Sezatoarea canadiana (108)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Hai Khristin sa facem galerie poate se grabeste bebe sa vina mai repede!



Dana Podeanu La multi ani gemenilor!


"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Podeanu LMA pt copilasi. SI zic de pe acum si pt mqqm ca sigur nu apuc sa scriu:))
Khristin, eu zic sa mergi la intalnire ca poate il stimulezi pe bebic. Nastere usoara si ne gandim la tine.
De asta mi-e si mie teama sa nu intru in maternitate mai repede si bb sa vina peste termen. Asta e, ei sunt directori:))
Noi suntem binisor.
Ne luptam cu tusea. Sunt cu nervii praf, ca eu toata sarcina asta am tusit. Acuma ultima oara cand a racit motanul am binevoit sa iau si eu , si ma tot chinui de 3 saptamani aproape si nu mai trece. Nu mai pot de oboseala si ma doare si capul de la atata tuse. Am incercat si un sirop naturist, nici un rezultat, si cu ceai de ceapa. Ieri ziceam ca is mai bine da azi vad ca tusesc iar de zor. Nu stiu zau bb acolo cum se descurca:((( Plus ca nici motanul nu e bine inca. Nu a incetat tusea deloc, iar vinerea trecuta l-am dus la dr si a zis ca las ca ii trece ca nu se aude nimic la plamani.
In rest cu munca si zecile de kg in plus:))
Eu cedez nervos cand ma gandesc ca deabia a inceput toamna si vad ce prost am inceput anul asta:((((
Noroc ca sarcina e bine.
Si ca sa fie totul frumos, m-a dus si pe mine sotul la banca sa discutam daca vrem sa cumparam ceva:))) Ca imi vine si sa rad. I-am zis ca eu in loc sa ma gandesc la nastere tre sa imi fac griji de cumparat casa, si eventual sa ma trezesc cu bb si baiat pe cap in casa noua, fara gradinita si scoala si cu vise de mers in tara. Suna bine, nu?:)))
Acu sa va zic ce am inteles si eu. Daca pui mai multi bani pe luna decat mortg se simte diferenta imediat dar doar la dobanda variabila, caci aia se recalculeaza la suma ramasa in fiecare luna. La cea fixa, pui dar se vede la sfarsit. Si mie mi se pare ok cu dobanda variabila (da sotu zice ca nu) atata timp cat e acceptabila si mai ales ca o poti inchide oricand. Acuma la cum e economia acum, drept sa zic cred ca trebuie sa fii rapid nu gluma. Oricum de speriat cat sunt dispusi sa iti dea totusi imprumut banca. Noi e drept ca probabil avem credit bun, da parca chiar sa zica ca ne dau chiar atatia bani…. Noroc ca noi stim ce si cum vrem, dar cred ca e usor sa te lasi tentat de sumele oferite. In fine om vedea noi.
Ktrinel multumim de sfaturi.
Ana, pai tu mai luai o casa de cadourile alea:)))
Nu mai stiu daca v-am zis, dar pe hartia dr scria ca bb e baietel:))) Oricum am programare si sambata viitoare, dar m-am enervat ca nenea ala tot a tras-o ca nu vede.
Si motanul meu are vreo 3 saptamani de cand vine cu desene de la scoala cu el si fratele lui (nu i-am spus inca sigur). Pana acum eram toti 3, acuma numai ei fratii:)))
Celelalte gravidute cum mai sunteti?
Wk placut si intalneala placuta va dorim.

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Nelia, bine ca ai aparut .. am o rugaminte: parca spuneai ca ai retete de sushi meseriase .. nu le imparti cu mine? . Si noi suntem mari fani, si la cati bani dau pe sushi , as incerca sa fac eu, ca avem un Sushi Shop aproape ... cam cat de greu se realizeaza? Eu in bucatarie sunt undeva intre mediu si sus, adica sa zicem la un 7 asa ... maestra nu is, da nici incepatoare, so .. sper sa imi iasa. Pls, cand ai timp ...

S-a mai dat pe brazda catelul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Simonna, nu putez sa te sun, si nici tu pe mine. Mi stricat telefonul fix si nu vin bell-itii pana luni seara la reparatii. Ti-am trimis un email.

Khristin, eu credeam ca v-ati pornit... daca vii la waffles/crepes sigur convingi voinicul ca nu-i chiar asa de rau nici pe-aici pe-afara. Scot si eu sa-si faca incalzirea.

Nelia, de ce esti timida azi?

Nu mai stiu cine intreba... Heloc = home equity line of credit, LOC = line of credit.

Ia uite aici ce am gasit: https://www.citizensbank.ca/Personal/Calculators/MortgagePayoff/

Spor la joaca! Misto calculatorul... Ma duc si eu acuma sa mai clickai pe-acolo.

Ideea e ca ar fi complet ilegal dupa mine sa platesti dobanda la bani pe care deja i-ai returnat, iar contractul te obliga doar la dobanda si acopera doar 5 ani ori cat, dup-aia o iei de la capat.

Daiopri, balanta de principal se recalculeaza la fiecare payment, interestul scade de la plata la plata. Eu vad pe web si primesc statements cu valorile. Si cred ca de-aia iti si pune limita aia de 10-15%, pai nu le-ar conveni sa platesti tot in avams si ei sa castige tot atata dobanda ca si cum ai avea imprumut?

Sa presupunem ca platesti de la coada, care ati "renewed" macam odata stiti ca se procedeaza "da cappo". Adica discutia porneste de la suma care o mai ai de platit in mom ala, si atunci poti plati toata diferenta daca ai banii. Acu' ma gandesc ce probleme am io pe-aci, cand io n-am de unde sa platesc nimic in plus.


Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, http://bareluk.spaces.live.com" target="_blank">inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">http://www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, http://community.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">http://www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Khristin: Bafta multa luni! Dar poate se hoataraste piticul sa vina in we asta!

mQQm:Eu intrebam de HELOC si LOC. Ok, LOC stiu cum functioneaza, dar HELOC? Se ia o data cu mortgage-ul? Are rata mai buna decat LOC?....

Andy 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Ioi cat am scris azi. E timpul sa-mi iau o pauza!!!

carmen77, sushi e un no brainer, zic io. Nu stiu pe cine ai intrebat sa mai imbogatesc daca e vreo idee noua. Eu zic ca cel mai complicat e sa intinzi orezul ala lipicios pe sea-weed. Fierbi orezul, il lasi sa se raceasca, il amesteci si fluff cu o lingura de "rice-winegar" . Il intinzi pe foaia de "sea-weed" pusa de preferinta pe o bucata de-aia de stinghii de bambus, sau il faci "dreptunghi" in palme , depinde ce vrei sushi/maki/etc si pui de-a latul ce vrei (castravete, avocado, salmon, shrimp, tuna, tempura, ou, etc, etc). Daca vrei... presari sesame seeds prajite, icre, wasabi, ce mai crezi tu. Il invarti, il tai si il mananci.

Eu am invatat-o pe mama sa ne faca. Ne ciumurleam cand era pe-aici cat facea, desi ea nu punea gura pe "prostiile alea".


Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Andy, iti dau un exemplu, sa vezi cum merge, dpmdv. Desi la explicatii nu excelez.

E avantajos cand ceea ce mai ai de platit e sub 75% din valoarea casei. Ex. ai casa care are valoare de 100,000, ai platit 50,000, sau s-au scumpit casele, whatever. Cum zic astia cand ai "built equity in the home".

Spui bancii ca vrei heloc, ei evalueaza casa si iti dau o linie de credit de cam 75% din valoarea casei. In cazul asta 75,000. Pt ca tu datorezi bancii 50,000, iti raman 25,000 disponibili in cont sa faci ce vrei tu cu ei, cand vrei. Cei 50,000 functioneaza exact ca fara heloc. Poti sa inchizi pe termen daca vrei.

Cei 25,000 care daca nu folosesti din ei nu platesti nimic, altel platesti cam "prime" (deci ca un LOC, doar cu dobanda de "prime"). Orice cheltuiala din fondul asta poti sa inchizi ca orice mortgage. Daca nu, nu esti obligata sa platesti nimic. Se tot aduna la datorie acolo.

In general asta costa vreo 500-800, depinde de banca (evaluarea si procesarea), dar de cele mai multe ori banca va accepta sa acopere costul prima data.

In a nutshell... e o linie de credit garantata cu casa. Sper ca nu te-am bagat in ceata.


Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

mQQm: Cred ca am inteles. Atunci marele avantaj este dobanda mica (gen prime) pe care o aplica ei la HELOC fata de LOC si ca poti sa inchizi acea dobanda. Noi abia am luat casa si nu avem 25% din suma platita, deci nu avem acces la HELOC inca. Avem o linie de credit obisnuita, dar dobanda nu e prime...

Andy 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Ah, Khristin, si eu care credeam ca deja ne dai vreo veste...Fac si eu galerie sa iasa mai repede..


la toate fetele si merci de urari.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Dana, la multi ani copiilor!
mqqm, treci la treaba si termina aplicatia aia ca pe mine ma termina aia cu telefoanele in timpul cinei iar site-ul publicat de Dana nu "merge".

Hai mai ca are dreptate Andy, accelerated payment la 2 saptamini iti scurteaza durata de plata (cu asta sintem toti de acord) si platesti si mai putina dobinda (sint calculatoare pt asta pe fiecare site al bancilor daca nu ma insel). Daca in plus mai platesti si in plus atunci cind iti reinnoiesti mortgageul (the sky is the limit) iti reduci evident principalul si evident platesti dobinda pe mai putini bani. Daca ai bani si nu ai ce face cu ei e intotdeauna in avantaj sa-ti platesti datoriile mai repede , asta e ca aia din putul gindirii.

Khristin, tinem pumnii,nastere usoara.

Apropos de lectii, recomand tuturor "Positive Discipline" de Jane Nelson. Ar trebui sa fie mandatory reading pt parinti.

Un weekend placut,


Mergi la inceput