Mamici norocoase de sept-oct 2008 (159)
Raspunsuri - Pagina 15
Corrina spune:
andy.p, fruntea sus
angelina multumesc
denisa , bb le tau e un scump
freshanana de 4 zile ma tin sa iti raspund la mesaj si nu reusesc....colicii astia...
bb Mihnea s-a invatat in brate, doarme aproape numai asa...cum sa il dezvat?(daca se mai poate....)
fericita de Mihnea-Cristian - 17.08.2008
andreea_and spune:
Hop si noi, e cam greu sa mai tinem pasul in noua formula, dar incercam sa va citim zilnic, daca ne lasa colicii.
Felicitari noilor mamici, sa va traiasca puiutii si sa fie sanatosi!
si gravidutele, va doresc nasteri usoare si la termen! Scuze ca nu prea mai stam cu voi, dar veti intelege cand va va veni randul, sunt sigura.
Anca si Carla cea frumoasa, suntem bine, ne luptam cu colicii si crestem si noi mai incetisor dar sigur.
Am cantarit printesa ieri si avem 4050g, de la 3380g cu cat am iesit din spital, 670g in fix trei saptamani, m-am mai linistit, se pare ca a luat mai mult in ultima saptamana. Tot ieri am stat o ora afara, azi n-am mai reusit ca ne-a apucat maraitul si ne-am intors in casa.
Am renuntat sa-i mai dau sab simplex, se pare ca nu-si mai facea efectul, ii mai dau la nevoie bonnisan, spre seara cand sunt crizele mai mari.
Am si eu o problema legata de temperatura din casa, mie mi-e frig daca stau la 22, chiar 24 grade, mai mereu sunt 25 grade sau chiar mai mult la noi - nu prea imi vine sa scad temperatura ca ma gandesc ca daca mie mi-e frig asa ii va fi si bebitei. De imbracat o imbrac cu body cu maneca lunga si pantaloni cu botosei plus sosete deasupra ca ii stau largi la picioruse, caciula doar dupa baie si afara. Nu mi se pare ca sufera de cald copilul, ea e chiar friguroasa ca maica-sa, oricum ii verific mereu ceafa si burtica sa nu fie fierbinte. Sper ca nu e foarte grav ce fac, am incercat cu temperatura mai joasa si ne era frig la toti trei.
Nu stiu cum sa fac sa ajung la controlul de 4 saptamani la ginecolog ca e cam departe si pitica mea inca nu are program organizat, nici programare nu pot sa-mi fac ca nu stiu cand se scoala/papa/doarme in ziua respectiva, voi cum va descurcati cu iesirile mai lungi? Oricum o iau cu mine dar daca o apuca foamea, ce fac, ii dau tzitzi in masina? Din punctul asta de vedere cred ca mamicile care hranesc copii cu formula sunt mai avantajate.
Hai c-am scris un roman, am adunat multe intrebari de cand n-am mai putut intra.
Mami super fericita de Mina Alexandra (07.09.2008)
Mina Alexandra
anis spune:
Andreea, nu e o regula batuta in cuie cu caldura asta.Eu mi-am tinut copii cu body cu maneca scurta la 24 de grade in casa...si fara caciuli etc...nu le-am infofolit niciodata.Am mers pe cum ma simt eu...oricum asa se simt si ei...daca au mainile reci nu le e frig..in primele 3 luni circulatie periferica e infantila..dar nu ca le e frig.
Eu am o dr pe care am tocata cu intrebari de aia stiu
*** AniS ** 37+ ***Iris-Medeea***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
IUBIRILE MELE
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
andy_galro spune:
andreea ma bucur ca iti creste printesa...si noi am recuperat tare frumos....in legatura cu alaptatul in masina sa stii ca noi ne-am obisnuit deja ...daca nu am ce face il iau pe sot sa ne duca cu cu masina pe mine si pe bebe si la nevoie alaptez si in masina.....mai ales acum avem foarte multe de rezolvat ca sambata avem botezul...eu cred ca trebuie sa ne adaptam in functie de situatie...multi si o noapte fara colici (daca s-ar putea asa ceva....)
Andreeasuper-happy de Andrei(18.08.2008)
Povestea bobocelului nostru
Poze:
http://picasaweb.google.com/AndreeasiPompiliu
tzitziri spune:
Aparem si noi asa pe seara....
Vad ca multi bebei mucosi avem.Cu asta ne confruntam si noi de aseara si drept sa spun, desi la inceput din descriere mi s-a parut 'barbara' metoda, azi am cumparat Batista Bebelusului, si, ca Musette, nu mi-a venit sa cred ce poate sa tina in nasuc un bebelache de 2 saptamani.Deocamdata doar ser fiziologic si batista bebelusului.Am vb azi dimineata cu pediatra si a zis sa facem asta azi si maine vedem....poate o fi (sper) vreo sperietura degeaba.
Si noi tot aceeasi tinuta o adoptam prin casa: body cu manecuta scurta si compleu intreg cu labute.Totusi nu am ajuns inca la 23 de grade pentru ca in spital am stat la vreo 28-30 la incubator si ne obisnuim treptat cu temperatura scazuta.Asa ca acum am ajuns la vreo 25...
Andy.p,.Stii tu ca starile proaste se transmit la bebei, asa ca nu mai fi.
Noi nu cred ca o sa avem o crestere in grafic prima luna (desi suntem doar la jumatate), dat fiind ca de-abia acum avem greutatea de la nastere (ei, cu asta am cam fi in grafic), dar am pierdut destul de mult cu diareea/deshidratarea din ziua iesirii din maternitate....incerc sa nu ma stresez de pe acum, dar cand va aud cu recuperari fantastice imi cam piere zambetul.
Cam atat de la noi....acum dormim dusi si cred ca intram pe programul de seara.
Va uram o seara placuta si cu respiratie usoara celor cu crocobauri prin nasuc.
Mamica implinita de David
Daviduta
bebe David
anis spune:
mama mia ..v-am gasit pe a doua pagina...semn ca au navalit colicii si va rapesc bebeii...lasa ca scapam noi si de asta si incep sa iasa dintii
EU ce sa va mai zic toata ziua am avut burta tare...de abia am simtit-o pe pitica...suflu f geu de zici ca alerg nu merg..si imi e f greu...sunt epuizata mai tot timpul..asta de cateva zile..brusc asa a aparut.
Inca nu mi-am facut geanta de spital...le am toate dar nu sunta aranjate...nu stiu ce am..
Oricum...mi-am aranjat cu un serviciu de salvare rapida..in caz ca ma apuca s a ajung urgent la spital..
Eu sper sa mai stea pana saptamana viitoare.
*** AniS ** 37+ ***Iris-Medeea***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
IUBIRILE MELE
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Muuh spune:
Eu am gasit leacul depresiei postnatale. Ma plimb pe afara, prin parc. Iau copii cu mine si dai umblari. Asa ca de trei zile sunt un alt om.
Asa acum la temele zilei: il tin in body cu maneca scurta si costum intreg in casa, fara caciula (nici in casa nici afara pana nu scade temperatura sub 15 gr si pentru Alexei sub 10). Afara mai pun o patura din bumbac pe el seara ca am eu senzatia ca ii ingheata copanele. Avem ziua 20 de grade in casa noaptea 21.5 maxim si asta pentru ca eu noaptea nu pot dormi pe frig, la baie avem cam 24 ca pun o aeroterma cat ii fac masaj.
Eu nu il las sa planga deloc, cum incepe sa miorlaie il iau. Va pun o poza sa vedeti cum il tin cand este prea agitat. Nici pe Alexei nu l-am lasat sa planga, l-am carat in brate pana la 6 luni si nu a devenit deloc dependent de mine. Se joaca singur, se juca si cand era mai mic, isi face de lucru etc. Pentru mine este inutil sa il lasi sa planga doar in ideea ca el te exploateza, parere personala si nu judec pe nimeni care procedeaza in alt mod.
anis iti tin pumnii sa mai stai o saptamana 2 in 1. Ce ai mai facut cu bona interna?
www.flickr.com/photos/mirunajovin/?saved=1" target="_blank">My slingling, pot spala vase cu el acolo, pot pune/strange masa, alaptez daca e nevoie si ma pot ocupa foarte bine de Alexei. Pentru si mai multa stabilitate si varietate de pozitii il pun in wrap (nu am poze ca nu a avut cine sa imi faca dar promit sa pun cu prima ocazie)
Muuh spune:
Moni iti tin pumnii pentru luni. Sa scapi repede si usor, "sa cureti instalatia" si dupa o pauza impusa sa il cotropesti pe inginer ca ai cel mai intemeiat motiv din lumea asta. A da si nu cumva sa iti pierzi optimismul, pana la urma totul va fi bine.
Nerantula spune:
Fetelor, voi cum va dati seama cand un san este complet golit (adica in ideea ca bebele a mancat si lapticul mai bogat in nutrienti, de la sfarsit?). In afara de faptul ca e mai moale, nu prea as tot testa sa il scot din gurita si sa vad daca mai curge lapte ...
Si alta intrebare: sunt eu mai sau se mai intampla si altora: destul de des Gruia uda sau murdareste si hainutele cand face pipi sau caca (prin / pe langa pampers), am fost atenta cum i-l pun, dar tot nu-mi iese sa nu faca pe alaturi
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit
... once upon a time ...
_irina_ spune:
Tzitziri stai linistita, eu nu zic nimic de greutate ca nici noi nu am recuperat fantastic in greutate.e
Miruna si pe mine ma bate gandul sa imi iau un sling dar cred ca nu mai scot copilul de acolo toata ziua. Creeaza dependenta?
fericita de - Andreea