Mamici anti-stres de ianuarie februarie 2009 (59)
Raspunsuri - Pagina 17
CADIA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui flowerbee Fetelor, cei 85% din media veniturilor ultimelor 6 luni se calculeaza la toate veniturile sau doar la brutul salariului de baza? Adica, se iau in calcul si sporurile si orele suplimentare? Bee 22+![]() http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png |
eu stiu ca la brutul salariului de baza (fara sporuri si ore suplim).Cel mai bine intreba la HR.
22+cu
CLARA
IRA_LIZA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui flowerbee Fetelor, cei 85% din media veniturilor ultimelor 6 luni se calculeaza la toate veniturile sau doar la brutul salariului de baza? Adica, se iau in calcul si sporurile si orele suplimentare? Bee 22+![]() http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png |
Fetelor, daca ne apucam sa dezbatem aici, la odisee, pe marginea prevederilor legale, ne trag de urechi moderatorii, trimitzandu-ne la pagina "legislative"?
cristi_2003 spune:
nu au de ce sa se supere moderatorii pe noi ira, ca prevederile astea au legatura cu sarcina si nasterea si bebele
daca era vorba de legea funciara sau altele poate poate
da cred ca la odisee pana discutam civilizat nu se baga nimeni si daca suntem off topic - numai sa nu ne injuram sau ceva ![]()
![]()
![]()
25+ cu
T. Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
flowerbee spune:
Asa e Ira, insa chestia asta, din punctul meu de vedere, tine tot de problemele legate de sarcina, nastere etc. Nu vorbim despre actele necesare pt un PUZ. Sarcina nu implica numai simptome, probleme de sanatate sau hainute, sarcina implica si schimbari ale statutului, schimbari ale veniturilor etc.
Oricum, o sa intreb la RU.
Bee
22+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
Leditia spune:
Cadia,gradul 1 la placenta in trim 2 este ok.
Flo,nu se ia in considerare decat salariul brut pe ultimele 6luni...
Ar fi fost bine sa se ia si altele in considerare,dar nu se ia..mai ales orele suplimentare..ahahaha,ca am avut luni si cand am bagat peste 200 de ore(bine recordul a fost de 289)..
Ma tot intreb in ce masura afecteaza CM-ul chestia asta...sau daca afecteaza cumva faptul ca am o luna de medical..plus inca una acum in oct...
POZE
Minunica mea
25+ cu David Christian

flowerbee spune:
Cristi, m-am mai uitat o data pe site si m-am indragostit de ceea ce este pe acolo. Daca n-ar fi cheltuielile cu mutarea si cu toate lucrurile pt casa noua, ce as mai da si eu o comanda
...
Prin noiembrie sper sa ne mai linistim si apoi sa ma gandesc si eu la tot ce este necesar pt bebe. Sunt atatea chestii. Abia astept sa ne vad mutati la casa noua, cu totul aranjat. Mi se pare tare complicata toata procedura si abia am inceput sa strang in living.
Bee
22+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
RalucaAlexa spune:
Neata burtici!
Cristi - la 22 de sapt grad de maturare 1 e ok! Maximum ar fi trim 1 - grad 1 de maturare, trim 2 - grad 2 etc. Daca nu mai cade nr pe nr adica avem in trim 2 grad 3 e nasol! Asa ca stai linistita!
Cine pune linkurile minune pe prima pagina?? se pricepe cineva??? (ca io-s la furat!! :) )
cris30 - ma bucur ca sunteti bine si ca aveti toate premisele sa fie bine pana la capat!! Pupam fetele!
Ira - nu te mai apuca si tu mama de taiat unghii dupa o zi furtunoasa ca cea de ieri!! Acu' plateste saraca unghie pt tot raul!! :)) (sa nu cumva sa te superi ca glumeam da???) Incearca sa nu te mai implici asa! Eu ma tot chinui de cand am ramas insarcinata sa-mi cultiv nesimtirea...
Alina - o sa fie bine la gradi ai sa vezi!! Parca ma doare si pe mine sufletu cand ma gandesc la voi doua bocite!!! Hmmmm... hormonu asta nu-mi da pace!! Plang si plang...
Naty - felicitari pt frumoasa reusita de la gradi de ieri! Sa ne tii la curent!
Ieri i-am facut primele poze lui Matei!! Seamana cu mine :)))) Sa dea Doamne Doamne sa aiba ochi albastrii ca tati - atunci chiar ar atinge perfectiunea!!!1 :))))))))) Va place cat de modesta sunt nu??
25+ cu
Matei Teodor
miscaretu lu' mama :)
cristi_2003 spune:
unde e poza lui matei?
