Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (60)
Raspunsuri - Pagina 10
crisspoliss spune:
Ca cetatean strain, adica cu pasaport strain, asa-i ca nu se poate sta mai mult de 3 luni pe teritoriul tarii? Daca imi casuneaza sa merg cu bebele in vacanta prelungita, nici macar nu o sa pot..ca ma amendeaza astia.
Crisss 23+
miereamara spune:
Crisspolis, cartea de identitate se opreste pt ca tu nu poti avea doua resedinte (una in ro si una in usa). Asta este legea, eu am predat-o de buna voie ca se zvonea la un moment dat ca toti cetatenii romani cu domiciliul in ro trebuie sa plateasca nu stiu ce asigurari de sanatate obligatorii in romania, chiar dc eu nu beneficiam de ingrijiri medicale acolo, asa ca am zis, decat sa-mi bat capul mai bine renunt eu de buna voie.
Oricum, ati vazut si voi ce polologhie de acte se cer pt un biet certificat de nastere....si pe mine m-a luat durerea de cap drept sa va spun.
Eu cred ca voi astepta pana voi merge in ro cu bebe, dar parca vad ca se trezeste vreun functionar pe acolo sa-mi spuna ca imi mai trebuie nu's ce act din state.
Cand mi-am predat buletinul, m-au tot amanat si purtat pe nu stiu cate drumuri, ca nu avea cine sa-mi semneze pasaportul, persoana respectiva era la masa cu nu stiu cine si uitase sa se mai intoarca.
De nervi (asteptasem aproape 5 ore intr-un frig sinistru, era iarna) am sunat la un numar de reclamatii afisat pe un perete si ce sa vezi....ca persoana care raspundea la reclamatii era la masa cu persoana care trebuia sa-mi semneze mie pasaportul.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
miereamara spune:
Da, asa stiam si eu ca doar trei luni poti sta cu bebe, dar daca ii faci si pasaport romanesc nu o sa mai ai problema asta.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
IRA_LIZA spune:
Ref la banii pe care tre sa vi-i dea angajatorul: insistatzi sa vi-i achite, nu va lasatzi nici pacalite de argumente de genul "contractul de munca unic la nivel natzional nu se aplica unitatii noastre pt ca bla-bla-bla (si urmeaza un argument oarecare)" si nici intimidate de ideea k tre sa va intoarceti la acel loc de munca dupa nush cat timp de la nastere, asa k de ce sa-l suparatzi de angajator; mai ales nu va lasatzi intimidate/speriate/amenintzate de ceea ce va arunca in fatza angajatorul (ma rog, prin contabilitate, RU, divershi interesatzi si/sau lingai, daca or fi, k poate avetzi bafta si nu vi se intampla...), k multzi vor incerca sa va ia la sigur k sa nu dea bani - or, pt voi, nevoia de bani va fi actuala & acuta, bebe cu foamea si nevoile lui de fiintza fara aparare nu asteapta dupa cheful angajatorului, nu se poate plia pe cheful de-a plati al angajatorului, care chef (aproape) niciodata nu e actual, ci pierdut intr-un viitor incert...
yashy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miereamara Intrebare pt fetele care sunt rezidente/cetateni ai altor state si a caror copii vor lua cetatenia statului respectiv: voi va inregistrati copii si in Romania, cereti cetatenie romana pt copiii vostri? Eu as vrea sa aiba cetatenie americana (pe care o sa o ia automat la nastere) si cetatenie romana, numai ca nu stiu exact cum trebuie procedat. Eu mai am cetatenie romana, dar am renuntat la rezidenta romana si mi-am stabilit rezidenta aici (am predat cartea de identitate romana si mi s-a pus o stampila in pasaportul romanesc cu mentiunea cetatean roman cu domiciliul in straintate). Deci eu nu mai am buletin, iar buletinul lui Luc este si el expirat (desi el inca nu si-a stabilit resedinta aici). Aveti idee dc pot declara copilul cu pasaportul? stiu ca nu trebuie sa ma deplasez in Ro, o pot face prin consulat. ma insel? “Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.” Martin Luther King Jr. www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album Aidan |
Bineinteles ca poti declara cu pasaportul. E singurul tau act romanesc acum.
