Dulciuri fel de fel...(2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

A!

Stiti ce mi-a facut fiimea?
Cat am scris eu pe aici mi-a stricat prajitura,si-a bagat degetele si a mancat bezeaua de pe aproape jumatate de prajitura.Si eu care voiam sa-i pozez perlutele de sirop de pe stratul de bezea..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

adi, da' nu poti poza "perlutza" care a papat bezeaua?

Eu zilele astea am mai facut asa
niste Fursecuri cu glazuera de ciocolata si cocos le-am pus eu
Bomboane din "resturi" de pandispan cu stafide
si acum am pus in frigider o prajiturica Alba ca zapada, inca nu am pudrat-o cu zahar si o intrebai pe miha pe ym cum sa fac sa o tai si eu cuburi...nu intrebai aici ca sa nu ma fac de ras
v-o arat mai tarziu daca nu mai am rabdare pana maine

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

eu am facut un strudel cu visine din compot

adi si matei isi mai baga degetele prin prajiturile lasate pe masa.asa iti dai seama cat de delicioasa a fost prajitura.pupam ajutorul de bucatar

monica nu e greu sa faci foile la alba ca zapada?cred ca o fac si eu de mos nicolae daca am curaj.

mamica fluturasului Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Osna,ce de visine in strudelul ala...

Monule,cum ai facut bombonelele alea mey?

Adriana,pupici la ajutorul de bucatar.

Eu zilele astea am mai mestesugit cate ceva,dar n-am mai pozat...clatite,briose si o tarta Tantin.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Prajitura Alba ca Zapada

bineinteles ca nu am putut astepta pana maine si am atacat-o dar nici cuburi n-am putut s-o tai si-asa am stricat foaia de deasupra fiindca m-am grabit sa o tai...asa ca m-am multumim cu ea dreptunghiuri maine o sa fac o poza mai artistica daca n-oi uita

Miha bomboanele le-am facut asa:
margini de pandispan/cozonac ce aveti (eu aveam o "foaie " de pandispan de ciocolata cam cat o foaie A4 inalta de maxim 1 cm) le taiati marunt sau le dati prin masina de tocat carne
75-100 gr unt cremos dar nu f moale
2-3 linguri crema de ciocolata nutella sau ciocolata topita
Se amesteca bine si se obtine o pasta groasa care se da pentru 5-10 min la rece sa se mai intareasca putin untul
voi le puteti face cu visine din visinata eu nu am avut si am inmuiat 100 gr stafide in campari
rupem din pasta groasa de pandispan amestecat cu unt si crema de ciocolata si aplatizam putin iar la mijloc punem visine/stafide apoi acoperim fructele din mijloc dam forma rotunda de bomboane. Le tavalim apoi prin nuca de cocos si le punem la rece

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post

Mergi la inceput

mmm...ce bine arata strudelul...
osna felicitari
miho mai bine ca ai uitat ca ma imbolnaveam pe-aici de pofta
azi imi trimise cuscra-ta o reteta de pe culi de era sa ling monitorul de pofta..www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/20571/Prajitura-caramelizata-cu-mere-umplute/" target="_blank">Aici

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Helau!

Daaaa...am ochit si eu reteta aceea...tare bine arata...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Monica, Adriana va multumesc la amandoua pentru raspuns. Deci daca pun mai multa frisca iese crema mai flu-flu. Daca vreau sa fie mai consistenta procentul e de 1:1. M-am lamurit acum. Eu aveam o crema similara la o singura prajitura, dar cred ca proportia era de 2:1.
Adriana urmeaza ziua sotzului si vreau sa-i pregatesc un mini-tortuletz (pentru ca e in timpul saptamanii) si ma gandeam la un blat de cioco neagra cu crema de cioco alba, de asta am intrebat daca se poate face ganache din cioco alba. Pentru tortul mare pe care il vom servi la musafiri m-am gandit la un triple mousse de ciocolata, dar pus pe un blat (inca nu-s decisa daca simplu, cu cioco sau cu nuci, mai vad).

Edit ca am uitat sa va intreb ceva: daca iau un litru de smantana dulce La Dorna la tetra pack (UHT), cat pot sa o tin in frigider dupa ce o deschid fara sa se strice?

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Two years now, and he's still Mr. Perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

buna si de la mine.eu am facut o prajitura cu titlu pomposss:Wellington Marshmallow Islands Mudcake...tot de pe joyofbaking.a iesit tare buna,numai ca n-am pozat-o inca,poate diseara daca mai ramane ceva din ea.

Alynutza-din cate stiu eu ,frisca ,odata desfacuta ,nu tine mai mult de 2 zile,maximum 3.mai bine cumpara 2 cutii/peturi de jum. de l.pt. ca e cam riscant sa o tii in frigider desfacuta pana la urmatorul tort.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">An apple a day,www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Prima comuniune,

Mere verzi
www.flickr.com/photos/24759233@N04/sets/72157607879622477/show/with/2926721528/" target="_blank">Atelier dulce

I've gt DC under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Ortansa din pacate nu exista ambalaje de jumatate de litru la frisca, doar 200 ml si 1 litru. Ma gandeam ca fiind UHT tine mai mult.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Two years now, and he's still Mr. Perfect.

Mergi la inceput