Dulciuri fel de fel...(2)
Raspunsuri - Pagina 15
CRISMIR spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica-elizabet Mirela, nu merge cu copy-paste incearca cu ctrl c si ctrl v adi, multumesc mult monica Prajituri si papa bun Prajituri si Papa bun 1 Papa de post |
mersi mult!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Alynutza spune:
Intr-un final am reusit sa-mi fac putin timp si sa mai pozez/uploadez si eu cate ceva.
Am ramas datoare cred cu www.flickr.com/photos/9684774@N08/3002553391/in/set-72157600636179296/" target="_blank">rulada de ciocolata in doua culori.
In weekend-ul asta am combinat doua retete si a iesit... www.flickr.com/photos/9684774@N08/3003388432/in/set-72157600636179296/" target="_blank">un hibrid americano-olandez .
Sa stiti ca n-am uitat de voi, doar ca stau mai prost cu timpul.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
monica-elizabet spune:
Alinutza, rulada aia in doua culori arata beton...si prajitura/placina ca nu mai tin minte ce titlu avea combinatia...e bestiala...felicitari
pe toate
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post
mariussimiuc spune:
Ce pofta mi se facu de-o ciucalata!
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
monica-elizabet spune:
asta-i o problema pentru tine miho? acush o faci si mie ... ma duc sa bag ca mai am una amaruie(de cumparat)
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post
Alynutza spune:
Monica nici eu nu stiu cum am venit cu combinatia asta. Initial am vrut sa fac o tarta olandeza cu mere, insa sotzul a solicitat placinta americana si pana la urma... a iesit ce-a iesit. Totusi n-am facut chiar umplutura de la tarta olandeza, ca am taiat merele felii si le-am calit putin in unt, apoi le-am racit, le-am amestecat cu zahar tos, scortisoara si vanilie dupa gust si am pus si o portie generoasa de stafide. Oricum, rezultatul a fost bestial, mai ales daca se serveste caldutza si cu inghetata de vanilie.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
adi69 spune:
Ce ma enervati cu ciocolata voastra de casa...
Aruncati si la mine o bucatica..
Am facut si eu o placinta,prajitura de fapt, cu mere, de pe culi.
acu astept sa faca lacrimi..si a ajunga acasa ap foto sa apuc sa fac si eu niste poze ,ca in ultima vreme nu mai am chef de tras in poza.
Alinuta,ce sa zic, ca nu mai am ce..placinta am facut de amandoua si americana si olandeza si -s bne amandoua si amestecate si separate..,iar ciocolata de casa visez sa fac de vre-o cateva luni si nu mai apuc.
Alynutza spune:
Adriana ma bucur ca te-am prins pe-aici. Am o intrebare: care e procentul de ciocolata/frisca pe care il folosesti tu la crema ganache? Si... oare se poate face crema ganache si cu ciocolata alba?
Mersi anticipat .
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
monica-elizabet spune:
imi permit sa raspund si eu
eu la crema gahache am folosit o singura data ciocolata alba(la rulada passion) a iesit dementiala...procentul a fost 200 gr cioco alba si 200 gr frisca(in reteta mai erau si gelatina 1/2 pliculet, zeama din compot) eu nu am pus nici zeama din compot nici gelatina si a iesit f buna
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post
adi69 spune:
Da ,ai drepatte Monica,proportia e de 1:1
Insa eu am facut si cu 600 gr ciocolata la 800 gr frisca lichida, sau 600 gr la 1 litru frisca.Iese o crema mai usoara,nu stiu daca se mai numeste ganaj daca nu respecta proportia,si trebuie folosita ciocolata de calitate.De altfel chiar daca respecti proportia tot ciocolata de calitate trebuie sa folosesti ca sa iasa fina si buna la gust.
Cred ca se poate si ganaj alb,n-am facut,am facut doar mousse-ul alb de la tortul cu trei felui de ciocolata.
Dar ce vrei sa mesteresti Alynuta?