Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(92)
Raspunsuri - Pagina 15

dandusa spune:
jap,jap mi-am mai amintit cate ceva...
hainutele stau in sifonier spalate,calcate si aranjate la dunga...,bgajele de spitala al meu si al lui sant gata pregatite de ceva vreme...singurul lucru care-mi lipseste este pompa de muls...
sincera sa fiu aveam un mare stres cu aranjatul apartamentului...si mereu il stresam pe Claudiu sa-mi ia sifonier,sa-mi monteze patutul...,pana nu le-am vazut pe toate aranjate,spalate nu m-am calmat...bine...,nici acum nu-s calma...da' macar nu mai sant asa multe de facut...fiecare cu pasarica lui...
Otilia,
incerc sa inteleg...,esti in Rom si v-au spart casa?!!!
am vazut in poza Anei ca are piciorul in gips...,vai ce rau imi pareeeeee,scumpa de ea...,ce greu trebuie sa-i fie...,cum s-a intamplat?
vaccinul antitetanos este obligatoriu din ce mi-a spus med de fam...,la Crinuta am refuzat sa-l fac si m-a trecut in caiet cum ca l-am facut...,cica asa trebuie...,nici acum nu l-am facut...d-zeu cu mila...
Creata,
admirat mamica supla si draguta,foarte reusite pozele,cu asa model...cred si eu...
Mav,
am uitat sa te intreb cand ne-am intalnit...,iei ceva pt H?saptamana trecuta am avut si eu doua crize groaznice...,apoi mi-am revenit...,sper sa ma tina ca-i cam groasa treaba pe acolo...,in plus mi-au aparut varice si pe labiile mari si daca ma iau durerile si de la H si de la alea am pus-o...
ps:cand ne mai vedem?
Mamica stralucitoare
28+ cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006

Otiliav spune:
Incepe petrecerea din we!
Vad ca a aparut si Dandusa, bucurie mare!
Sa nu va entuziasmati prea tare la disco sa nu sara dopurile .
Andy, eu sunt pe aici dar ca si tine am de recuperat capitoulul trecut, mult de munca . Cand pui poze cu tot ce ai primit? Sunt bune si traditiile acestea la ceva.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 30+
Pozele noastre

dandusa spune:
Corina,
mi-am mai amintit o chestie...,tu ziceai ca vei apela la socru sau la un vecin daca da semne bb,dar de ce nu la salvare?
mi se pare un pic stresant pt tine sa-ti faci probleme si din cauza asta..."o fi disponibil socru?...,da' vecinu cutare o fi acasa?"
mai bine seteaza-ti creierul pe "sun la salvare!" si de s-o nimeri si vecinu acasa si socru prin preajma cu atat mai bine...
Mamica stralucitoare
28+ cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006

Andy08 spune:
Dandusa: Ce dor ne-a fost de tine! Bine ca ai reusit cu netul ala! Sa nu mai pleci, bine? Ca acusi incep nasterile.
Bravegirl, Oti: Trebuie sa pun poze. O sa ma uit pe webshots sa vad cum sa-mi fac si eu album.
Hai, fugiti la nani ca e tarziu. Lasati discoteca, ca sar dopurile, vorba Otiliei!
Andy 29+

carmendu spune:
andy- sunt aici. va citesc.
otilia- incredibil. acolo se fura mai dihai ca-n romania.
dandusa- bine ai revenit. netul, bata-l vina! ne-ai cam dat emotii cand ne-a spus mav despre tine. bine ca esti ok.
am fost la film in seara asta si am vazut wall.e. e atat de frumos. este extraordinar cum o bucata de tabla, buna de aruncat la gunoi, poate sa-ti creeze atatea emotii si trairi.
fetelor cu copii, e un film bun si pentru copiii care au rabdare sa stea in sala.32+
Victor
http://good-times.webshots.com/album/565055246KyFrzA

