Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (104)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

cafera, da tu ce batuiai la ora aia pe net??????asteptai sa se usuce masca de par?
ghinetz, so: doo sau trei galbenushuri, o linguta de miere si ulei de masline vreo doo linguri.......freci bine compozitia si tzushti cu ea pe par.daca poti sa o incalzesti un pic e si mai bine ca are "aderentza" mai mare....pui o punga in cap si deasupra un batic sau un prosop. ideea e sa nu se usuce si sa stea caldutza compozitia pe par..si dupe aia: la soare te poti uita , da la ghinetz ba!!!!!!

azi m-a trezit fiimiu la ora 7 batz!!!!a adormit aseara pe la 8,30 dupa o repriza zdravana de plans pt ca nu l-am lasat sa mestereasca la priza pe care o smulsese din perete. aseara i-am dat doua palmute la fund, destul de indesate,da' n-ai sa vezi reactie...el tot pe priza aia era calare........e asa natang si capos!!!!barbat, deh!

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!

Mergi la inceput

bleah, ce vreme e afara!!!!!!!!oare cand or da asta drumu' la caldura????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

'neata...o cafea?...parca mi-a dat cineva cu un par in cap asa ma simt.fii-miu stranuta si are muci...so,antibioticul a reusit sa-i scada imunitatea...stiam eu,da ce sa fac?!sa vad cum tratez situatia,stiu ca la muci trebuie sa-i ignor dar stranutul?

ploua,n-am masina,trebuie sa ajung la caine,apelez la unu si la altu,ma simt anapoda...dar trece.

buna masca de par,o sa incerc si eu,poate-mi ridica moralul

Mergi la inceput

musso pune-i mult ser in nas....si da-i si niste oscillo. ce sa faci? nu vezi ce vreme e afara?cum naiba sa nu racesti cand azi e soare si cald sa iesi in tricou si maine e frig?sanatate multa...

si ca sa o citez pe ghinetz, "va supun atentiei o faza": sotzii vostrii se implica in cresterea copilului, adica, atunci cand au timp liber va ajuta, scot copilu afara ca sa aveti un pic de liniste?renunta la o ora de somn dimineata ca sa stea cu copilu atunci cand voi vreti sa faceti ceea ce dupa ce el pleaca nu mai aveti timp: gatit, spalat....etc, etc? vin de la servici direct acasa, sau se incurca la o "intalnire amicala" ?in weekend va ajuta la treburile casnice sau va lasa pe voi sa va bateti capu?intreb asta pt ca eu am o mare frustrare pe tema asta! de fiecare data cand ii reprosez imi zice ca eu sunat mama si asta e jobu meu! intr-o zi a batut toate recordurile si mi-a zis ca doar pt asta ma plateste statu.......
in subconstient, probabil ca astept respunsuri negative , ca sa zic : uite si la ele e la fel!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Michy, hai sa-ti satisfac eu subconstientul. Da. Si la mine e asa, dar ce sa zic, el face ale lui. Uneori asta ma multumeste, ne-am impartiti oarecum responsabilitatile in casa, dar uneori - mai ales cand sunt obosita sau sunt la SPM - ma deranjeaza si mi se pare ca imparteala din targ a fost necorecta. ca eu fac mai mult etc. E normal sa se adune uneroi - fie la tine, fie la el - nemultumiri. Si stii ceva, nu mai pune la suflet vorbele spuse la suparare. Eu incerc sa ma amuz. Ca sotul a iesit ieri la pranz cu copiii, timp in care eu am facut curat, si cand a venit m-a intrebat daca i isunt recunoascatoare. Na, m-a deranjat, dar putin, mai mult m-a amuzat. daca ar trebui sa-mi mainfest recunostinta asa () e frustrant, dar daca asa ()... mai treaca mearga.

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe2005 spune:

Eu va spun sincer ca sotul meu nu se implica cu absolut nimic, nu ma ajuta cu nimic, merge pe acelasi principiu ca sotul Mihaelei: asta e jobul tau, indiferent de faptul ca si eu, ca si el, merg de fapt la serviciu si aduc bani in casa.
El se ocupa si de constructia casei noastre, dar totusi, cand e week end, cand e acasa, nu il pot ridica din fata calculatorului sau televizorului decat ca sa manance. Sta de forma cu copilul cat fac eu treburi gospodaresti, dar cum plange copilul sau face kk, tot pe mine ma solicita sau urca la etaj la screla sa o roage sa il spele la fundulet, de exemplu.
E gresela mea, asa l-am invatat, de aproape 10 ani de cand suntem impreuna si nu mai reusesc sa ma fac ascultata si inteleasa.

Razvan Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

mychy, da si la noi sunt faze de genul asta. Chiar aseara i-am zis ca ma simt aiurea ca el de cate ori ii zic mai in gluma mai in serios sa o schimbe, ma "flituieste" si nu are nici un stres sa se bage la schimbat. I-am zis ca am impresia ca el ma vede asa un fel de schimbator de kk si ca asta e treaba mea ca stau acasa. Nu a zis nimic doar radea de mine si ii zicea lui Deni ca mami vorbeste prostii. Azi dimineata a ramas cu fata ca eu am fost plecata cu ai mei de pe la 8 pana pe la 11.30. Si i-am gasit foarte cuminti in pat uitandu-se la TV. S-a descurcat foarte bine cu ea, i-a dat sa manance (nu chiar ce i-am zis eu, dar oricum e bine). si a schimbat si kk la fata. Avea pampers curat curat si pus corect.

mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz

www.traduceri-rapide.cabanova.ro" target="_blank">traduceri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Neata strumfarie,