Aici in Japonia poti sa declari bebesulul la consulat pana la 1 an. Si tot asa cu un brat de acte, documente...etc. Dar e cu muuult mai scump... la voi e doar 30$?
Eu nu am stiut de chestia asta cand l-am nascut pe Luka si i-am facut in tara cand avea 3 ani certificatul de nastere. Acolo nu m-a costat nik, dar a trebuit sa astept vreo 3 luni pana mi-a aprobat cererea. Acum am inteles ca s-a schimbat si in tara, se plateste nu stiu ce apostila Haga. Nu stiu inca cum voi proceda acum, dar vreau sa-i fac si certificatul romanesc lui bb. In Japonia nu se accepta dubla cetatenie decat pana la varsta majoratului; deci va trebui sa aleaga la 18 intre cet. Ro si Jp...
Adina & Luka& bobita din burtica19+
obraznicatura lu' mami
cris30 spune:
Eu tocmai am tras un somn de 2 ore, cu medicamentele astea sunt mereu adormita motai cu laptopul in brate.
Chestia cu bebe si 3 luni n-am stiut-o, eu cred ca fac drumul la Washington ca e aproape de noi decat sa ajung in Romania si sa ma "bat" cu aia pe acolo la ce birocratie este.Cred ca pot face si aici ca avem consulat roman, tot acolo am prelungit si pasaportul si totul a durat vreo 3-4 luni.Cu inregistrarea casatoriei in Romania e o intreaga aventura,la mine nu fost nevoie ca m-am casatorit in tara, dar am auzit tot felul de cazuri care au avut mult de umblat si de asteptat pana au rezolvat.
http://bd.lilypie.com/QLYdm4.png
24+ Doamne ai grija de bebelina mea.
yashy spune:
Ups... am uitat sa schimb semnatura...
Eu nu am stat niciodata cu Luka mai mult de 3 luni, nu ca as fi stiut ca i-ar trebui viza... Nu i-am facut pasaport romanesc... oare am nevoie? Prefer sa il am ca tampon... ca nu de putine ori mi-a folosit ca avea alta culoare coperta pasaportului...
Eu cred ca daca vrei sa stai peste 3 luni, poti lua destul de usor viza cand intri in tara,nu? Cer scuze daca ma insel...
Adina & Luka& bobita din burtica20+
obraznicatura lu' mami
crisspoliss spune:
Yashi, nu e chiar asa de usor sa iei viza- si aia se plateste( nu stiu cat, dar asa am inteles, plus birocratia romana). Daca poti, tot mai bine e sa faci pasaport, mai ales ca Ro e in EU, e foarte avantajos sa ai pasaport de romania. Dar e drept, ptr fiecare act eliberat in strainatate( cum ar fi certificat de nastere sau casatorie) trebuie sa ceri la instituia care ti-l elibereaza sa-i puna apostila de la Haga, altfel in romania nici nu se uita la tine....si aia costa( depinde de stat, cred, dar in general e cam 20 de dolari).
Cris30, se poate rezolva si prin Consulat, deci nu e nevoie de deplasari la DC, eu asa am inteles.
Crisss 23+
Leditia spune:
Neatza fetelor.
Eu matinala,ca de obicei..Voi ce faceti?
Sunt un pic cam enervata de toata chestia asta inainte de alegeri,ma uit la stiri si imi vine sa plec din tara pe bune...Astia ne iau de prosti pur si simplu.. si noi o ducem din rau in mai rau..
In fine,voiam sa-i zic Irinei(miere) ca in State e o crema super buna pt Mr.H.Cica trec in 3 zile.(am uitat cum ii zice,dar intreb iar si va zic)
Eu sunt socata ca Mr.H s-a micsorat destul de mult de aseara pana acum..tare bine ar fi sa dispara de tot de acolo si sa nu mai prind nici un Mr H pe acolo never ever!
