Histeroscopie la Giulesti
Raspunsuri - Pagina 3

uratica spune:
simona 74.. citeste atent ceea ce au scris fetele inainte.. eu asa am aflat care e diferenta intre ele.. si plus de asta ieri am venit informata de la intalnirea cu doctorita mea.. citeste ultimul mes posta de mine pe subiectul HSG..vei intelege mai multe..
insa nu spera ca ti se desfunda trompele ca prin minune!!! ca nu se va intampla!! asa am asteptat eu 10 ani!! desi am facut si hidrotubatii!!! si tot nimic! acum trec la laparoscopie... insa nici asa nu e sigur ca ramai insarcinata!!
dupa care..daca nu si nu... merg la fiv!! si sper sa-mi reuseasca din prima!! sunt multi pasi de urmat, asa ca... nu lasa timpul sa treaca!!!!

speranta76 spune:
fetelor care a-ti facut laparoscopie , cam cat ati dat la medic pt. operatie? luna viitoare sunt si eu programata deoarece am trompele infundate.

cristiama spune:
Buna fetelor,
Ce subiect stufos s-a facut!!!!
Hai sa zic eu de analizele pe care le-am facut:
- HSG = histerosalpingografie, se trece un lichid prin tormpe pt a vedea daca sunt permeabile; am facut 2: una la Giulesti, una la Sanador. Daca aveti posibilitatea, costa aprox 3 mil va recomand sa o faceti la o clinica privata. Nu ca as fi snoaba dar la Giulesti au iesit ambele trompe permeabile, am facut inseminari de pomana, s-a dovedit ca doar stanga e buna! Si...la clinica private a durat tot cu dezbracat/imbracat, analiza si platit 30 de minute! La giulesti am stat frate 5 ore!!! Dupa analiza la Giulesti m-am simtit rau, dupa a 2-a nu! De...substante mai bune.
- histeroscopie: se introduce o camera video in uter pt a-i vedea starea. Iar la Giulesti, dar de data asta a durat analiza exact 10 min. Ar fi pacat sa faceti anestezie generala, nu doare deloc, simti doar un pic aerul care dilata uterul si e pacat sa nu ai intalnirea de neegalat cu uterul tau

21ali spune:
Buna ,fetelor am si eu o mare rugaminte sa-mi spuneti daca ai adeverinta ca esti asigurat mai trebuie si trimitere de la med de fam ?Eu am programare pe 22oct.sa fac histeroscopia dar nu mi-a spus de trimitere si cu ce dr se face histero ,cu cel cu care faci FIV-ul?V-am citit din urma si daca aceasta anal este de diagnosticare ,doare ?eu am ramas cu traume foarte mari de acu 7 ani de cind am fost chiuretata si as opta ptr anestezie chiar nu as vrea sa ma doara mi-ar fi frica de ceea ce mi-as aminti.Va rog sa ma credeti ca a fost cosmarul vietii mele .

rubia spune:
hai sa va zic ce am patit eu:HSG facut rezultat trompe permeabile se vede pe film ca e bine.
HISTEROSCOPIE bifat si rezultat..surpriza trom pe obturate nu comun ica de nici un fel cu uterul...cum adica doua analize care propriu zis studiaza acelasi lucru dar la diferenta de cateva zile se schimba diagnosticul???
Ce credeti?E posibilasa ceva???

cristiama spune:
21Ali,
Iti trebuie si trimiterea de la medicul de familie.
La internare iti cere:
- adeverinta de salariat
- trimiterea
- buletinul
eu am invetit 100 de mii vechi f intelept ca i-am dat asistentei de la internari si a venit cu mine pana la salonul de analiza.
Iti mai trebuie:
- halat
- papuci
- epilat inghinal complet
- inainte cu 2 ore de analiza sa-ti pui 2 supozitoare de scobutil sau echivalent, relaxeaza complet muschii
Nu doare deloc. Nu vreau sa dau nume de fete care exagereaza, DAR NU DOARE DELOC! Dureaza 5-7 min analiza, la Giulesti vorbesc, e o doctorita tanara draguta care iti explica: acum o sa simti rece de la antiseptic, acum intra camera video si dupa iti vezi uterul de un roz incredibil. simti cand iti umfla uterul dar nu e dureros, te simti ca un balonas!
e o experienta pe care e pacat sa o pierzi, nu toate femeile ajung sa aiba aceasta experienta, e pacat sa faci anestezie generala, stare de voma dupa, ameteala vre-o 2 ore.
Eu la 7 am ajuns la spital, am stat pe hol sa asteptam internarea si la 8.30 eram acasa. Si nu stau aproape!

21ali spune:
Cristiama,buna seara si multumesc de raspuns,m-am linistit asa putin dar tot am frica de spital si mai ales de partea cu ginecologul,sincer am ramas cu trauma si nu spun eu asta ci si asistentele care mi-au recoltat secretie ptr anza s-au mirat cind au vazut ce tremur ma apuca si mai ca intru in panica ,de aceea draga mea intreb orice sa stiu ce ma asteapta.La mine a fost un chiuretaj pe viu ,nu au asteptat sa-si faca efectul injectia si a fost cit se poate de rau.Cristiama daca Doamne fereste iese rau aceasta anza ma curata-ma repara -atunci,pe loc?Este posibil sa am probleme uterine fara sa am nici un simtom? -multi si o seara buna!!!!!!!

cristiama spune:
Ali,
unde ai facut chiuretajul care te-a traumatizat? Ca am facut si eu cateva cu anestezie locala, fara probleme.
Acum revin la histeroscopie: iti introduce o camera video in uter, nu cred ca poate repara ceva...dar si eu mersesem cu probleme DAR nu erau deloc!
Unde faci analiza, cu ce doctor?
Mie dr. Niculescu la Giulesti nu a vrut sa-mi ia bani, la asistente n-am putut da ca am lasat halatul in hol, ma dusesem plina de bani ca nu cumva sa ma trateze cineva urat.
Eu fac asa ca sa nu ma concentrez pe analiza in timpul ei: Ma gandesc la o ocazie din viata in care ma simteam curajoasa, si ma concentrez pe acea amintire, o retraiesc intr-un fel. Ma gandeam la ceva decand eram copil.
Atat doar ca asta a fost atat de scurta si nedureroasa ca am stat la povesti cu doctorul si i-am povestit de evolutia pietei imobiliare.

21ali spune:
Buna ziua, Cristiama am facut chiuretajul in Botosani la maternitate dupa ce am pierdut sarcina la 8 saptamini,cu toata atentia de un milion care i-am dat dr.(repet asta a fost in 2001)destul de mult ,plingeam si o rugam sa-mi salveze copilul ,la care imi raspunde ca nu este nici o problema,totul va fi bine.Am avut parte de trauma fizica si psihica desi au trecut atitea ani amintirile dor.La noi in oras nici in ziua de azi prea multe nu s-au schimbat si m-a intrebat dr de ce incerc atit de tirziu(39ani)sa facFIV,dar mi-a fost jena sa spun ca de frica,Cristiama la eco nu se vede daca ai probleme?Intreb aiurea este clar ca nu se vede,dar ma tem de multe........of Doamne sper sa trec si de asta!

21ali spune:
Nu am raspuns la ce dr fac si unde,deci fac la Giulesti si m-a intrebat la ce dr fac FIV-ul-cu dr Dracea- oare tot cu ea fac si histeroscopia?sau cu dr care este in program atunci ,chiar nustiu.