Mamici anti-stres de ianuarie februarie 2009 (59)
Raspunsuri - Pagina 10
Leditia spune:
Steluta,ai luat 6 kg ,dar te mai incap hainele dinainte de sarcina?Unde s-au pus?
Mie hainele normale nu-mi mai vin de mult,dar poate si pt ca toate mi le iau fixe..ba uneori cand mi se pare mie ca am luat 1-2 kg in plus imi iau haine sa nu le pot inchide..si uite asa slabesc sa intru in ele.![]()
In Buc sunt o gramada de magazine de haine de gravidute...acum depinde si ce cauti si ce buget ai..ca am vazut ca unele fete pot da 3mil lejer pe o pereche de pantaloni...Uite aici te pot ajuta fetele din Buc...Porumbita mai exact are o lista cu magazine.
Eu daca as iesi afara,acum ca s-a mai incalzit un pic mi-as lua rochii din alea tricotate cu dresuri un pic mai grosute..sau colanti cu bluze lungi..sau blugi,ca tot mi-am luat blugi cu burtica si is noi in dulap.Dar cum eu stau in casa..sunt in colectia de pijamale toamna-iarna...si o sa raman la ea pana la noi ordine![]()
POZE
Minunica mea
25+ cu David Christian

lavini spune:
Irina, la multi ani si multa sanatate si un bb mancacios si necolicos!Nu ne dai si noua un tortulet??
Ira, dc chiar ai febra, asa cum spunea Ledi, suna dr si ia ceva sa o scazi...nu e ok febra in sarcina deloc...imi pare rau pt ce se intampla la serviciu, dar bebelusa e mai importanta...
Ma omorati cand discutati de mancare...de cand mi-a plecat sotu am gatit de 2 ori, in rest am mancat chestii asa, gen rosii, branza, oua...Acu parca as manca si eu o ciorba din aia acra-acra...Oricum, Cristi ma amuza rau.Si am si eu o intrebare..voi ce mancati mama la voi acasa?Aia nu, aia nu, sunt curioasa cum arata un pranz la voi :))
Flower, sa stii ca atata timp cat bb bea laptic kk nu e deloc urat mirositor, sau cel putin mie nu mi s-a parut...tragic e dupa ce incepe diversificare, si treceti la legume si la carnita...amestecul de branza dulce cu fructe e chiar bun, sa incerci cu mere coapte...e delicios...
Nu mai stiu cine zicea ca ii dai copilului ce ai prin casa, pui un polonic in blender si gata...acu depinde de fiecare cum face diversificarea, dureaza destul de multicel pana o sa ii dai lui bb ce mananci si tu, chiar dc pregatesti papa mai dietetic.Alimentele le introduci treptat, in luni diferite si procesul dureaza...Andrei are 1 an si 4 luni, eu inca nu ii fierb carnita impreuna cu mancarea...am zis ca dupa 1 an jumate...si inca ii gatesc separat, nu ii dau foarte des ceea ce manac si eu, chiar dc el se linge pe botic cand gusta...dar ma rog, fiecare face cum crede....
Lavinia, 19+
si Andrei (11 iunie 2007)
Leditia spune:
Naty,am citit acum ce ai scris si ai o
de la mine si felicitari sincere!De ce?ca probabil te intrebi de ce..
pt modul de gandire,pt ca reusesti sa-i oferi o buna educatie Ioanei,desi esti super busy si pt ca ai foarte mare grija la alimentatia ei..ca nu-i dai sucuri,fast-food si altele de genu'.Bravo!
Asa vreau si eu sa fac si sper sa si reusesc.
POZE
Minunica mea
25+ cu David Christian

CADIA spune:
Bee, super cu 35 CO zile lucratoare. Sunt aferente anilor trecuti si acestui an???? Chiar, noi daca nastem in "ian-feb", avem dreptul la CO aferent anului 2009????
Stelutta, buna ideea cu ceasul care suna.Sincer si eu o patesc aproape in fiecare noapte, ma trezesc cu o durere de burta....O sa recurg si eu la trucul asta.Cat despre hainutze, sincer eu mi le-am cumparat pe toate de la Mothercare (Mall Platza, Dorobanti), mi-au placut si mi s-au potrivit f. bine. Mai sunt magazine de gravi in Apaca, langa Cocor (Sf.Gheorghe), in Carrefour Militari, in SIR (Militari).
22+cu
CLARA
lavini spune:
Cadia, cred ca depinde de cum e stipulat in contractl vostru de munca...eu anul trecut am crezut ca ca zilele de concediu sunt proportionale ciu cat am lucrat, si cand m-am intors la serviciu mi s-a spus senin ca mai am de efectuat inca vreo 12 zile...asa ca acum stiu ca am la dispozitie toate zilele de concediu...dar voi opri cateva pt un concediu adevarat cu sotu, asa am procedat si la Andrei si o saptamana departe de pamapersi murdari si bibe cu laptic ne-a prins bine...ne-am incarcat bateriile.
Lavinia, 19+
si Andrei (11 iunie 2007)
flowerbee spune:
Cadia, sunt aferente anului 2009. As vrea, cu ajutorul lui Dumnezeu sa vin la serviciu si cateva zile din ianuarie 2009. Plus ca o s aimi iau CO la vreo cateva saptamani dupa ce ma intorc la serviciu.
Oricum, va trebui sa mai intreb la RU daca pot s aiau tot concediul deocadata sau daca trebuie sa il fractonez proportional cu zilele lucrate pe anul respectiv.
Sunt multe discutat la RU, mai ales in cazul meu. Sa vad in primul rand de la ce job este mai bine sa ies in postnatal.
Bee
22+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
Leditia spune:
Cadia,pe 2009 nu mai poti lua CO.Eu cel putin asa stiu,ca se calculeaza zilele de concediu aferent unui an in raport cu perioada lucrata in acel an.
Flo tu ai 35 de zile de CO?Intr-un an sau ai de luat si din urma?
edit..Flo,ai 2 joburi?Ca nu prea inteleg..
POZE
Minunica mea
25+ cu David Christian

