Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (60)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Salutare burticutze,

Raportam si noi doar 5 kg luate pana acum , dar ma intreb de ce asa de putin ca la cat mananc...
Acum caut o reteta pe net pentru peste la cuptor cu legume, astept si sotul sa vedem el ce vrea.
Cadia daca nu poti spune ce revista e , da-mi si mie te rog pe PM.
Ledi ti-am mai spus " lasa ca ai tu cand sa dai kg jos, important e ca mananci" si oricum stand acasa nu ai alta alternativa, mai tragi o fuga la frigider... stiu eu ce spun...eu ma cu sotul pe nectarine si struguri, dar castig eu ca trebuie sa pape bebelina...

Poze ..
http://bd.lilypie.com/W4rsp3.png

19+ Maria-Alexandra
Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:
citat din mesajul lui CADIA

Fetelor, am cumparat azi o revista foarte dragutza in care am gastit o groaza de info:
-cum, cand faci baie lui bebe
-sport in timpul sarcinii
-limba bebelusului
-schimbare scutec pas cu pas

Oare pot sa va dau numele, sau este reclama????

22+cu CLARA

Nu stiu,da tu pune numele aci sa stim si noi:)

Mai,bb va manca mancarica lui,iar eu pe-a mea..Nu suport foarte multe legume..nu ma pot forta sa mananc chestii care nu-mi plac doar ca sunt sanatoase.Si asa ma fortez acum sa beau lapte si il beau doar cu nesquik,altfel nu as putea sa-l beau.Nu ma omor cu lactatele si nici cu legumele..Eu sunt carnivora inraita..si am cateva legume si fructe care-mi plac enorm..Nu ma omor cu dulciurile,dar pot spune ca mai scap din cand in cand si mananc,ca orice om normal..la fel imi place sa mai mananc din cand in cand fast-food,rar ce-i drept,da mananc..si savurez cu placere cand ies undeva un cocktail...Acum,ca am bb, in burtica fac mari eforturi sa-i ofer ce are nevoie si mananc chestii pe care eu nu le suport si in diverse combinatii ca sa nu ajung la baie sa dau afara,dar chiar sa fac asta toata viata chiar nu pot..Si zau ca mi-e dor de o bere cu alcool,de cipsuri,de un cocktail bun..de un kfc..de "una alta"care mi-e interzis cu desavarsire,dar asta e..inghit in sec si ma gandesc ca nu mai e chiar asa mult..poate la anu pe vremea asta ma voi bucura si eu de un cocktail bun si o iesire la restaurant unde sa pot manca ce vreau eu...:))(mai ales ca eu de o buna bucata de timp mananc mai mult nesarat si zau ca nu e foarte gustos)

mvb,te duci la profilul personal si jos de tot gasesti '"activeaza albumul foto"

POZE
Minunica mea
25+ cu David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui CADIA

IRA, ti-am sris in capitolul anterior cum sa-ti pui semnatura, nu ai reusit????
Nu stiu de ce dar tot ce ai scris tu referitor in ultimile doua mesaje, eu le vad parca sunt codate, mai multe cifre decat litere

22+cu CLARA

CADIA, sory-sory-sory!!! revin cat pot de rpd dupa ce schimb diacriticele, ok? statzi pe-aproape burticutze!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Legislatzie puericultura reloaded!!!!! (de data asta fara diacritice)

CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC nr. 2.895 din 29 decembrie 2006
la nivel national pe anii 2007-2010
EMITENT: MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI
PUBLICAT ĪN: MONITORUL OFICIAL, Partea V nr. 5 din 29 ianuarie 2007

ART. 61
(1) Salariatii au dreptul la zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie sau pentru alte situatii, dupa cum urmeaza:
a) casatoria salariatului - 5 zile;
b) casatoria unui copil - 2 zile;
c) nasterea unui copil - 5 zile + 10 zile daca a urmat un curs de puericultura;
d) decesul sotului, copilului, parintilor, socrilor - 3 zile;
e) decesul bunicilor, fratilor, surorilor - 1 zi;
f) donatorii de sange - conform legii;
g) la schimbarea locului de munca in cadrul aceleiasi unitati, cu mutarea domiciliului in alta localitate - 5 zile.
(2) Salariatii au dreptul la 30 de zile concediu fara plata, acordat o singura data, pentru pregatirea si sustinerea lucrarii de diploma in invatamantul superior. Acest concediu se poate acorda si fractionat, la cererea salariatului.
(3) Pentru rezolvarea unor situatii personale, salariatii au dreptul la concedii fara plata.

HOTARĀRE nr. 244 din 10 aprilie 2000
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii concediului paternal nr. 210/1999
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ĪN: MONITORUL OFICIAL nr. 150 din 11 aprilie 2000

Īn temeiul prevederilor art. 6 din Legea concediului paternal nr. 210/1999,

Guvernul Romāniei hotaraste:

ARTICOL UNIC
Se aproba Normele metodologice de aplicare a Legii concediului paternal nr. 210/1999, prevazute īn anexa care face parte integranta din prezenta hotarāre.

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneaza:
---------------
Ministrul muncii
si protectiei sociale,
Smaranda Dobrescu

Ministru de stat,
ministrul sanatatii,
Hajdu Gabor

ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
de aplicare a Legii concediului paternal nr. 210/1999

ART. 1
Titularul dreptului la concediu paternal, prevazut la art. 1 alin. (2) din lege, cu durata de 5 zile lucratoare, este tatal copilului nou-nascut, care participa efectiv la īngrijirea acestuia, indiferent daca copilul este nascut din casatorie, din afara casatoriei sau este adoptat de titularul dreptului.
ART. 2
Solicitarea pentru acordarea concediului paternal se adreseaza īn scris, īn primele 8 saptamāni de la nasterea copilului, conducerii unitatii īn care tatal īsi desfasoara activitatea. Aceasta are obligatia de a dispune luarea masurilor necesare īn vederea acordarii concediului paternal.
ART. 3
(1) Concediul paternal se acorda numai daca titularul acestui drept are calitatea de salariat, indiferent de modul de organizare si de finantare a unitatii īn care el īsi desfasoara activitatea.
(2) Prin unitate, īn sensul prevederilor alin. (1), se īntelege persoana juridica sau fizica, dupa caz, īn beneficiul careia presteaza activitate salariatul asigurat īn cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat.
ART. 4
(1) Indemnizatia pentru concediul paternal platit, egala cu salariul aferent zilelor lucratoare respective, potrivit prevederilor art. 2 alin. (3) din lege, se calculeaza pe baza salariului brut realizat, incluzānd sporurile si adaosurile la salariul de baza.
(2) Indemnizatia prevazuta la alin. (1) se plateste din fondul de salarii al unitatii si se include īn veniturile impozabile ale salariatului.
ART. 5
(1) Īn cazul īn care tatal copilului nou-nascut satisface serviciul militar obligatoriu, el are dreptul la o permisie de 7 zile calendaristice, ce se acorda de unitatea militara īn conditiile prevazute la art. 1 si 2, care se aplica īn mod corespunzator.
(2) Permisia prevazuta la alin. (1) se acorda si īn cazul īn care tatal care satisface serviciul militar obligatoriu solicita acordarea acestei permisii īn vederea recunoasterii paternitatii, īntocmita īn conditiile legii.
(3) Permisia solicitata si acordata va fi justificata, la īntoarcere, cu certificatul de nastere al copilului, din care sa rezulte calitatea de tata a militarului īn situatia īn care declaratia de recunoastere a paternitatii s-a facut simultan cu īnregistrarea nasterii sau, dupa caz, numai pe baza declaratiei de recunoastere a paternitatii, daca aceasta s-a facut ulterior īnregistrarii nasterii copilului la serviciul de stare civila.
ART. 6
(1) Tatal copilului nou-nascut, care participa efectiv la īngrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal platit de 15 zile lucratoare, prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucratoare cu īnca 10 zile lucratoare, daca a obtinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultura.
(2) Dreptul la majorarea duratei concediului paternal īn conditiile alin. (1) se acorda numai o singura data, indiferent de numarul copiilor titularului.
ART. 7
(1) Cursul de puericultura consta īn prezentarea unor notiuni elementare teoretice si practice necesare īn vederea īngrijirii copilului mic, īn vederea participarii efective a tatalui la īngrijirea propriului copil nou-nascut.
(2) Cursul de puericultura va fi tinut de medicul de familie al tatalui, īn perioada de sarcina a mamei sau dupa nasterea copilului.
(3) Īn urma verificarii notiunilor dobāndite medicul de familie va elibera atestatul de absolvire a cursului de puericultura.
(4) Īn cazul īn care tatal are studii de specialitate (medic, asistent medical) nu mai este necesara absolvirea cursului de puericultura, ci numai obtinerea atestatului īn conditiile prevazute la alin. (3).
(5) Atestatul reprezinta actul doveditor prin care se constata īnsusirea notiunilor prevazute la alin. (1) si cuprinde, īmpreuna cu aceasta constatare, datele personale din cartea de identitate a tatalui, locul sau de munca, data eliberarii, semnatura si parafa medicului de familie.
ART. 8
(1) Tatal copilului nou-nascut beneficiaza de concediul de lauzie neefectuat de mama, īn situatia īn care aceasta a decedat īn timpul nasterii sau īn perioada concediului de lauzie.
(2) Acordarea concediului de lauzie neefectuat se face de conducerea unitatii la care tatal īsi desfasoara activitatea, la cerere, pe baza actelor doveditoare privind calitatea de tata al copilului nou-nascut, precum si a certificatului de deces al mamei si, dupa caz, a certificatului de concendiu de lauzie al mamei īn situatia īn care acesteia i s-a eliberat un certificat de acest fel.
ART. 9
(1) Pe perioada īn care tatal efectueaza concediul de lauzie neefectuat de mama decedata tatal are dreptul la o indemnizatie acordata de unitatea la care īsi desfasoara activitatea.
(2) Cuantumul indemnizatiei prevazute la alin. (1) se calculeaza, potrivit prevederilor legale, īn functie de felul indemnizatiei pentru care opteaza tatal.
(3) Indemnizatia va fi platita din fondul de salarii al unitatii īn care tatal īsi desfasoara activitatea.
-----

