PETITIE privind indemnizatia pentru cresterea copi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Daca nu gresesc, in Spania se primeste o suma fixa (2400 euro?) la nastere. Cu care poti, de exemplu, plati chiria vreo 6 luni > ca sa dau un echivalent al sumei...
La noi, exista o prima de nastere de 203 lei (parca atata e nu?) cu care platesti numai un sfert din chiria pe o luna, asta daca stai intr-o garsoniera pe la periferia Bucurestiului, si nemobilata.

Desigur, nu ne pune nimeni sa facem copii, da' ce s-ar mai bucura tara asta sa creasca natalitatea asa cum se doreste... nu de alta, dar in curand Romania va fi o tara de pensionari... Si atunci sa vedem ce zice bugetul de stat...

Citat:
citat din mesajul lui olim

alocatia nu e destinata platii gazului, curentului, asigurari case, masini, impozite, facturi de internet, telefionie fixa, mobila, excursii in dubai, sincer.
Noi in occident ne multumim cu 12-20 de saptamani de maternitate si cu alocatie 0 , si nu am auzit pe nimeni sa faca greva pentru asta. Eu cred ca facem copii pentru noi, nu pentru alocatie, ajutor, etc din partea statului.
Nu vreau sa supar pe nimeni, si imi cer scuze daca cineva se simte atacat,dar mai nou tot la 2 luni apare un subiect de genu.
Nu e usor sa cresti un copil, cheltuielile sunt mari, dar mai nou aproape lunar apar subiecte de genula sta.
Fratilor statul nu ne-a obligat sa facem copii, asa ca......
scuze inca odata

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona_L spune:

Citat:

alocatia nu e destinata platii gazului, curentului, asigurari case, masini, impozite, facturi de internet, telefionie fixa, mobila, excursii in dubai, sincer.
Noi in occident ne multumim cu 12-20 de saptamani de maternitate si cu alocatie 0 , si nu am auzit pe nimeni sa faca greva pentru asta. Eu cred ca facem copii pentru noi, nu pentru alocatie, ajutor, etc din partea statului.
Nu vreau sa supar pe nimeni, si imi cer scuze daca cineva se simte atacat,dar mai nou tot la 2 luni apare un subiect de genu.
Nu e usor sa cresti un copil, cheltuielile sunt mari, dar mai nou aproape lunar apar subiecte de genula sta.
scuze inca odata

Imi pare sincer rau pentru tine ca nu ai reusit decat sa citesti printre randuri si mai ales ca ai inteles doar ce ai vrut din mesajul meu. Am amintit de scumpirea gazulul doar in ideea ca trebuie sa incalzesti o sticluta de lapte sau sa faci o supa unui bebelus. Daca tu ai plecat in occident pentru a-ti cumpara o "casa, masina, mobila sau o excursie in Dubai" e strict problema ta. Iar daca tu ca romanca in Spania nu primesti nici o alocatie de crestere a copilului iar e un lucru pe care noi de aici nu ne preiveste, dar intr-adevar ar trebui sa te interesezi cum se plateste in occident...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:

Nu e usor sa cresti un copil, cheltuielile sunt mari, dar mai nou
aproape lunar apar subiecte de genula sta.
scuze inca odata

olim, nu am nimik cu mesajul tau, dar nu despre asta se discuta aici.
initiatoarea topicului, vb de situatia din Romania.

in Ro, statul nu face mai nimik pentru copii si mame ( a nu ma intelege gresit!!!) ceea ce se face...e mult prea putin.

nu conteaza din ce motive facem copii, e treaba fiecaruia!!!

banii care se dau in primii doi ani pentru un copil, nu sunt suficienti...despre alocatia oferita de statul roman unui copil....fara comentarii!
si eu sunt de acord sa se plateasca pe masura conotributiei, nu in ultimul an (ca se fac cresteri artificiale de salariu!) ci in masura in care a contribuit fiecare cu taxele. iar alocatia pentru copii, sa fie una....mai mare. in cazul mamelor care nu lucreaza sau sunt cazuri sociale, sa se faca legi pentru ei, separat.

DAR, marea problema este ca nu se vrea , de sus, sa se faca aceste mariri!

solutii sunt, numai ca nu "se pot" pune in aplicare!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda30 spune:

Sunt de acord cu ceea ce spune Kari. Iau exemplul meu, am salariul mai mare de 200-300 de euro, din pacate sotul are doar 300 de euro. Avem un copil de aproape 5 ani. Mai fac un copil (asi vrea eu, dar din motive de sanatate am interdictie totala - am specificat lucrul acesta pentru a se intelege ca nu din aceasta cauza nu mai fac un copil)iar timp de 2 ani primesc 800 de roni. Practic venitul meu se diminueaza cu aproape 300%. Cum poti creste 2 copii cu aceste venituri?
Cand am facut-o pe mica noastra ne-am chinuit foarte tare din punct de vedere financiar asa ca am fost nevoita ca la 8 luni sa reincep munca.
Nu mi se pare corect ca o femeie care a cotizat bani grei sa ia aceleasi drepturi timp de 2 ani cu altele care, din pacate si din nefericire, au salarii mai mici.
Aceasta e parerea mea. Pentru ca am trecut prin aceasta.
In legatura cu durata concediului de crestere copil cred ca ne situam printre tarile in care durata este cea mai mare. Stiu de la sora mea care locuieste in Anglia ca durata este mult mai mica si daca te hotarasti totusi sa stai mai mult de aceasta perioada, in care iti iei drepturi in concordanta cu salariul tau, statul iti da 120 de lire pe saptamana.
Va doresc numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Buna. Ce parere aveti? Impartim discutia in 2 parti? In prima parte discutam daca si in ce conditii e buna indemnizatia si in alta facem ceva cu petitia, cred eu ca trebuie sa verificam ce s-a intamplat cu petitia care a fost facuta deja pe aceasta tema ( parca era una nu?), sau daca e mai bine facem alta. Voi ce parere aveti? O zi excelenta va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona_L spune:

