Gradinita buna de stat si particulara in Timisoara

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea3009 spune:

Buna Kati,
imbucuratoare vesti despre gradinita de pe Paciurea, ca asta era singurul minus de pina acum, ca nu au mai schimbat nimic.Atit ca am auzit ca e bataie pe locuri si fara pile nu ai sanse.Am spus ca incerc si eu, sper sa reusesc, nu stiu daca e adevarat sau nu treaba cu pilele, dat prea toata lumea o spune.Daca stii ceva despre asta da-mi o veste si la fel daca poti sa-mi spui tu in ce luna sau cu cit timp inainte ai inscris bebele acolo?
Multumesc
Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreea3009
La cresa ca minusuri(mult mai putine minusuri, cresa a parut mai ok decit gradi):
-destul de frig
-balustrada nu era pina sus,foarte scunda, mai ales ca la 18 luni este virsta critica pentru catarat si sarit
-nu au asistenta in gradinita, extrem de ciudat pentru 10 mil ce platesti lunar
-daca e bolnav trebuie sa platesti 50 % din zilele care nu vine la cresa si daca pleci in concediu, 26 de zile ai reducere de 60% la tarif
-in baie cosul pentru scutece era plin ochi si o cantitate dubla de scutece murdare era linga cos direct pe jos, un pic aiurea pt un bebe ce incearca toaleta si e tentat sa se joace cu tot ce gaseste pe jos, nu mai vorbesc de estetic si igenic
in rest era ok, mai ok decit la gradi.
Deci, sincer sunt in ceata dupa cele 2 vizite.probabil mai trebuie vizitate ambele inca odata sa-mi fac o poza completa a ceea ce ofera.
Astept cu nerabdare completari si alte amanunte.
Cu prietenia,
Andreea

si tu ca si mine, le-ai vazut pe astea 2 la inceput... ce o sa vezi pe urma (alte gradinite) te va ingrozi cu siguranta
eu nu pot sa-ti raspund decat de cresa, ca Oana acolo merge :)
- cu balustrada: nici un copil nu pleca din vreao incapere de capul lui, nesupravegheat, deci nu urca scarile decat cu o educatoare sau ingrijitoare. am vazut ca si de la masa ii urca spre dormitoare pe ture, cate 2-3- copii odata de manuta, ii aju7ta, ii lasa sus cu cate o ingrijitoare si apoi coboara dupa altii
- mie nu mi s-a parut frig, dar eu nu sunt o persoana friguroasa, iar oana e chiar calduroasa :) . eu o imbrac cu un body maieu, tricou cu maneca lunga si pantaloni de trening. si a fost ok, nu a racit pana acum
- multe gradinite nu au asistenta, cred ca doar alea de stat mai au asa ceva. din cate stiu eu, au contract cu un pediatru, care vine la gradinita dc e nevoie si il cheama. de asemenea, exista o camera de izolare, dc un copil e bolnav si are febra, vomita, etc, il izoleaza de restul copiilor si cheama dr. sau parintii.
- cu plata 50% pt zilele de boala, nu stiu cum e la alte gradinite, dar mie una mi se pare normal sa fie asa... adica dc iti dau 100% inapoi si copilul tau vine cate 3 zile pe luna la gradinita ca in rest e tot bolnav, ei ce fac atunci? ei cumva blocheaza un loc de pe urma caruia ar castiga bani... sincer, nu m-am interesat cum e cu treaba asta la alte gradinite, ca eu sper sa nu am copil bolnav :))
- da, e nasol ca erau scutecele murdare acolo, nu stiu de ce (chiar, tu ai intrebat ce s-a intamplat ?) , dar macar ma consolez cu ideea ca copiii nu merg inca la wc, toti fac la olita, si niciodata nu merg singuri la baie. nu stiu ce sa zic, asta e o bila neagra, eu n-am vazut niciodata mizerie... iar la bucatarie de cate ori am mers eu era curatenie luna (si chiar am fost intr-o zi la ora mesei sa las niste cereale speciale pt oana ca era la dieta dupa o enteroviroza). acum sper ca ceea ce ai vazut tu sa fi fost un caz
izolat :)