LEGE nr. 210 din 31 decembrie 1999
privind concediul paternal
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT ĪN: MONITORUL OFICIAL nr. 654 din 31 decembrie 1999

Parlamentul Romāniei adopta prezenta lege.

ART. 1
(1) Concediul paternal se acorda īn conditiile prevazute de prezenta lege, īn scopul de a asigura participarea efectiva a tatalui la īngrijirea noului-nascut.
(2) Tatal copilului nou-nascut are dreptul la un concediu paternal de 5 zile lucratoare, īn conditiile prevazute de prezenta lege.
ART. 2
(1) Īn cazul īn care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat īn cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal platit de 5 zile lucratoare.
(2) Concediul paternal se acorda la cerere, īn primele 8 saptamāni de la nasterea copilului, justificat cu certificatul de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a petitionarului.
(3) Indemnizatia pentru concediul paternal se plateste din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective.
ART. 3
(1) Tatal care satisface serviciul militar obligatoriu are dreptul, la nasterea propriului copil, la o permisie de 7 zile calendaristice, acordata īn conditiile prevazute la art. 2 alin. (2).
(2) Permisia prevazuta la alin. (1) se acorda si tatalui care satisface serviciul militar obligatoriu, īn vederea recunoasterii paternitatii, īn conditiile legii. Permisia solicitata va fi justificata cu certificatul de nastere al noului-nascut, din care sa rezulte calitatea de tata a militarului, respectiv cu declaratia de recunoastere a paternitatii, īntocmita īn conditiile legii.
ART. 4
(1) Īn cazul īn care tatal copilului nou-nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal, acordat īn conditiile art. 2, se majoreaza cu 10 zile lucratoare.
(2) Tatal poate beneficia de prevederea cuprinsa la alin. (1) numai o singura data.
ART. 5
(1) Īn cazul decesului mamei copilului īn timpul nasterii sau īn perioada concediului de lauzie, tatal copilului beneficiaza de restul concediului neefectuat de catre mama.
(2) Pe perioada concediului acordat īn conditiile alin. (1) tatal copilului beneficiaza de o indemnizatie egala cu ajutorul pentru sarcina si lauzie cuvenit mamei sau de o indemnizatie calculata dupa salariul de baza si vechimea īn munca ale acestuia, acordata de unitatea la care tatal īsi desfasoara activitatea, la alegere.
ART. 6
Īn termen de 30 de zile de la data publicarii īn Monitorul Oficial al Romāniei a prezentei legi, Guvernul va aproba prin hotarāre normele metodologice de aplicare, la propunerea comuna a Ministerului Sanatatii si a Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.
ART. 7
Prezenta lege intra īn vigoare la 45 de zile de la publicarea acesteia īn Monitorul Oficial al Romāniei.

Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor si de Senat īn sedinta comuna din 15 decembrie 1999, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) si 74 alin. (1) din Constitutia Romāniei.

p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
ANDREI IOAN CHILIMAN

p. PRESEDINTELE SENATULUI,
ULM NICOLAE SPINEANU

--------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

mai nou cristi cumpara tot felul de bomboane, prajituri si tampenii din oras ca i pofta. si daca-l intreb ce-i cu astea zice duios "pentru bebe"

25+ cu T. Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Ledi, si eu sunt de regula o mare carnivora. Numai ca in sarcina abia daca pot sa suport carnea. O mananc doar fiarta si atunci pentru ca stiu ca trebuie sa ii dau lui bebe proteine. In rest, as manca numai branza telemea de vaca sau feta cu ceva legume. Si...produse de patiserie, care sunt cele mai nocive. Acum le-am mancat, acum devin dragon care scoate foc pe gura si nari.

Cadia, cred ca vom incasa banii si apoi ii vom da unei mamici din maternitate sau de la biserica. Sunt sigura ca ar fi mai bineveniti, ca la noi, slava Domnului, de la bunici la prieteni si nasi, toti vor vrea sa faca trusou. Deja nasii vor sa cumpere setul de carucioare si noi nu vrem sa ii lasam, pt ca i-am luat de nasi din prietenie, nu ca sa ii bagam la cheltuieli.

Bee22+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristi_2003

mai nou cristi cumpara tot felul de bomboane, prajituri si tampenii din oras ca i pofta. si daca-l intreb ce-i cu astea zice duios "pentru bebe"

25+ cu T. Carol

Lui?lui ii e pofta?

POZE
Minunica mea
25+ cu David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Cristi, ce nostim e sotul tau! Acum are o scuza.

Eu am observat ca nu mai am vointa. Daca imi miroase a ceva si vreau, nu pot sa zic nu. E ca si cum bebe imi indeamna pasii catre patiseria/restaurantul/cofetaria cu pricina, iar eu nu am cum sa reactionez. Bine, imi face o mare placere, dar e tare ciudat pt ca eu inainte eram tare chibzuita la mancare, nici nu ma privam, dar nici nu faceam excese.

Bee22+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

da, lui ii e pofta. de cand sunt eu gravida si-a dat drumul la toate poftele. oricum e mancacios... da acuma e tare distractiv.

25+ cu T. Carol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

Carmen, Ledi, revista se numeste:

"Libertatea pentru femei-Totul pentru Mama mea" / nr.2.septembrie2008

sper sa nu mi-o fur

Bee, si pe mine nasa m-a anuntat ca sa nu-mi fac nici o problema de trusou.Iar ta-su (adica al meu sot) are bani pregatiti, doar sa-i spun eu ce-i trebuie lui fii-sa .Chiar aseara isi facea el niste socoteli in sensul asta.
Sotul meu, e haios foc, el n-a reusit niciodata sa zica nu la "pretentiile si nebunelile mele", dar acum cand va veni printesa, cred ca doar o sa ridice un deget si-l va zapaci pe ta-su. Cred ca eu o sa fiu mai dura.

22+cu CLARA

Mergi la inceput