Otiliav spune:
Criss, arati beton, esti o graviduta frumoasa foc, numai burta ce este de tine si zambetul tau cuceritor. Imi place de tine ca nu ai renuntat la innot, ba chiar stai si cate o ora. Am vazut ca ai luat hainute de la La Redoute, si mie imi place setul acela, si se mai poate lua un set pe langa cu acelasi model, plus un sac in care intra bb si poate sta in masina cu el, are un loc pentru a pune centura.
Bebecris, noi doua parca aveam aceeasi conformatie si mai si crestem ca din apa , nu stiu inaltimea ta insa eu am 1.62. Imi place maimutoiul roz, si eu m-as juca cu el. Si setul de la Aziz este cam cum vroiam eu un set cu de toate. Sa le purtati sanatosi!
Dea, ce faci dovlecel, te mai rostogolesti mai tragi o vraja. Degeaba te vaiti ca esti rotunda fara poze nu te credem .
Monicus, ai fost la doctor, ai scapat de durerea de cap. Eu cred ca am luat vreo 10 paracetamoale in sarcina aceasta, nu a fost chip sa ma abtin.
Da mi-a placut rau treaba cu "tehnici superioare", noi am studiat despre anticorpii astia de ziceai ca ne dam licenta si ei s-au speriat si au fugit de noi, bun asa .
Oceanborn, m-ai luat, esti burtoasa la 106 cm. Vad ca vorbiti de toamna, eu nici nu am observat pana acum, aici ploua mereu, toamna continuua.
Mirtha, ce spirit capitalist ai. Eu as sta acasa dar nu se poate, cred ca si Dea, Andy la fel, cineva a gresit regimul . Tu mai faci si naveta. Vorba lui Futuremother, ai o moasa la servici sau apelezi la bunica sotului
?
Elilov, pune mana si fa miscare pe afara ca de accea nu ai somn, mergi la shopping, in parc la aer curat. Eu dorm bustean la ce program am avut in ultima vreme, prima data ma trezesc la 5-6 sa merg la baie, pana atunci nici nu ma misc in pat . Vin de la baie si mai bag un somn dulce rau de tot. Aseara am venit de la servici la 9.40, la 12 la nani, de dimineata am fost la baie la 6.30 am dormit de la 6.40 si la 9.30 de abia m-am trezit.
Diana, asa gandesc si eu ca bb nu mai poate fi afectat. Daca se poate eu fac vaccinul dupa nastere, ca nu prea imi vine sa cred ca am terminat cu sarcinile. Cum mai este parchetul vostru? Pe cine sti ca face wrap, cumva pe Adita?
Gata cu capitolul 90.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 30+
Pozele noastre