Citat:
citat din mesajul lui crissteo

Buna. Ce parere aveti? Impartim discutia in 2 parti? In prima parte discutam daca si in ce conditii e buna indemnizatia si in alta facem ceva cu petitia, cred eu ca trebuie sa verificam ce s-a intamplat cu petitia care a fost facuta deja pe aceasta tema ( parca era una nu?), sau daca e mai bine facem alta. Voi ce parere aveti? O zi excelenta va doresc!

Bravo! in sfarsit cineva care a pus punctul pe "i".Are cineva mai multe detalii despre acea petitie? hai sa o promovam pentru mai multe semnaturi si sa vedem unde si cum trebuie trimisa. Cine vrea sa ni se alature, foarte bine, carcotase vor fi destule...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Kari saidin Ro, statul nu face mai nimik pentru copii si mame ( a nu ma intelege gresit!!!) ceea ce se face...e mult prea putin

Numai spune? In ce tara ai auzit ca se da concediu de maternitate platit timp de 2 ani?

Magda 30 cit despre Anglia, sora ta ori a exagerat sa se dea bengoasa ori tu ai inteles gresit. Alocatia este de 79 lire pe luna iar concediu de maternitate platit este de 39 saptamini, te priveste ce faci dupa aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda30 spune:

Letitia nu stiu de ce s-ar da bengoasa sora mea care nici macar nu are copii ci incearca sa aiba. Probabil ca am inteles eu gresit si nu vorbeam de alocatia copilului ci de concediul platit, respectiv indemnizatia de crestere copil. Imi pare rau ca faci bengos pe un om pe care nu-l cunosti. Nu cred ca am jignit pe nimeni, ok, am inteles gresit si v-am informat gresit, imi asum aceasta "grava" eroare, dar de la aceasta pana a face pe cineva bengos....
In legatura cu petitia, da a existat pe forum la un moment dat, am semnat-o si eu, insa nu stiu ce s-a mai intamplat apoi cu ea.
Sa aveti o zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Este discriminare pe fata aceasta lege care acorda mamelor aceeasi indemnizatie pentru cresterea copilului indiferent de salariu.
In plus cele cu salarii mici sunt incurajate sa faca multi copii, oare de ce? Dupa cei 2 ani vor mai avea ele resurse sa-i creasca sau tot in grija statului va cadea aceasta sarcina?
Mama care are un salariu mic abia asteapta sa stea 2 ani acasa, in timp ce o mama care are salariu mare si care cotizeaza din greu la stat trebuie sa se intoarca cit mai repede la serviciu ca sa produca.
O alta discriminare este aceea ca femeile din magistratura (poate si alte categorii sociale) primesc 85% din veniturile proprii. De ce sunt ele mai presus de celelalte mame?

Categoric ar trebui sa se faca ceva ca se ajunga la o situatie normala: cotizezi putin iei bani putini, cotizezi mult iei bani multi.

Referitor la cei 2 ani de stat acasa, mi se pare ok sa fie asa atita timp cit la noi nu exista crese ca in alte tari, unde sa duci copilul si sa fie si in siguranta; la noi sint crese putine si alea proaste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

in spania se primeste cei 2500 de euro, doar daca ai cotizat la stat in ultimii 5 ani, daca nu nu primesti nimic, sia sta este doar din 1 iulie 2007, asa ca cuze dar nu primesti banii de chirie si alte cheltuieli doar ca ai facut copilu.
in alta ordine de idei, eu paltesc impozit la stat mai mult de salariu minim cu studii superioare, si primesc maternaitatea de 16 saptamani platita doar daca am lucrat ininte de a intra in maternitate, deci nu stau acasa i vin banii.
alocatie de 100 de euro daca lucrezi norma intreaga sia sta pana copil are 2 ani, dar gradinita e minim 300 pe luna.
Nu mi se pare corect ca o persoana cu 500 salar sa primeasca 800 si una cu 2500 tot atat, deoarece nu plateste impozit la fel.
Si am venit in Spania sa fiu in stare sa imi cresc singura copilu chiar si fara ajutorul statului, ca pana la urma acesta nu are nici o obligatie fata de mine si copil.Si platesc impozite la stat de 8 ani, Alex poate sa ceara dubla cetatenie la 18 ani, sau eu acuma pt el.
sper sa nu supar pe nimeni

Mergi la inceput