Dovleac copt. Ce puneti pe el?
Si mai exact, cum se pregateste? Scot semintele si pun zahar deasupra? La ce fel de foc il las si cam cat timp? Ce alte mirodenii mai puneti peste?
Take joy! (poze)
Raspunsuri
principe spune:
il lasi cu coaja,scoti doar semintele si-l bagu la cuptor la foc mediu.cand il scoti ii pui scortisoara deasupra.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
ML spune:
Nu-i pui si zahar?
S-a copt parca atunci cand este moale si a prins o coaja la suprafata, asa-i?
Multumesc, am sa pun scortisoara, trebuie sa fie bun.
Take joy! (poze)
EllaX spune:
Eu il coc si atat. Nu pun nimic pe el. Nici macar nu stiu cat timp il las (la temperatura medie). Deschid din cand in cand usa cuptorului si ma uit la dovleac (la mama, la Braila, ii zice bostan): daca imi place cum arata , il scot.
Mie imi place crusta care se obtine prin coacere.
Nu toti dovlecii au acelasi gust. Cei mai buni imi par cei maaari, cu coaja verde-gri si cu miez portocaliu intens.
mcm spune:
Daca e dulce nu mai trebuie pus zahar pe el, poti sa-l mananci simplu. Nu stiam de scortisoara, o sa incerc si eu. Dar mie mi s-a intamplat de mai multe ori sa fie fad, decat dulce. Zaharul se pune pe el dupa ce il scoti din cuptor.
Ar merge oare si cu frisca?
www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii
oana0204 spune:
Eu il fac putin diferit, am reteta de la o matusa.
Il curat de coaja si il tai bucatele dar nu f mici. Il pun intr-o tava si fac un sirop din zahar si apa-depinde cat vrei tu sa fie de dulce, daca iti place mai dulce pui mai mult zahar, daca iti place mai putin dulce pui mai putin zahar. Siropul trebuie sa fie in tava nu mai mult decat jumatatea inaltimii bucatelelor de dovleac. Il bag la cuptor si cand se inmoaie dovleacul, este gata.
pofta buna
principe spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ML Nu-i pui si zahar? S-a copt parca atunci cand este moale si a prins o coaja la suprafata, asa-i? Multumesc, am sa pun scortisoara, trebuie sa fie bun. Take joy! (poze) |
Noi nu punem zahar.alegi un bostan cu miez gros si de culoare portocaliu intens ca stia sunt dulci si parfumati
Cand nu mai poti de miros in casa il scoti ca-i gata.
Da,prinde o pojghita pe deasupra.
eu mai fac un chec care defapt arata si are consistenta de budinca din bostan galben,branza alba,oua,ulei,zahar,faina si praf de copt si multa scortisoara.
eu il prepar ptru Thanksgiving,ca nu e TG fara dulcele caesta.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui EllaX Nu toti dovlecii au acelasi gust. Cei mai buni imi par cei maaari, cu coaja verde-gri si cu miez portocaliu intens. |
In Romania nu prea imi placeau, facea mama, acum am doi in gradina si vreau sa coc pt. copiii (cred ca voi manca si eu, au inceput sa-mi cam lipseasca, sau poate de dorul mamei...). Nu stiam ca sunt si gri-verzui. Ai mei sunt portocalii. Unul mic si portocaliu intens, altul mare de tot si mai palid. Se manaca si astia, nu (acum vad... mi-a raspuns Principe mai jos...)? Ca intr-o poveste, o babuta le-a dat copiilor la piata 6 seminte si din 6 au iesit doi...
Take joy! (poze)
ML spune:
MCM, Principe, cred ca am sa pun totusi zahar. Si scortisoara.
Pare a fi bun checul tau, Principe. La fel reteta matusii, Oana. Cum arata la sfrasit? Bucatelele isi pastreaza forma?
Multumesc pt. raspunsuri!
Take joy! (poze)
oana0204 spune:
Da, isi pastreaza forma, nu se usuca si nu se scofalcesc ca si dovleacul taiat si copt in tava asa.. la sec. Bucatile de dovleac facute in siropul de apa si zahar se inmoaie numai in urma procesului de coacere si parca au mai multa aroma.
nadejda73 spune:
daca dovleacul nu e dulce, incercati sa-i adaugati miere de albine si scortisoara.
delicios