Otiliav spune:
Diana, ce bine stai cu nervii daca o lasi sa se dezlantuie asa. Ce povestesti tu sunt crize de seara cand sunt obositi dar nici la nani nu vor sa mearga. Ana de cand este cu mine stie ca nu prea are de ales, ori ma asculta, ori nu mai are cu cine vorbi ca imediat o trimit in dormitor 2-3 minute sa stea singura sa reflecte. Dar am trecut si noi prin unele seri grele, o data s-a aruncat pe gresie si si-a spart buza de un prag si tot eu eram vinovata, nici nu stiam de unde-i curge sange si ea isterica. Am luat-o de aripioara si am bagat-o cu haine cu tot la dus sa se calmeze si ea dar si eu, in 5 minute canta de zor. Daca tipa stie ca o scot afara in gradina, ca nu stam singure in casa si se supara proprietara, in ultima vreme a inteles ca nu se poate si gata. In ultimul an am observat ca a invatat sa se exprime mai bine, imi spune de ce este suparata si altfel discutam. Cumva criza de la 4 ani eu am resimtit-o la 3 ani cand a inceput si gradinita, am si ramas singura cu ea. Acum este mielusel de cateva luni, nu-mi vine sa cred ce dragastoasa este si cum intelege cand ii explic ceva.
Diana, nu a zis nimic doctorita ta de kilograme?
Anes, 12 kg la inaltimea ta, greutate ideala. Tu si Amalia, inalte si slabe si Creatza m-a socat aseara, nici nu am mai scris nimic ca eram muta de uimire. A, si cu bblusii mari ca sa fie tacamul complet.
Cum ii scriam si Dianei, anticorpii acum mai conteaza pe viitor pentru bb3 , ca acum imi permit sa am sperante daca i-am fentat la bb2.
Iar la servici merg pana la 37 ca altfel nu se poate .
Carmendu, deci azi iti vine mobila asa ca ai ocupatie. M-ai facut curioasa cu filmul acela desi nu stiu cand voi avea timp sa caut sa-l descarc ca la cinema nici o sansa.
Alexa, pai ce-ti mai pasa cum este bb intors daca faci cezariana, de abia ai motiv serios de ceza . La odiseea de septembrie am vazut ca a nascut o fata primul bb in prezentatie pelvina, si bb a mai fost si lungan. Nu stiu daca doctorul tau se pricepe ca este o manevra riscanta si nu orice doctor se baga.
Z_Iulia, eu sunt convinsa ca va fi un fratior protector, o sa vezi tu ca te vei ruga de el sa te lase sa impingi carutul.
Elilov, nici eu nu il am pe Felix , de fapt am cunoscut un Felix odata in discoteca la Breaza dar pretentiile mele erau prea mari, era prea pusti pentru studenta de mine.
Alra, cate coincidente intre tarile noastre. Tot 37 de saptamani la munca, tot munci casnice in floare gen pus parchet, gresi si altele si la fel si cultura second-hand.
Am strans si eu samburi de la cirese, sa ma pun sa fac pernuta, e buna pentru colici. Despre SIDS nu am vorbit in detaliu. Eu le-am spus fetelor ca acesta a fost stresul primelor mele luni acasa cu bb pentru ca am avut un frate cu un an mai mic decat mine care a murit subit la 3 saptamani, dormea intr-o parte dar se pare ca nu a fost suficient si mama desi s-a trezit ca i s-a parut ca a auzit un zgomot ciudat nu a avut ce sa faca. Nu stiu ce rata de succes are o metoda de resuscitare la un bb al carui creier uita sa dea comanda sa respire.
Very little is certain about the possible causes of SIDS, and there is no proven method for prevention.
According to a study published in October 2007 in the Journal of the American Medical Association, babies who die of SIDS have abnormalities in the part of the brain called the medulla oblongata which helps control functions like breathing, blood pressure and arousal. Researchers examined the brains of 31 babies who had died of SIDS and 10 who had died from other causes. It was discovered that the medulla oblongata had neurons that released a chemical called serotonin. The number of these neurons was greater than normal in 55% of the brains of the babies who had died of SIDS. They also found that babies had fewer receptors for serotonin and that abnormalities in the brain stem appear to affect the ability to use and recycle serotonin, which is responsible for regulating mood as well as vital body functions. According to the National Institutes of Health, which funded the study, the new finding is the strongest evidence to date suggesting that innate differences in a specific part of the brain may place some at increased risk of dying from SIDS.[45]
In a British study released May 29 2008 researchers discovered that the common bacterial infections Staphylococcus aureus (staph) and Escherichia coli (E. coli) appear to be the cause of some cases of Sudden Infant Death Syndrome. Both the "staph" and E. coli bacteria had a greater presence in the unexplained deaths of infants.[46] SIDS cases peak between eight and ten weeks after birth, which is also the time frame in which the antibodies that were passed along from mother to child are starting to disappear and babies have not yet made their own antibodies.
Listed below are several factors associated with increased probability of the syndrome based on information available prior to this recent study.
Prenatal risks
maternal nicotine use (tobacco or nicotine patch)
inadequate prenatal care[citation needed]
inadequate prenatal nutrition[citation needed]
use of heroin[citation needed]
subsequent births less than one year apart[citation needed]
alcohol use[citation needed]
being overweight[citation needed]
Teen pregnancy (the more babies a teen mother has, the greater the risk)
infant's sex (61% of SIDS cases occur in males)[citation needed]
Post-natal risks
low birth weight (especially less than 1.5 kg (~3.3 lb))[citation needed]
exposure to tobacco smoke
prone sleep position (lying on the stomach, see sleep positioning below)
not breastfeeding
elevated room temperature
excess bedding, clothing, soft sleep surface and stuffed animals[53]
infant's age (incidence rises from zero at birth, is highest from two to four months, and declines towards zero at one year)
premature birth (increases risk of SIDS death by 50 times)
Eu am identificat doar doua riscuri prenatale, faptul ca diferenta intre noi a fost foarte mica, 1 an si o saptamana si baiat fiind. Si totusi s-a intamplat. Mai cred insa ca o autopsie intr-un oras mic din provincie acum 30 de ani nu putea sa scoata in evidenta o malformatie de genul medulla oblongata, nici acum nu cred asa ceva in Romania.
Important este ca de atatia ani tot asa se spune ca nu exista nici o metoda dovedita pentru prevenire.
Corina, ce fain este carutul vostru!
Ramo, chiar ca maricel finutul vostru. Sa poarte sanatos hainutele si voua bafta la cumparat ghetute!
Cata_Myky, nici eu nu am fasa dar sunt tehnici de infasat fara fasa, numai sa ai marimea scutecului corespunzatoare. Pe youtube am vazut filmuletz despre cum se infasa frumos. In loc de fasa poti folosi un cordon subtirel de bumbac si mai lat.
maria215ro, ai primit mail de la fete?
Leeloo, pai asa-i frumos sa va cadorisiti toti odata , regula de aur.
Crismargrg, bine ca ai aparut ca tocmai ce te strigam pe tine si pe Anes.
Gata si Capitolul 91, fug la nani.
Pozele noastre

