Viata in Germania (53)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Citat:
citat din mesajul lui liutzica

Credeam ca Germania este o tara sigura..., poate este, dar sunt eu ghinionista..nu stiu, va intreb pe voi cele cu "vechime" mai mare aici.
Ma plimbam cu caruciorul intr-o duminica pe la ora 11a.m.pe Zeil in Frankfurt. La un moment dat apare in fata mea un tip super ciudat, ras in cap, imbracat cu un fel de rochie rosie lunga pana-n pamant...se aseaza in fata caruciorului..bolboroseste ceva..trag in spate...el dupa mine. Il depasesc cumva...alearga dupa mine, se izbeste in mine...se uita ciudat la copil...pleca..eu grabesc pasul..alearga din nou la mine...aceeasi privire, aceleasi gesturi. Eu nu stiu germana, la ora aia nu era nimeni pe strada, telefonul mobil acasa..geanta,bani nu aveam la mine. Nu am tipat, nu am vrut sa sperii copilul in vreun fel, dar imi era teama ca ma loveste , ca-mi ia copilul,..toate gandurile negre erau in mintea mea... Nu stiu daca era drogat sau psihopat...oricum am tras o sperietura sora cu moartea si de atunci imi este frica sa ma duc neinsotita mai departe de strada pe care locuim.
Va intreb cum as putea sa reactionez? Daca am mobilul la mine..sun la 112..si..stiu aia engleza..? Politia vine prompt? Ce as putea face pana la venirea lor in cazul in care este agresiv sau ameninta cu ceva? pot folosi un spray? Este legal?
Sfatuiti-ma va rug mult!

Liutzica si ingerasa ei Cristina-Aimee

Liutzica,ti-am pus aici mesajul,sub celalalt trebuie inchis.

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

STUTTGART CAMPIOANA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll spune:

Cata-myky spitalul din Freising este ok...si vei fii tratata cat se poate de bine... vei fii surprinsa... eu una am fost ft ft placut surprinsa de spitalele din DE. Chestia cu infasatul se cheama aici "pucken", se gasesc si niste saci(Pucksack) in care sa-l infesi,... si o sa iti de-a voie ...nu-ti fa griji... si eu l-am infasat pe baiatul meu si a dormit mai bine, a fost mai linistit..etc..stii tu ce stii Privind moartea subita o sa-ti de-a ei intructiuni si pliante sa citesti... important e sa nu-l lasi pe burtica nesupravegheat, fara fum de tigara in camera, noaptea 16-18 grade, etc. Despre Hebamme nu stiu ce sa-ti zic, eu nu am avut, dar colega mea de camera a chemat-o pe cea cu care a nascut.
Nastere usoara!
Eu stau in LA.

PS. Si eu am facut ciocolata de casa din lapte praf si a fost brr... mi-a trecut pofta

Nicoll

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cata_myky spune:

neata
ma bucur ca m-ati ajutat cu raspunsurule.poate sunt putin paranoica dar e primul copil si imi fac atitea griji...
ma bucur ca am cu cine vorbi ,mai ales ca eu nu am nici o prietene de cind sunt aici si mai ales rominca.inca nu m-am acomodat in Bayern,mi se pare o alta germanie fata de alte landuri.dar sper sa fie bine.toate fetele care m-iau mai linistit creierul asta gravid

35+
Man-Dat Christian
AMR 2 sapt
http://community.webshots.com/album/563380163SLyzHI?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Cata, cred si eu ca poti sa stai linistita in ceea ce priveste conditile in care vei naste. In ceea ce priveste infasuratul, in oLANDA se spune ca ajuta la calmarea bb-ului. Eu una nu am facut-o niciodata, mi s-a parut prea complicat si mi-a fost putin mila. De culcat pe o parte, eu numai pe parti l-am culcat pe baiatul meu. Asta pt ca am fost foarte hotarata sa-i formez un cap cat mai frumos, adica sa nu aiba capul turtit in spate, eu am vazut copii cu capul turtit in spate si nu-mi place. De aceea l-am culcat numai pe parti si are cap frumos rotund la spate. Eu am folosit un fel de "saltea" speciala cu care poti culca copilul pe parti fara ca el sa se poate intoarce pe spate sau pe burta.Tu poti sa-l intorci singura pe o parte si pe alta, ca sa schimbi partile. Am sa caut un link sa vezi poza la ce ma refer eu. Poate stiu fetele de aici cum se numeste in Germana.
Succes si o nastere usoara!

Mergi la inceput

Citat:
[

[quote]citat din mesajul lui liutzica

Credeam ca Germania este o tara sigura..., poate este, dar sunt eu ghinionista..nu stiu, va intreb pe voi cele cu "vechime" mai mare aici.
Ma plimbam cu caruciorul intr-o duminica pe la ora 11a.m.pe Zeil in Frankfurt. La un moment dat apare in fata mea un tip super ciudat, ras in cap, imbracat cu un fel de rochie rosie lunga pana-n pamant...se aseaza in fata caruciorului..bolboroseste ceva..trag in spate...el dupa mine. Il depasesc cumva...alearga dupa mine, se izbeste in mine...se uita ciudat la copil...pleca..eu grabesc pasul..alearga din nou la mine...aceeasi privire, aceleasi gesturi. Eu nu stiu germana, la ora aia nu era nimeni pe strada, telefonul mobil acasa..geanta,bani nu aveam la mine. Nu am tipat, nu am vrut sa sperii copilul in vreun fel, dar imi era teama ca ma loveste , ca-mi ia copilul,..toate gandurile negre erau in mintea mea... Nu stiu daca era drogat sau psihopat...oricum am tras o sperietura sora cu moartea si de atunci imi este frica sa ma duc neinsotita mai departe de strada pe care locuim.
Va intreb cum as putea sa reactionez? Daca am mobilul la mine..sun la 112..si..stiu aia engleza..? Politia vine prompt? Ce as putea face pana la venirea lor in cazul in care este agresiv sau ameninta cu ceva? pot folosi un spray? Este legal?
Sfatuiti-ma va rug mult!

Liutzica si ingerasa ei Cristina-Aimee

Brrr, m-au trecut fiorii cand am citit ce ai patit. Bine ca ti-ai mentinut calmul..eu nu stiu ce as fi facut in locul tau. Nebuni din astia sant peste tot si cred ca in toate tarile ti se poate intampla asa ceva. Sper sa te sfatuiasca cineva care cunoaste demersurile in Germania. Eu sant si eu proaspata, nu stiu ce poti sa faci. Banuiesc ca cei de la 112 inteleg Engleza.....dar intrebarea e daca mai este timp de sunat cand un nebun chiar vrea sa-ti faca ceva.....nici nu vreau sa ma gandesc....bine ca nu s-a intamplat nimic!

Mergi la inceput

Cata,
uite aici un link cu un exemplu de saltea din care ti-am spus eu:

http://www.newage-online.nl/product_info.php/products_id/1148/Baby_Stabilisatiekussen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui cata_myky

multumesc pt raspunsuri.voi naste la un spital din Freising.imi e si putin teama.eu nu am fost niciodata internata in spital aici in Germania.sper ca nu va fi ca la romanica unde te trateaza cu indiferenta.am mai auzit ca aici nu iti da voie sa infesi nou-nascutii,pai ce ma fac?eu vreau macar prima luna sa fie Bb infasat.

35+
Man-Dat Christian
AMR 2 sapt
http://community.webshots.com/album/563380163SLyzHI?vhost=community

Parerile sunt impartite, ca intotdeauna. vei ajunge sa iti cresti copilul asa cum simti. de ex, la 3-4 zile dupa ce am nascut bb1 nu stiam ce sa ii fac sa adoarma, pt ca dadea din crengutze, a se intelege manutze , si l-am infasurat intr-un prosop, ca doar nu aveam scutec in casa... bb2 in schimb, a fost primele luni asa de cumintel ca nu l-am "legat" deloc, si aveam duzina de scutece :))

pt nestiutori, sau pardon pt cei care stiu tot..un articol, aci pe www.desprecopii.com/info.asp?id=1484" target="_blank">DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Intru din nou la voi cu intrebari

Am luat masinile Miele, incantare maxima, spal de 2 zile la ele sunt ok cu o singura exceptie - se aude la masina de spalat un zgomot periodic, ca si cum ar fi o bila de metal sau un metal intre cuva si carcasa exterioara, e normal ? Oricum cei cu livrarea au uitat sa scoata niste fiare de dedesubt, pe care le-au scos cei care au instalat masinile. Acum ma intreb daca n-o mai fi ramas ceva sau e normal sa faca asa ? Cineva spunea (imi cer scuze c-am uitat cine) ca au socrii ei, asa fac masinile astea ?

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Buna fetelor,

Si noi, ca si liutzica am avut parte de un ''cosmar'': un pustan de 16-17 ani, cu probleme psihice a incercat sa o ia pe Miruna din fata casei. Ea ne astepta pe noi care eram in urma vreo 200 de m si asta tot incerca sa o convinga sa mearga cu el la locul de joaca. Ea i-a spus ca mami nu ii da voie si el ii zicea, cand am ajuns eu acolo, ca sigur mami nu se supara si ii da voie sa mearga doar cateva case mai departe. Saraca s-a speriat ingrozitor. Eu l-am luat de brat si dupa ce l-am amenintat ca il omor, l-am apucat de gat si am chemat politia. I-au pus catuse. l-au luat la sectie si l-au bagat cica intr-o baza de date. M-au sunat apoi ca au anuntat parintii...Intre timp am aflat de la vecini ca nebunul asta vine destul de des la locul de joaca si ca se poarta ciudat fata de fetite..
Miru saraca inca nu si-a revenit complet, se tot trezeste noaptea plangand si ma intreaba daca mai vine ala si vrea sa o ia...i-am spus sa nu ii fie frica ca mami are grija si cheama Politia.
M-am bucurat totusi ca Florin nu era acasa, pt ca l-ar fi omorat..

Mergi la inceput

Miriluta, ce prompta ai fost in reactia ta! L-ai pus la punct bine....si mie mi-e groaza si ma gandesc cateodata la persoane care vor sa ia copii si chestii din astea...Eu tot ii spun lui fii-miu sa stea langa mami si tati ca altfel il ia nenea cu el si nu-l mai aduce acasa si nu ne mai vede niciodata. Ma simt ridicola cand spun asta, dar deocamdata e prea mic ca sa-i explic cum stau lucrurile... Asta ne mai lipsea, noua celor cu copii..grija nebunilor care tintesc copiii

Mergi la inceput