Sezatoarea canadiana (107)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Ca de obicei, uit cate ceva cand scriu un mesaj . So:

Nelia, daca esti interesata sa scoti laptele cu pompa, am eu kitul de la Medela Symphony, adica partile de plastic, sticle, tubulete, etc, eu am inchiriat pompa de la walmart cu vreo 2-3 cad/zi. Merita absolut toti banii, e pompa folosita in spitale, e electrica, dubla, deci scoti de la ambii sani in acelasi timp, imita ff bine bble, o poti regla pe intensitate, si 2-3 cad e floare la ureche fata de laptele praf (chiar vroiam sa iti zic ca asta e un sport scump cu laptele praf, noi dam vreo 70-80 cad pe luna pe el - si am avut "sursa" ieftina de lapte, direct din Germania). http://www.medela.ca/CDN/en/breastfeeding/products/symphony.php . Asta e pompa, si langa vezi kitul, pe care eu il am, a fost folosit o luna la Marc si spalat si sterilizat in fiecare zi, e ca nou, ti-l dau imprumut pe ce perioada vrei tu, la mine clar e ca nu o sa mai alaptez in viata mea . Pompa mai buna ca asta nu gasesti nicaieri. Si lapte mai bun ca al tau la fel. Pompa o poti inchiria de la walmart de la farmacie, la orice walmart. La mine a fost o saga cu ambii baieti cu laptele, au fost ff lenesi, nu au vrut sa suga inca din spital ca la mine laptele a fost la picatura, ai mei au fost singurii bebelusi care intorceau capul cand ii puneam la san, de se mirau de nu mai puteau asistentele in spital cand vedeau asa ceva. Cand mi-au montat un dispozitiv cu tubulete prin care le dadeau un pic de lapte praf si mai intra si un pic de lapte de la mine, au supt ... , deci prosti nu is nici ei saracii .. adica nu vroiau sa munceasca degeaba, sa nu le iasa nimic. Asa, si dupa ce am ajuns acasa, s-a repetat povestea, Marc tragea si nu iesea mai nimic, el se enerva, incepea sa urle, mi-a facut ragade urate de tot, eu plangeam, si a mers Florin si a inchiriat pompa asta, si dupa ce sugea Marc cele 10 minute cu urlete, pompam cu pompa asta si mai scoteam 30-40 de ml (si eram super happy si de asta) si ii dadeam in bibe. Ce sa zic, la mine alaptatul a fost marea frustrare la ambii ... da na, sanatosi sa fim noi si ei ... ca nu ii bai. Hai ca m-am intins cat o zi de post .. deci in concluzie, daca vrei kitul ... sa imi zici, ca nu are rost sa dai banii pe el ... nici nu ii ieftin, si trebuie doar sa inchiriezi pompa de la walmart.

Laura, noi folosim Aptamil, care e clasa premium de la Milupa, l-am luat direct din Germania, am sa il trec pe Milumil Junior dupa 1 an .. vreau sa ii dau lapte praf maacar pana la 1.5 ani pt vitamine si minerale. Si da, Milupa face dupa parerea mea cel mai bun lapte praf ... si ca gust, si ca apropiere de laptele matern ... are probiotice, DHA si ARA, si e f bun la gust .. laptele ce l-am gasit pe aici ... aoleu, e GROAZNIC! zau, nu l-as bea nici batuta.

Pitilache, multumesc mult de oferta , dar aseara a venit prietena mea Alina din Ro (nu aceeasi Alina, Cristina ) si mi-a adus o "batista bebelusului" din Ro .. deci sunt ok.

La sfarsit, sa precizez ca si eu am o bucata marait la care ii mai ies 2 dinti sus si 2 jos, doar ca la noi e mai simplu, neavand ce sa muste , da m-a muscat el in prima luna destul cat sa imi dea sangele .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Carmen, te sun si vorbim, dar sa se rezolve cu telefonul. As vrea sa o incerc pe a Monicutzei, cea manuala, pentru ca suge cam de doua ori pe zi, cind e semiadormit, si poate reusesc sa mai scot cu aia restul. Daca nu merge, ajung la Mendela, dar in momentul asta e putin complicat, ca ar trebui sa ajung la tine si trebuie sa am si suta aia de dolari ca sa platesc inchiriatul, care nu exista saptamina asta. As vrea sa o incerc, eu am avut o pompa cumparata din Pharmaprix parca si am dat-o pentru ca nu reuseam sa scot mare lucru cu ea (la Tudora, cind nu mai voia sa suga din cauza laringitei). Despre pompa asta am auzit si eu si stiu ca am vrut sa cumpar atunci, dar mi s-a parut prea scumpa pentru buzunarul nostru.

Monicutza, te rog, as vrea pompa ta, putem vorbi ca sa vedem cum ne intilnim... Eu am numarul tau de telefon, dar nu am telefon pentru citeva ore. Poate imi scrii aici sau pe PM.

Multumesc mult la amindoua si la celelalte fete pentru sfaturi, sinteti superdragute. Nu mai pot nici citi, nici scrie, ca-mi urla in brate si ma musca de unde apuca.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Nelia, nu exista minimum la inchiriat pompa aia .. de unde 100 de dolari? O inchiriezi la zi ... cred ca noi am luat-o initial pe 10 zile si dupa aia am prelungit ... tu cred ca ai socotit 100 de dolari cu tot cu kit .. ca pe ala am dat vreo 40+tx ... da nici asa nu ies 100 ... eu am incercat cu manuala, dar nu a iesit nimic, insa e drept ca la mine laptele a fost ff putin, la tine daca ai lapte mult se poate sa fie eficienta. Anyhow, daca iti trebuie kitul, let me know. Din experienta iti zic .. pompa aia face toti banii, super eficienta, silentioasa, etc, etc. Ca sa o cumperi e vreo 1200 de dolari ... .

Mergi la inceput

Din nou, uit ... daca il vrei .. stiu ca e complicat sa ajungi in west island, dar Florin lucra in downtown, pot sa i-l dau sa il ia cu el la munca .. saptamana asta lucra 9-5, ori ajungi tu sa il iei in pauza lui de pranz, ori Octav .. daca lucra si el tot prin downtown.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

'neata,
Da, suntem bine, Alina(Salina) cu familia au ajuns cu bine, incearca sa se adapteze la fusul orar de aici si sa isi rezolve cat mai mult din treburi.
Aseara am fost impreuna si la primul lor shopping in Ca.

Copiii s-au imprietenit, se joaca, fac teme impreuna, vrea si David sa faca cu Victor.

Anca tuseste dimineata cand se trezeste, ieri de dimineata de atata tusit, a si vomitat in masina, asa ca am stat acasa.
Nu stiu ce sa ii dau in afara de Osciloccocinum, Imunobaby, ceaiuri cu miere si Benylin. I-am mai dat si Tylenol din ala ptr tuse.

Ea tuseste decat 10-15 minute cand se trezeste dimineata, ca si cand se trezeste cu mucozitati, si trebuie sa le elimine, dupa nu mai are nimic. Nu face febra.
In orice caz, a inceput distractia cu racelile.

Marius zice ca bine ca gradinita e mai departe de 15 minute, ca are timp sa se linisteasca pana ajunge.

O zi buna.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Bine ai venit Alina si adaptare usoara. Si sa va stresati cat mai putin si sa simtiti clipa ( unui nou inceput).

CGE si tu? Noi suntem in starea asta de o luna. Problema e ca eu habar nu aveam ca mai e Tylenol pt. tuse. Eu credeam ca le-au scos. Si ma chinui cu Stodal care mare lucru nu face. Si ceapa cu miere.
Culmea e ca atunci cand a avut febra aia de 39 + nu tuseaCand am fost la pediatru. Cum a trecut febra, dupa o zi a reinceput sa tuseasca. Si mai nasol e ca la mine se trezeste noaptea tusind si apoi facem noapte alba pe langa el. Ca el daca s-a trezit cu adevarat la revedere somn( ca si mine de altfel, are cu cine semana)Asa ca noi adultii suntem facuti praf.
Sau tuseste daca alearga prea mult!!!!

Si noi am avut mendela, cea pt acasa cumparata, nu cea indistriala sa zicem , din spital sau farmacii. Si era cam la fel. Ca eu folosisem o saptamana pe cea din spital, care era mare si pusa pe un trepied. Si am fost f. multumita de cea de acasa care e micuta si simpatica. Si eu am folosit-o un an si, cu intermitente, si eram al doilea utilizator( o primisem de la cineva). Noua, costa vreo 120 Cad. Insa acum nu mai e in stare buna. Ma refer la accesorii, ca sa le pot imprumuta. Insa partea motor e buna, trebuie cumparate alte accesorii.
Gerber e insa o porcarie.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Nelia eu sunt la servici acum. Ma poti suna pe mobil (ai numarul). Cat de urgent este? vrei pompa astazi sau este ok si maine dimineata? Ne-am putea intalni maine dimineata pe la 8:15 la metrou Cote Vertu, trec pe acolo in fiecare dimineata in drum spre job. Daca arde astazi spune-mi cat poti de repede sa vad cum aranjez sa mi-o aduca cineva de acasa. Nu pot scrie pe PM ca nu ma loghez cand citesc de la servici decat sa scriu un mesaj rapid.
Da-mi de veste cum facem. Ma bucur ca a supt, inseamna ca nu este pierdut nimic, isi revine el dupa ce trec durerile. Si ai grija cu Motrin, este echivalentul Advilului, este destul de puternic si parca contine aspirina, care nu este prea ok la bebelusi asa mici. Eu prefer Tempra pt chestii mai light, gen dureri de dinti sau usoara febra. La 39-40 grade dau si eu Advil sau Motrin ca imediat scate temperatura. dar stii tu mai bine ce functioneaza la bebelusul tau

Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)

Pozici Aylin
Pozici Alexutu

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

multumesc mult de reaspunsuri; o sa sun si la doctorita sa o intreb; intre timp mi-am facut timp sa scot si carnetul lui de vaccinari
si fetele mele sunt nervoase ca le ies masele sau canini (nu stiu exact ce ca nu ma lasa sa ma uit) si plang in continuu; si se linistesc numai la mine in brate; si vor amandoua o data si eu sa stau in picioare;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Si eu vroiam sa zic ce a zis Monicutza, da-i Tempra, nu Motrin, ca e prea puternic doar pt. niste dureri de dinti. La mine in carticica de la spital nu prea recomandau motrin inainte de 1 an. Ca poate da reactii. Si comparativ, mie mi se pare ca Motrinul isi face efectul mult mai lent, fata de tempra( tylenol sau cum se mai cheama), si nici nu-l adoarme ca Tempra. La mine Motrinul, chiar il face pe termen scurt foarte agitat, abia dupa vreo ora vad ca si-a facut efectul, adica scaderea febrei si somnolenta. Insa de pe la 2 ani, Tempra nu-si mai facea deloc efectul la scaderea febrei si doctorul ne-a recomandat Motrin.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Mikiion ai mare grija cu secretiile astea, la noi mereu se termina cu o otita. Incepea cu tuse, apoi temperatura, apoi iar tuse si multe secretii si gata era otita. Sanatate multa tuturor bolnaviorilor.

Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)

Pozici Aylin
Pozici Alexutu

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput