Palin versus Obama - a star is born (2)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

McCain a mers la razboi si si-a facut datoria.In armata se primesc ordine si trebuiesc urmate ; nu se sta la discutii.

Problema securitatii e una majora pe America.
Dupa sept 11th toate s-au schimbat.Major.Si mai mult decit orice,economia a incasat-o!
Initial,doar economia americana.
In timp,nu doar cea americana ci,prin impact,si econmiile altor state.Multe.
Cei care au pregatit atacul au reusit ceea ce si-au propus : sa dea o lovitura de moarte USA ; si nu ma refer doar la nr mortilor ci la faptul ca au tirit tara in declin accentuat culminind cu criza careia trebuie sa-i facem fata azi.

Situatia grava de azi isi are radacina in evenimentele din 2001.
Cine a trait aici si inainte ,poate vedea limpede diferenta.
Care a fost vizibila de a doua zi !
Nimic n-a mai fost la fel...
Cei care au sosit aici dupa (sau cei care nici n-au trait aici vreodata)habar n-au despre ce vorbesc...

N-au facut-o nici republicanii si nici democratii.
Nu ei sint cei care au "reusit" performanta asta ci autorii atacurilor din 2001.

Unii or sa spuna ca s-ar fi ajuns aici orium.Poate.In 20-30 de ani...cine stie ; dar pina atunci muulte s-ar fi schimbat...se puteau gasi strategii noi care sa atenueze unda de soc...

De aceea,dupa mine,poblema securitatii e una de maxima importanta.
Lasi garda jos,vin sacalii sa prade...

Iar Obama mie personal nu mi se pare garantul securitatii acestei tari.Cele citeva "breshe" (relatii cu persoane care au o atitudine cel putin dusmanoasa la adresa USA)ma pun serios pe ginduri.

Am inteles ca majoritatea aici sint simpatizanti Obama.
Pozitia mea e diferita.Cred ca e OK, nu ?
Sau nu va place decit "unanimitatea" ?
Dati-mi voie sa va reamintesc cum ca aia era tipica sistemului comunist...

S-auzim de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Inca nu a aparut nici o alta caseta cu Osama?

In 2004 a aparut chiar inainte de alegeri, sa ii sperie pe americani si sa ii convinga cum ca Bush e singurul care le poate asigura protectie... Si americanii s-au lasat convinsi si l-au votat. Oare apare si acuma?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ar fi prea "obvious" mei nu ca s-ar prinde prea multi...
Dar numai ce au "gasit" azi o caseta cu niste baieti care fabrica bombe sa omoare americani.
That should do it!
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aprilie

McCain a mers la razboi si si-a facut datoria.In armata se primesc ordine si trebuiesc urmate ; nu se sta la discutii.

Cei care au sosit aici dupa (sau cei care nici n-au trait aici vreodata)habar n-au despre ce vorbesc...N-au facut-o nici republicanii si nici democratii.
Nu ei sint cei care au "reusit" performanta asta ci autorii atacurilor din 2001.

Unii or sa spuna ca s-ar fi ajuns aici orium.Poate.In 20-30 de ani...cine stie ; dar pina atunci muulte s-ar fi schimbat...se puteau gasi strategii noi care sa atenueze unda de soc...

De aceea,dupa mine,poblema securitatii e una de maxima importanta.
Lasi garda jos,vin sacalii sa prade...

Fiecare e liber sa creada in ce vrea...(si sper ca "se pune" ca sint p-aci de fro doujdeani)...

Acuma asta cu armata e destul de aburita...McCain a facut praf 2 avioane doar din ignoranta (basca a trintit si-un blackout)...acuma oricine altcineva nu ar mai fi zburat in veci dupa asa incident...dar a fost baiatu' tatii si atunci s-a bagat sub pres.

Sa-i zici nevestii "cunt" (pardon de expresie) imi da mari dubii asupra caracterului...ca vad ca aici se da batalia (la naiba cu problemele acute...care da mai bine la "feelings"). Mai ales ca fosti colegi (armata, Senat, etc) atesteaza problema lui cu minia (se enerveaza repede-repede, urla, etc...nu i-as da butonul rosu pe mina in conditiilea astea...probabil de-aici i se trage cu mavericku')

Si prima nevasta a lasat-o cind a avut probleme de sanatate...adio, pa si pusi! Alt aspect al fibrei morale de necontestat...

Asta asa ca fapt divers...ca economia arde (nu mai aduc aminte de surubele de $500000 la vre-un mess-hall prin Iraq, construit cu banii nostri) si noi ne pieptanam cu imagini patriotice...

Am uitat sa adaug ca la fraza asta: "McCain a mers la razboi si si-a facut datoria.In armata se primesc ordine si trebuiesc urmate ; nu se sta la discutii." inca ma tavalesc pe jos de ris...(si ma trag din familie de ofiteri in armata).
Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

In Januarie 2001 Bush lua presedentia. Pina in martie America a avut crestere economica (inclusiv crearea de noi slujbe-de la Admin Clinton). Implementarea noilor legi si taxe a luat ceva timp dar in Aprilie 2001 America intra in recesie, 6 luni inainte de 9/11.

Si tot inainte de 9/11 Bush vorbea de invadarea Iraq-ului ca, spunea el, taica-su i-a scos din Kuweit si trebuia sa ii ocupe atunci ca sa se ridice economia americana (cam asta a sperat si el).
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Subiectul asta o ia razna de tot, o sa incerc (din nou) sa ma mai abtin.
Deci daca esti soldat in razboiul din Irak nu se pune? Nu esti erou?
Tot asa e si cu Vietnamul?

Mergi la inceput

Tu zici ca sint?
Pai si Aprilie zicea ca doar isi fac datoria. Acu pe care sa va cred,
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Subiectul asta o ia razna de tot, o sa incerc (din nou) sa ma mai abtin.
Deci daca esti soldat in razboiul din Irak nu se pune? Nu esti erou?
Tot asa e si cu Vietnamul?

Lume multa, oameni putini

Ole!(asta, da, sub centura).

Nimeni n-are nimic cu soldatii...ci cu cei care ii trimit acolo. Sper ca e suficient de clar.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

chestia asta cu eroismul.... e atat de relativa. depinde de pe parte a baricadei privesti. Nu cred ca sunt multi coreeni care-i vad pe americani eroi. La fel: vietnamezi, sirbi, iraqieni, panamezi......si lista poate continua. Asa cum nici nemtii nu-i vad pe americani ca eliberatori/eroi. nici francezii, nici spaniolii... nimeni. Imi pare rau ca trebuie sa tai asa elan, dar bine cu forta....e f..ere de mama! really.
Cat despre declinul economic: in nici un caz nu este vazut de economisti ca rezultat al 9/11. Sa nu uitam ca tocmai se declansase scandalul Enron si WorldCom. Sa nu uitam ca the bubble incepuse sa fasaie deja din 2000. Pe urma intra in calcul ciclicitatea demonstrata deja in ceea ce priveste up-down in economie: early 70s, late 80s... era cam overdue un cool-down. Si sa mai adaugam Afghanistanul si Iraqul in ecuatie, cati bani sunt bagati acolo zilnic si cati sunt concentrati pe "reconstructia Iraqului" (give me a break, please!) si au uitat sa se uita in ograda proprie sa vada ca le cade cotetul! Si un alt parametru de luat in calcul: modelul economic al pietei libere, atat de laudat si sustinut de conservatori (aici ii bag la galeata pe conservatorii de orice culoare: republicanii americani, conservatorii englezi sau canadezi si tot asa). Ceea ce se intampla astazi este rezultatul ne-imixtiunii statului in regularizarea pietelor libere.
Nu neg, la ora actuala SUA nu are foarte multi simpatizanti in afara granitelor sale si n-as vrea sa jignesc pe nimeni de aici spunand ce ce-si ace omul cu mana lui se numeste lucru manual.Iar cand spun omul nu ma refer la omul de rand care numara centii de la salariu la salariu si se roaga sa nu-si piarda jobul sau sa nu creasca dobanda la mortgage, ci la guvernul american. Cand un ne-american spune:americanii nu se gandeste la tot poporul ci la reprezentantii pe care ii alegeti.
Eu cred ca asta e lucrul la care ar trebui sa va ganditi: cine ne/va poate scoate din buda atat din punct de vedere economic cat si din punct de vedere al imaginii externe. Ca sa nu mai adaugam: valori morale, libertate de expresie, democratie, siguranta zilei de maine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:
citat din mesajul lui Aprilie
Nu poti compara faptele si eroismul lui McCain

Tu de razboiul asta vorbesti?
http://en.wikipedia.org/wiki/Phan_Th%E1%BB%8B_Kim_Ph%C3%BAc
Eu nici nu l-as mentiona. Am omorit 5 milioane de vietnamezi fara nici un scop, am pierdut si razboiul in final si noi inca ne mai mindrim cu eroii? 1 in 5 vietnamezi inca sint invalizi in urma razboiului. America n-a mai cistigat un razboi de la WW2 si ne incapatinam sa credem ca sintem super-putere,
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

Anamaria, despre asta vorbeam. Trebuia sa pun quotes de la inceput.
Eu zic ca lovitura sub centura a dat-o Andrada.
Consider ca soldatii din Vietnam sau din Irak tot eroi sint.

Mergi la inceput