PETITIE privind indemnizatia pentru cresterea copi

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Am gasit petitia privind majorarea indemnizatiei semnata de multe persoane. http://www.petitieonline.ro/petitie-p40800039.html. O seara buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkie_pie spune:

regret sa va dezamagesc,dar mamele magistrat nu primesc 85%din venituri si asta de vreo cativa ani .poate ar fi mai bine sa va informati inainte sa postati asa ceva.eu sunt magistrat,fetita mea are 10 luni si peste cateva zile ma intorc la lucru .nu inteleg ce problema aveti cu magistratii,aveti idee in ce consta munca noastra si cate scoli a trebuit sa facem ca sa ajungem aici?mie mi se pare normal sa se plateasca concediul de maternitate in functie de contributia platita de mamica la stat.adica statul imi opreste enspe milioane de contributii lunar,iar cand fac un copil trebuie sa-l cresc cu 800 ron?personal cunosc cazul unei tipe care a stat 2 ani acasa,dupa care si-a dat seama ca nu are cu ce creste copilul in continuare,motiv pt.care la ei acasa sunt scandaluri in fiecare zi,copilul este terorizat,nu vorbeste absolut nimic,desi are vreo 3 ani jumate,nu stiu sincer ce se va intampla cu acest copil.astfel de femei sunt incurajate sa devina mame.si apropos,sunt categorii sociale care castiga mai bine decat un magistrat si in care nu da nimeni cu pietre,de ex.salariatii bancilor sau companiilor multinationale.eu personal nu as fi de acord ca o mama magistrat sa primeasca 85% ci sa se aplice chestia asata pt.toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Si eu sunt de acord cu 85% din veniturile anterioare nasterii. Tocmai pentru faptul ca am invatat si am lucrat din greu sa pot avea un salariu mai bun. De ce sa-mi scada veniturile foarte mult cand vreau sa am un copil? Am cotizat, ma astept sa ii pot asigura copilului cele de trebuinta. N-ar fi mai bine decat sa ne agitam sa vedem cine ia mai mult, in ce tara, ce perioada, sa facem ceva pentru noi?.
Am mai gasit o petitie aici cu mai multe semnaturi. Imi cer scuze ca am dat 2 link-uri, le-am gasit pe rand. Unul este cel postat in mesajul anterior celalalt este acesta, mi se pare mai bine documentat http://www.petitiononline.com/legemame/petition.html.O seara buna va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

In alte tari chiar nu stiu cum e cu alocatiile...dar cum locuiesc in Marea Britanie si daca toate merg bine bebe se va naste in 3 luni, m-am interesat si iata situatia.

Fiecare copil primeste la nastere o suma fixa: 250 de lire (aprox. 300 de euro). Aceasta suma se investeste intr-un cont/trust fund la alegerea parintilor (care pot depune bani in acel cont pana la majoratul lui bebe)si copilul are acces la banii adunati +dobanda aferenta la varsta de 18 ani.

Eu (salariat intr-o banca. unde am lucrat mai mult de un an) primesc un an concediu de maternitate. Primele 12 saptamani - salar intreg, iar pana la saptamana 39 suma fixa de 117.18 lire pe saptamana (deci in jur de 500 de lire pe luna - mai putin de 50% din salariul lunar). Restul - pana la saptamana 52 neplatit. Daca as fi lucrat la banca de mai putin de 1 an, dar mai mult de 6 luni, primeam 6 saptamani 90% din salar, iar pana la saptamana 39 117.18/saptamana. Daca as fi lucrat mai putin de 6 luni, sau nu as fi lucrat, as fi primit 117.18 lire/saptamana timp de 39 de saptamani. Aceasta suma e fixa la nivel national, nu are importanta cat castigi in mod normal. Nu exista concediu pre-natal.

In plus, alocatia copilului este de 18.80 de lire/saptamana, deci sub 80 de lire/luna. Asta pentru primul, copiii urmatori vor primi 12.55/saptamana fiecare.

