Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (214)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Ina, la noi nu cred ca s-a gandit lumea prea tare ca nu ne preseaza nimic pana la vreo 6 ani cand decidem daca-i dam la 6 sau la 7, la scoala publica sau privata. Cam astea sunt deciziile.
Tu intre ce si ce trebuie sa optezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Buna ziua tuturor!

Revin si eu dupa ce alergia de care v-am spus deja m-a tinut intr-o stare aiurea timp de o saptamina dar acum sunt deja mult mai bine si asta e cel mai important.

Felicitam si noi aniversatii din weekend si din aceasta saptamina pina inclusiv azi, "La multi ani!" si toate cele bune de la noi!

Ina, te referi la ce tip de scoala vor merge copiii sau la cum ne organizam noi ca parinti pentru inceputul si in timpul scolii copiilor? Si noi trebuie sa alegem pina in februarie cel tirziu scoala la care va merge Alberto de la jumatatea lui august 2009 caci aici scoala se incepe la 4 ani. Noi avem deja o optiune spre Montessori desi ezitam daca sa il dam si primii 4 ani de scoala sau numai din clasa a 5-a caci am citit multe informatii si am cerut advice in acest sens si ca urmare nu suntem 100% decisi dar va trebui sa decidem pina la inceputul lui 2009.

O seara placuta si salutari de la noi,

Dana Lucia si Alberto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Pe babycenter.com pe un forum era mai demult un subiect cu "copilul meu a fost dat afara de la day care/ scoala" Am intrat sa vad cum e posibil ?! si am dat de foarte multe mame care au patit la fel, dar toate au reusit sa schimbe inca o gradinita, doua pana au gasit una in care copilul se simtea bine.
Am ajuns la concluzia ca nu cade soarele daca anul asta sta la Kids Corner si la anul il dau la alta scoala. O mamica cu 3 copii mi-a zis ca e doar problema parintilor, copiii isi fac noi prieteni "just like that" si a pocnit din degete

Kids Corner e o cooperativa, dar in intelesul original al cuvantului, nu ce-au facut comunistii. Adica parintii ajuta la educarea copiilor. Au angajat profesoare si un administrator pentru logistica. Restul, de la reparatii minore la finante le fac parintii. (Cand e ceva major se angajeaza firme specializate) Sunt foarte multe comitete, eu de ex. sunt in Publicitate pentru deja ma pricep (asta fac si pentru Clubul Mamelor), "soacra" lui Peter insoteste copiii cand merg in mici excursii, o alta prietena face programarea pentru "helping parent".
Pentru ca suntem foarte multi parinti, eu de ex. voi fi ocupata cu publicitatea cam 6-7 zile din an, iar ca parinte ajutator voi merge sa ajut de 7-8 ori pe an, depinde cum cad sarbatorile.
Joia trecuta a fost randul meu sa fiu parinte ajutator. La 8 copii erau 2 profesoare si cu mine. M-am jucat cu copiii (cel mai greu a fost sa-i conving pe Peter, Drew si Ashwin sa apese niste butoane pe rand, nu simultan si cam 2 butoane odata ) , i-am ajutat la puzzle, le-am dat cate o prajitura si un suc pentru ziua lui Peter, am ajutat la sters pe maini, la imbracat/dezbracat cnad s-au jucat afara si la sfarsit am curatat masa, am dat cu matura si am dus gunoiul.
Adica fix ce am facut anul trecut la Little School cand eram 7 mamici ce am angajat o profesoara si gazduiam scoala pe rand sau ce fac de obicei cand e randul meu sa gazduiesc intalnirea saptamanala a copiilor 2005.
Parintii sunt din toate categoriile sociale, ba chiar spre bogati, stiu un tatic bogat bine pe care acum 3 saptamani l-am surprins cu matura in mana, mi-a tras un zambet larg si-un "Hi!" fara nici o grija.
A fost alegerea mea pentru ca vreau sa stiu cum sa-l ajut pe Peter.
Bineinteles ca a ajutat si faptul ca nu lucrez, dar soacra lui Peter lucreaza si mi-a zis ca nu-i nici o problema, de cateva ori pe an se poate invoi cateva ore de la servciu.

