Pe culmile snobismului - colectie
Raspunsuri - Pagina 3
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ancuta-Maria SNOBÍSM s.n. Atitudine, conduit#259; de snob; admira#355;ie nefireasc#259; #351;i f#259;r#259; discern#259;mânt pentru tot ceea ce este la mod#259;. [Cf. fr. snobisme]. Botezatu nu este snob. El si le permite. Nu admira absolut tot ce este la moda. As numi snob mai degraba unul care nu si le permite, doarme afara pe banca dar are masina de fite. Ala este snob in ochii mei... ----------------------------------------------------------------------- „timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle) http://autenticradio.telnetcom.ro:8000/listen.pls Un radio pentru romani, de la inima la inima. |
Exact!
Nu vad de ce este numit snob pt. ca si-a luat pantofii aia. Nici macar nu erau scumpi , isi permite sa-i cumpere , i-au placut , nu vad care e problema
Raduleasca avea o geanta d vreo 5000 de euro , Roxana Ciuhulescu la fel . Sunt snoabe?
daca numim asa oamenii care-si achizitioneaza ceva ce noi personal nu ne-am lua , pot si eu sa spun ca pe forumul asta sunt snoabe care si-au cumparat ochelari Chanel. Cum de ce snoabe? Ca eu n-as da atat pe o pereche in veci
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Delia21 spune:
Eemplu de snobism:La o petrecere intre prieteni,romani aici la NY,...o cosmeticiana,deci nu persoana de care sa se fi scris in presa......tipa ca ea nu se poate sterge pe maini la masa cu anunite servetele de hartie caci sunt dintr-alea ieftine de 2-3 dolari pachetul,...si ca ea daca sunt sub 10 dolari nu le cumpara.Ba mai mult,s-a apucat sa le stranga de pe masa si sa le puna la gunoi,iar gazda s-a simtit ca naiba.Chiar nu stiu de ce gazda nu a luat-o de o ureche si s-o scoat pe usa afara,sincer,eu asa as fi facut,nu m-as fi rosit deloc,dar deloc.
blackpanterro spune:
Xio si io am ocheti Channel dar nu sunt snoaba deloc, sunt "ieftina" , i-am luat la reducere de la $300 la $49 ca voiau aia sa se scape de ei.Mie imi place calitatea dar nu as plati preturile asa ca astept pana se fac reduceri si super reduceri.Cum am spus, sunt "ieftina"
Oricum pe aici se poarta atatea lucruri de firma ca nu baga nimeni in seama niste ocheti, fie ei si Channel.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
kariguld spune:
daca omul e singur si nu are familie....ceva trebuie sa faca cu banii!
ce face, cu ce se incalta, imbraca...treaba lui...macar are gusturi in materie de haine.
Kari
danat spune:
Snobism nu mi se pare ca este atunci cand isi cumpara fiecare ce-si doreste, daca ii place si isi permite.
Snobism este atunci cand SPUI TARE sa auda tot poporul cat ai dat pe obiectul acela si de unde l-ai cumparat (bineinteles, loc faimos din lume ). Sau atunci cand iti iei ceva (scump, de obicei) numai ca sa "se vada" si pt ca "da bine" si nu pentru ca ai avea o situatie materiala care sa iti permita sa iti cumperi acel gen de lucruri in mod curent.
Cat despre C.Botezatu, el e o "vedeta autohtona", deci as spune ca acestei categorii i se permit fitze, ca altfel ce farmec ar mai avea sa fie ca unul dintre noi, neiesind in evidenta cu nimic. In plus, el e destul de tare in bransa, deci cu atit mai mult mi se pare normal sa poarte ce i se pare mai fancy.
Dar, asta nu scuza declaratia sa despre cat a dat si de unde a cumparat pantofii
Parerea mea...care este!
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
karfe spune:
Daca a fost intrebat de unde si cat au costat mi se pare OK sa spuna ,dar daca a vorbit neintrebat
Avem un prieten care si-a luat un Cayenne,la inceputul lui iunie ne-a cerut 500 euroi imprumut,asta da snobism
kariguld spune:
mie snobism, imi pare si altceva.
in urma cu multi, multi ani...pe vremea cand nu se faceau programari la dentist, merg cu o prietena, (care a murit de cancer la san intre timp), la o policlinica undeva pe Calea Victoriei, la o dentista "buna", cica...
si in drum, cumparam noi niste flori, crizanteme parca erau, cerem sa ni le ambaleze frumos, legate...deh...
in fine, asteptam vre-o doua ore la usa, intra prietena mea, ii ofera florile, doctora le ia, le pune pe o masa, apoi ii face lucratura la masea...si la final, ii da florile inapoi si ii spune in usa (usa era deschisa) "draguta, ia-ti florile astea vestejite de aici, nu te uiti la mine? eu nu primesc flori!, ce eu mananc flori? , daca nu ai altceva...nu mai veni la cabinetul meu...!"
eu eram paralizata la usa...nu-mi venea sa cred ce auzeam...florile erau deosebite, frumoase, (am gusturi in materie de flori) si nesimtita aia nu le-a primit...
a, si era cu plata la policlinica!!!
si azi cand imi amintesc, acele vorbe imi suna clar in ureche!
Kari
lucialu spune:
Mie imi pare ca snobism/a fi snob inseamna sa te dai in vant dupa lucruri aflate la moda,dupa chestii materiale,adeca sa fi mai firav cu duhul/mai subtirel la caracter si personalitate si sa nu stii sa pretuiesti alte trebi mai importante in viata...adeca sperficial
Cata are justificare...lucreaza in moda.Deci e intoxicat,dar si eu zic ca are gust,uneori e exagerat,dar care creator de tzoale nu e?
Ultimele exemple date de voi se incadreaza in termenii:parvenitism si nesimtire-a se vedea dna dr si aia care isi flutura etichetele cu preturi si concediile pe la TV
www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...
oanademunck spune:
eu am exemplu in familie din pacate....la ei conteaza doar 'ce se vede'
1.si-au facut ditamai vila mare cat o scoala generala,la intrecere cu cel mai bun prieten al lor
2.la mansarada insa daca ma duc trebuie sa stau cocosata pt ca au gresit masuratorile si camera are doar 1.50 inaltime....in orice caz camera aceea este prezentata ca 'sus la birou' sau in atelierul de pictura
3.si-au luat ciobanesc mioritic pe care il tin LEGAT la intrarea in curte, dar, nu-i asa se vede si da bine in conversatii
4.casa este locuita insa acum dupa 4 ani de la constructie aproape goala pt ca s-au terminat banii de mobila...
5. oadata terminati banii de mobila si-au luat jeep, pt ca nu-i asa, pe afara gardul si inafara leopardul...
6.cand mai avem ocazia sa vorbim la telefon nu exista un ce faci cum mai esti ci: mi-am luat aia, aia si aia sau nu ne poti imprumuta si pe noi cu aia aia sau ailalta.......
trist!
blue eyes spune:
Avem si noi pe DC un membru snob. Cu banii pe care ii are ar putea plati ore private unui profesor de limba romana. Si mai da si cam des cu nuca in perete pe la subiecte; dar asta nu are a face cu snobismul. Nu divulg numele, ca nu vreau triunghi.
Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!