25+ cu
T. Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
IRA_LIZA spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui CADIA
eu stiu ca la brutul salariului de baza (fara sporuri si ore suplim).Cel mai bine intreba la HR. 22+cu CLARA |
Pai, CADIA, uite textul integral al articolului ref la baza de calcul:
ART. 10
(1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
(2) In situatia in care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1), se constituie baza de calcul a indemnizatiilor, se utilizeaza perioade asimilate stagiului de cotizare sau perioade dintre cele prevazute la art. 8 alin. (1) lit. b) si c), veniturile ce se iau in considerare sunt:
a) cuantumul indemnizatiilor, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (1) lit. c) si alin. (2);
b) salariul de baza minim brut pe tara, din perioadele respective, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (1) lit. b) si alin. (3).
(3) Prevederile alin. (1) se aplica si in cazul pensionarilor de invaliditate gradul III, al pensionarilor nevazatori, pe perioada in care se afla in situatiile prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si alin. (2) lit. c) si d).
(4) In cazul in care stagiul de cotizare este mai mic de o luna, pentru situatiile prevazute la art. 9 si 31, baza de calcul a indemnizatiilor o constituie venitul lunar din prima luna de activitate pentru care s-a stabilit sa se plateasca contributia, cu respectarea prevederilor alin. (2).
(5) Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate in zile calendaristice, se platesc zilele lucratoare.
(6) La stabilirea numarului de zile ce urmeaza a fi platite se au in vedere prevederile legale cu privire la zilele de sarbatoare declarate nelucratoare, precum si cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prevazute prin contractele colective de munca.
--------------
Alin. (1) si (4) ale art. 10 au fost modificate de pct. 1 al art. III din ORDONANTA DE URGENTA nr. 91 din 22 noiembrie 2006, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 958 din 28 noiembrie 2006.
Or, daca textul de lege sus-amintit nu se refera la UN ANUMIT TIP de venit, de ce s-ar lua in considerare la calculul indemnizatiei doar salariul de baza?? Vezi sa nu te abureasca cei de la HR, mai bine te mai interesezi - si, de fapt, ne interesam toate, chiar daca ajungem sa discutam pro & contra - k stitzi cum e, din contradictii se naste progresul...
alinazah spune:
neata burtici,
ne alaturam si noi voua... eu si bubulina mea de 22 saptamani, a fost un drum lung si greu pana am ajuns aici dar cu ajutorul lui Dumnezeu o sa ajungem pana la capat. Pe scurt sunt o viitoare mamica de 27 de ani care are un fibrom si care impreuna cu doamana doctor care este o draguta si la care nu as renunta pentru nimic in lume incercam sa facem tot posibilul sa-mi fie si mie bine si bebelinei. Am avut o sarcina foarte grea pana acum cu varsaturi de la 7 saptamani pana la 20 , prestam chiar si de 3 ori pe zi ,venea sotul meu si ma lua de serviciu .....dar au trecut, in luna august cand am intrat in concediu am ajuns la spital cu dureri de burtica si mici sangerari,ne-am speriat si noi si doamana doctor si m-a internat 4 zile unde am stat cu perfuzii cu gynipral si cu tratament, sa nu va mai spun ca la dublu test mi-a iesit trisonomia 21 1/97 si doamana doctor era in concediu in afara tarii si am sunat-o disperati ca nu mai stiam incotro sa o luam,(dansa a fost foarte draguta ca de obicei si ne-a spus sa stam linistiti ca o sa vedem ce putem face) in sfarsi a venit din concediu si am hotarat impreuna sa facem amniocenteza la domnul dr Silviu Predoi la Medlife, a fost cea mai urata zi din viata mea , nu din cauza doctorului sau a staff-ului de acolo care s-au purtat impecabil ci din cauza emotilor si a faptului ca m-a duut cu anestezie locala si mi-a facut anestezie totala pentru 15 min.
Dar toate au trecut si rezltatele au venit fara nici un fel de problemea , avem o fetita care este perfect sanatoasa si pe care eu impreuna cu tati si buncii o asteptam cu drag..... vreau sa va zic fetelor ca tati este cel mai fericit pentru ca el vroia fetita...
Acum stam la pat pentru ca am avut dureri de burtica si doamana doctor ne-a recomandat repaus la pat si sa stiti ca suntem mai bine, pe 17 octombrie mergem la morfo trim II ,la medical citi
Noi o sa nastem tot prin cezariana la SF Pantelimon la Dr Diana Gheorghiu dar pana atunci trebuie sa stam cumintei in pat....sper ca nu v-am intristat nu acesta era scopul, ideea este ca noi viitoarele mamme trecem prin tot felul de incrcari dar credeti-ma ca de cate ori misca bebita noastra uit prin ce am trecut de parca a fost acum o mie de ani.....![]()