M-au concediat - am nevoie de un sfat
Buna seara,
Am si eu o problema , pe data de 19 septembrie am fost concediata, fiind insarcinata in 4 luni i-am anuntat inainte in scris cu adeverinta d ela medic dar nu au luat in considerare. Problema este ca eu trrebuie sa ma angajez urgent ca sa pot beneficia de indemnizatiaa pentru crestere copil, de gasit un job in situatia asta ( gravida fiind)nu am gasit. Am gasit niste prieteni care sunt dispusi sa ma angajeze la ei la firma, dar sa-mi platesc eu contributiile catre stat ( ei au o firma dar momentan nu au activitate)problema este ca nu stiu daca pot sa ma angajez cu 2 ore sau 4 ore sa platesc mai putin, (tinand cont ca eu am studii superioare si salariul minim la studii superioare este de 1000 ron).ma intereseaza daca platesc pentru doua ore sau patru este considerata cotizatie lunara si pot beneficia de indemnizatie crestere copil, sau numai la norma intreaga este luata in calcul? Ar trebuie sa nasc in martie si pentru cateva luni as face un efort sa-mi platesc eu din buzunar.
Poate ma ajuta cineva cu un raspuns.
Raspunsuri
codruta_grg spune:
Imi pare rau de situatia ta.
Din cate stiu eu se poate sa beneficiezi de indemnizatie daca ai cotizat 12 luni inainte de nasterea copilului fara intrerupere, indiferent de cat e salariul. Totusi mai bine e sa intrebi la Directia Muncii.
Eu zic, ca poti sa-i dai lejer in judecata pe fostii angajatori daca ai numar de inregistrare (de la firma) pe adeverinta de la medic sau ai martori.
Nastere usoara
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
IRA_LIZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dmc Buna seara, Am si eu o problema , pe data de 19 septembrie am fost concediata, fiind insarcinata in 4 luni i-am anuntat inainte in scris cu adeverinta d ela medic dar nu au luat in considerare. Problema este ca eu trrebuie sa ma angajez urgent ca sa pot beneficia de indemnizatiaa pentru crestere copil, de gasit un job in situatia asta ( gravida fiind)nu am gasit. Am gasit niste prieteni care sunt dispusi sa ma angajeze la ei la firma, dar sa-mi platesc eu contributiile catre stat ( ei au o firma dar momentan nu au activitate)problema este ca nu stiu daca pot sa ma angajez cu 2 ore sau 4 ore sa platesc mai putin, (tinand cont ca eu am studii superioare si salariul minim la studii superioare este de 1000 ron).ma intereseaza daca platesc pentru doua ore sau patru este considerata cotizatie lunara si pot beneficia de indemnizatie crestere copil, sau numai la norma intreaga este luata in calcul? Ar trebuie sa nasc in martie si pentru cateva luni as face un efort sa-mi platesc eu din buzunar. Poate ma ajuta cineva cu un raspuns. |
Concediata? cu ce articol? da-i in judecata!! nu sta pe loc! mai mult nu stiu sa-ti spun acum fara sa stim amanunte - asta daca vrei sa ne relatezi...
IRA_LIZA spune:
citat din mesajul lui dmc Buna seara, Am si eu o problema , pe data de 19 septembrie am fost concediata, fiind insarcinata in 4 luni i-am anuntat inainte in scris cu adeverinta d ela medic dar nu au luat in considerare. Problema este ca eu trrebuie sa ma angajez urgent ca sa pot beneficia de indemnizatiaa pentru crestere copil, de gasit un job in situatia asta ( gravida fiind)nu am gasit. Am gasit niste prieteni care sunt dispusi sa ma angajeze la ei la firma, dar sa-mi platesc eu contributiile catre stat ( ei au o firma dar momentan nu au activitate)problema este ca nu stiu daca pot sa ma angajez cu 2 ore sau 4 ore sa platesc mai putin, (tinand cont ca eu am studii superioare si salariul minim la studii superioare este de 1000 ron).ma intereseaza daca platesc pentru doua ore sau patru este considerata cotizatie lunara si pot beneficia de indemnizatie crestere copil, sau numai la norma intreaga este luata in calcul? Ar trebuie sa nasc in martie si pentru cateva luni as face un efort sa-mi platesc eu din buzunar. Poate ma ajuta cineva cu un raspuns. |
DMC, mai cauta-ma pe "Mamici antistress de ian-feb 2009", la "Odiseea sarcinii in 40 saptamani", mai des scriu acolo, hai sa vb putin, k e anormal ce-ai patzit, nici nu vreau sa ma gandesc cat de traumatizant o fi fost pt tine...nu-i lasa pe jegoshii aia sa scape nesanctionati, si de fapt zbate-te putin pt drepturile tale, k e ilegal ce-au facut!
Ira + 26 mami de Lizuca
cgeea spune:
citat din mesajul lui dmc Am gasit niste prieteni care sunt dispusi sa ma angajeze la ei la firma, dar sa-mi platesc eu contributiile catre stat ( ei au o firma dar momentan nu au activitate)problema este ca nu stiu daca pot sa ma angajez cu 2 ore sau 4 ore sa platesc mai putin, (tinand cont ca eu am studii superioare si salariul minim la studii superioare este de 1000 ron). |
E foarte bine ca ai studii superioare, asta nu inseamna ca prietenii tai trebuie sa te angajeze pe un post care sa necesite studii superioare , caz in care ar trebui intr-adevar sa respecte acel salar minim de 1000 ron. Stiu foarte sigur ca daca fisa postului nu cere studii superioare, poti avea si x facultati, master, doctorat, mba sau altceva, ca tot nu-ti dau pe masura pregatirii. Asa ca angajeaza-te (pana-i dai pe ceilalti in judecata ) pe un post oarecare, si sofer de ex.
Gea, mami de Catinca-Ruxandra
pozele noastre