Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (16)
Raspunsuri - Pagina 11
onuta05 spune:
cine imi poate spune si mie cum sa fac sa imi arate si mie nr de saptamani ale lui?
multumesc
O minune vine atunci cand nu te astepti !!!
anamariame spune:
Florinela, LA MULTI ANI!Sa fii fericita, sa ai o zi minunata si sa aduci pe lume un bebelus superb si sanatos!Zsuzsu, multa sanatate la bebelinul de acasa. Alina.n, eu deocamdata nu am probleme cu somnul. Dorm cam in orice pozitie, mai putin pe burta. Am inteles, ca si voi, ca o pozitie recomandata, mai ales cand mai creste burtica, este pe partea stanga si eventual cu o pernuta intre picioare.Fetelor, voi ati auzit de superstitia conform careia daca nu anunti de la inceput lumea ca esti insarcinata, bebe incepe sa vorbeasca foarte tarziu si mult mai greu? Mi-am amintit de asta pentru ca Lysbeth spunea ca ea nu a dat inca vestea cea mare...nici eu nu am spus decat celor foarte apropiati si nici nu am de gand sa o fac pana nu creste burta si devine vizibila.Bogdana, nu pot sa cred ca exista oameni care gandesc asa. Bine-nteles ca un copil este un dar de la Dumnezeu, iar doi...sunt o minune dubla!Silvi, eu chiar eram curioasa pe ce site ai citit, oricum, mesajul cu reclama mascata a aparut automat, caci vad ca nu ti-a editat niciun moderator raspunsul.Ana-Maria 10+
lysbeth spune:
Ana Maria, superstitia aia cu "dak nu anunti copilulva fi mutulici" nu e decat o superstitie. Eu mi-am anuntat familia cu o saptamana inaitne sa nasc fetita. Si ghici: acum vorbeste incontinuu. O rog odata la 5 minute sa taca un pic sa icnerc sa-mi aud si eu gandurile:D
Motivul pt care am decis sa anunt cat mai tarziu posibil este pt ca detest sa ma streseze lumea cu sfaturi. In general femeile mai in varsta au impresia ca ele le shtiu pe toate si ca tu esti o dobitoaca fara minte care n-are deloc experienta si ar trebui sa multumesti in genunchi pt "ajutor".
De exemplu eu am avut mare scandal pt ca am refuzat sa infas fetita, in sensul clasic cu cordonul strans pe picioruse. Ca cik trebuie neaparat ca altfel ramane cracanata. Mai ales ca la noi a fost un caz chiar special: fetita am nascut-o in pozitie pelviana (cu fundul inainte) si a fost o nastere naturala nu cezariana. Asa ca avea piciorusele in spagat perfect si fixe. Medicul ne-a spus ca nu trebuie fortata sa le indrepte si trebuie sa o lasam sa-si revina. Da ei nu si nu ca sunt iresponsabila si nenorocesc copilul. Vreau sa va spun ca fetita are picioarele perfect drepte acuma. E inalta si are corp de dansatoare. Cei drept am stat putin cu emotii si am dus-o la control periodic. Daca i-as fi fortat piciorusele atunci ar fi avut probleme cu soldurile.
Si sunt multe alte prostii babestid e genul: hranesteti copilul numai cu lapte de mama pana la 1 an sau dak nu vorbeste pana la 8-9 luni sa-l duci sa-i tai "ata de la limba".
Prostiile astea m-au plictisit si totodata enervat la primul copil si o sa icnerc sa le evit cat se poate de mult si la asta micu.
12+
Adee spune:
florinela
Se pare ca este sezonul racelilor. Si pe mine ma pandeste o raceala, sper sa scap repede, numai cu ceaiuri, fructe si mult somn, ca sunt cam obsi si nu iau nici un fel de medicamente. Abia astept sa ajung acasa, sa ma arunc in pat
15+
poze
cocufan spune:
petrean,
m-ai impresionat. atat in familia mea cat si a sotului au fost cazuri de gemeni si eu am fost foarte speriata la primul echograf. chiar i-am spus d-rei dr sa caute bine, sa nu se ascunda bb2 printr-un coltisor sunt o lasha.
tu nu numai ca ai avut curajul sa-ti asumi aceasta uriasa responsabilitate dar gasesti puterea sa lupti si cu prejudecatile din jurul tau. iti doresc multa sanatate tie, familiei tale si bebelasilor.
15+
dyana27 spune:
florinela sa dea DD sa ai un bebe superb, care sa va aduca numai bucurii
eu am cam somat in ultimele zile , am avut asa de multa treaba incat la servici nu am apucat sa scriu, iar acasa....am iubit foarte tare patul. si evident ca am fost si eu racita, ca doar aici racim in grup, facem eco in grup, si o sa si nastem in grup.
a inceput sa se vada burticaaaaa.eu sunt foarte mandra, iar tati ne pupaceste tot timpul.
pentru fetele cu doi iepurasi la purtator, eu ma bucur tare mult pentru voi. eu mi-am dorit intotdeauna sa fac doi bebei odata, dar oricum sunt absolut extaziata si la unul singur. la voi e bucuria dubla, sanatosi sa fie, ca de crescut- copilul creste, si de aia suntem parinti-sa le dam tot ce avem mai bun.
pentru dyanna si ally- multe si fiti tari, o sa vina bebeii si la voi si o sa va urmarim pe alte odisee- dar sa ne spuneti neaparat unde
diana 13+ ( avem semnatura noua)
silvi8 spune:
anamariame, nu cred deloc in superstitii dar am anuntat pe toata lumea la 7 saptamani ptr ca am vrut sa ma bucur cu toata familia...iar la serviciu la 12 saptamani.
ti-am trimis un mesaj pe pm.
o dupa amiaza minunata tuturor!!!
silvi 14 +
VINE BEBE
POZE
m_monique spune:
intru si eu pe fuga, cat mai doarme zmeul.
multumesc de primirea calduroasa.
ca tot vorbeati de forma burtii... cand eram gravida cu zmeul, babele de la serviciu imi spuneau ca o sa am fata. dr. imi arata clar ca e baiat.
eu cred ca forma burtii tine si de conformatie, statura.
12+
si Andrei (16.12.2006)
m_monique spune:
ca tot vorbeati de baie.
au am facut toata sarcina baie, dar nu fierbinte.
baile cu apa calduta pentru mine erau relaxante, si mai linisteau contractiile.
12+
si Andrei (16.12.2006)
Galushca spune:
Bogdana, asta cu gemenii e mentalitate veche la noi. Acu 50-100 de ani, tarancile se fereau de gemeni pentru ca erau mai sensibili. Dar in ziua de azi sa mai spuna cineva asa mi se pare o dovada de pura tampenie...
Chiar nu inteleg remarcile rautacioase fata de familiile in care o sa vina unul sau mai multi bebelusi, poate numai invidia sa fie de vina. Sa fiti voi sanatosi si sa aveti grija de puiuti si de voi, ca de prosti e plina lumea
lysbeth, si asta cu hranitul numai la san pana la un an e tare. Tot de la tara vine si e drept, decat lapte de vaca mai bine de om, ca doar nu e vitel. Alaptatul e ideal, nu zic, dar la un an omuletzul are o groaza de dinti, ce sa faca cu ei? sa roada jucariile? haha La un an maimuta mea halea san cam 60-70% din mancare, dar pentru nimic in lume nu i-as fi refuzat papica solida, deja e exagerat sa nu-i dai nimic pana la un an, dupa umila mea parere...
Noi suntem bine, am tras o repriza de plans cu muci ca nu au vrut prostii de la gradi sa o primeasca pe galusca mica toata ziua, ca cica sunt ocupati 110%, desi le spusesem de 5 luni ca vrem sa incepem de maine. S-a rezolvat, dar tot mi-e ciuda pe ei, ca a trebuit tati galusc sa se roage de ei...