Se mai pot primi, in functie de venit, asa-numitele Working Tax Credits (cu conditia ca venitul familiei sa nu depaseasca suma de 58.000 de lire pe an). Va dau doua exemple: in cazul in care venitul anual al familiei e de 15.000 lire sau mai putin pe an, se primeste cam 100 de lire pe saptamana. Daca e mai mare... suma scade in mod vertiginos. Daca venitul familiei e intre 40000-58000 pe an (cum ar fi cazul nostru), primesti cam 10 lire pe saptamana.

Salariul mediu in UK e in jur de 22000 de lire pe an (in mana cam 1300), la noi in Scotia e mai putin, cam 20.000 pe an.

A, si cresa costa in jur de 700-800 de lire pe luna (la noi, in Londra e in jur de 800-1000). Gradinita - la fel.

Acestea sunt cifrele: alocatii, beneficii si venituri- concluziile le trage fiecare. Mai mentionez preturi: un pachet mare de pampersi aprox 10 lire, un kg de portocale 1-1.5 lire, chiria/ipoteca 3-4 camere (in Glasgow) 400-800 de lire depinde unde stai si/sau ce rata ai la banca, un pachet de tigari cam 5 lire, un patut pentru copii cu saltea cu tot 150+ de lire etc

O seara frumoasa sa aveti si sa fim sanatosi cu totii!

Dark Bendis

26+ cu "Huckleberry" Baby

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

pe mine ma stringe in spate ce citesc pe aici; asa e mai nou in Romania, mamele cu salariu mai mic fac copii pe banda ca sa aiba venit mare cit stau acasa cu copii?
ma intreb cum ar fi daca si gradinitele, cresele, medicamentele ar fi platite/compensate in functie de salariul mamei, tot genul asta de postari ar aparea, sau intre timp lumea ar realiza ca fiecare copil are nevoie de pampers, lapte, ingrijire si are dreptul la asta indiferent de salariul mamei? sau sa se dea alocatia la copii invers proportional cu venitul, ca aici si sa fie plafonata suma maxima de bani de boala sau somaj, cum e aici, in felul asta nefiind diferente prea mari intre unul si altul determinate de venit?

cite mame nu au terminat universitati si au avut ghinionul sa nu fie directori de multinationale sau banci ci simple invatatoare/profesoare/bugetare cu salariu mic, copii lor n-ar trebui sa aiba dreptul la aceeasi bani de la stat?

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkie_pie spune:

mi se pare culmea sa se sustina ideea egalitarista "toti sa avem la fel"! nu mai suntem pe vremea comunistilor.de altfel,exista o hotarare a consiliului privind combaterea discriminarii potrivit careia ceea ce este echitabil pt.persoanele cu venituri mici,respectiv indemnizatia de 600 ron,devine discriminatoriu pt.persoanele cu venituri mari.pe baza acestei hotarari o colega de-a mea a dat in judecata statul roman si a castigat niste despagubiri morale.orice mamica poate proceda la fel,cred ca voi face si eu acelasi lucru,caci cu nici o petitie nu se va rezolva nimic,nu e o chestiune prioritara pt. politicieni.oricum,despagubirile sunt o palida consolare,copilul acelei colege nu o mai recunostea cand venea acasa.ca magistrat poti avea zile cand e necesara prezenta ta la serviciu pana noaptea tarziu+in week end trebuie asigurata permanenta la arestari,ceea ce inseamna ca trebuie sa fii prezent la serviciu.chiar daca copilul sta cu o persoana de incredere in lipsa ta,nimic nu se compara cu prezenta mamei.nu am nimic cu persoanele care au salarii mici,sunt convinsa ca muncesc din greu pt.banii respectivi dar pt.ei exista solutia unei sume fixe.eu mai am, pe langa fetita de 10 luni,un baiat la scoala.cum credeti ca as putea sa-i ofer cele necesare din 600ron?sau 2 ani cat dureaza concediul de maternitate ar trebui sa-l trimit la scoala cu uniforma zdrentuita si fara rechizite dupa ce statul mi-a retinut impozite de zeci de milioane lunar?scuze pt.cele ce se simt jignite,dar mie nici asa nu mi se pare corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

