Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie(91)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

Fetelor voi de unde stiti cand va sughit bebeii ? ce simtiti??

Criss 32+
http://community.webshots.com/user/criss703

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cata_myky spune:

aha.deci asta inseamna.sughite BB.m-am linistit,ca si eu simt zvicnituri usoare in partea de jos,dar nu stiam de la ce este.am crezut ca e lichidul.
eu noaptea ma intorc de pe o parte pe alta ca o fleica pe gratar,de pleaca soata sa doarma pe canapea.eu ma si vait cind ma intorc in pat si saracu nu mai suporta.iar eu rea cum sunt ma duc peste el ca nu pot sa dorm singura.tre sa il stiu eu in stinga mea.ca daca ma apuca si el nu e linga mine sa ma cronometreze.off ce tie si cu gravidele astea.dar mai avem putin si gata.

35+
Man-Dat Christian
AMR 2 sapt
http://community.webshots.com/album/563380163SLyzHI?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariana28
...
Mai burtici, voua va sughita bebeii? Al meu sughita de obicei si am citit pe net ca inghite prea mult lichid, dar mi-a spus cineva ca nu e prea bine ca asta inseamna lipsa de oxigen , voi ce stiti?

La ultima eco dr a vazut ca sughita, dar nu mi-a spus ca ar fi ceva rau, dar abia astept sa ma duc iar la control sa intreb.

...

terminati cu prostiile si cu ce a zis "cineva". mie o desteapta de matusa (ruda de sange de altfel ) mi-a zis ca nu e bine sa sughite bb ca cica ii e frig si sa mai pun o toala pe mine. pai bine ma matusa, temperatura corpului meu tot 36.5 e si cu toala si fara toala si bb nu simte diferenta decat in cazu in care mor si incep sa ma racesc!

de fapt bb sughite pentru ca isi face pregatirile de respiratie. e un semn foarte bun faptul ca sughite, inseamna ca plamanii incep sa functioneze. "stiati ca ..." plamanii sunt ultimii care se dezvolta la bb? de fapt asta e marea problema cu prematurii ca nu au plamanii suficient dezvoltati.

revenind la sughit bb meu sughite o gramada si are capsorul jos de tot asa ca il simt undeva in fund cum ma zgaltzaie. nu e o senzatie prea placuta :). si tot cu sughitul - la fel am patit si la laura si pot zice ca a sughitat o gramada si cand a iesit. n-ai ce-i face, il lasi in pace sa ii treaca.

criss, si eu merg la piscina duminica dimineata din cauza laurei. ii place rau de tot la balaceala. mi-am cumparat insa costum de baie intreg caci aveam unul roz cu buline albe in 2 piese si ma simteam ca o mare balena cu accente roz, in ciuda sfaturilor lui amor de mi vida sa nu ma simt nasol caci multe altele neinsarcinate erau mai mari ca mine. asta noul e negru, daca era dupa mine ma scaldam cu burka ca islamicele

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

criss uite aici niste info referitor la sughit
Sughitul fetal apare inca din saptamana a 15-a de sarcina, chiar inainte de aparitia miscarilor respiratorii ale copilului. Astfel incepand cu a doua jumatate a sarcinii se pot simti mici spasme sau miscari bruste la nivelul abdomenului, care se presupun a fi datorate sughitului copilului. Unii feti au mai multe salve de sughit pe zi,
altii nu sughita niciodata. In literatura medicala nu se gasesc multe informatii referitoare la acest subiect, decat aceea ca este un reflex fetal similar cu al nostru. Numai fetusul matur sughita, datorita dezvoltarii la acesta a sistemului nervos central. Altii considera ca sughitul ar fi un raspuns la inghitirea sau respiratia fetala, care
cauzeaza vehicularea lichidului amniotic in si din plamani, stimuland contractia diafragmului (muschiul care separa cavitatea toracica de cea abdominala). Dupa nastere majoritatea copiilor sughita frecvent, mai ales dupa supt sau regurgitatii.
diana deci daca tot pomenisi de mine ma sesizez din oficiu si ii dau na na lui Alexa, Alexa ia de aici
34+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_1402 spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmendu

mi-am amintit.
intreba cineva de aniversarea casatoriei la 13 ani ce cadou sa ia.
pei atunci e nunta de dantela. deci niste chilotei de dantela.

mav
- multumim pentru dovada virtuala ca dandusa este bine. ii urez multa sanatate.

32+ Victor
http://good-times.webshots.com/album/565055246KyFrzA

EU eram Pentru mine merg chiloteii, dar lui, oare cum i-ar sta????

Simona, mamica lui Radu (3 dec 1997),
32+
AMR cel mult 8 pana la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miky-ea spune:

Dragelor,imi trimiteti si mie,va rog adresa si parola contului comun?

Graviduta fericita...
http://bd.lilypie.com/6phTp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

criss uite despre cum se sesizeaza
Copilul sughite! Daca remarci lovituri ritmice intr-o anumita parte a abdomenului care dureaza cateva minute, este bine sa stii ca pe cel mic tocmai l-a apucat sughitul. Pare cidat acest lucru avand in vedere ca bebe inca nu respira in aer, dar el are miscari respiratorii prin care diafragmul sau face excursii de du-te vino pentru a se pregati pentru viata in lumea exterioara. Aceste miscari diafragmatice pot cauza sughitul.

34+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreyutza spune:

eli, inca n-am plecat dar sper ca intr-o ora s-o tai.
mariana si eu stiam ca e bine daca sughita. al meu sughita mai rar si-mi pare rau. prima oara m-am speriat ca-mi salta burta regulat si nu stiam de ce si apoi m-am prins si am inceput sa rad, sa vb cu el si s-a linistit. nu te mai lua tu dupa toate babele care le stiu pe toate.

A aparut minunea in viata noastra!!! Criss
http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png
28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana28 spune:

Si al meu bebe sughita cam de 2 ori pe zi , dupa ce mananc si stiam ca e binept respiratie, dar m-a cam speriat tipa aia, care e si ea speriata la randul ei, graviduta ca si noi, a speriat-o chir dr ei :D
Ce simti cand sughita bebe? Eu simt nishte miscari regulate(ca o inima care bate mai tare)in acelasi loc al burtii, de obicei in partea stanga, mai jos, nu stiu exact in ce pozitie este bebe.
Deci... sa nu ne mai facem griji degeaba, sa ne bucuram ca ii simtim in activitate, trebuie sa faca si ei ceva sa nu se plictiseasca.

30 + baietel, poate Matei

http://community.webshots.com/album/567350525Ddyhxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Cata_Micky si eu ma vaiet, chiar a devenit un hobby. sotul cand ajunge acasa ma intreaba :ia zi astazi ce te mai doare...intr-o zi nedurandu-ma nimic i-am zis ca ma doare oboseala.. si uite asa cu vaicarelile mele oi pati ca pastorasul din poveste...cand i-oi spune ca a venit momentul sa nasc o sa-mi zica dada sigur...si altceva ce te mai doare?
Micky_ea am trimis pm.
eli sa intelegem ca indemanarea asta pe care o ai la biciuit se trage din sc generala, ha?

31+Thomas

Mergi la inceput