Catalina(Billy),ma bucur ca esti bine,ca bebelusha e bine..Nu pot sa cred ca deja s-a intors..wow,eu stiam ca la de la 32 de sapt incep sa se intoarca bebelusii..a ta e mai precoce.
Pupam restul fetelor.
POZE
Minunica mea
25+ cu David Christian
BillyBilly spune:
Hello, hello!!
Citii din urma si:
ira la mine (27s+) l-am gasit pe bb intors deja cu capul in jos aseara la controlul ginecologic; am inteles ca s-ar intoarce si mai devreme de atat.
Referitor la alimentatie, am si eu o parere, nu mi-o luati in nume de rau, este parerea mea proprie si personala, nu ar trebui sa afecteze decat pe cei apropiati mie, daca nu le place Alimentatia din ziua de astazi este in proportie de 75% nesanatoasa, inca in Ro se mai gaseste cate ceva natural, prin afara totul este COMERT si PROFIT si PRODUCTIVITATE, in concluzie, produsele arata frumos ca de calendar, dar nu mai au nimic in comun cu natura. Produsele bio tocmai de aceea sunt atat de scumpe, pt ca este scump sa ramai natural si sa fii si profitabil in ziua de astazi. Motiv pt care majoritatea producatorilor nu produc bio.
Alimentatia noastra din copilarie a fost mult mai aproape de cum ar trebui sa mancam decat astazi: nu se gaseau atatea produse prelucrate, atatea mezeluri, atatea fineturi, care au sa zicem un gust bun, dar sunt pline de sare. Cascavalul pe langa faptul ca este fff sarat, nu are proprietatile branzei facuta in casa. Laptele pasteurizat nici n-a vazut vaca, este atat de prelucrat incat nu mai are nimc din proprietatile naturale ale laptelui. De ce credeti ca a devenit o moda sa ne indopam cu multivitamine, cand ar trebui sa mancam atat de sanatos? Orice produs rafinat si prelucrat prin metode termice isi pierde proprietatile naturale.
Sunt persoane care nu tolereaza laptele de vaca, sau laptele in general. Asta nu-i semn ca laptele nu-i sanatos, ci este semn ca persoana respectiva are un sistem digestiv sensibil, care nu tolereaza lactoza. Un stomac sanatos n-are probleme. Pe de alta parte, omul nu e vaca, adica laptele de vaca este in primul rand dedicat viteilor , nu oamenilor, pt care laptele matern are alte proprietati. Totusi este laptele care se apropie cel mai mult de posibilitatile noastre de digerare si de-asta face parte din alimentatia noastra. Cu cat este mai natural cu atat este mai sanatos.
Este mult de spus la acest capitol, eu am citit mult despre medicina chinezeasca, care-i cu cel putin vreo 2000 de ani mai avansata decat a noastra si acolo se explica multe. Bunicii mei au mancat cate un porc pe an toata viata lor (slanina, sunca, untura, etc etc) si au capatat probleme cu colesterolul de-abia dupa 80 de ani (acum au 90 de ani), si nu neaparat din cauza alimentatiei ci din cauza batranetii. In afara de aceasta carne de porc, au mancat numai produse din gradina lor, au fost privati ca sa zic asa, de beneficiile traiului modern, nu stiau ce-i ala cascaval si nici branza topita, etc. Bunica cumpara de la magazin doar paste fainoase, orez, otet, de-astea. Ba inca uleiul era din cel brut, cat mai putin rafinat, asa cum era odata. Bine, pe langa alimentatia naturala, bunicii mei n-au fost niciodata sedentari: la camp, la gradina, cu una-alta si-au facut de treaba mereu si n-au stat pe scaun cat stam noi acum, si la munca, si-n masina...
Na, am zis, acuma nu aruncati cu rosii...
Catalina
27+ Ana-Maria ingeras de
Bebelusa