cat despre montessori, eu am citit mult pe subiect si chiar mi-a placut ideea, avea multe plusuri, eram hotarata s-o dau acolo. dar dupa ce am vizitat am ramas cu o senzatie nasoala, am zis ca nu se potriveste cu copilul meu ... eu nu sunt adepta ideii de disciplina impusa copilului... nu-mi placea abordarea lor, care n-avea nimic de-a face cu ideile montessori, ci mai mult cu oamenii de acolo ... nu mi-a placut linistea aia nefireasca, s-a zburlit pielea pe mine, eu nu vreau sa-mi invat copilul sa vorbeasca in soapta, vreau sa fie fericita, libera sa-si afirme personalitatea. mi s-a parut ca acolo nu se poate. poate m-am inselat eu. oricum stiu mai vreo 3 cunostinte care au copiii acolo si sunt multumite, dar intradevar copiii nostri n-au multe chestii in comun :). ca si spatiu e f frumos amenajat, curte frumoasa, etc, n-am ce comenta.. mi-a mai placut ca copiii mai participa uneori la facutul mancarii, vad ce se intampla cu papa lor, etc

ca si concluzie, eu mopmentan sunt multumita de alegerea cresei pt Oana , ea merge cu placere la gradi, a invatat fff multe in 5 sapt, isi pomeneste f des educatoarea si vb frumos de ea, ii da pusi cand pleaca, ceea ce-mi arata ca ii place de ea si se simte bine in mediul de acolo. nu ma pronunt acum dc o sa continuam acolo si gradinita, mai ales ca ar presupune schimbarea sediului, educatoarei, etc... mai vedem, ca pana atunci mai avem cale lunga :))

spor la gasit gradinite, iti doresc sa faci alegerea cea mai buna pt puiul tau, numai tu poti sti/simti ce e mai bine pt el.

Mergi la inceput

revin cu 2 precizari:
- eu una nu mi-as lasa copilul sa plece cu busul gradinitei, n-am curajul asta, in trafic se poate intampla orice (chiar cum vreo 2 ani un bus al unei gradinite - cred ca waldorf- a avut un accident nasol in trafic si au fost copii raniti), prefer s-o duc/aduc de gradi eu sau tatal ei, chiar dc mi-ar fi mai comoid s-o ia de acasa. poate sunt eu mai panicata :)). (ca sa nu mai spun ca mie mi se pare ca locul in masina al unui copil de 2 ani este in scaunul de masina legat cu centuri, nu pe scaunul unui bus, de unde se poate ridica, etc)
- nu stiu cum e la gradi curtea de la children care, dar cea de la cresa e ok, nu e mare, dar eu zic ca nu e nici mica pt cei 30 de copii. si e dotata cu de toate, inclusiv cu groapa cu nisip care pt noi e f importanta si cu o pisica cu pui . o sa vezi dc mai vizitezi gradinite, ca multe nici nu au curte proprie, ci duc copiii in parc, ceea ce mi se pare f f nasol :((

aaa, si mai vroiam sa spun ca eu n-am vizitat nici o cresa de stat, numai din astea private, dar am auzit ca sunt si 30 copii/educator (de fapt ingrijitor, ca la cresele de stat nu sunt nici macar educatori, ci numai ingrijitori/asistente)

Mergi la inceput

kati, si eu am auzit lucruri bune despre gradinita de pe paciurea. dar eu stiam ca primesc copii de la 3 ani in sus. m-am inselat? si e adevarat ca sunt in jur de 30 de copii in grupa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa123 spune:

Draga mea,Dia 1609
Sincer nu stiu ce i s-a parut anormal la acesta gradinita, cred ca nu esti bine informata la Montessori.......in general.......in sistemul Montessori nu se folosesc jucari de gen papusi, masinute, etc., se folosesc jocuri( materiale) care ajuta copilul in dezvoltarea lui!!!!
''la montessori am fost si noi si am vizitat, dar pe langa pretul cam nesimtit de mmare (1350 lei) a avut f multe minusuri, care noua nu ne-au convenit:
-orice intarziere de 10 minute la ridicarea copilului se taxeaza cu o ora de babysitting = 10 euro;''
Pai draga.........in primul rand gandestete la cele care raman cu el.......ele nu au voie sa aiba un program bine stabilit????
''- totul se desfasoara in lb germana;''
Daca nu stie poate sa invete, un lucru in favoarea copilului tau......pacat ca nu gandesti!!!!

