Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(92)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Alra si aici la modul rezonabil sub aspectul veniturilor se poate ramine cu bebe tot cam 4 luni - 126 de zile dar numai in conditiile in care poti sa faci in asa fel incit sa iei toate cele 126 dupa nastere.
Dupa cele 4 luni - 16 sap. cei mai multi nu isi mai permit sa ramina in cocediul pt. crestere a copilui.

Oricum pentru generatiile care vin - care vor naste abia peste cca. 2 ani - au aparut deja vesti bune la nivelul UE.
Se preconizeza adoptarea unui act comunitar - directiva - prin care concediul de maternitate sa fie marit la nivelul statelor unionale la o durata de 160 zile cu o indemnizatie echivalenta cu salariul net.
Vestea am prins-o la radio si in general media nu face diferenta intre concediul dematernitate si cel de crestere al copilului asa ca va trebui sa ma mai informez.
Cert este ca statele au la dispozitie 2 ani pentru transpunerea directivei in legislatie internba. adica 2 ani tot pot sa traga mita de coada fara sa poata fi trase la raspundere. Abia dupa 2 ani pot luate la intrebari daca nu au transpus directiva in legislatia interna.
Daca informatia este corecta ramine de vazut dar ca ideea de pricipiu mi se pare ca ia in calcul toate aspectele necesare unei bune dezlvotari a copilui prin coordonarea directa si nemijlocita a aprintilor si nu a solutiilor altenative oferind finaciar solutia corecta si realista.
Ma informez , ma documentez si cind sunt lamurita revin cu info. despre aceasta intiativa la nivelul UE.

Citat:
citat din mesajul lui alra

aici dupa cele 15 saptamani cu procent mai ai 3 luni platite foarte prost pe care multe prefera sa le ia in sistem 1 zi pe saptamana 15 luni.

in general majoritatea au credit la casa si nu isi pot permite fizic sa stea pe 1 salariu. din cauza asta se intorc dupa 15 saptamani si lucreaza apoi 4 zile pe saptamana.
eu am o situatie privilegiata ca lucrez foarte aproape de casa, insa sunt multe care conduc si cate 2 ore pana la servici, eu una nu as fi in stare ...

editez, voiam sa mai zic ca belgienii au un standard de viata foarte ridicat, dar si muncesc foarte mult. acum din cauza crizei multi sunt in depresie ca nu isi mai pot face case de 200mp pe teren de 600mp (ca asta era standardul!) ca sa traiasca 3-4 persoane in ele. si nu glumesc, pentru ei chiar e o problema!

Vacanta cu Laura in Romania

Mirtha 37 + Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

AMR 4 SAPTAMANI

Mergi la inceput