Mirtha spune:
Cum se numeste sprayul ?
Chiar daca nu merge sunt hotarita sa -l incerc.
Nu mai pot de somn dar nici nu pot sa adorm.
Citat: |
citat din mesajul lui leeloo5979 Nu stiu cum dormiti voi noaptea fetelor...ca eu iar nu dorm. De data asta e si mai ciudat, pentru ca nu ma doare nimic, mi-am luat si spray pentru umectarea mucoasei nazale, si tot ma trezesc din somn pentru ca ma sufoc. Azi noapte am reusit sa dorm doar 4 ore, nici alea legate. Cum ma intindeam la orizontala, nu mai puteam respira. Daca ma ridicam in fund, era ok...am iesit in balcon si am adormit in fund pe balcon...sper sa fie ceva trecator, pentru ca am nevoie de somn, VREAU SA DORM noaptea, nu sa stau cucuvea de veghe... Leeloo 34 + ![]() ![]() http://good-times.webshots.com/album/562902143JedOlt?start=12 http://bd.lilypie.com/KW8up3.png |
Mirtha

http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
AMR 4 SAPTAMANI

diana21 spune:
Mirtha, si tu esti cucuvea ? Eu acum m-am trezit si nu mai pot sa adorm
! Am baut apa, am halit o banana si putina cioco
si mi-a sarit somnul de tot!
Mai, dr mea a uitat de kg de data asta, am scapat de cantar, si cand m-a intrebat, i-am zis io cat am vrut ! Sper sa nu citeasca pe-aici
!
Dandusaaaaa,
Si mie mi-a fost dor de tine!
Oti, , nu mi s-a uflat parchetul, in afara de doua placute, una in dormitor si una in sufra, dar nu asa deranjant, e cumva la imbinarea intre placi si e in zona de sub covoare. Sper ca asta a fost tot, oricum am pus plintele peste tot si mobila in dormitor (ieri au montat tot).
Cat despre crizele copiilor, sunt multe de spus, eu inca citesc pe tema asta si tot nu stiu mereu ce sa fac si ce sa spun. AM nervii tari in sensul ca o las sa se calmeze, nu intervin chiar daca isi face dezastru in camera si in nici un caz nu incerc sa vb cu ea chiar atunci pt ca mai rau as face, oricum nu aude ce zic. Cand se linisteste, discutam si ne promitem ca n-o sa ne mai suparam niciodata si ca suntem cele mai bune prietene din lume.
Despre SIDS mi-e groaza sa vorbesc! Nici nu mai stiu cum e bine si cum nu e...
Otilia, Carmendu, voi ati intrebat de wrap, nu? Dati-mi pm sa va raspund, nu stiu daca fata respectiva ar vrea sa scriu chiar aici.
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti Tudor Stefan
33+
Asa creste bebe

diana21 spune:
Amalia, sa stii ca si eu am stresul cu "nu ajung la timp la spital", si la mine e si mai rau, ca daca nu ajung repede, ma pot alege cu rupturi uterine urate ! Sper numai sa trebuiasca sa ma duc la spital noaptea, ca daca e sa ma dun in timpul zilei, fac mai mult de 40 de min., ceea ce e enorm in situatia mea!
Mie mi se mai intampla ceva ciudat. Am o stare de plutire asa, parca nu realizez ca mai sunt putine zile si il vad pe bebe...nu stiu cum sa zic, parca nu mi se intampla mie, mi se pare asa ireal...E clar, o iau pe aratura !!!
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti Tudor Stefan
33+
Asa creste bebe