cristi_2003 spune:
e ciudat ce mancam noi
na - copii singuri si la parinti si la bunici
cristi cand era mic a facut ceva ca i-au dat lapte de vaca bunicii si a stat pana la 3 ani cu regim de spanac si chestii verzi (nu mananca nimic verde) si chestii fierte (de aia ii place orice prajeala).
eu mananc cam orice dar cu conditia sa fie gatit asa si asa, fara aia da cu aialalta... de ex lapte fara cacao mai bine mor decat sa mananc.
mancam mult stil "cabana", orice lactate, orice junk food (da sper sa ne dezvatam cu bebele), fructe si legume crude (eu nu rosii, el nu verde), piept de pui in orice combinatie, carne de porc el oricum eu doar snitele. si mamaliga. si ne plac legumele la punga - da alea care se prajesc nu se fierb - eu scot morcovii (nu mananc morcov, patrunjel decat crud) el scoate mazarea si facem schimb. oua mancam indiferent cum sunt. si ne plac pastele - da mie fara carne. si mie imi plac cerealele cu lapte cu cacao.
am citit despre diversificarea la bebe- o sa fac tot posibilul sa fie cat mai la carte pt al nostru.
25+ cu
T. Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
RalucaAlexa spune:
helou burtici!!
nu mai apucam sa va ajung din urma!!! De citit am citit, de scris n-am mai apucat sa scriu...
ar fi multe de spus la ce s-a discutat, sa vedem daca neuronu' isi mai aduce aminte!
Irina.C - La multi ani!!! Sa fii fericita si sanatoasa si tu si bebele!!! Pupam familionu!
Sa incepem cu un subiect mai fierbinte: cat stam acasa! Pai daca din cate am citit pana acum unii angajatori de kk te imping sa pleci pe mine nebunii mei ma chemau inapoi in martie - ca au nevoie de mine in martie dom'le! - vineri radeam de una singura cand mi s-a comunicat treaba cu martie... Le-am explicat frumos ca proasta nu-s iar eu copilu de 2 luni nu mi-l las balta ca asa vor ei nici impuscata! Ira - esti o draguta! Super simpatica!!! Faza cu poneiu a fost bestiala!! Imi pare bine ca ai gasit o solutie!! Paracetamol simplu (nu sinus) pt febra!! E mult mai indicat sa tratezi febra cu o pastica decat s-o ai efectiv!!
Roxana - pe unde umblii mama????
revenind la oile noastre - sper sa stau undeva intre 3 si 6 luni ale copilului! Adica intru in prenatal cu aprox 1 luna inainte (1 dec), stau cele 126 de zile legale - asta insemnand cam pana face bebele 3 luni, dupa care vedem cum ne descurcam daca mai stau inca 3 sau nu... vom vedea pe parcurs!
Irina - bine ai venit!!!
25+ cu
Matei Teodor
miscaretu lu' mama :)
Alina1976 spune:
Prezent si eu!
CADIA, baga Vibrocil (picaturi de nas). Dar nu exagera cu el....doar cand simti ca nu mai poti sa respiri.
Naty, BRAVO!! Ai vazut ca s-a acomodat copchilu' :-) Ma bucur pentru voi! Miercuri avem si noi PRIMA ZI de GRADI! BIRRRRR. Am niste emotii cat Casa Poporului!
Bee, mie imi place Dovleac la cuptor cu zahar si scortisoara!! Am facut deja doua tavi in ultima sapt! Este SUPER bun! YAM!!!
Contra arsurilor baga MAALOX sau DICARBOCALM fara probleme! Sunt excente si nu fac deloc rau lui bebe!! Eu luam tone la sarcina trecuta. Arsurile sunt nasoale rau...stiu cum e...si sa te tii ce urmeaza pe masura ce creste sarcina si apasa in sus pe stomac.
IRA, ai grija mama cu febra! Nu sta asa! E periculos. Suna DR. Baga dusuri cu apa calaie, sosete cu otet, comprese cu otet la frunte.
Stelluto, bine ai revenit!!! Cam rar pe la noi!! Intra mai des ca-ti simtim lipsa! 
Alina
26+ cu
EMA
de ianuarie
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica