Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (16)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zsuzsu spune:

ah, la telef e mai usor
eu din pacate stau in acelasi oras cu ea
si ma mai vad si zilnic cu ea
si acum ca e baiatul bolnav am fost nevoita sa-l las cu ea ca eu trebuia sa vin la lucru - in Baia Mare

14+ si de Daniel(05.03.2006)

bb 2

varsta bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns millie spune:

fetele la care inca nu li se vede burtica asa tare nu va necajiti,la mine deabea acum incepe sa se cunoasca ca sunt gravi si aia depinde de ce haine port,important e ca bebele fie bine

monica 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Nu stiam nimic cu dormitul pe partea stanga,stiti cumva si de ce este mai bine asa?

Alina 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

petrean, ma bucur ca n-ai ascultat de "lume" si ai pastrat sarcina. sunt sigura ca va veti descurca

iza, si eu ma straduiesc sa dorm pe stanga dar nu prea reusesc. prefer pe spate sau pe dreapta. in orice caz pe burta e imposibil, asa ca lysbeth mai profita cat mai poti.

silvi 14 +
VINE BEBE
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

nasol..ce sa spun..insa trebuie sa icnerci sa mai faci sa si intre pe-o ureche si sa iasa pe alta..ca altfel inebunesti. Oricum ei vor avea senzatia mereu(parintii+socrii)ca stiu mai multe decat copiii lor...si tot ce spun ei este foarte bine, si ce fac copii e prost.Eu deja m-am obisnuit cu asta

Bogdana
15+ Andrei Luca -15.12.2006

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

Somnul in sarcina

Somnul pe timpul sarcinii este foarte schimbator. Apar insomnia, dificultati de dormit, greturile matinale si alti factori care slabesc din cantitatea si calitatea somnului. A cui este vina? A hormonilor, desigur, dar si a lui bebe care creste vazand cu ochii. Insa, pentru a ramane in forma pe timpul sarcinii, trebuie sa profiti de momentele de repaos si sa iti dozezi somnul in pozitii confortante.

Somnul reprezinta unul dintre “simptomele” intalnite frecvent in sarcina. O dorinta imensa de a dormi va marca primele trei luni de sarcina. Si, e de inteles, avand in vedere schimbarile hormonale si transformarile corpului care creaza cat mai bine acel “cocon” special pentru bebe. Progesteronul, hormonul relaxarii, cu efect sedativ iti va domina intreaga fiinta si va face sa te gandesti la cat de dulce este somnul. In acest caz, este foarte bine sa ii dai ascultare trupului si sa te odihnesti.

A dormi precum un bebe:

Al doilea trimestru de sarcina si cel mai placut, totodata, nu va face, insa, rabat de la dorintele impuse de somn. Este un trimestru mai putin obositor, in care vei dormi mai usor si mai linistit. Toate pozitiile sunt premise, fii fara grija, bebe va fi protejat in “coconul” sau natural! In cazul unei usoare insomnia, recomandarea merge catre consumul de lapte cald inainte de a te baga in pat. Evita ceaiurile pentru ca te vei trezi cu o presiune a vezicii urinare, care te va indemna sa mergi la toaleta.

Ultimele luni de sarcina:

Somnul isi pierde din calitate o data cu cresterea burticii. Astfel, in pat, nu iti mai gasesti pozitia, amortesti, stai incomod, bebe te mai trezeste cu un piciorus in burtica, te trezesti sa mergi la toaleta de o gramada de ori – toate se intampla in ultimele luni, cand bebe sa pregateste de sosirea lui pe lume. E o perioada mai grea, durerile de spate apar datorita greutatii burtii, dar trebuie sa incerci sa privesti partea frumoasa a acestei minunate perioade.

Pozitiile de somn cele mai recomandate in acesta perioada sunt cele pe o parte cu o perna intre genunchi si una care sa sustina burtica. De preferat e sa dormi pe partea stanga, caci uterul nu va mai pune presiune asupra venelor si te vei simti mai bine. Incearca in aceasta perioada sa te relaxezi cat mai mult, sa practice o respiratie profunda. Lunile ce vor urma nu vor fi mai usoare din punctual de vedere al somnului, asa ca, acum, in aceasta etapa, incearca sa profiti de momentele de calm. Pana la urma, iti vei da seama ca starea de somn va fi depasita de toata frumusetea si mirajul de a avea un bebe.

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

ce m-a socat oarecum in mentalitatea noastra de balta a romanilor...este ca multi cand au auzit ca sunt gravida, am gemeni si tin sarcina, care stiau si de Andrei ziceau asa"te-a batut Dumnezeu". Asta chiar m-a lasat muta..eu consider ca un copil e un dar de la Dumnezeu nici decum o pedeapsa, dar deh..in mentalitatile oamenilor din ziua de azi...brrrrrrrrr

Bogdana
15+ Andrei Luca -15.12.2006

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zsuzsu spune:

asa este- orice spun si fac e gresit
dar asta e
deja m-am linistit dar ieri eram pachet de nervi
problema e ca ma streseaza mai tare acum ca sunt insarciata si ma enervez si eu mai repede chiar daca stiu ca nu trebuie
de aia am zis azi ca nu ma mai intereseaza
si oricum fac cum cred eu
nu-i convine asta e
o sa ma descurc si fara ea daca nu o sa accepte
fetelor- eu dorm pe ambele parti si si pe spate- nu pe burta ca asa nu mai pot desi inainte
ne acomodam si noi cum putem

14+ si de Daniel(05.03.2006)

bb 2

varsta bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

alina.n tre sa dormi pe stanga ptr ca pe burta stai pe bb, pe dreapta stai pe ficat si mai ales cand e burta mai mare nu e bine, pe spate nu poti respira bine nici tu si nici bb...pe stanga se oxigeneza mai bine.
eu am citit un articol despre asta pe www.reclamamascataatentie

imi pare rau mai fetelor ca aveti probleme cu mamele si soacrele. eu cred ca pot spune ca sunt o fericita, nici mama nici soacra nu sunt cu mine in oras, motiv ptr care am sa imi cresc copiii singura...dar nici cand ne intalnim nu ma streseaza niciodata.

silvi 14 +
VINE BEBE
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

Bogdana nu-i baga in seama, sunt niste prosti. Sotul meu chiar visa sa avem gemeni. Chiar mi-a spus ca dupa micutul alien, dak ar fi sigur ca ies gemeni s-ar mai risca sa-l balacaresc 9 luni:))). Cei drept va fi mai greu un pic dar sunt sigura ca veti depasi toate problemele

12+

Mergi la inceput