Sezatoarea canadiana (107)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicutza_bb
Asta este, alta solutie mai bune nu am gasit pe moment.
Tu ai probleme din cauza Mirenei?
nu inca, nu sint hotarita daca sa incerc Mirena sau Nova. dr de fam zice ca Mirena elibereaza hormonii local si nu se absorb dar ca poate da dereglari (adica de modificari de volum, dureri, cm neregulat etc) eu nu prea inteleg cum poate da dereglari daca nu se absorb hormonii.

am mai avut IUD din cupru (cum vreo 20 de ani) si totul a fost ok. l-am avut 5 ani. acum vreau pareri pro si con pt Mirena/Nova ca mi-e greu sa ma hotarasc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Eu stiam ca primele cateva luni vor fi ceva dereglari pana se obisnuieste corpul, de exemplu primul ciclu a fost mai lung, vreo 2-3 saptamani, dar ginecologul zice ca la mine a fost chiar putin, de obicei tine 5-6 saptamani. Acum este ok, nu am probleme majore, doar mici cosulete care dispar foarte repede (dimineata aveam 4-5 pe frunte, acum am poate 1-2). Sunt bizare, nu stiu daca sunt de la Mirena sau de la altceva, dar pe vremea cand luam anticonceptionale aveam muuulte efecte secundare nasoale (eu am fost constant nervoasa si artagoasa vreo 2 ani, plus lipsa apetitului ), asa ca acum ma consider norocoasa ca nu am probleme majore cu Mirena.
De Nova nu stiu chiar nimic, sorry.

Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)

Pozici Aylin
Pozici Alexutu

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leonie spune:

"intrebare: stie cineva cind anunta Bank of Canada urmatoare miscare in prime rate? e in noiembrie sau in decembrie? "

eu stiu ca in octombrie 20 sau 21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Nemo, noi am avut de 2 ori o situatie similara, am avut de transferat ceva USD din Ro in Ca. Soacra-mea a vandut o proprietate a sotului meu in numele lui, cu procura. Si banii i-a transfera in cont de USD aici. Trebuie sa-ti deschizi cont in USD aici (noi am vrut sa-i tinem in USD pt ca nu cautam sa-i schimbam rapid, ci urma sa vedem cand ar fi fost cel mai avantajos sa face mexchange-ul din USD in CDN) in caz ca nu dorest isa-i preschimbi rapid in CDN sau poti sa-i transferi direct in contul tau de saving in CDN. Soacra a incasat banii de pe proprietate intr-un cont pe numele ei deschis la Banc post sau BCR (nu mai stiu exact exact) si din contul ei de USD a facut transfer la noi in contul de USD. Ca sa nu se perceapa comision mare pe suma respectiva (procent ar fi cel mai dezavantajos), la transferare a declarat ca e vorba de bani-cadou din partea ei catre fiul ei. A atasat o scrisoare parca la toata treaba asta in care stipula ca e vorba de bani-cadou (si parca am avut si noi nevoie de o copie aici la contul in USD). Si in felul asta nu ne-au taxat nici pe noi aici ca fiind extraincome. De fiecare data am platit cam 35-40$ comision (era o suma fixa, indiferent de cati bani transferai) la fiecare din cele 2 transferuri. Evident tu ai nevoie de o serie de informatii legate de banca si contul tau pe care trebuie sa le dai celui ce-ti transfera banii (contul SWIF – asa s-o scrie?!?!? – nr de cont, nr sucursalei bancii de aici, chestii de genul asta). Da un tel la banca unde vrei tu sa-ti deschizi contul in USD (se face rapid, nu e mare lcuur, dar cred ca trebuie sa te prezinti personal la banca) sau unde ai deja contul de saving si spune-le ca o ruda urmeaza sa-ti dea un cadou o suma de bani si cum trebuie procedat ca sa faci transferul. Daca transferi in contul de saving, transferul se va face utilizand rata de schimb a bancii din ziua respectiva (banca ta, nu cea romaneasca). Cere-i celui ce-ti transfera banii din Ro sa intrebe la banca toate datele de care are nevoie banca romaneasca pt a face transferul.

Denisule, sper sa poti ajunge pana la urma.

Cine vrea, pot lua/duce acasa pe oricine doreste pt intalnirea de sambata, numa’ sa fiti asa, dinspre partea de est a lui Younge sau macar nu prea mult spre vest (eu vin din Ajax). Pot lua de la metrou sau orice statie pe oricine vrea. Am inca 4 locuri in masina. Dezavantajul e ca la un 4:30 eu ridic ancora. Si deci cine vrea sa ramana mai mult va trebui sa gaseasca alta metoda sa se intoarca acasa.
Nelia, la mine alex s-a intarcat singur la 9 luni, la modul ca la 9 luni deja nu a mai supt deloc, desi pe la 7.5 luni a inceput sa-si piarda interesul. Si la 9 luni l-am trecut pe lapte praf pana la 1 an si apoi pe lapte de vaca. 3 zile nu mi-a acceptat lapte deloc. Am incercat o zi jumate sa-i dau lapte la fiecare masa (cand ii era foame) inaitne de orice alta mancare. Si refuza hotarat, am incercat si un pic sa insist si tot degeaba, intorcea capul, scotea biberonul, nu reuseam ncii 5 ml sa-l fac sa ia. Cand l-am vazut asa hotarat, am zis sa fac o pauza ca nu prea stiam cum sa-l iau. Si o alta zi jumate am facut pauza, n-am mai amintit/aratat nici u nfel de lapte in acest timp. Si cand am incercat din nou dupa 1,5 zile de pauza, a luat biberonu lde lapte de parca toata viatza lui numa asta supsese, lapte praf din biberon. El nu era obisnuit nici cu biberonul, nici cu laptele praf pana atunci. Dar nu mi-a trecut prin cap sa schimb biberonul, tetina sau tipul de lapte, cu aceleasi chesti iam incercat de fiecare data. Ma gandesc ca daca schimbi de la o masa la alta sau chiar la aceeasi incercare ba tetina, ba recipientul, ba laptele, il bulversezi si mai tare. Ofera-i doar o singura alternativa laptelui tau si gata. Ai incercat sa te mulgi si sa-i dai laptele tau pana ii trece nebunia cu muscatul? Ai o pompa de muls? Poate gasesti una de imprumut langa tine pt o perioada scurta.
Si mie mi-a venit tare greu psihologic ca s-a intarcat (pe el l-a durut undeva), dar… n-am avut ce face mai mult de-atat. Poate daca eram mai experimentata reuseam sa-l tin mai mult pe lapte, dar fiind primul si nestiind prea multe. Oricum am fost multumita ca am mers si pana la 9 luni, unde nici nu speram nici in visele mele cele mia frumoase inaitne sa am copii. Cu adrian am reusit sa merg pana mai departe, la 15-16 luni, dar si el a avut o perioada tot cam pe la varsta aia de 7-8 luni cand incepuse sa manifeste lipsa de interes si mi-a scazut productia. Dar am actionat din pripa, stiam ce se paote intampla si am insistat, m-am mai si muls pt stimulare si am depasit momentul.
Ca ramane o perioada scurta fara lapte nu e nici o problema, suplinesti cu iaurt, cascaval, branzica facuta-n casa. Nu e musai sa bea numai lapte. 500g lactate in total pe zi, indiferent de natura lor. Branzica i-o amesteci cu iaurt simplu sau smantana? Ca sa nu fie uscacioasa, faramicioasa. Adrian al meu si acum o mananca dimineata. Nu-i place iaurt simplu? Din cel acrisor? Nu stiu ce marci aveti voi acolo, ai mei copii sunt innebuniti dupa Astro simplu (borcan cu alb si rosu), mai ales daca le dadeam de la frigider si era recisor si racoros, era super pt gingiutele lor. De ce nu-i dai cascaval? Cred ca e de preferat sa ii dai (chair daca contravine regulilor tale de introducere a noilor alimente) decat sa-l tii pe aproape zero lactate. Macar ai sansa sa-i palca cascavalul la gust si in felul asta inlocuiesti lipsa laptelui.
Ai grija si cu gelurile astea pt gingiute sa nu dai mai mult decat scrie pe prospect. Di ndorinta de a-si vedea copii calmi, mule mmaici abuzeaza de aceste geluri si ajung sa-si intoxice copii cu substantele continute de gelu lrespectiv (de-aia exista o limita de folosire).
Bafta la examen.

Stefany, trebuie mers la consulat personal pt depunerea actelor (si pt pasaportul tau si pt cererea de cetatenie romana a fiului tau). Uita-te aici pe site ce-ti trebuie si du-te cu toate cele pregatita. In prealabil as da si un telefon de confirmare ca nu-ti lipseste vreun act/copie ca asa e de aiurea sa-ti iei liber de la munca sa te duci la consulat si sa constati acol oca nu-s ce-ti lipseste si mai trebuie inca o invoire si alta vizita la consulat. Site-ul: http://www.romaniacanada.com/ cu info si adresa consualtulu idin Montreal : http://ottawa.mae.ro/index.php?lang=en&id=11329
Noi cand ne-am refacut pasapoartele (le pierduseram) ne-a spus ca dureaza 3-4 luni sa le avem pe cele noi. Am preferat cu procura catre sora-mea care s-a ocupat ea sa ne depuna actele la directia pasapoartelor din Buc. Si-n 2 sapt. ni le-a scos si ni le-a trimis prin cineva care venea in Ca. Dar le putea pune si la DHL linistit.

Carmen, ce sticel au scos astia. Super. Sunt curioasa cum le primesc bebelusii.

Codritu, ai primit PM-ul meu? Zi-mi daca vrei lista sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Nelia daca ai nevoie de o pompa pl muls lapticul iti pot imprumuta eu una manuala sa iti rezolvi treaba (am folosit-o si eu ocazional cand dormea fata toata noaptea iar eu explodam). Este ok, trebuie doar sterilizata (fiarta).
Copii mei cand le ieseau dintii papau mai bine daca le dadeam cu mana (chiar si piureul), luam putin din castronel cu varful degetului si papau mult mai bine, cred ca le era teama sa nu ii doara gingiutele de la lingurita.
Bafta la examen si da un semn daca ai nevoie de ceva

Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)

Pozici Aylin
Pozici Alexutu

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Try, de abia acum am vazut ca am mesaje, intru citesc aici si gata, sorry. Vreau, vreau sigur ca da.

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

eu am ramas blocata la topicul acela cu criza financiara din SUA, la partea ca vecinii de la sud isi deduc din impozite dobinzile la rata la casa si cheltuielile locale , si tocmai acolo a crapat buba;

mai am nevoie de niste tipsuri cum sa pun copilul singur sa-si faca lectii, Simonna, Nelia, care va mai laudarati, ca de o ora stam pe un exercitiu si el are tot timpul ceva de comentat/facut/jucat in loc sa se ocupe de teme; l-am si tras de par , el e nervos si eu sunt ca un zombi si tot comenteaza si se cearta singur si desface firu'n paispe-numai la caiet nu se uita

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Neliaincearca sa-l treci direct la canita cu cioc. Cele de la Avens sunt 6+. Problema e ca nu mai stiu daca au substanta aia sau nu, de care se vorbea acum catva timp, in plastic. MAarc nu a acceptat nici suzeta nici biberon. A mers direct pe canita. La inceput pt. apa si dupa lupte seculare si pe lapte de vaca( formula nici nu a vrut sa auda)Procesul de acceptare a fost lung, ca il alaptam inca. Insa cand m-am oprit pe la vreo 15 luni a inceput sa bea foarte bine.
Important e sa se hidrateze intr-un fel, chiar daca nu va fi lapte.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Ma uit si eu repede la ultimele 2-3 pagini ca nu am timp sa va citesc.Aveti o viteza la scris ca eu nu pot sa va tin pasul. Cred ca scriu doar 1-2 ori pe capitol. Va citesc dar nu am timp sa va raspund. In ultimul timp nu am avut timp nici sa va citesc.
Nu cred ca voi putea sa vin la Intalneala din Toronto. Am de lucru sambata. In general vineri, sambata sunt cele mai pline zile pentru un SPA. Si sambata asta e plina. Si pe seara trebuie sa ajung la o zi de nastere. Nu pot sa o ratez pentru ca e o familie foarte apropiata noua.
Am fost tare ofticata zilele astea dar sper cu ajutorul lui Dumnezeu sa fie bine in continuare. Am fost la Employment Assessment Centre sa vorbesc cu o consultanta in privinta schimbarii activitatii mele. I-am spus ca am fost 17 ani contabil in Romania, ca am venit aici si am facut Academia de Estetica, faptul ca in genul asta de job nu sunt in ultimul an decat part-time-uri si mie imi trebuie ceva serios, ca nu pot sa lucrez duminica pentru ca nu-mi permit baby sitting(copilul are 2 ani), ca nu mai sunt job-uri pe domeniul asta si nu apare decat unul la 4 zile(daca apare!), ca SPA-uri sunt multe si clienti putini, ca in urma faptului ca serviciile se scumpesc si oamenii sunt pe drumuri nu le mai arde de SPA-uri. Si a inceput tanti aia sa-mi spuna ca daca am asa multe aptitudini guvernul nu-mi poate da un imprumut pentru un curs de contabilitate sau bussines adm. Am intrebat-o daca intram pe usa si nu-i spuneam de diploma de estetica si de ceea ce stiu imi dadea imprumutul? Cica gasea guvernul faptul ca eu am facut un curs aici. I-am zis ca nu cred deoarece cursul l-am facut la o scoala privata pe banii mei si ca nu mi-a folosit la nimic. Daca era o scoala cu bani imprumutati de la guvern da, dar eu am venit de buna credinta sa fac ceva. Pentru ca stiu contabilitate dar imi trebuie un curs informative de aici sis a ma pun la current cu terminologia. In final i-am zis ca am si dureri de maini de la masaje (si adevarul asta este!!!) si ea mi-a spus sa aduc de la medical de familie o adeverinta ca nu pot sa fac asta. In fine mi s-a pus pata si i-am zis ca o sa aduc dar mi-e tare greu sa cred ca dupa discutia cu ea imi va aproba ceva. I-am adus destule argumente la faptul ca ea imi tot spunea de nu stiu ce statistici care spun ca pe parte de estetica se castiga bine. Am intrebat-o statistici facute intre ce fel de spa_uri ca in Ontario nu sunt decat 20 de premier spa (deci cele cotate cel mai bine) , poate marile hoteluri, cateva cu 5 angajati iar 80% sunt cu un singur angajat. Am cam lasat-o fara raspuns. I-am spus sa-mi faca statistica pe fiecare nivel in parte si pe fiecare nivel sa-mi dea numarul de SPA-uri si a zis ca nu se pricepe la activitatea mea. Era ca atunci cand eram gravida si-mi spunea medicul ca nu trebuie ca fatul sa fie mare si statisticile spun….Dumnezeu stie ce mai spunea si ala. Si i-am spus nu se compara o femeie de 1,50 cu un fat de 4 kile cu o femeie de 1,80 cu acelasi gen de fat. Il intrebam de statisticile facute intre cine si cine si el o tinea langa ca Ion cu fluierul cu statisticile lui. Iete ca Tudor a avut 4,300 kile si i-a distrus lui statistica si bine ca a venit pe lume cand nu era el de garda.
Bai ma omoara astia cu statisticile or. Si cand ii intrebi cine a facut statistica aia si intre ce elemente se face ii bagi in cofa psihica pentru ca nu mai stiu ce sa raspunda. Ei stiu una si buna “conform statisticilor….”…tanti aia nici macar nu stia cu ce se mananca genul asta de munca dar vorbeste. Putea macar sa-mi spuna ca se va interesa si ma va rechema sa aiba timp sa se documenteze. In final a ramas ca in gara…sa mai sun eu vineri sa vorbesc cu ea pentru inca o programare…Vedem.
Am vorbit cu o cunostinta care m-a trimis la Skills for change, un fel de scoala la care am dat telefon si am obtinut o programare. Am vorbit cu o persoana foarte deschisa si foarte de treaba care mi-a zis ca pot face niste cursuri aproape gratuit tinand seama de aptitudinile mele. Am intat pe site-ul lor si suna dragut oferta lor , Sunt cursuri decontabilitate, bussines, terminologie economica, pentru profesori, medicala etc.Ma duc joi sa vad despre ce e vorba. Doamne ajuta!