''- nu au jucarii obisnuite (papusi, masinute), numai din alea educative de lemn''
Daca te uitai mai bine sunt si din plastic, dar cred ca nu aspectul conteaza.....ci rezultatul obtinut in urma folosiri acelui joc!!!!
''- nu se spun povesti'' Cine ti-a spus o asemenea prostie????????
''- copii stau f mult in liniste, nu se canta, nu se danseaza, nu se rade... nu mi se pare normal intr-un loc cu multi copii.'' Linistea in care stau este creata de concentratia lor......atunci cand se joaca, iar cele spuse dupa.......prosti mai mari ca astea nu am vazut....serios.......normal ca se canta, si se danseaza, si ma intreb cum poti opri un copil cand rade??????
''- nu sunt flexibili, nu se tine cont de necesitatile si preferintele copilului, se urmareste binele grupului in general'' Cred ca multe lucruri le-ai inventat, serios, dar totusi...........cum iti inchipui ca nu se urmareste binele fiecarui copil in parte, ci al unui intreg grup???? serios cred ca ai o problema destul de mare referioare la aceasta gradinita....

''deci mie mi s-a parut ca nu se respecta neaparat principiile montessori, ci sunt niste principii f rigide implementate de ramura austriaca a montessori (de care si apartine gradinita). ulterior am vb cu o verisoara de a mea care e psiholog si mi-a confirmat si ea: ca montessori e un principiu f bun, dar ca aici nu se face montessori! se face educatie germana rigida.'' daca vrei sa afli intradevar ce se face, sau cum se procedeaza, afla si tu ca te poti programa la secretariat pentru a sta o zi inauntru ei..........si vei vedea cat de mult ai denaturat adevarul.....cat despre verisoara ta pai.......spunei daca il sie pe Domnul Capraru...........sau daca a fost in vizita o zi in acea gradinita, pentru a putea face astfel de afirmati.....este neccesar sa ai argumente clare nu ca ale tale!!!!
Mergi la secretariat si programeaza-ti o zi pentru a sta inauntru si te vei convinge singura de greseala pe care ai facuto de a induce celelalte pers de pe forum in eroare!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa123 spune:

Montessori de pe Brancoveanu.......serios!!!
Si singurul lucru pe care pot sa il fac este sa iti recomand draga mea sa mergi la secretariatul gradinitei.........si sa iti faci o programare, pentru ati petrece o zi acolo, daca viitoare daca iti mai dai cu parerea despre un lucru fao doar in cunostinta de cauza!!!!! nu doar alandala ca si cum ai da cu banul!!!!!

