Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(93)
Raspunsuri - Pagina 2
Mirtha spune:
Alra si aici la modul rezonabil sub aspectul veniturilor se poate ramine cu bebe tot cam 4 luni - 126 de zile dar numai in conditiile in care poti sa faci in asa fel incit sa iei toate cele 126 dupa nastere.
Dupa cele 4 luni - 16 sap. cei mai multi nu isi mai permit sa ramina in cocediul pt. crestere a copilui.
Oricum pentru generatiile care vin - care vor naste abia peste cca. 2 ani - au aparut deja vesti bune la nivelul UE.
Se preconizeza adoptarea unui act comunitar - directiva - prin care concediul de maternitate sa fie marit la nivelul statelor unionale la o durata de 160 zile cu o indemnizatie echivalenta cu salariul net.
Vestea am prins-o la radio si in general media nu face diferenta intre concediul dematernitate si cel de crestere al copilului asa ca va trebui sa ma mai informez.
Cert este ca statele au la dispozitie 2 ani pentru transpunerea directivei in legislatie internba. adica 2 ani tot pot sa traga mita de coada fara sa poata fi trase la raspundere. Abia dupa 2 ani pot luate la intrebari daca nu au transpus directiva in legislatia interna.
Daca informatia este corecta ramine de vazut dar ca ideea de pricipiu mi se pare ca ia in calcul toate aspectele necesare unei bune dezlvotari a copilui prin coordonarea directa si nemijlocita a aprintilor si nu a solutiilor altenative oferind finaciar solutia corecta si realista.
Ma informez , ma documentez si cind sunt lamurita revin cu info. despre aceasta intiativa la nivelul UE.
Citat:
citat din mesajul lui alra
aici dupa cele 15 saptamani cu procent mai ai 3 luni platite foarte prost pe care multe prefera sa le ia in sistem 1 zi pe saptamana 15 luni.
in general majoritatea au credit la casa si nu isi pot permite fizic sa stea pe 1 salariu. din cauza asta se intorc dupa 15 saptamani si lucreaza apoi 4 zile pe saptamana.
eu am o situatie privilegiata ca lucrez foarte aproape de casa, insa sunt multe care conduc si cate 2 ore pana la servici, eu una nu as fi in stare ...
Mirtha 37 + Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
AMR 3 SAPTAMANI
Mirtha spune:
Gata fetele , v-am lasat o perioada !
Am plecat la citanie iar in pauze mai bag si cite un ochi pe la forum.
Va pup si va doresc sa aveti un sfarsit de saptamana placut !
Mirtha 37 + Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
AMR 3 SAPTAMANI
Otiliav spune:
Mirtha, e normal sa iti doresti sa iasa intr-un anume fel. Numai sa nu fii dezamagita ca nu iese ca tine, lasa-i si fetei putina libertate sa-si hotarasca ea data de nastere. Si nu uita DPN-ul este estimativ, bb iese cand vrea el, are si el o personalitate si de fapt sunt mai multi factori care duc la declansarea nasterii. Sfatul meu, ia in calcul si elementul surpriza.
Eu nu stiu de ce mi-am dorit sa nasc in zi impara si nu a fost sa fie, desi am jucat cartile in asa fel ca am facut a doua delcansare pe 16 seara si m-am internat pe 17 dimineata. A fost mai incapatanata fata decat mine.
Felicitari fetelor care au ajuns la termen!
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 31+
Pozele noastre
ginye55 spune:
Buna burtici!
Tocmai am venit de la doctor. Saptamana viitoare voi deveni mamica! Nu-mi revin! Bebe e foarte bine si e pregatit de nastere, deja lichidul a inceput sa scada si placenta incepe sa imbatraneasca. Deci, daca nu ma grabesc, se declanseaza nasterea naturala. A ramas sa-l sun pe dr luni sau marti seara, sa-i mai spun cum ma mai simt si sa stabilim o zi. Eu zic ca va fi JOI.O sa am 38 de sapt fara 2 zile, deci e Ok si din punctul asta de vedere.
Dr mi-a facut si o surpriza, sper totusi sa nu fie asa. M-a intrebat daca e fetitaToata sarcina mi s-a spus ca e baiat si acum... Oricum tot ce-mi doresc e sa fie sanatos.M-a lasat putin in aer cu sexul copilului, dar....
Otilia as mai sta cu burtica, dar durerile de coloana au inceput sa fie ingrozitoare, plus ca ma doare si burta f rau. Deci... cam asta a fost. Momentul mult asteptat vine in curand!
Eli in primele poze este nepotelul meu iubit, in urmatoarea poza sunt eu mireasa si in ultima sora mea mireasa. Mama ne tine la loc de cinste!
Manumanu sotul meu este mult mai bine. L-au ajutat foarte mult sedintele la psiholog. Mai are momente in care are anumite stari, dar trec foarte repede. E si el nerabdator sa-l cunoasca pe bebe.
Carmendu tot inainte pana la 40 de sapt!
Mirtha
ginye 37+ Stefan
Bebitza
Asa a inceput totul
Bebe sapt5 Bebe sapt9 Bebe sapt12 Bebe sapt22
Nepotelu'
Poze
AMR CEL MULT 1 SAPT
Otiliav spune:
Ginye, sa fie intr-un ceas bun. Deci joi te internezi si vineri nasti. Nu-i asa ca suna bine vineri 10.10?
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 31+
Pozele noastre
dandusa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ginye55 Tocmai am venit de la doctor. Saptamana viitoare voi deveni mamica! Nu-mi revin! |
woawwwwwwww,m-au luat emotiile si pe mine,tinem pumnii sa fie bine
Mamica stralucitoare
36+ cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
ginye55 spune:
Otilia din cate am inteles in ziua in care ma internez fac si cezariana. Deci..suna bine si 9.10.
Dandusa
ginye 37+ Stefan
Bebitza
Asa a inceput totul
Bebe sapt5 Bebe sapt9 Bebe sapt12 Bebe sapt22
Nepotelu'
Poze
AMR CEL MULT 1 SAPT
simona_1402 spune:
Am fost si eu ieri la dr. Vesti jumi-juma. BB s-a miscat tare mult sapt asta si in final s-a pozitionat tare urat, e infipt cu capul in col, printre oase, cu toate ca burtica nu e coborata, din contra, mi-a infipt un fund in stomac, printre sani de nici nu mai pot sa respir, pur si simplu sta el f intins. Si de unde pana acum spatele era pe dreapta, acum e pe stanga. Uterul este deja ffff subtire in partea de jos, nu mai am decat 4 mm de perete uterin in zona cicatriceala. In rest toate sunt bune, inclusiv analize super OK si doca a zis ca totusi nu vede iminenta de nastere, dar evident ca tb sa stau extrem de cuminte. Mai fac dexa sapt viitoare si gata, voi intra in 34 de sapt. Acum insa sunt putin mai pesimista in legatura cu targetul meu de 36 de sapt.
Alte detalii nu a putut sa imi dea, am fost la control in spital, ca era de garda, nu la cabinetul ei si aici au un ecograf foarte vechi. Mi-a zis ca masuratorile ii dau total aiurea si nu se poate increde in performanta aparaturii, de estimarea greutatii nici nu s-a pus problema...
M-a pus si pe masa, dar doar s-a uitat (a folosit valve pentru departat), fara sa faca tuseu, ca nu e recomandat, mi-a zis ca am colul OK.
Ieri am avut dureri f mari in zona pubiana, poate si din cauza efortului fizic. Azi e putin mai bine.
Simona, mamica lui Radu (3 dec 1997),
32+
AMR cel mult 8 pana la
simona_1402 spune:
Gynie, gataaaaa??? ne agitam
Simona, mamica lui Radu (3 dec 1997),
32+
AMR cel mult 8 pana la
anes spune:
Fetelor, iata concluziile zilei de azi. Dr. m-a programat la cezariana exact la termen, adica pe 4 noiembrie. Si asta pt. ca totul arata foarte bine cu mine si cu BB, El este in prezentatie craniana, placenta gr. 2, lichid in cantitate normala, iar BB are 3 kg . Daca cumva mi se declanseaza nasterea mai devreme, nu este nici o problema, ea este in localitate si ma va opera.
M-a chemat marti la spital sa imi faca o internare de 3 ore ca sa imi faca toate analizele, inclusiv tuseu si culturi din col pt. streptococul B. De asemenea, mi-a spus sa tin legatura cu ea pe telefonul mobil, ca sa ma aiba in vedere si in minte .
Aproape ca am fost dezamagita ca mai am de asteptat pana il vad pe BB (sunt cu capul, nu?). Dar pe de alta parte, stiu ca este cel mai bine pt. dezvoltarea sistemului nervos central si a plamanilir lui BB. Daca el vrea sa stea, doar nu il fortez eu sa iasa mai devreme!
Deci, in afara de Cata, vor mai fi cateva gravidute inaintea mea la nascut! Oricum, sunt in primul esalon (de parca asta ar conta...)
Otilia
Diana, Mirtha, ce senzatii descrieti voi acolo! Nu abia asteptati sa nasteti? Stiu ca gravidele experimenteaza regretul asta dupa burtica, dupa miscarile lui BB. Eu astept cu atata nerabdare momentul nasterii ca aproape am fost dzamagita cand dr. mi-a fixat cezariana exact la termen .
Diana, Daca iti scoate firul poti naste in jumatate de ora sau in cateva zile. Va povesteam ca mama ne-a nascut pe mine si sora mea avand cerclaj. Dupa ce i-a scos firul pe mine m-a nascut dupa 3 zile, iar pe sora mea in jumatate de ora (ea este mai mica decat mine cu un an). Eu zic ca asa cum se prezinta colul tau, nu vei naste in jumatate de ora si vei avea timp sa ajungi la spital in siguranta!
Oceanborn
35+