Viata in Germania (53)
Raspunsuri - Pagina 5
Alina spune:
Miriluta si Liutzica ,foarte nasoale experientele voastre.
Miriluta,chiar ca tu ai reactionat rapid si promt,nu a incercat tipul sa se zbata,sa iasa si sa fuga nevazut?Si cam cit de rpd a venit Politia?
Tot felul de nebuni peste tot.Noua,in 2000,cind locuiam in Leipzig ne-au spart casa .Am mai povestit despre asta pe forum.
Locuiam intr-un RH si efectiv un nebun a deschis cu ranga apart,a luat video-ul,un cd-portabil si 100 dm dintr-un portmoneu.Eu am ajuns imediat in urma lui,erau talpi ude pe mocheta,afara ploua.
A venit urgent sotul meu si Politia,au luat amprente si mi-au zis ca am avut mare noroc ca nu l-am gasit in casa,precis m-ar fi lovit/omorit.M-am speriat asa de tare,luni de zile nu am mai stat singura in casa.
De gasit,bineinteles ca nu.
Alina
cata_myky spune:
off,nicaeri nu suntem in siguranta.nu imi vine sa cred prin ce ati trecut.pe de o parte mie mi-ar fi frica sa traiesc in frankfurt unde locuieste matusa mea.sunt tot felul de oameni dubiosi pe la toate colturile.stiri de genul acesta nu dau nemtii la tv,dar de politica vorbesc tot timpul
36+
Man-Dat Christian
AMR 11 zile
http://community.webshots.com/album/563380163SLyzHI?vhost=community
Amonar spune:
Alina, trebuie sa fie foarte traumatizant ceea ce ti s-a intamplat tie. Si eu ma tot gandesc ca vom avea casa mare si poate va fi mai usor pt rauvoitori sa intre inauntru. sPERAM CA NU, noi locuim la sat si controlul social e destul de mare simai toata lumea e acasa si vede ce se intampla la vecini...dar nu se stie niciodata. Am auzit odata de un coleg Olandez, cand lucram la Philips, care a fost detasat in Germania impreuna cu sotia lui ca a fost injunghiat in dormitor de un hot care a intrat peste ei noaptea. Adevarul e ca oriunde exista riscul acesta.
cata_myky spune:
neata
fetelor aici exista vreun obicei,cind vin prietenii sa vada bebicul?am tot auzit ca se dau bomboane sau nu stiu ce prin alte parti si vreau sa stiu daca si in germania e la fel,sa nu ma fac ce cacao la prietenii sotului
36+
Man-Dat Christian
AMR 11 zile
http://community.webshots.com/album/563380163SLyzHI?vhost=community
Miriluta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alina Miriluta si Liutzica ,foarte nasoale experientele voastre. Miriluta,chiar ca tu ai reactionat rapid si promt,nu a incercat tipul sa se zbata,sa iasa si sa fuga nevazut?Si cam cit de rpd a venit Politia? |
Initial am vrut sa il las sa plece dar dupa o secunda m-am gandit mai bine. De plecat nu ar fi avut de ce pentru ca nu ar fi avut rost, in timp ce l-am luat l-a intrebari, i-am facut poza cu telefonul..Si la cat de tare tipam la el si cat eram de furioasa, cred ca ar fi fost nevoie de o armata sa ma potoleasca.
Politia a venit in maxim 4 minute.
Si a-propos, numarul 112 e pentru Feuerwehr. Numarul la care se apeleaza politia e 110.
Nora spune:
Buna seara, Germania.
Dragilor, am si eu un necaz mare si as avea mare de cineva din Berlin sa ma ajute. Am mai scris pe forum despre asta, dar doar la "Praline belgiene"...
Deci: mamei i-au descoperit acum 2 ani o tumoare cerebrala, a fost operata in aprilie anul trecut si a fost bine pana acum cand tumora a reinceput sa creasca. O alta operatie clasica nu mai este posibila pentru ca tipul asta de tumoare (glioblastom) e foarte agresiv si rapid.
Singura sansa a mamai este o operatie speciala (un soi de experiment)la "Charité University Hospital" din Berlin. Inca nu stiu prea multe detalii, dar speram ca operatia va fi sustinuta de Casa de asigurari de Sanatate din Romania (prin acel celebru formular E112).
Rugamintea mea catre voi este urmatoarea: e printre voi cineva din Berlin care ar fi dispus sa o ajute pe mama (nu stiu inca daca vine singura sau cu tata) cu traduceri, eventual sa ii astepte la aeroport si alte proceduri organizatorice?
Pentru noi asta ar insemna un ajutor imens, de nepretuit.
Am trait eu insami o astfel de experienta cand am asteptat-o pe Crisa la Bruxelles (a fost un subiect "Crisa, o fetita luptatoare" la umanitare) la aeroport, i-am dus la spital, le-am intermediat discutia cu doctorul care a operat-o pe fetita, samd. Imi amintesc cat erau de pierduti si de speriati, nu vorbeau nici franceza, nici engleza, nimic. La fel ca ai mei, acum.
Sunt muuulte de spus, dar nu vrea sa va plictisesc prea mult, pentru inceput cel mai important ar fi sa gasesc pe cineva din Berlin care ar fi dispus sa ma ajute, fie si numai un strop, fie si numai cu informatii.
Va multumesc frumos, pentru noi e o problema de viata si moarte, pur si simplu.
Numai bine,
DidiAlex spune:
Draga Nora,
uita-te pe lista de aici
http://forum.desprecopii.com/forum/members.asp?oras=Berlin
daca as fi in locul tau as scrie cate un mail/PM pt ca sunt fete care nu mai intra pe DC. Incearca, trebuie sa reusesti.
Imi pare tare rau de mama ta, sper sa fie bine, numai ca cred ca si tu stii cat e de pretios timpul. Mi-am pierdut tatal anul acesta in iunie, din cauza aceluasi cancer, daca as putea sa te ajut, din pacate io locuiesc in Mannheim.
angiuta spune:
Draga Nora cu draga inima incerc eu sa te ajut. Cu traducerile il rog pe sotul ca eu germana nu prea stiu. Pentru mai multe detalii vb pe PM, ok?
Angiuta, mamica lui Vladut(8 iunie 2007)
Alina spune:
Nora ,sanatate multa mamei tale si sa dea Dumnezeu sa-i reuseasca operatia .
Noi stam departe de Berlin dara daca totusi iti putem fi de folos cu ceva,vreun telefon sau vreo informatie,suntem aici.
Alina
Nora spune:
DidiAlex, Angiuta, Alina, Helbi,
va multumesc din tot sufletul pentru mesajele voastre, sufletul mi-e praf...
Incerc sa ma tin tare, dar gandul la mama ma doboara. Plang un pic si ma ridic sa merg mai departe. Am copii de crescut...
Sunt la birou si am o zi ingrozitor de ocupata, am sa revin mai spre seara.
Cu mult drag,