Mergi la inceput

alexa, lucrezi cumva la montessori de esti asa de afectata de afirmatiile mele? sa stii ca peroane diferite pot avea pareri diferite despre acelasi lucru, fara ca una din ele sa fie idioata sau proasta cum m-ai facut tu pe mine.
cat despre afirmatiile tale:
''- totul se desfasoara in lb germana;''
Daca nu stie poate sa invete, un lucru in favoarea copilului tau......pacat ca nu gandesti!!!!eu-am gandit la copilul meu cand am facut afirmatiile, nu la al tau. si da, copilului meu nu i-ar folosi o gradinita in lb germana, atata vreme cat nu intentionez s-o dau la o scoala in lb germana, iar acasa nu vorbim lb germana. asta ar insemna un efort inutil pt ea anii astia cand ar putea invata altceva. acum dc tu ma contrazici si-mi spui ca lb germana invatata la gradinita, fara continuitate ulterior, o sa o stie toata viata, ma abtin de la comentarii.
Pai draga.........in primul rand gandestete la cele care raman cu el.......ele nu au voie sa aiba un program bine stabilit???? din partea mea sa aiba, ca nu intentionez in nici un caz sa-mi las copilul la gradinita pana la ora 21, dar dc se intampla sa intarzii, mi se pare un pret nesimtit de mare.
''- nu au jucarii obisnuite (papusi, masinute), numai din alea educative de lemn''
Daca te uitai mai bine sunt si din plastic, dar cred ca nu aspectul conteaza.....ci rezultatul obtinut in urma folosiriiacelui joc!!!! eu nu contest aceste jucarii si rolul lor in invatare, doar ca lipsa jucariilor obisnuite (papusi, masinute, trenulete, etc) mi se pare anormala.
''- nu se spun povesti'' Cine ti-a spus o asemenea prostie???????? directoarea i-a spus sotului meu, ca nu se spun povesti, ci doar se povesteste cate ceva din viata reala, dar in nici un caz povesti clasice. sincer, eu ma indoiuesc de rolul negativ atribuit povestilor cu scufita rosie, alba ca zapada, etc. si mai cred ca un copil care n-a auzit aceste povesti e lipsit de multe. si in plus, va fi f nasol pt el la scoala, va fi dep[asit de multe.
si ca si o concluzie, poate n-ai citit bine mesajele mele (desi ar fi trebuit, atata vreme cat ai hotarat sa vii sa te iei la harta cu mine si sa ma faci proasta) am afirmat ca nu cred ca montessori e o gradinita proasta, doar ca nu e ok pt copilul meu. si pt mine asta conteaza, nu ce zice x sau y, care au cine stie ce interese.
si in caz ca n-ai remarcat ( ca te vad noua pe forum, poate intratatocmai ca sa ma pui pe mine la punct) aici se poarta discutii, se culeg informatii, lumea isi spune parerea despre ceva. toti avem dreptul la parerea noastra chiar dc nu suntem de acord sau nu ne place ce zice celalalt.

Mergi la inceput

alexa, se pare ca ai ratat partea asta din comentariile mele: "cat despre montessori, eu am citit mult pe subiect si chiar mi-a placut ideea, avea multe plusuri, eram hotarata s-o dau acolo. dar dupa ce am vizitat am ramas cu o senzatie nasoala, am zis ca nu se potriveste cu copilul meu ... .................... oricum stiu mai vreo 3 cunostinte care au copiii acolo si sunt multumite, dar intradevar copiii nostri n-au multe chestii in comun :). ca si spatiu e f frumos amenajat, curte frumoasa, etc, n-am ce comenta.. mi-a mai placut ca copiii mai participa uneori la facutul mancarii, vad ce se intampla cu papa lor, etc
si cu asta am terminat discutia ca se pare ca am consumat prea multa energie aiurea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Eu am copilul la CCC gradinita. am mai scris asta, dar nu am fost bagata in seama.
Andreea e drept ca mai sunt si jucarii distruse, normal....asa se intampla cand sunt multi copii. activitatile se desfasoara in sala de grupa sau sus in mansarda. Pt. aceste activitati ai nevoie de material didactic si nu de jucarii. acestea sunt jos in living, unde mai stau toti copii dimineata sau inainte de plecare acasa. Mocheta nu e deloc subtire, chiar am remarcat ce groasa este si am vazut cand au pus-o dupa ce au zugravit.
CCC s-au remarcat ca si cresa, acum sunt in curs de acreditare, sunt curioasa daca fac fata dpv educational.
au fosrte multe ingrijitoare, cadru did. specializat la fiecare grupa, mai putin la cresa. Au contract de colaborare cu o dr. pediatra, la cresa vroiau sa angajeze o asistenta medicala...se pare ca nu au gasit ....
Nu lucrez acolo, nu le fac reclama, spun parerea unui parinte. copilul meu e din martie 2007 acolo, de la 1 an si 2 luni si am fost foarte multumita pana cum. Mancare foarte buna, ingrijire la fel....sa vedem cum se prezinta ca si gradinita. Normal ca noi, ca si parinti vrem tot ce e mai bun pt. copii. cand mai dai si un ban se schimba datele problemei, dar nu stiu unde vom gasi gradinita perfecta.
Alexa nu stiu de ce ai sarit asa. Diana si-a spus doar parerea ei, sau nu are dreptul la una? vazand cate postari ai inclin sa cred ca faci parte din stafful Montessori.
Nu am vizitat aceasta gradinita, cunosc metoda asta, as fii vrut sa-mi duc copilul acolo, dar nu o fac din cauza pretului, a distantei si a lb. germane.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Eu am ambii copii la Children Care, unul la gradi, celalalt la cresa.
Amandoi au inceput cresa la 1 an si-o luna.

1. Mancarea este proaspat gatita, iar ca meniu corespunde varstei. Mie mi-a placut foarte mult faptul ca primesc zilnic fructe si iaurt. Pe unde a mai fost cel mare, sau alte crese/gradinite pe care le-am vizitat, se mai dadeau si prajeli sau alte chestii mai grele.
2. Educatoarele sunt bine pregatite si eu le dau doar note de 10 pentru munca pe care o fac. Activitatile sunt OK atat la gradi, cat si la cresa. Jucariile mi se par OK la cresa, toboganul este foarte apreciat. La gradi se fac acum mai mult jocuri si activitati, chiar si seara, deci nu vad de ce ar mai lua si alte jucarii fata de ce au (chiar daca pot parea putine)
3. Comunicare deschisa, poate uneori prea mult efort pentru multumirea tuturor
4. La cresa, ourtea oricat ar fi ea de frumoasa, toamna/iarna nu prea este utilizata, cel putin nu la nivelul dorit de mine. Dar si sa imbraci 10 copii pentru o jumatate de ora nu e chiar usor. Plus ca mai vin si copilasi cu muci si exista teama sa nu raceasca mai tare. Mai e si riscul sa se mai poticneasca si sa cada pe iarba uda. La gradi se iese afara mai des, dar au ca si alternativa plimbarea daca cumva in curte este ud sau noroi.
5. Despre frig: un bun barometru este tinuta educatoarelor
- la cresa este chiar foarte cald, un body cu maneca lunga, sosete si pantaloni este suficient; chiar mi s-a spus sa-i dau o pijama mai subtire in locul celei flausate
- la gradi este ceva mai racoare, dar locul de joaca stiam ca este incalzit prin podea (dar e drept ca nu am mai pasit pe spatiul respectiv de-un an)
6. Pediatrul vine de 2 ori pe luna la control plus de fiecare data cand este chemat; primesti biletel cu constatarea lui si recomandare tratament daca este cazul
7. Siguranta, prevenire accidente: acum doi ani imi faceam mari griji pentru scara in spirala, dar n-am avut niciodata vreun accident. Intr-adevar, nimeni nu umbla de capul lui pe scari sau la baie; si nimeni nu ramane nesupravegheat, nici macar la gradi
8. Igiena: eu mai vad uneori baile de la parter, nu am vazut pampersi murdari niciodata; dar e drept ca schimbarea se face la etaj. Fata de gradi, baile sunt cu mult mai mici, deci olita se foloseste in camera, pentru unii ar putea fi poate o pb; alte gradinite vizitate au wc-urile si chiuvetele la nivelul copiilor, aici nu, se folosesc doar inaltatoare
9. Pretul aliniat la preturile gradinitelor private din Timisoara; mi se pare OK sa platesti un procent in caz de absenta, dar e deschis tot anul, nu esti obligat sa pleci in concediu in august in caz ca n-ai o alternativa sa duci copilul la bunici; zilele de concediu sunt limitate, ceea ce mi se pare cam aiurea, cand vine vreun bunic in vizita, noi ducem totusi kinderii la gradi/cresa
10. E avizat de ministerul educatiei
11. Nu mi-au placut conditiile in care au stat copii pe perioada renovarii anuale (3 saptamani, dar bine macar ca n-a durat nici macar o zi peste durata anuntata); in 2009 voi proceda altfel pe perioada respectiva

Dana cu minunile ei: Mihai (20.04.2005) si Andrei (3.04.3007)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput