SUPERSTITII????
Buna,
Am si eu o dilema.
Sora mea locuieste in Germania. In 2009 ar vrea sa se casatoreasca in Romania. Problema mare este cea a nasilor. Nu are pe cine sa puna nasi si s=au gandit la noi. Acum apar fel si fel de discutii si pareri: ca nu e bine sa cununi in familie, ca nu e binesa cunune surorile intre ele ca......ca..... Stiti voi ceva? Este cineva care si-a cununat sora? S-a intamplat ceva?
Sau macar......ce se intampla daca imi cunun sora? Nici macar nu stiu "ce se va intampla" (ce se zice) daca o fac?????
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
Raspunsuri
cgeea spune:
Eu una treaba asta nu am auzit-o. Pe nasii nostri i-au cununat sora lui cu barbat-su' si mai am o colega de serviciu pe care a cununat-o cumnatul. Deci...
De altele am auzit eu: cum ca nu e bine sa botezi cu partenerul daca nu sunteti casatoriti.
Chestii de babe
Gea, mami de Catinca-Ruxandra
pozele noastre
pusichet spune:
liliana si eu l-am cununat pe fratele meu.
nu este nici o problema, poti cununa linistita.
atita stiu ca trebuie sa fii si tu cununat la biserica ca sa fii nas, nu se accepta ca nasii sa fie necununati la preot.
http://tt.lilypie.com/LOPTp3.png
Deianira spune:
Liliana, doar nu o sa renunti la a-i face asa o bucurie surorii tale din cauza unor superstitii fara nicio baza?
misha71 spune:
Si eu int in aceeasi dilema. Liliana vorbeste de a cununa pe cineva de acelasi sex: frate pe frate, sora pe sora.
Fratele sotului meu vrea musai sa-l cununam noi. Eu am 2 verisoare primare care au "patit-o" conform superstitiilor: s-au cununat (cea mare pe cea mica, iar cea mica a divortat dupa nici un an.
Si mai am exemple de cunostinte care au divortat, ori ei ori fratii/surorile pe care le-au cununat.
Acum, eu am inteles ca s-ar rezolva cumva problema asta, daca la biserica va tine luminarea altcineva decit sora sau fratele miresei/mirelui.
Nu stiu nici eu ce sa fac, ca nu vreau nici sa divorteze ei acu' din cauza ca noi nu am respectat ceva, sau chiar noi sa o patim.
Prietenie de suflet
Impreuna alaturi de DICIU- noua data-8 octombrie
LOC DE DAT CU CAPU'
valentinag spune:
Astea sunt simple babisme,nimic altceva!Nu scrie nicaieri ca nu ai voie sa-ti cununi fratele sau sora,asa cum nu scrie nici ca nu au voie sa se cunune 2 frati in acelasi an!
Soacra mea l-a cununat pe frati-su si sunt bine merci si acum impreuna,au 25 de ani de casnicie!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
liliana_28 spune:
Va multumesc pentru raspunsuri.
Nici eu nu am mai auzit pana acum de asa ceva dar ma gandeam ca poate...nu sunt eu in tema cu asa ceva. Oricum nu ma impresioneaza pe mine superstitiile.
Misha71 - nu cred ca s-au despartit din cauza faptului ca au fost cununati de frati/surori. Cred ca este o simpla coincidenta.
Nasii nostrii nu au vrut sa ne cunune ca mai cununasera 3 perechi pana la noi si toate trei s-au despartit.....vezi draga nu au mana buna nasii. Noi ne-am gandit bine si nu credem ca tine de nasi daca ne intelegem noi sau nu. Asa ca.......
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
serbanica spune:
Iliana ca sa fi sigura de ce nu intrebi un preot el poate sa iti spuna.Din batrini se zice ca nasi de cununie si botez sunt ai 2 parinti asa ca cred ca voi deja sunteti rude, dar mai bine intreaba un prot parerea mea.
http://community.webshots.com/album/568923537DaOcJK?vhost=community
oanamada spune:
Liliana,
In primul rand...superstiile exista pentru ca exista oameni (care dupa parerea mea sunt inapoiati si traiesc in alte lumi -sa nu se supere nimeni, asta este parerea mea!)care le intretin. In al doilea rand cand cineva iti spune o astfel de chestie sa-ti dea si un argument veridic (nu de genul asa se spune, asa se face, asa e din batrani etc!!!). In al treila rand....nu am auzit niciodata (si crede-ma ca am o soacra super superstitioasa chestia asta! Si eu stiu ca nu se cununa cu nasii necununati la biserica (dar exista expliactii bisericesti), dar atat. Chestia cu parintii spirituali...nu are legatura cu rudenia...faptul ca sunteti surori nu te impiedica sa-i fi sfatuitor si sprijin si ca parinte spiritual.
Un sfat ti-as da: cand vei cununa ai grijasa-ti treaca toate superstiile pe langa urechi si sa nu te tii de ele...crede-ma vor sari pe tine ca vulturii cu superstiile lor...asa sunt toti!!! Traditia este una, superstitia alta si ma repet...da-mi si mie un argument veridic pentru care sa nu fac sau sa fac ceva...
Oana si Cati mica (23.08.2007)