Ina, stiu ca n-am ajutat deloc la alegerea unei scoli , ce vreau sa zic e sa fii relaxata, daca asta nu merge, poate nu merge nici urmatoarea, dar poate merge urmatoarea. Plus ca deja prichindeii nostri au 3 ani, acusi merg la scoala de care apartin si nu mai e nevoie sa facem alegeri
Pupicuri Ilincai !

Diana si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Ioana Nu, nu o cunosc pe Anca, decat de pe forum...dar e adevarat ca am avut asa o afinitate...imi pare rau ca nu a mai scris de ea si de Miki de mult timp. Poate se intoarce

Mifloricico , noi avem cam 99 de cm (imi place mie sa zic 1 m, dar nu are chiar 1 m, e un pic sub) si 13.500 kg (fara indulgenta, chiar atat avea aseara 13.510.

Ia uite, briuseleza noastra se gandeste deja la scoala Nu stiu ce sa iti zic, mie mi se pare ataaat de departe. Eu imi doresc sa intre la Colegiul Goethe, d-aia am si ochit gradinita germana. Dar mai e pana acolo, cine stie ce se mai intampla...

Noi inca suntem virus-free...adica Alexandra, ceea ce este o mirare pentru ea...la gradi la ea jumatate din copii lipsesc pe motiv de raceala si d-aia ma mir ca nu a luat virusul...Oare o fi asa bun Broncho-vaxom-ul asta??? Ca eu i-am dat luna trecuta 10 zile, de doua zile am inceput doza de luna asta si facem 10 zile si luna urmatoare...Asta asa, ca e Maria mica ca pana acum nu i-am dat nicio chestie d-asta pentru imunitate. Nu prea am crezut...o fi bun, da-r-ar Domnul!
Uram sanatate multa mucosilor de la Piticodrom inclusiv mamicilor!

Mergi la inceput

Anya ce sa iti zic de pitica...azi a facut 6 saptamani si am fost cu ea la control la ginecolog...si mi s-a parut atat de ciudat (si de trist) sa vad pata aia neagra pe ecran (uterul) care de obicei era plina cu o mogaldeata miscatoare, sau cu un crevete (la inceputul sarcinii), eu nu am facut eco prea multe decat in sarcini si d-aia mi s-a parut f f aiurea...si trist...am inceput sa ma gandesc deja la bebe 3, l-am si intrebat pe dr daca mai tine taietura (dubla) la o eventuala sarcina si a zis ca da, tine, cum nu...dar nu acum, cand s-or face fetele mai mari (sa mai creasca si al meu sot niste gigei cu cromozomul Y, hi hi). La o adica pot sa fac si peste 10 ani pe bebe 3...la ce ma gandesc si eu acum.
Oricum Maria e o cuminte si jumatate, e cuminte, calma, mancacioasa, exact asa cum a prezis Tonnia ca va fi. Sa o tina D-zeu tot asa! E un bebe perfect, care nu te deranjeaza cu nimic, daca ar fi dupa ea as putea sa o las o zi intreaga in bouncer...dar o iau si o mai giugiulesc si o pup peste zi ca mi-e tare draga! Si e asa draguta si mica si miroase asa frumos a bebe nou!