stefany_p- Draga mea uite cum am facut eu Certificatul de nastere romanesc: Daca copilul s-a nascut in Canada trebuie sa ai musai Cerificatul Canadian de nastere dar numai long form (short form nu este acceptat). La Consulat se cere:
1. Cererea de inscriere - asta e un tipizat dat de Consulat(ti-l da cand te duci cu toate actele si-l completeaza acolounul din parinti sau un imputernicit cu procura speciala
2. Fotocopia cerificatului de nastere Canadian legalizata la Ministerul de Externe Canadian- Deci iei actul original ii faci o fotocopie, mergi la un notar Canadian sa ti-o legalizeze si o trimiti la Ministerul de Externe Canadian pentru apostila (Department of Foreign Affairs- Authentication of documents –JLAC, 125 Sussex Drive, Ottawa, Ontario, K1A 0G2) pentru legalizarea sigiliului si semnaturii acestuia. Cu asta te duci la Consulat pentru supralegalizare.
3. Traducerea certificatului de nastere emis de autoritatile canadiene. Eu am facut-o acasa exact asa cum arata pe calculator daca vrei iti trimit tipizatul in romana si doar il recompletezi cu datele tale
4. Pasapoartele romanesti valide ale parintilor(originale si fotocopii)
5. Certificatele de nastere si de casatorie ale parintilor daca ste cazul (original si fotocopie) – parintii casatoriti in strainatate vor transcribe in prealabil certificatul de casatorie strain in evidentele romane de stare civila
6. Declaratie din care rezulta ca nu s-a mai solicitat inscrierea/transcrierea certificatului in registrele romane – asta o completezi la Consulat cand depui actele
Sa auzim de bine! Va doresc intalneala placuta!

http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Daca credeati ca numai in Romania se fura din bagaje, va inselati... Se fura in draci si la Paris Si cind te gindesti ca noi mergem in fiecare an prin Paris, noroc ca nu prea avem articole de lux .

http://fr.news.yahoo.com/afp/20080930/tts-transports-criminalite-vols-enquete-c1b2fc3.html

Ana Stroe, daca gasesti o metoda cu lectiile, te rog sa mi-o dai si mie

Nelia, Antonia nu a fost alaptata de loc...a crescut doar cu formula. Sfatul meu este sa ii dai formula (sau laptele tau muls) pina la un an. Dupa un an poti sa-i dai si lapte de vaca. Cel putin noi asa am facut.

Mergi la inceput