetele (este +14), de abia astept!

Pacat ca nu ai gasit cartea - dupa parerea mea este mai buna decat filmul in unele aspecte, descrieri, etc. daca vrei ma uit eu sa vad daca se mai gaseste aici si ti-o trimit; eu am cumparat-o anul trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Stiu, am stat si eu sa ma gandesc cum naiba sa-i spun "downloadez?!" de aia am scris si download eu asa sunt obisnuit.
Ok nu mi-a clocit mintea pe loc sa spun sa-l descarc. Btw-asta e! Sper sa se inteleaga si sa fie luata ideea ca atare.
Acum rad si eu dar pe bune ca la ora aia am stat vreo 3 secunde ca boul in fata monitorului ca sa caut un echivalent pt download.

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Marius, si mie mi se blocheaza mintea citeodata cautind cite un cuvint prin toate limbile pe care le stiu!
Sa vezi fetele mele ce nostime sint cind vorbesc romaneste, inventeaza cuvinte la greu si au legi proprii de gramatica! De exemplu nu a fost chip sa le conving ca "eu tau" (a taia) nu este corect in romaneste!!... Da, imi spuneau rizind... "Tu tai", dar "eu tau"!!

Orchid, saru-mina ca te-ai gindit la mine, dar nu as vrea sa te deranjezi... Esti o scumpa

Bai da' m-a lovit filmul asta de numai la el ma gindesc! Azi noapte nu ma lua somnul si ma tot gindeam la el... (si la Eric Bana )

Ce barbat Romulus asta, mai! Si cit de mult a iubit-o pe Christina!!! Sa o primeasca de fiecare data, sa aiba rabdare cu ea, chiar atunci cind a facut un alt copil cu prietenul lui... Si niciodata nu a vorbit-o de rau in fata copilului! Uite ca exista si barbati din astia!... vreau si eu unuuuuu :)
Si Hora (cred ca Horia?) tipul romanului get beget! "daca iau un par si iti zdrobesc toate oasele!"...

Cite intimplari tragice in viata copilului si totusi ce puritate si totodata maturitate avea pentru virsta lui! Interpretare extraordinara a actorului, m-am indragoistit de pusti, merita toate premiile!

Ce credeti ca reprezinta albinele in film? Speranta, viata merge mai departe, retrezirea la viata?...

Two thumbs up, ce mai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Am inchiriat si noi filmul si il vedem asta seara. Va spun maine impresiile.

va pup

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchid spune:

Citat:
citat din mesajul lui Happy_in_TO

Bai da' m-a lovit filmul asta de numai la el ma gindesc! Azi noapte nu ma lua somnul si ma tot gindeam la el... (si la Eric Bana )

Ce barbat Romulus asta, mai! Si cit de mult a iubit-o pe Christina!!! Sa o primeasca de fiecare data, sa aiba rabdare cu ea, chiar atunci cind a facut un alt copil cu prietenul lui... Si niciodata nu a vorbit-o de rau in fata copilului! Uite ca exista si barbati din astia!... vreau si eu unuuuuu :)
Si Hora (cred ca Horia?) tipul romanului get beget! "daca iau un par si iti zdrobesc toate oasele!"...

Cite intimplari tragice in viata copilului si totusi ce puritate si totodata maturitate avea pentru virsta lui! Interpretare extraordinara a actorului, m-am indragoistit de pusti, merita toate premiile!

Ce credeti ca reprezinta albinele in film? Speranta, viata merge mai departe, retrezirea la viata?...

Two thumbs up, ce mai!

Daca te-a impresionat asa de mult filmul trebuie neaparat sa citesti cartea - eu nu am lasat-o din mana pana nu am terminat-o; mi-aduc aminte ca anul trecut cand am citit-o am facut o noapte alba. Cartea este destul de "micuta" are 200 de pagini si este format mic (marimea Reader's Digest)

Revenind la film acum - cei doi frati romani se numeau Dumitru si Pantelimon Hora. Lui Dumitru i se spunea Mitru iar Lui Pantelimon Romulus i-a spus Hora si asa i-a ramas numele.

Cred ca albinele in film (aspect care nu este prezentat in carte) reprezinta cele trei aspecte prezentate de tine si poate si raspunsul unei intrebari existentiale?
Autorul Raimond GAita este in prezent profesor de filozofie morala la University of London si Profesor de filozofie la Australian Catholic University din Melbourne. El a mai publicat alte carti cu tenta filozofica.
In modul in care este scrisa cartea Romulus My Father filozofia vietii vazuta prin ochii lui Romulus este dezbatuta destul de des.
De asemenea realtia pe care Raimond o avea cu cele doua batranele din film este descrisa pe larg si impresionanta. Sunt nenumarate faze haioase in care este implicat papagalul Jack (l-am avut si eu pe Rocco care era identic cu Jack am ras si plans cand am recitit pasajele acum pentru ca Rocco nu mai este)

Sunt multe alte aspecte in carte neprezentate in film - cu toate ca Romulus a inebunit se recasatoreste cu Milka. Christina mai are o alta fetita cu un alt barbat, Vacek este descris pe larg iar faza cu urinatul nu apare in carte. Hmmm si multe altele deci trebuie citita si cartea

Mergi la inceput

Orchid, imi pare rau de papagalul tau Rocco, si mie mi-a placut papagalul lui Raymond ca pet!

Batrinelele mi s-au parut tare haioase, ca doua gisculite vesele, cred ca au avut o influenta buna asupra lui Raimond.

Eu nu am inteles faza cu fertul oualelor in pipi, dar am zis si eu in gind ca tipul era asa de sarac de nu avea nici apa :) Mi s-a facut rau cind am vazut cum fierbea pipi si cind Raimond se apuca sa manince! Chiar, cine era batrinul ala aciuat pe acolo?

Milka... Cine era Milka?

Si de ce Hora a disparut asa brusc?... Oare se simtea vinovat ca Lidia s-a maritat si ca Romulus i-a trimis banii atit de greu cistigati?...

Peisajele mi s-au parut triste insa... copaci uscati fara frunze, praf mult, iarba arsa.

Mergi la inceput