V-am mai citit din cand in cand, insa am cam pierdut sirul si oricum nu am mai avut timp sa va scriu.
Noroc ca de la serviciu mai apuc sa intru pe forum sa vad ce faceti, iata unul din avantajele de a te intoarce in campul muncii.
Apropos de asta, nu mi-a convenit deloc, dar absolut deloc sa incep serv la 5 luni dupa nastere, dar nu am avut de ales, cum nu ne permitem sa renuntam la un salariu si concediul de maternitate platit e maxim 20 de sapt, alta cale nu era. Macar sunt multumita ca am gasit o cresa buna si curata. Si e adevarat, discutia asta apare periodic in fiecare grup de mamici, si cum s-a zis deja, nu intotdeauna isi are rostul. Fiecare optiune are avantajele si dezavantajele ei, dar ponderea lor depinde de la un caz la altul. In final fiecare face cum e mai bine pt ea si familia ei si nu se pune niciodata problema ca una e mai mama decat alta, cel putin eu asa sper .

Oana, si pe mine m-ar deranja astfel de replici spuse condescendent si personal nu as crede faza cu "al meu se joaca ore in sir singur", decat daca ar fi vorba de un copil mare care sta ore in sir pe vreun joc pe calculator. Si in general, cine spune ceva de genul acesta cu aere de superioritate nu ar avea admiratia mea, nici ca mama, nici ca om. Iar la ultima ta intrebare, zic si eu ca Michi, suntem oameni si e normal sa cautam un sfat si o alinare la altii care trec prin situatii similare pentru ca ei sunt cei care ne inteleg cel mai bine.

Michi, al meu sotz ma ajuta cand e acasa, de fapt in ce priveste copiii face tot ce fac si eu si a fost asa de la inceput. Dar are si zile cand sta f mult la serv si tin minte ca atunci cand eram in concediu de maternitate si ma plangeam ca sta prea mult la serviciu, mi-a zis ca de aia de numeste concediu de ingrijire a copilului, ca sa am grija de copil, deci probabil a fost la aceasi scoala cu al tau.
Dar cand e acasa, ma ajuta, nimic de zis, asta pt ca asa-i e felul dar si pt ca eu lucrez in weekend-uri si seara pana la 10 uneori, deci nu ar avea de ales, mai ales de cand avem doi copii. La trebile gospodaresti isi are felia lui, gen scos gunoiul, tuns iarba, etc. In bucatarie si rufe nu e cazul pt ca eu profit de zilele libere din timpul sapt ca sa gatesc, spal si sa fac cumparaturi. La curatenie si calcat am o tanti care vine o data pe saptamana, altfel ar fi jale.

Alina, spor la invatat si bafta la examen.

Multa sanatate piticutilor bolnaviori.

Pupaturi la toata strumfaria, weekend placut,

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) si Victor (8 octombrie 2005)

Poze noi
Sonia la Un An!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

Baaaaaai! M-am enervat! De fapt, m-am enervat la culme! Nu-mi vine sa cred ce povestiti! Din ce secol v-ati luat sotii fetelor?!?!? Suparati-va, aruncati in mine cu ce vreti dar nu e normal! Pai ati facut copilul singure?!? Sunteti mame singure ca sa-i cresteti doar voi?!? Pentru mine sotul si sotia trebuie sa fie o echipa, sa lucreze impreuna. Iar copilul nu e un job! E rodul dragostei voastre, e ceva ce v-ati dorit amandoi si v-ati ocupat amandoi sa-l faceti. Treaba sotului nu se termina dupa ce-a plecat spermatozoidul impricinat!

Mor cand citesc dinastea, ma umplu de nervi. Nu pot nici sa ma uit la filme, de exemplu, de prin anii 50-60 cand barbatii doar veneau acasa, se asezau la masa si citeau ziarul asteptand sa fie serviti si sa se ocupe altcineva de copii. Asta ca paranteza sa vedeti ca nu am ce am doar cu voi ci cu aceasta mentalitate. Ma scoate din minti pur si simplu! Da, e normal ca mama sa se ocupe cel mai mult de copil daca poate, dar la fel de normal e ca si tatal sa participe in aceasi masura cata vreme e acasa. Si daca aduce banii in casa ce? Tu nu mai ai dreptul la replica? Tu esti sclava/servitoare doar pt ca te ocupi de copilul VOSTRU?!? Adica el munceste pt BANI si tu freci menta avand grija de copil?!?!

Nici al meu nu prea are initiativa, dar asta din cauza ca el nu are initiative in general si apoi pt ca nu vrea sa faca ceva gresit si sa ma supar. Dar in clipa in care i-am zis "Ocupa-te" asta face. E si responsabilitatea lui, e si copilul lui!

Ufff, ce m-am enervat! Suparati-va cat vreti pe mine, dar eu acum tremur de nervi, pe bune. E unul din cele mai sensibile subiecte pt mine. Eu consider ca femeia si barbatul sunt egali, se ocupa impreuna de ce au facut impreuna, dar barbatul trebuie sa aiba mai multa gria de femeie decat femeia de barbat pentru simplul motiv ca e femeie si DA NASTERE!

fianna cu printisorul Matei

http://www.blurb.com/bookstore/detail/295731

Mergi la inceput

ups, am scos-o pe fianna din pepeni! ei ce bine le zici tu.....si mare dreptate ai. de fiecare data cand ne certam pe tema asta aceleasi lucruri i le reprosez si eu.si? crezi ca se sinchiseste vreun pic? n-ai sa vezi. incerc si eu(pe cat posibil) sa ignor atitudinea asta "detasata" a jumatatii.....ca ce sa fac? sa-mi caut altu? scap de draq , dau de tac'su

gata, mi-am hranit si subconstientu......ca deh, sa moara si capra vecinului

Mergi la inceput