Insulele Canare in decembrie-ianuarie

Insulele Canare in decembrie-ianuarie | Autor: marimar

Link direct la acest mesaj

Am vrea sa evadam din iarna pentru vreo 10 zile- 2 sapt , de prin 26 decembrie.
Destinatia:Tenerife, Gran Canaria sau Fuerteventura
Ce ne sfatuiti, pentru o familie cu 3 copii care e destinatia cea mai buna in acea perioada?
Vrem plaja dar si activitati pt copii, din ce am vazut Tenerife pare sa aiba cele mai multe atractii, Fuerteventura este salbatica si exotica, dar de Gran Canaria nu prea stiu....

Chiar e o diferenta semnificativa intre nord si sud in ce priveste vremea?

Nu stiu cum ar fi mai bine, sa luam all inclusive, half-board, sau numai mic dejun si restul in oras la restaurante?

-------
eu si cele 3 minuni ale mele
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns admin spune:

Cu vremea poti sa ai noroc sau ghinion (in sensul ca s-ar putea sa va ploua). In apa marii nu cred ca o sa puteti pentru ca este rece in aceea perioada. Chiar si plaja poate fi sub semnul intrebarii caci poate fi vant (mai ales in Fuerteventura). Pentru plimbari si vreme mai frumoasa decat in Romania este OK. Daca chiar doriti plaja si nu doriti sa zburati prea mult probabil ca Egiptul este mai indicat.

Despre insule:
- Fuerteventura este cea mai frumoasa din punct de vedere al plajelor si are mai peste tot nisip alb (celelalte fiind vulcanice si nisipul este negru). Acum 5 ani cand am fost noi era inca salbatica si nu avea viata de noapte prea dezvoltata (noi asta am si cautat) dar acum nu m-ar mira sa fie ca in celelalte.

Trebuie sa inchei ca am o sedinta, dar la noi All Inclusive insemna liniste cand ai copii mici. Daca copiii sunt mai maricei (peste 6 ani) poti sa mergi cu ei la mai multe restaurante.

O zi buna Echipa Desprecopii.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Marimar, noi am fost anul asta in Tenerife. In februarie. Nu stiu cum e in decembrie sau ianuarie, dar in februarie se putea intra in ocean, se facea plaja. E drept, erau doar vreo 24-25 de grade (in unele zile chiar mai putin) si destul de vant.

Intre partea de nord si partea de sud a insulei exista o diferenta de temperatura de cateva grade.

Am avut doar mic dejun si cina si a fost ultra-suficient. Am strabatut insula in lung si-n lat si niciodata nu eram la pranz la hotel.

Daca va hotarati pt. Tenerife, sa inchiriati masina. E prea frumoasa pentru a nu o vizita pe indelete si fara presiunea programului grupului.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Multumesc de raspunsuri!
Peste 20+ de grade si soare pt mine e suficient, important e sa vad soarele, plaja si apa

Ce plaja si ce hotel recomandati?

-------
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Marimar, noi am fost anul asta in Tenerife. In februarie.

Si noi tot in februarie 2008 am fost.
Chiar ma batea gandul sa repetam experienta...in ianuarie sau februarie 2009.

Marimar, pentru Tenerife vezi ca mai era un subiect cu impresii de calatorie la sectiunea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Eu am fost in toate cele 3 insule enumerate de tine, in toate a fost excelent, dar daca ar fi m-as intoarce in Tenerife, mi s-a parut cel mai "dezvoltat" dintre toate, ai aqua parcuri la discretie pentru familii cu copii este excelent. Noi tot timpul luam all inclusive caci e mai comod dar si half board cred ca e suficient, dar nu cred ca o sa iesi mult mai ieftin asa.
Despre vreme nu stiu in acea perioada, ca noi am fost pe la sfirsitul lui august, inceput de septembrie tot timpul. Dar am auzit ca e peste 20 si chiar daca ploua nu e o chestie de durata, iar in ultima vreme stiu ca se plingeau ca au avut ierni foarte secetoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

M-am intors azi noapte din Tenerife (si zau ca nu m-as mai fi intors).

E superb. Am stat 13 nopti si am "zacut" pe plaja doar 3 zile. Am fost cu 2 copii de 3 si 5,5 ani. Temperatura aerului 24-30 grade, apa oceanului 18. S-au balacit fara probleme si nu au racit. Iarna temperatura doar putin mai scazuta (parintii mei au fost de Revelion), dar au facut baie in ocean.

Recomand zona de nord, Puerto de la Cruz. Am stat intr-un complex de apartamente. Mai exact am avut la dispozitie un apartament cu dormitor, living, bucatarie utilata (frigider, plita electrica, hota, cratiti, oale, farfurii, tacamuri) si evident baie + o terasa cu vedere la pisine+mare. Am inchiriat masina si am batut toata insula. Dintre "obiective" cam jumatate sunt in zona de nord, jumatate in cea de sud.
Ca preturi, un singur exemplu: la alimentara, in Los Cristianos (sud) 2 rosii erau 3.5 euro. In Puerto de la Cruz (nord)1 kg de rosii era 1.6 euro.