pe mine ma stringe in spate ce citesc pe aici; asa e mai nou in Romania, mamele cu salariu mai mic fac copii pe banda ca sa aiba venit mare cit stau acasa cu copii?
ma intreb cum ar fi daca si gradinitele, cresele, medicamentele ar fi platite/compensate in functie de salariul mamei, tot genul asta de postari ar aparea, sau intre timp lumea ar realiza ca fiecare copil are nevoie de pampers, lapte, ingrijire si are dreptul la asta indiferent de salariul mamei? sau sa se dea alocatia la copii invers proportional cu venitul, ca aici si sa fie plafonata suma maxima de bani de boala sau somaj, cum e aici, in felul asta nefiind diferente prea mari intre unul si altul determinate de venit?

cite mame nu au terminat universitati si au avut ghinionul sa nu fie directori de multinationale sau banci ci simple invatatoare/profesoare/bugetare cu salariu mic, copii lor n-ar trebui sa aiba dreptul la aceeasi bani de la stat?

Buna Ana,

Aici este vorba de indemnizatia de crestere a copilului. Aceasta este in prezent 600 RON si multe mame considera ca ar trebui acordata ca procent din salariu.
Alocatia pentru copiii de pana in doi ani este de 200 RON, pentru cei de peste doi ani este cred 40 Ron.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Ana, aici nu se pune problema de a nu da mamelor cu venituri mici alocatie. E vorba ca e total nedrept ca dupa ce mie mi se iau 20 de milioane lunar taxe statul sa-mi dea atunci cind ramin acasa cu copilul 6 milioane! Adica ma pedepseste ca am salariu bun, pe cind pe cea care are un salariu de mizerie o incurajeaza sa faca repede inca un copil ca nu cumva sa se intoarca la munca! Asta e nedrept!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EliaElia spune:

Eu credeam ca discutia(& petitia) este ca 200RON este prea putin pentru un copil indiferent cine sunt parintii. Din cate s-a mai spus si inaintea mea, este (cred) singurul venit acordat de stat care nu s-a modificat de prin 2003. Eu cred ca in celelalte tari care au fost date de exemplu veniturile asigurate de stat, indiferent care ar fi suma, se indexeaza nepreferential, adica nu unele anual iar altele o data la 100 de ani.Ca sa nu mai zic inflatia care sta sa explodeze (euro a fost aprope 3.9 azi).Asta e, bebelusii nu pot face greva, ca tot se anunta un val de greve.Camelia si Laura (06.02.2008)Mergem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Nu sunt inca mamica, sunt aspiranta si vreau sa va spun ca pe forumul aspirantelor ne-am unit pentru o campanie de implicare a statului in sustinerea procedurilor de reproducere asistata, este un subiect fierbinte si aici la generale si va invit sa cititi si sa semnati si petitia noastra.(este un link si la semnatura mea)
Ma bucur ca v-ati aliat pentru a promova petitia pentru legea mamelor.
Sincer, cred ca aveti mult mai multe sanse de reusita, proiectul de lege este deja, semnaturi sunt foarte multe deja: 25800 (la petitia de pe petitiononline.com -vedeti link la semnatura mea)- enorm fata de 1860 cat avem noi la petitia noastra si ar fi bine sa luati legatura cu autoarea petitiei, are mail-ul acolo si sa vedeti concret ce e de facut, ar trebui listate semnaturile si inaintate oficial Guvernului.
Consider ca discutiile in contradictoriu de la acest subiect nu-si au rostil, important este sa fim unite si impreuna sa facem ceva.
Daca vreti, urmariti campania noastra pentru a gasi idei pentru a initia si voi o campanie, nu e suficient sa se aduna doar semnaturi la petitie.
Mult succes!

Ioana
animalutele mele iubite pisicutii nostri

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput