Sezatoarea canadiana (107)
Raspunsuri - Pagina 8
Donia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monicutza_bb Si ai grija cu Motrin, este echivalentul Advilului, este destul de puternic si parca contine aspirina, care nu este prea ok la bebelusi asa mici. Eu prefer Tempra pt chestii mai light, gen dureri de dinti sau usoara febra. La 39-40 grade dau si eu Advil sau Motrin ca imediat scate temperatura. dar stii tu mai bine ce functioneaza la bebelusul tau |
Doar ca sa nu existe motive de ingrijorare, Motrin = Advil = Ibuprofen si nu contine Aspirina, care intr-adevar este interzisa copiilor mai mici de 12 ani.
In rest, se pot folosi si Tylenol (= Paracetamol = Acetaminophen) si Advil/Motrin/Ibuprofen in egala masura, cel din urma are si efect antiinflamator. Depinde mult de preferintele personale si in cele din urma de felul in care reactioneaza copilul.
Fetitei nu ii scadea febra deloc cu Paracetamol/Tylenol, asa ca la ea am folosit doar Ibuprofen. La baietel vad ca functioneaza amandoua in egala masura.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
nelia spune:
Eu am dat Motrin pentru ca asa mi-a spus cineva care lucreaza in domeniul farmaceutic, atunci cu scandalul din State (ea e in State) sa folosesc Motrin la copii si am varianta pentru bebelusi. Dar i-am dat Tempra la inceput, ca a avut un picut de febra in primele zile, numai ca am terminat si de doua ori i-am dat Motrin, ca din asta mai aveam in casa. Dar nu-i mai dau, ca mi se pare mult pentru niste dinti. Oragel ii dau doar in crizele mari, si fff putin, stiu de efectele lui in cazul in care se depaseste doza prescrisa.
Salina, bine ati venit! Adaptare usoara!
Cge si Marius, multe !
Monicutza, nu e urgent, nu stiu daca reusesc sa ajung la 8.15. Ai mei pleaca la 7.40 din casa, dar pina atunci ii pregatesc pe ei. Sa-l pregatesc pe bebe, sa arunc ceva pe mine si sa ies si sa ajung si la 8.15 la metrou la Cote-Vertu e cam scurt timpul. Ar trebui sa ies din casa la 7.45, ca sa ajung la 8.15. Sa vad daca reusesc! Te sun pe mobil, dar un pic mai incolo ca acum e Lisandru in criza. Multumesc!
Carmen, eu am socotit 30 de zile a 3 dolari fiecare si asa mi-a dat 100, ma rog, am rotunjit... ca femeile. Si am pus o luna din start pentru ca cel mai aproape Walmart e la Angrignon, adica foarte departe si cum eu fac toate pe ceas, daca tot fac un drum, iau pentru mai mult timp, ca la cum se desfasoara situatia nu cred ca se va termina mai devreme. M-am uitat cu forta la gingiile lui si nici gind de dinti. Adica da, s-au intarit, se vad prin gingii toti, si in dreptul maselelor, si nu se vedeau inainte, cred ca cel mai bine se vad canininii de sus, cred ca aia ies... dar nu au ajuns nici macar la marginea gingiei. Deci va mai dura pina il vad complet dintos. Dar sigur e de la dinti pentru ca musca, sta cu miinile numai in dinti, e nervos, are eritem fesier, nu poate sa suga, nimic, am incercat sa-i dau orice, de control si se enerveaza, scoate si baga mina in gura... plingind. Fructele reci sint cam singurele pe care le accepta. Eu nici nu stiu exact cind le-au iesit fetelor dintii, pur si simplu au iesit, la Tudora parca imi aduc aminte de ceva, dar asa, o zi sau doua maxim. Astazi a facut cred ca vreo patru crizute din astea de nervi si de plins si de muscat orice, de a trebuit sa-l scot si sa-l plimb prin ploaie, ca nu mai puteam sa-l tin in brate prin casa, asa ca l-am hitiit cu carutul pina a adormit. Si nici acum nu e linistit... nu a supt, am incercat o singura data, m-a muscat ff rau... i l-am pasat lui tati (care e liber, cica invata) si m-am dus sa trag un bocet ca sa ma linistesc. Dar dupa plimbare a papat bine, numai ca nici apa nu vrea din canita, ca trebuie sa suga, i-am dat cu lingurita. Daca nu reusesc cu pompa manuala, te sun si o iau de la Florin de la servici.
Ploua... si eu aveam culmea plina de rufe aproape uscate.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
Podeanu spune:
M-am tot tinut ieri sa intreb, asa de curiozitate..ce e aia :batista bebelusului???
Salina bine a-ti sosit si acomodare usoara.
Lorelaim , merci mult de urari. Ai o memorie incredibila la nume si evenimente
maru spune:
si eu am lucrat cu cei de aici: programul e de 3 luni. In cele 3 luni te ajuta sa iti gasesti in domeniu, iti periaza resume-ul, fac mock interviuri cu tine, ai acces la programele de bookkeeping si le poti invata f usor
citat din mesajul lui Magdone Mi-ro, mi-am adus aminte poti incerca si aici: http://www.jobskills.org/ asta e o Practice Firm de fapt sunt mai multe in cadrul ei, eu am lucrat la ei cand am aterizat in Canada, te ajuta sa iti faci experienta canadiana in contabilitate. Trebuie sa lucrezi la ei vreo 2 luni, nasol e ca este neplatit, adica faci voluntariat, dar e bine ca inveti programele de conta si poti sa iti treci in cv ca ai lucrat la o firma canadiana. daca vrei mai multe detalii vorbim multa bafta carmen77, apropo de batista bebelusului, sormea si-a luat de pe site-ul safetysuperstore.ca, dar mi-a zis ca a vazut unele pe ebay care nu se mai ataseaza la aspirator ci au ele un aspirator mic incorporat, mi se pare mult mai bine asa, o sa caut si eu sa iau. Magdone, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008) _ "Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja." |
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
maru spune:
Stodal, face minuni, e homeopat, deci ii scoti menta si musetelul din alimentatia, da de tot: nu guma, pasta de dinti.
citat din mesajul lui cge 'neata, Da, suntem bine, Alina(Salina) cu familia au ajuns cu bine, incearca sa se adapteze la fusul orar de aici si sa isi rezolve cat mai mult din treburi. Aseara am fost impreuna si la primul lor shopping in Ca. Copiii s-au imprietenit, se joaca, fac teme impreuna, vrea si David sa faca cu Victor. Anca tuseste dimineata cand se trezeste, ieri de dimineata de atata tusit, a si vomitat in masina, asa ca am stat acasa. Nu stiu ce sa ii dau in afara de Osciloccocinum, Imunobaby, ceaiuri cu miere si Benylin. I-am mai dat si Tylenol din ala ptr tuse. Ea tuseste decat 10-15 minute cand se trezeste dimineata, ca si cand se trezeste cu mucozitati, si trebuie sa le elimine, dupa nu mai are nimic. Nu face febra. In orice caz, a inceput distractia cu racelile. Marius zice ca bine ca gradinita e mai departe de 15 minute, ca are timp sa se linisteasca pana ajunge. O zi buna. Cristina, mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005 |
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
maru spune:
Alina, Salina, bine ai venit! acomodare usoara!
Lorelaim, sedere placuta in UK, mama ce accent o sa ai...te invidiez. Si cu mine cum ramane? cum imi mai fac eu info de dimineata?
cum Laurajr are alte planuri pentru sambata, eu nu am mijloc de transport. Masina noua inca nu a sosit, asteptam azi telefon de la dealer, si inca nimic... Daca printr-o minune se intampla si vin, mqqm iti aduc eu carnaciori de la St Jacobs.
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
lorelaim spune:
Super-rapid - intre doua masini de spalat
Dana (Podeanu) - nu stiu daca retzin eu ffff corect... da' nu cumva ziua de nastere a frumosilor tai gemeni este chiar 11 oct? (11 oct e aniversarea casatoriei mele )
Maru, Laura - imi pare rau ca o luna o sa-mi abandonez "serviciul" (ehhh - imi iau si eu un picutz de concediu )- news-urile cele mai multe eu le iau de la dailymail.co.uk ...
Carmen, Miki, Cge, Nelia - multa sanatate la puiutzi ... Nu vreau sa va speri - Doamne fereste - da' eu am citit despre Paracetamol (Tylenol) vesti nu tocmai bune...
http://www.dailymail.co.uk/health/article-1058013/Giving-paracetamol-children-cause-develop-asthma.html
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7623230.stm
http://www.medicalnewstoday.com/articles/123092.php
va tzuck si fug sa spal!
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
nelia spune:
Lorelaim, si eu spal!
Dana, batista bebelusului este un aspirator nazal (care se punea la aspirator, nu am inteles eu prea bine cum si unde, dar care acum are el un aspirator micut). Uite: http://www.overland.com.ro
Maru, cum e la noul servici?
Denisam, felicitari pentru servici, ca nu cred ca am apucat sa-ti spun. Nu te-au intrebat aia daca esti majora si daca ai scoala terminata?
Am adormit monstruletul, sint toata muscata de umar si de brat, e atit de nervos ultimul sfert de ora inainte de a adormi, exact acel sfert pe care il petrecea tzocaind tzitzica... Offff! Astazi m-am muls si i-am dat sa bea cu canita, fara biberon, fara cioc, fara nimic... I-am dat canita in mina, ca nu voia sa o tin eu si a baut tot ce reusim sa scot, dar nu a avut rabdare sa mai scot una. Cred ca am gasit solutia, acum sa pot sa scot laptic si i-l dau asa, ca sa-l hidratez, restul in piureuri... Dialog tata-fiu: Bravo, direct la canita, desi eu ti-as propune altceva: iti dau o sticla goala de bere, iti pui lapticul acolo si cind vei mare ti se va parea lucrul cel mai normal din lume sa tii acea sticla in mina. Si bebe: Oaaaau! Ehhhh!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
maru spune:
pe 14 incep dincolo, nelia. am niste emotii cumplite, ca las un loc super caldut, unde e atat de interesant si totul se schimba de la ora la alta :azi am avut de facut rezervari in state si in BC pentru o conferinta, si m-am distrat copios cand am sunat la hotel si mi-au spus ca la ei e abia 8 dimineata (la noi era 11 de mult)
Acu ma tot chinui sa gasesc un serviciu de limo sa imi miste profu prin Seattle si prin Vancouver ( de fapt 2 servicii, intelegi tu)
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
columbiana spune:
Loreleim, pai pleci o luna, cine mai comenteaza/ e interesat de politica, tocmai vroiam sa te intreb daca ai citit despre asta :
http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20080930.welexnplagiarism0930/BNStory/Front
Nelia, pai la voi e complicat cu Agata sistemul de puncte si recompense, chestii abstracte care n-au finalizare imediata nu prea tin la noi; tre' sa ma mai gindesc la solutii (de fapt singura pina acum e sa-l las in pace, cind are zile bune zbirnie prin culegeri, dar in unele zile ca ieri trebuie o ora pentru un exercitiu ); nu merge sa-l las singur in camera, ca-mi numara toate firele de praf de pe pereti daca nu-si beleste unghiile pina-n carne; uof!
Mqqm, am vazut ce mi-ai raspuns tu acolo la subiectul cu politica, acum e drept ca eu n-am trait in Ca+USA, si cei care au facut-o sunt mai putini decit restul, deci tot linkurile alea cu statistici ramin singura sursa credibila vorbind strict de taxe- si vad ca noi canadienii suntem in pluton fruntas-jupuiti la greu la taxe, indiferent de criterii; asta vorbind strict de ce ma doare (gaura din buzunar pentru mortgage si taxe locale ), ca daca privim global normal ca se schimba optica;
Mai, am fost la un interviu azi- singurul- am trimis 3 cv-uri, doar astia m-au sunat- si am dat interviul intr-o bucatarie-era o fata de masa de Dollarama pe o masa de plastic , din care se intra in wc, si in timpul interviului veneau unii, se auzea jetul-noroc ca nu alte procese si-mi venea sa ; ala ce m-a intervievat-HR-era fiul, ta-su era controlorul, fratele facea productie ; sa va mai spun ce neam...n-are rost; trebuie sa ma hotarasc, ori schimb placa si caut intr-o firma mare-si ma mai adaptez si eu la mediu, la echipa mai mare- ori merg mai departe pe firme mici- si lucru in cotetze d'astea de quebsi
http://www.floriinro.ro/