Daca alegi zona, poti sa ma intrebi si te ajut cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Multumesc Anya,

ma bucur ca v-ati simtit bine si v-a placut.

Parintii tai de revelion au stat in sudul sau nordul insulei ? Nu prea stiu care e distanta de la nord la sud, citi km adica.....am inteles ca se simt citeva grade diferenta..

Poti sa-mi dai link la coplexul de apartamente in care ati locuit ? sau sa-mi dai o idee despre preturi atit la apartement cit si la restaurante ? Banuiesc ca ati si gatit daca aveati bucatarie dar ati si luat masa in oras....
Cum le-a placut copiilor si ce obiective turistice at atins?

-------
........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya
Recomand zona de nord, Puerto de la Cruz. Am stat intr-un complex de apartamente. Mai exact am avut la dispozitie un apartament cu dormitor, living, bucatarie utilata (frigider, plita electrica, hota, cratiti, oale, farfurii, tacamuri) si evident baie + o terasa cu vedere la pisine+mare. Am inchiriat masina si am batut toata insula. Dintre "obiective" cam jumatate sunt in zona de nord, jumatate in cea de sud.
Ca preturi, un singur exemplu: la alimentara, in Los Cristianos (sud) 2 rosii erau 3.5 euro. In Puerto de la Cruz (nord)1 kg de rosii era 1.6 euro.

Daca alegi zona, poti sa ma intrebi si te ajut cu placere.

Anya

Si mie tot Puerto de la Cruz mi-a placut, mult mai mult decat in Playa de las Americas.

Mai erau baietii romani langa piscine cu trambulinele pentru copii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Noi am stat la Bahia Playa. Asta e un complex de apartamente. 70% sunt proprietatea nemtilor si spaniolilor, restul inchiriindu-se in regim hotelier. Asa ca am avut de fapt un adevarat apartament cu 2 camere.

Hotelul are 3 piscine (una mare de adulti si 2 pt copii) la care nu prea mergeau vecinii, asa ca de multe ori eram singuri. Chiar in dreptul hotelului era Playa Jardin - cu nisip negru unde mergeam la plaja. Asa ca, Adina, nu stiu de care trambuline zici. Probabil la Piscinele Martianez? La astea n-am mai ajuns, ca erau suficiente si mai comode cele de la hotel.

Rezervarile le-am facut prin agentie, asa ca nu stiu detaliat cat a fost hotelul, dar costul cel mai mare sunt biletele de avion.

Nu am gatit. Am mancat de cteva ori sanwishuri cu pateu, mortadela, cascaval, rosii si un pepene. Am incalzit laptele copiilor si cam atat. Asta nu de lene ci din lipsa timpului si in special din cauza ca e mai ieftin sa mananci la restaurant! Nu stiu cum si de ce, dar asta e.

Alimente am cumparat din Alcampo (adica Auchan) deci teoretic varianta ieftina. O tura de cumparaturi ne ducea pe la 40 euro. O masa la restaurat central era aprox 30 euro (3 portii + sucuri+ sangria sau bere). La terasa de pe plaja era 6.80 euro o farfurie mare pe care o puteai umple cu varf. Noi ne saturam cu copii cu tot din 2 farfurii. La hotel, puteai lua masa de seara (bufet suedez cu tot felul de mancaruri si satate+ suc+ bere+inghetata) cu 9 euro/pers iar daca faceai abonament pt o saptamana dadeai 54 euro/pers. Cea mai scumpa portie cumparata - 10 euro - a fost o caracatita cat farfuria + un cos cu papas arugadas (cartofiori fierti in apa ff sarata)+ mojo (niste sosuri speciale).

Diferentele de preturi intre nord si sud sunt de la simplu la dublu.

Baiatul meu cel mic implineste in curand 3 ani, dar n-am avut probleme cu el la mancare. La copii ceream o portie (sunt foarte mari) impartita la 2 farfurii. Spre exemplu pui insemna o jumatate de pui care impartita in 2 era arhisuficienta- evident cu garnitura. Pentru ei am mai luat peste, paste, branza la gratar, iepure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Noi am fost anul trecut de revelion in Tenerife-sud. A fost super: cald si bine, am facut baie in mare zilnic si noi si copiii (2 si 5 ani pe atunci). Mi s-a parut scump insa, cursa charter si hotel de 4*.

Mai mergem si anul asta, deja avem totul aranjat. Anul trecut am mers prin agentie, anul asta am aranjat noi zbor (via Madrid) si am inchiriat un apartament si ne va costa la jumatate totul. Noi mergem la complexul Torres del Sol(http://torresdelsol.com/) la plaja Las Vistas.

Mergi la inceput