Mergi la inceput

Hai mamicilor cu bebe 1, asa ca v-am facut pofta???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Saru-mana ca aratati interes pt dilema mea. Detaliez: nu stiu pe ce criterii sa pedalez la alegerea scolii. Optiunile ar fi cam astea:
1.scoala belgiana publica (una dintre cele considerate bune dar orisicatusi)
avantaje = gratuita si practic vis-a-vis de actuala locuinta si cam la 10 minute de jobul meu (singurul reper geografic fix permanent in urmatorii ani)
dezavantaje = scoala publica, copii multi in clasa, programa obisnuita la belgieni (a mai povestit Anto de sistem)
2. scoala catolica (privata)
avantaje = absolut bilingva franceza -engleza, colectiv international mai "pieptanat" ca sa zic asa, educatie mai serioasa, relativ apropiata de jobul meu (10-15 min pe jos), uniforme etc
dezavantaje = educatie religioasa catolica, pret destul de ridicat
3. scoala europeana
avantaje = mediu international, programa compatibila cu scolile internationale, gratuita
dezavantaje = f departe de casa sau de jobul meu si deocamdata intr-o locatie si cu o organizare provizorie, mediu un pic cam "elitist"
4. scoala britanica
avantaje = programa britanica 100%, cam 15 minute de casa sau de jobul meu
dezavantaje = exclusiv in engleza, costa si ochii din cap, anul scolar e structurat cu totul altfel decat cel belgian.
Scoala incepe la noi anul viitor in septembrie cu doi ani de maternella (un fel de gradinita cu program de scoala) si continua cu clasele primare, cele secundare si liceul.
Ma gandeam la tot felul de eventuale combinatii:
(a)sa incepem la scoala catolica si nivelul secundar sa o mut la scoala europeana.
(b) sa faca maternella si primara la scoala de stat langa casa, iar secundara + liceu la scoala europeana.
(c) sa faca maternela la scoala de stat, primara la scoala catolica si, in functie de evolutie, sa continue la scoala catolica sau sa treaca la cea europeana.
Cu exceptia scolii britanice, celelalte au aproximativ acelasi calendar, difera baza materiala, metoda pedagogica, (in)existenta uniformei, activitatile extrascolare...

Mergi la inceput

Hai ca tot scriu si editez la mesajul tau...cred ca visez scoli la noapte...
deci doi ani de maternela inseamna de fapt doi ani de gradinita...asta inseamna ca nu are nevoie de prea multe in astia doi ani. La o adica e f comod (si la bani si ca distanta) sa mearga la scoala publica. Macar un an si daca nu esti multumita poti sa o muti la cea catolica, pare ok...Adica pana la 6 ani nu iti faci prea multe probleme daca nu invata nu stiu ce...de-abia de atunci incolo poti sa te ingrijorezi ca nu e ok scoala...Deci primii doi ani la scoala publica unde are avantajul ca poate merg si copii vecini si leaga prietenii frumoase, apoi o muti, la scoala secundara (ciclul primar la noi) fie la catolica fie la europeana (daca e gata si au un sediu stabil si totul ti se pare ok). Ce sa cari copilul pe drum atata sau sa platesti f mult pentru astia doi ani? Nu stiu, ma gandesc in fel si chip, cred ca asta as alege eu...
Educatia ortodoxa nu difera prea mult de cea catolica (bine la ei se mai pune accentul pe religie, la noi mai deloc, ca se pune accentul nu e un lucru rau, dimpotriva, ii ofera un start bun in viata). Deci fie ca mergeti la catolica sau la europeana, pare super ok pentru clasele primare, adevarate ... sper sa nu te fi zapacit, ca am tot sters si editat la mesajul meu.
Concluzie: variantele b sau c par f bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Ina, eu sunt pro A).
Pe locul 2 e B)
C) si D) nu-mi plac la cum le-ai descris...amandoua scumpe dar departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

LA MULTI ANI VICTOR!!! Sa cresti mare si sa fii sanatos!!!
LA MULTI ANI MONICA SI CASIAN!
Hmmm, grea treaba cu scolile-astea si inca la ora asta...
Ina, orice ai alege vezi daca si Budinca e de acord. Adica daca se acomodeaza. Banuiesc ca o poti muta daca nu-i prieste ceva, nu?
Kid, deci manechine in continuare!
Tonnia, tu ai notat cu a,b,c,d ce a notat Ina cu 1,2,3,4?
Mai bine ma duc si ma culc.

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput