***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (79)***
Raspunsuri - Pagina 5

miniuta spune:
buna, fetelor.
multumesc mult pentru sustinere, inseamna mult.
arcadia, tu ai dreptate, mi-ar trebui cateva zile doar pentru mine si sotul meu, dar intrebarea de baraj este: si pe david unde il lasam??? ca de aici ni se trag toate: nu avem cu cine sa-l lasam. socrela nu il ia. tot maraia asa, in dodii, ca il ia peste noapte, si i-am zis de la obraz sa-l ia peste zi cateva ore. pai ce, peste zi si asa nu dorm. pai nu dorm, dar poate mi-ar trebui si mie sa-mi aerisesc creierii. a ridicat din umeri: astea-s mofturi. ieri i l-am pus in brate, am fost in oras cateva ore cu sotul, dar eu nu pot sa fac asta des, si ea nu se ofera niciodata. si ea e singura care s-ar putea ocupa de el. basta. nu pot decat sa sper ca o sa treaca si o sa vina si vremuri mai bune.
liviana, sunt interesante informatiile postate la cealalta odisee. chiar daca se refera mai mult la situatiile in care ai doi copii.
graviduta, am vazut si eu filmuletul cu BS, si ii dau dreptate cand spune ca e importanta educatia data copiilor. cred insa ca hansel si gretel poate fi citita si explicata la un moment dat copiilor, nu neaparat ca poveste de noapte buna . i-am cumparat anul trecut lui david o carte cu scufita rosie, prescurtata. am murit citind-o, era modificata, ca nu cumva sa se sperie copiii: lupul nu o inghitea pe bunicuta, el nu era impuscat de vanatori ci trimis im padure si altele. numai balarii. nu sunt de acord cu modificarea povestilor. cred ca am ajuns prea departe de discursul BS.
chris, da, am fost colege de depresie, ai impresia ca am uitat??? mai important e ca am ramas colege de odisee, si ca putem in continuare sa ne impartasim impresiile. mai, e mare lucru sa gasesti un cuvant bun undeva, cand ai nevoie de el. multa rabdare si tie cu nazdravanii tai.
felicitari celor care inca mai alapteaza, lasati-i pe altii sa comenteze si voi vedeti-va de ale vostre. daca nu e alaptatul, se gasesc altele care pot fi comentate. din pacate, gura lumii nu inceteaza niciodata.
o zi buna!
mamica lui david(21.05.2007)

ancamari spune:
Sunt un pic in urma cu cititul, dar sunt in apropiere, vreau sa scriu acum ca sa nu uit:
Miniuta - te inteleg perfect. Si la noi e mare circ dar nu vreau sa mai scriu pt ca eu par mereu ca ma vait, ceea ce nu e adevarat. Cred ca suntem mai multe care nu avem nici un pic de timp decat pt copil/copii si stam mai in umbra. Nu e frumos sa ne plangem cand altele se bucura de al doilea copil sau se straduiesc sa creasca 2 copii. Si totusi trebue sa constientizam ca sunt copii si copii. Personal consider ca unul e suficient in familia noastra, cred ca si sotul si bunicii au ajuns la aceeasi concluzie.
Liviana - multumesc pt compliment, dar e nemeritat, e poza buna. Si pt incurajarile Miniutei, pe care mi le-am asumat si eu. Unde ai fost la dr? Vreau si eu, ca nu suntem bine deloc, nici copilul si nici eu. Ma duc sa citesc la braduti.
Felicitari pt mamicile care inca mai alpateaza!
CarlaV - bine ai venit!
Tamara - daca ai revenit, te rog sa ma suni sa mai vorbim! Sotul mi-a sters toata agenda telefonica, asa ca nu mai am nr tau de tel.
Edit: DidiAlex - vezi ca pozele puse ref la scoica Hauck nu corespund, e un carucior acolo. Mi-e doar de tine! Succes cu cresa!
Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
poze sept-oct
poze nov-dec
poze ian-febr
poze martie

miniuta spune:
ancamari, tu ai dreptate, sunt copii si copii, si eu sunt perfect constienta de asta. daca nu era asa, as mai fi facut unul, mereu mi-am dorit doi copii (am mai zis ieri, am un frate, avem o relatie super, nu-mi inchipui viata fara el, si mi se pare aiurea sa cresti singur pe lume. sau mi se parea pana acum, de cand il am pe david). s-ar putea sa ma fi exprimat eu gresit, le admir pe cele care mai vor un copil, poate le si invidiez putin....nu stiu, e complicat cu scrisul.
ma plang aici cand efectiv nu mai pot si mai ales pentru cam mereu am gasit pe careva cu care sa consonez. ieri vorbeam cu cineva si ma intreba de ce nu il duc pe david la activitati, ar fi si el mai obosit seara si ar dormi mai bine. hellooooouuuuuuuuu??????? pai david a stat toata vara afara, alerga toata curtea si toata strada, seara eram lati si eu si sotul, dar el tot nu dormea noptile. si lumea are impresia ca eu ma plang degeaba, ca nu il obosesc...cand era mic toti ma intrebau de ce nu plec de acasa, ca TOTI copii dorm in masina. o fi al meu exceptia, dar el urla din toti rarunchii in masina la un drum mai lung de jumatate de ora (stiu ca nu e exceptia, cel mai repede imi vine in cap david al ellei). si altele. nu stiu, am citit teorii, dar teoriile se aplica la copii, si nu am gasit nici una sa ma ajute in cazul asta. asa ca nu-mi mai ramane decat speranta ca va fi mai bine, si forumul unde vad ca dracul nu e asa de negru, de fapt, ca nu sunt singura care dispera...nu ma bucur, dar ma consoleaza.

ancamari spune:
Miniuta - total de acord cu tine si cu asta spun tot. Si eu am frate mai mic si am avut mereu in minte ca o sa am 2 copii. Din pacate gandul a ramas in urma. Petit adoarme la 23 -24 seara si se trezeste de 2-3 ori/noapte, partea proasta e ca uneori sta treaz cate o ora si vrea sa stau cu el, dimineata de regula dorm pe canapeaua de la el din camera pt ca altfel il aude pe taica-su la 7 dimineata si nu se mai culca la loc, dupa aceea e chiaun de oboseala si urla toata ziua. Azi am gasit in parc o mamica cu un baietel de vreo 18 luni, la fel era si la ei, dar se potolise pe la 15 luni.
Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
poze sept-oct ; poze nov-dec ; poze ian-febr ; poze martie ; poze iun-iul ; poze mai-iun ; poze intalnire 11 mai ; poze vacanta corfu

arcadia spune:
miniuta, pai eu la socrela ma gandeam poate o roaga sotul sau poate se razgandeste
Iulia, si eu iubesc hainutele Carter's pacat ca nu se gasesc la noi. sper trag o fuga pana la Aramis sapt viitoare si va zic daca au si alte modele decat ce e pozat.
Chris, sa nu-ti para rau ca nu ai alaptat nu e Daphnica fata frumoasa, desteapta si cuminte?
voiam sa le zic fetelor carora li se pare ca se plang cand scriu ca mie nu mi s-a parut niciodata asa, dimpotriva, poate sunt si fete cre nu scriu dar au aceleasi probleme, iar atunci cand se raspunde cuiva profita si altele si ne consolam una pe alta
asa ca va rog sa scrieti si sa va plangeti
Mami de
Calinut Gabriel (8 mai 2007)
Poze bebe
fain

chris27 spune:
Arcadia...sunt fara cuvinte!...vesnic ai avut vorbe frumoase pt mine...chiar si atunci cand eu....nu-ti raspundeam.Iti multumesc din inima ca mi-ai fost aproape mereu!
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

angiuta spune:
lbelciug multumesc de incurajari . E a2a oara cand il musca, prima oara a fost muscat de obraz. Vladut e inca in perioada de acomodare, am inceput sa-l duc la cresa pe 15 septembrie si de o saptamana l-am lasat acolo singur, mai intai o ora iar acum am ajuns la 3 ore. Problema e ca a inceput sa-i fie frica, de asta plange dupa mine (nu mult, cand plec plange 5-10 min. iar apoi cand se mai intampla vreun incident, vrea vreo jucaria a altuia sau ceva de genul.
A inceput sa-mi cam para rau ca l-am dat asa mic la cresa (e si cel mai mic din grupa), ma gandesc ca poate sunt egoista si pun cursurile mele inaintea lui, as vrea sa-i schimb cresa dar nu stiu daca as face bine, ma gandesc si sa renunt la curs si sa stau cu el...nu mai stiu ce sa fac.
Miniuta te inteleg perfect....si eu am trecut prin faze nasoale in vara cand stateam toata ziua de dimineata pana seara cu el. Uneori simteam ca-mi iau campii. Nici eu nu aveam cu cine sa-l las si de multe ori plangeam de frustrare dupa ce-l adormeam. Nici la noi nu-i mai bine cu somnul noaptea, se trezeste de 5-6 ori si uneori nu reuseste sa adoarma decat dupa vreo ora. Acum ca-l las la cresa pe de o parte e mai bine dar pe de alta ma simt vinovata pentru muscaturi, mi se pare ca sunt egoista. Insa cand merg sa-l iau ma simt cu bateriile incarcate, am rabdare sa ma joc mai mult cu el, sa-i povestesc...
Angiuta mamica lui Vladut(8 iunie 2007)

miniuta spune:
hehe, arcadia, socrela iese din discutie. una la mana, lucreaza (si destul de mult) asa ca nu prea are timp liber, si cand are, are treaba. a avut concediu in vara, a plecat din prima zi, s-a intors cu o zi inainte de a incepe munca. sunt multe de zis, dar nu are rost. sotul nici nu e de acord sa-l lasam prea mult cu ea, si nici eu nu cred ca m-as simti bine. dar din cand in cand, cat sa iesim in oras....cine stie. acum deja david stie unde sta si se cere des acolo, in curand o sa se duca singur si nu o sa mai aibe scapare
las' ca n-om muri, si macar david nu o sa spuna ca ta-su "pe mine nu m-a crescut mama, ci bunica-mea; maica-mea nu are dreptul sa-mi zica nimic, nu-i datorez nimic". ehhh, tare multe.
chris, si eu vreau poze cu sugubetii!!!! si cu casa! si cu tine!!!!
angiuta, eu cred ca acum ca ai intrat in hora, trebuie sa joci. cred ca mai tare l-ai bulversa daca l-ai lua iar acasa, si tu oricum ai fi frustrata daca ai fi obligata sa renunti la cursuri. o sa fie bine, o sa vezi. probabil ca de la anul il dau si eu pe david la cresa sau la gradi. asta daca nu cumva o sa se faca asa misto incat sa nu mai vreau sa-l dau nicaieri . mama ei de viata, departe de mamicile noastre care ne-ar putea ajuta. eu plang uneroi si apoi imi dau palme si imi spun ca acum si eu sunt mama si ca trebuie sa am grija de david si mi-e ciuda ca mi-e dor sa fiu si copil rasfatat de mama lui. las' ca ne facem noi mari!!!!

ang3lt0uch spune:
miniuta, sunt in aceeasi situatie, numai ca a mea nu ma scoala noaptea ,DAR oricum dorm cu ea de cand s-a nascut, in aceeasi camera, eu in patu meu, ea in al ei, dar sunt lipite si poate trece la mine in pat cand doreste ca i-am scos gratiile. Nici macar o noapte nu am dormit cu tatal ei de 17 luni aproape. Ne-am obisnuit asa, cateodata mai stau cu el pana adoarme el si apoi fug dincolo, ce sa fac, asta e situatia.
Acu e si bonlavica si sta efectiv lipita de mine toata ziua si noaptea. Dar si in rest, nu ma lasa sa fac NIMIC, 5 minute sta fara sa strige 'MAMIIIIIIIII' ca nush ce tre sa fac cu ea impreuna, sa ne jucam sa ne catram undeva sau sa ii imbrac paupusile in hainele ei si alte multe minuni. Plus ca mai bine ca vine sa ma traga cand are ceva de gand caci si asa se urca peste tot si se incalta in pantofii mei cu toc...riscand sa cada evident.
Nu am nici eu unde sa o las, cu soacra nu mai vorbim de cand avea fata 6 luni iar mama mea e profesoara si lucreza cam 12 ore pe zi, ca face si meditatii sa ne mai ajute cu banii , care nu prea ajung oricum. La cresa nu am curaj, si asa cine stie ce virus la stomacel a luat, dar acolo e si mai riscant. Plus ca nu stie sa imparta jucariile, se ia la bataie ptr ele etc :D E sociabila numai pana la jucarii, si atata timp cat ceilati copii inteleg sa faca ce vrea ea, de aici incolo se intoarce foaia. Nu e pregatita ptr colectivitate deocamdata, in mare masura ptr ca sta numai si numai cu mine. Ii e drag de tati, toata ziua ia telefoanele si tipa in ele ' aooo tatiii' dar cand e sa o las cu el in alta camera nu mai vrea, tot la mine vine.
Daca o las in vreo duminica la mama o innebuneste , ea ii zice tot mama si ei, defapt ei mama si mie mami si daca nu o ocupa cu vreo prostie non stop turuie intruna ' nu mama, mamiii, nu mama, mamiii'.
N-am iesit nici un minut fara fata nicunde, dar am iesit prin oras si pe la terase, dar cu ea. Asta e. Sunt copii si copii si al meu asa e decoamdata , va creste si va vrea singura sa se desprinda, nu e pregatita acum, ar fi si permatur oricum.
E greu, f greu, cateodata mi se si reproseaza, dar stii ce? Ptr mine e mai importanta relatia mea cu ea decat a mea cu oricine altcineva. Poate gresesc, insa asa suport mai usor toate :)
Unde sa mai pun ca m-am mai apucat si de lucru oleaca, de acasa, si in nici un caz nu lucrez cat timp e treaza. Noptile... cateodata dorm 2 ore, si tre sa fiu fresh ca sa o amuz pe ea dupa...dar repet , asta e deocamdata, va trece si la mine si la tine, ei s fie fericiti si sanatosi ,e mai important.
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Poze cu ingerasul mic

ella_74 spune:
a mai invatat un cuvant azi, adica "NAS"; am pus si filmuletul doveditor pe youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=mK_27yThx1c
si a mai invatat saptamana asta: CUBUL, ACOLO, CARTEA.